נבחרת ישראל: קמפיין מאכזב נוסף הסתיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏2/9/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    אבל אנחנו תמיד מסיימים במקום 3.
    הפערים ביננו לבין הנמושות הצטמטמו (גיאורגיה, לטביה, אזרבייג'ן וכאלה). אבל ביחס לעצמינו נשארנו בערך אותו דבר.
    זה שהנמושות עושות התקדמות ומצמצמות פערים, יופי להן. גם אנחנו עשינו את אותו דבר בשנות ה-90.
    פעם אזרבייג'אן הפסידה 10-0 בצרפת, אתמול היא עשתה 1-1 עם רוסיה.

    זה לא אומר שנבחרת ישראל נהייתה גרועה יותר.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/10/13
  2. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    1. מבחינת צבירת נקודות ביחס לקמפיינים קודמים התדרדרנו.

    2. הנבחרת לא הציגה כמעט באף משחק בקמפיין הזה כדורגל, וזו ההתדרדרות המטרידה ביותר. הנקודות שאספנו מול פורטוגל היו בנס כתוצאה מבונקר, בצמד המשחקים מול רוסיה היינו נראים כמו נמושות שאני הרבה זמן לא זוכר שנראינו, עם הפסד 4-0 בבית כשמהרגע הראשון זה היה דגל לבן, ובחוץ גם בונקר עלוב לא עזר.

    אפשר לעבור על משחק משחק למעט צמד המפגשים מול לוקסמבורג החלשה ולנתח כמה עלוב הכדורגל שלנו היה. אם אתה רוצה להתעלם מהעובדות האלה ולקרוא לזה עמידה במקום, תקרא לזה עמידה במקום, לבריאות. תקרא לזה גם עמידת ידיים מצידי. לי נשבר.
    כמו שאמרתי מקודם, לתרץ את זה שנבחרות חלשות מצמצמות פערים בגלל "הבלחה חד פעמית" זה לא יהיה ישר מצידנו, כי כמו שההבלחות החד פעמיות שלנו יכלו להתפתח למסורת והצלחות, כך גם נבחרות אלו. בינתיים הם מציגות כוכבים עולים ואנחנו מציגים בונקרים ומקלטים תת-קרקעיים.
     
  3. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    אני חושב שבמחינת הסתכלות על התוצאות של המשחקי בלבד, בשני משחקים הבית מול אזרבייג'אן וצפון אירלנד סיימנו בתיקו והיינו צריכים לנצח.

    מצד שני גם היינו אמורים להפסיד פעמיים לפורטוגל ופעמיים זה נגמר בתיקו וגם היינו די אמורים לא לנצח בצפון אירלנד וכן ניצחנו שם.

    כמו שאמרתי לפני כמה הודעות, כשנוריד לחץ ונכיר בזה שאנחנו שווים בכל קמפיין מקום 3-4, נתחיל גם לראות כדורגל יותר יפה לעין.
    אבל כשהציבור והתקשורת פה משלים את כולם במשך שנה שלמה ומספרים על איך אפשר לעלות וכמה שזה "לא שמיים" וכמה ה"יריבה לא בשיאה" וכאלה אז נוצר לחץ על המאמן ועל השחקנים ואז במשחקים מול רוסיה ופורטוגל עולים בונקר כדי להוציא תוצאה.

    והכי אבסורד זה שזה גם נמשך עכשיו. אתה עדיין יכול לשמוע לפחות חצי מהפרשנים מדברים על פספוס ועל זה שיכולנו לסיים מקום 2 ע"ח פורטוגל. לשמוע ולא ולהאמין.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/10/13
  4. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,819
    לייקים שהתקבלו:
    20,930
    למה לשמוע ולא להאמין? נבחרת פורטוגל נבחרת בינונית מאוד. יש להם שמות, אבל הם רחוקים מלתפקד כמו קבוצה. העניין הוא, שנבחרות אחרות בסדר גודל שלנו (איסלנד, ארמניה, בוסניה...) כן מאמינות. לא מעט נבחרות כמונו הולכות ומתקדמות. לא אנחנו.

    אני רק אסייג ואומר שכמובן זה לא רק אשמת מאמן הנבחרת. גוטמן כשל לדעתי בטורניר הזה, אבל הבעיות הן הרבה יותר שורשיות.

    לשמוע את הפרשנים המהוללים ברקוביץ' ואוחנה מסבירים שלבלגיה יש היום נבחרת טובה פשוט בגלל ש"יש להם דור זהב" ו"3 זה מקומנו הריאלי ואין מה לעשות" זה למה הכדורגל פה כזה עלוב. אוחנה הוא אפילו מאמן נבחרת הנוער והוא עוד שיחק בזמנו בבלגיה. אני מצפה ממנו שיידע שבבלגיה השקיעו ופיתחו בשביל "דור הזהב" הזה (לא רק דור זהב, גם בגילאים צעירים יותר יש להם כמה כשרונות גדולים) תוכניות אימונים חדשניות עם מומחים רציניים וזאת הסיבה שהם מייצרים שחקנים טובים יותר היום.
    אבל אצלנו הפרשנים הבכירים מדברים על מחוייבות, דור זהב, ניסיון, אולי מאמן זר (כאילו זה יפתור משהו). והרי ההתאחדות (לוזון) לא באמת מבינים עניין ומה שהם חושבים זה מה שהתקשורת (אותם פרשנים) אומרת להם. בנוסף אין להם רצון להשקיע בתוכניות ארוכות טווח כי לא הם ייקצרו את הפירות במידה והן יצליחו.
     
  5. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    תיארת את זה יפה oranfu.
     
  6. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,819
    לייקים שהתקבלו:
    20,930
    תודה.
     
  7. Love Is Red Member

    הצטרף ב:
    ‏20/8/06
    הודעות:
    5,822
    לייקים שהתקבלו:
    721
    זה יהיה מצחיק לראות את אלי אוחנה מגיע לאיזה יער ומריץ את השחקנים עם עצים...
    צריכים בכל הקשור למאמנים של נוער וילדים מאמנים רציניים שיתנו להם משמעת שיריצו אותם על אמת ולא כאלה שעושים טובה שהם מאמנים או מאמנים ערסים כמו אברהם אבוקרט.

    בבוגרים מצידי שאבוקרטים יאמנו אבל בגילאים הקריטיים צריך אנשים עם חזון ושאיפות ואת זה אין לצערי הרב...
    אפילו לא במכבי תל אביב הגדולה שאורימור אוהב להלל...
     
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    מה זה בעלי חזון? זה לא הפרחת הנגב.
    צריך אנשים שיודעים ללמד כדורגל וכשירים לעבודה עם נוער, זה הכל. זה מאוד תלוי בדרישות, שבארץ הן מגוחכות וכל אחד יכול לאמן, גם בלי לדעת יותר מידי.
    בארץ גם בבוגרים אין ממש אנשים שכשירים לאמן, פשוט כי זילות המקצוע היא דוחה. מאמן בארץ היום זה תפקיד של מה שקוראים לו בארה"ב white trash, בעוד בעולם מדובר באנשים אינטיליגנטיים ואיכותיים, פשוט כי מתייחסים לתפקיד כראוי.

    מה זה "להריץ אותם"? אנחנו בשנות ה-50? אתה באמת חושב שככה מאמנים היום?!
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/10/13
  9. Daresen Ark Member

    הצטרף ב:
    ‏6/8/10
    הודעות:
    112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ברקוביץ' אמר ש"זה הדור הגדול שלהם כמו שקורה לכל נבחרת קטנה" משמע זה דבר שלא ידע המשכיות אלא פשוט נפל להם דור כזה משום מקום. אמנם לאוחנה לקח זמן עד שאמר את זה אבל הוא כן אמר שהממשלה הבלגית השקיע המון כספים בפיתוח הנוער בכל הגילאים והמתקנים.

    את ההשקעה בנוער אי-אפשר לצפות שלוזון יעשה כי כמו שנאמר כבר - הוא לא חושב שהקרדיט יגיע אליו כשהתוכניות הללו באמת יביאו לדור שחקנים טוב יותר. זה רק גורם חיצוני יכול לעשות. ד"א, הועדה של ליבנת - האם בין מסקנותיה קיימים האלמנטים על פיתוח הנוער כמפתח להצלחה של הכדורגל הישראלי או שזה לא מוזכר שם וזה מסתכם בהדחת הלוזון מהכסא?
     
  10. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,819
    לייקים שהתקבלו:
    20,930
    כן, אבל אוחנה אמר שמקום 3 זה הריאלי שלנו ואין מה לצפות ליותר מזה. או משהו בסגנון. הוא בכלל באופן סיסטמתי מוריד מההשפעה של מאמנים ודברים כאלה בפרשנויות שלו. הרי אם למאמנים אין השפעה כזו גדולה אז אי אפשר לבוא אליו בטענות שהקריירה שלו כמאמן יודעת בעיקר כשלונות.

    אי אפשר לצפות מיו"ר ההתאחדות לעשות את ההשקעה הזאת? זה תפקידו.
    לא יודע מה הועדה של לבנת אומרת. אין מה לבנות גם על זה. הרי כמו שהמדינה לא מטפלת בכלום, היא לא תטפל גם בכדורגל.
     
  11. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    אל תשים את בוסניה באותה שורה עם איסלנד וארמניה.
    לבוסניה כבר כמה שנים טובות יש המון שחקנים בליגות בכירות וזה שהם עלו הפעם זה ממש לא מפתיע וזה בעיקר בזכות הגרלה נוחה מאוד.
    להזכירך לפני שנתיים הם היו רחוקים רבע שעה מלשלוח את צרפת לפליאוף במקום אבל הם ספגו שער בפריז.

    ארמניה ואיסלנד באמת עשו התקדמות אדירה אבל הן לא עשו את ההתקדמות הזו בגלל שהן "האמינו".
    תראה את הסגלים שלהם. לארמניה יש חלוץ מדורטמונד ומספרטק מוסקבה, לאיסלנד יש שחקן מטוטנהאם ואיאקס למשל.
    זה לא שהסגלים של הנבחרות האלה מלאים רק בשחקנים מאררט יבראן או מריקיאוויק.

    מה לנו יש? שחקן הרכב בקבוצה מקום אחרון בצרפת, עוד שחקן בטולוז ושחקן הרכב בקאזאן. זהו בערך. כל השאר משחקים או בארץ או בספסל.

    אני מסכים שכדי לבצע את השדרוג הזה שאנחנו כ"כ מחכים לו צריך תכנית מלמטה, משהו יסודי עם ראייה לכמה שנים טובות.

    אבל אי אפשר גם להתלונן על זה שאנחנו גרועים כרגע כאילו ציפינו לעקוץ לרונלדו את הפליאוף וגם להגיד שאנחנו לא מספיק טובים כדי להיות ברמה של שוויץ או משהו.

    כרגע אנחנו לא מספיק טובים וזהו.
    לא עניין של אמונה, לחימה, תשוקה ובטח שלא מאמן.

    חוצמזה, זה שנבחרות כמו איסלנד או אסטוניה הצליחו להשתחל לפליאוף פעם אחת, לא אומר שהן הולכות להפוך לקרואטיה.
    גם אנחנו הצלחנו לעקוץ פעם פליאוף בזכות הגרלה נוחה מאוד מאוד.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/10/13
  12. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    אני לא יכול להשלים עם משפטי יאוש כמו "אין לי שום ציפיה מהממשלה ומההתאחדות". בכל נקודת זמן ובכל מצב אפשר להשפיע, אפשר לגרום לשינוי ואפשר לדרוש שינוי בכדורגל בארץ. ברגע שנתייאש ולא נאמין בזה, אפשר לדלג לענף אחר.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/10/13
  13. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,819
    לייקים שהתקבלו:
    20,930
    ברור שזה לא עניין של "אמונה". אבל להתחיל טורניר מוקדמות כשמדורגים במקום השלישי ולהגיד שטוב לנו לסיים מקום 3 אתה יודע מה זה אומר? שאנחנו מחפשים לא לפשל, לא מחפשים להצליח.

    לבוסניה היתה הגרלה טובה, לארמניה ואיסלנד יש שחקנים טובים. בסדר. אבל אתה רוצה להגיד לי שאין לנו שחקנים מספיק טובים בשביל לנצח את אזרבאייג'ן, לפחות בבית? צפון אירלנד ניצחו את פורטוגל. למה הם יכולים (וראינו באיזה נבחרת מדובר) ואנחנו לא? אז נכון, אוואט עשה טעות גדולה שעלה לנו בניצחון, אבל תמיד אנחנו עושים את הטעויות האלו. זה לא מקרי. פורטוגל נבחרת בינונית מאוד, גם את זה ראינו בשני משחקים. יש להם בעיות גדולות של אגו בנבחרת וכשרונאלדו לא מגיע למשחק אז הוא מתחיל לעשות פרצופים ומפסיק לשחק. התיקו שם תוצאה יפה מאוד, אבל היא מקרית. עלינו במטרה להתגונן, בסדר גמור, אבל מה עם לתקוף? אפילו על מתפרצות לא שיחקנו שם.
    כבר שנים (למעט ניצחון על רוסיה תחת קשטן נדמה לי) אנחנו לא ניצחנו נבחרת שמדורגת מעלינו. נבחרות קטנות וחלשות בהרבה מצליחות לעשות את זה לפעמים.

    אז אין לנו תותחים גדולים, אבל עדיין הנבחרת צריכה להיראות יותר טוב גם עם חומר השחקנים הנוכחי. זאת הביקורת שלי על גוטמן.
    היופי בספורט הוא שהאנדרדוג יכול גם לנצח. בטח בטורניר כזה קצר. לא מעט נבחרות בסדרי גודל זהים לשלנו מוכיחות את זה לאורך השנים. רק אצלנו תמיד אחרי כל טורניר שומעים "זה המקום הריאלי שלנו". אז כן, פורטוגל ורוסיה טובות יותר, זה לא אומר שאי אפשר גם לנצח אותן לפעמים, זה לא ספרד ולא גרמניה.

    ואני מודע להתקדמות שעשו כל מיני נבחרות כמו שהוזכרו,השאלה היא למה אצלנו לא נעשית התקדמות. כמו שאמרתי, גוטמן הוא לא האשם הבלעדי וגם לא העיקרי ולדעתי הוא צריך להמשיך, אך הוא בהחלט נושא בחלק מהאשמה.


    מה בדיוק אתה רוצה לעשות EUROPEGUY על מנת להוביל לשינוי? האמת היא שאני ממזמן כבר לא ממש אוהב את הנבחרת, ומצבה לא ממש כואב לי. מבחינתי משחקי נבחרות זה פגרה מעצבנת ממשחקי הקבוצות שאני אוהב. והמדינה שלנו לא מטפלת בנושאים חשובים הרבה יותר מכדורגל גם כשיש מחאות ענק, אז אני לא מצפה שיטפלו במשהו זניח יחסית כמו הכדורגל. לי אישית יש 0, ממש 0, אמונה באנשים שמנהלים את המדינה הזאת. אז אני לא מאמין שמשהו ישתנה לטובה. לדלג לענף אחר? כמו שאני לא מדלג למדינה אחרת, אני לא אדלג לענף אחר. זאת המדינה המחורבנת שלי וזה הכדורגל המחורבן שלנו.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏16/10/13
  14. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,618
    לייקים שהתקבלו:
    3,517
    מין:
    זכר
    אני בטוח שרבים ואחרים כמוני ויתרו על המשחק של הנבחרת אפילו בטלוויזיה די בקלות, הרי זה לא קשה למצוא משהו יותר טוב לעשות. האמת שחשבתי שננצח ונסיים את הקמפיין עם טעם פחות מר בפה, אבל הבנתי שהנבחרת הציגה משחק חלש. הקמפיין באמת היה גרוע, לא 'סביר', לא 'מציאותי', לא 'לא רע'. קמפיין גרוע. פתחנו ברגל שמאל וסיימנו ברגל שמאל. ישראל ניצחה רק משחק אחד בבית מתוך חמישה וזה מאזן עלוב. אני חושב שגוטמן מאמן רציני שהסיק חלק מהמסקנות(למרות שלא ברור לי למה הוא לא עולה עם 2 חלוצים במשחק בית נגד נבחרת בינונית...) והיה ראוי מראש לשתי קדנציות, אבל ברור שיש לו חלק גדול בכישלון.

    גם השחקנים אגב לא נקיים. מי שחייב לתת לנבחרת הרבה יותר הוא ערן זהבי שניצח כל משחק גדול אפשרי בליגה והוא השחקן הכי טוב בליגת העל ביי-פאר. גם באירופה הוא בלט במשחקים של הפועל וגם עם מכבי מול באזל נניח - וכל מה שחסר זה לבוא לידי ביטוי בנבחרת. לא כשחקן אגף אלא באמצע. ממנו יש ציפיות ובצדק. לגבי השאר? - אני לא בטוח.

    (ואוף-טופיק קטן ולא חכם במיוחד לסיום - אני זוכר איך בקמפיינים של 2010 ו-2012 אוהדי מכבי וגם חיפה הקניטו את הנבחרת בהתלהבות, נבחרת 'שמבוססת על הפועל ת"א', כאילו השחקנים שהביאו דאבל עצום לא שווה כלום. אז בזמן האחרון זו הייתה 'נבחרת מכבי' וגם לא הגענו ליותר מדי).

     
  15. Daresen Ark Member

    הצטרף ב:
    ‏6/8/10
    הודעות:
    112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הוא צודק. כרגע מקום שלישי הוא מקום ריאלי, ישראל לא טובה יותר מרוסיה או פורטוגל. הוא מנמיך מהשפעתו של המאמן כי הוא לא הצליח ככזה, יש לו סוג של חוסר ביטחון בתור מאמן ואני בטוח שהוא מעדיף להעביר עוד קדנציה בנבחרת הצעירה, משם הוא לא יקבל את הביקורת שיקבל אם יאמן קבוצה בליגת-העל. גם ברקוביץ' נוטה לדבר כך, זה בגלל שהם כל שבוע יורדים על מאמן אחר אז הם יוצרים את הרושם שמאמן זה תפקיד בלתי-אפשרי (לפעמים הוא כזה אבל לא בתדירות שהם אומרים).

    אי-אפשר לצפות ממנו לעשות את זה כי הוא לוזון ואתה מכיר אותו. ברור שזה התפקיד שהוא צריך לעשות, אבל הוא גם צריך להיות אובייקטיבי ולדבר יותר טוב בתקשורת והוא לא עושה את זה. למרות שלטובתו יאמר שאין הרבה אנשים שהכדורגל הישראלי כ"כ חשוב להם שהם יעשו משהו לטובתו בעוד הם יודעים שכנראה לא יתנו להם את הקרדיט על זה.

    לבנת עד עכשיו מראה עקביות מסוימת בעניין ואם יש מישהו שיכול לשנות את מאזני הכוחות שכ"כ לטובת הלוזון אז זה פוליטיקאית חיצונית שלא נמצאת במערכת ויש לה אינטרס מסוים להזיז אותו ולקדם את זה.

    ד"א, רק במשחק הקודם אמרתי את זה. מיד לאחר התיקו בבית מול אזרבייג'ן הרבה ביקרו את ה"ביקורת המוגזמת" על הנבחרת ושהנבחרת שלהם התקדמה והישראלית לא וצריך לדעת לקבל את העובדה שהנבחרת לא חזקה וכו' ואמרתי שהביקורת הגדולה שהייתה על הנבחרת היא מוצדקת והיא כאן בשביל לנסות לדחוף את הנבחרת להיות טובה יותר ולא צריך לקבל את הסטטוס הקיים בו הנבחרת לא עולה ברמתה.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.