נבחרת ישראל: קמפיין מאכזב נוסף הסתיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏2/9/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

אגב, הפעם האחרונה שהצלנו לא להפסיד בחוץ לנבחרת טובה מאיתנו הייתה באוקטובר 2009, לפני 4 שנים בשוויץ כשיצאנו איתם 0-0.
    מאז הספקנו להפסיד בקרואטיה, יוון ורוסיה ובעצם מאז ב-8 משחקים (בית וחוץ) מול נבחרות טובות מאיתנו (יוון,קראוטיה,פורטוגל ורוסיה), הצלחנו לא להפסיד רק פעמיים - לפורטוגל.

2. tapuzo Member

guttman has to go

המשחק מול פורטוגל רק הדגיש את כל מה שחסר לנבחרת שלנו ואי אפשר רק להסתמך על טעות מקרית של שחקן הקבוצה היריבה כדי להציג אחרכך תיקו כמשחק טוב כשברור שביום טיפה יותר מוצלח של פורטוגל גם היה יכול בקלות להיגמר 4:0 או 4:1.. במאני טיים לגוטמן לא הייתה שיטה, הסגל היה מבולגן, ועוד קמפיין התבזבז. התוצאות מול פורטוגל משקרות ואסור לתת לעיתונאים שעכשיו עושים ספינים עבורו להשתמש בזה.
    הקמפיין נגמר, מול רוסיה קיבלנו מראה מה אנחנו שווים באמת.

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/13
  3. Igi Member

אתה צודק. היו לגוטמן את כל הכלים להצליח והוא עדיין נכשל. שוער מהדרגה הראשונה באירופה שאתה יודע תמיד שיתן שקט בהגנה, מגינים נפלאים שיודעים להרים כדורים וגם לחזור להגנה בזמן, בלמים בשיא כושרם שאתה יודע בדיוק מה תקבל מהם ובמיוחד - קהל תומך, מחבק ואוהב מאחוריך שיודע שגם אם הנבחרת שלך פחות טובה בהרבה משתי הנבחרות בדרגים העליונים, עדיין תקבל את הקרדיט גם אם תיכשל.

אז יאללה לא צריכים את גוטמן הוא אשם בהכל, בדיוק כמו כל המאמנים ב-40 ומשהו שנים אחרונות... NEXT!

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

זהבי באמת היה חלש אתמול ובכללי בכל משחק נבחרת שראיתי אותו הוא נראה רע אבל כמו שאלכס כתב הוא הישראלי הטוב והיציב בליגה כבר כמה שנים. תראה אותו למשל במשחק נגד מכבי חיפה לפני כמה שבועות עוצר כדור בחצי שלו, מנער 3 שחקנים ומוצא בכדור מצוין את פריצה ובנבחרת הוא לא פוגע בכדור, תמונת מראה מדויקת לרמת הליגה שלנו ואם תרצה קח גם את אלירן עטר שבעונה שעברה קרע את הליגה והעונה בקבוצת תחתית בליגה הצרפתית עדיין לא מצליח להשתלב ובנוסף מתקשה אפילו לקום בזמן למשחקים.

אני חייב לציין את דודו אוואט וטל בן-חיים שני המושמצים הגדולים ביותר בזמן האחרון בנבחרת שנתנו משחק ענק אתמול. טב"ח אולי עשה כמה שטויות לקראת הסוף ודודו באופן כללי נתן קמפיין חלש אבל הם סתמו להרבה מאוד אנשים(כולל אני) את הפה עם משחק גדול והרבה מאוד אופי ו-ווינריות. אם מסתכלים על היצע השחקנים שלנו אין לנו באמת חלופות לשניהם בנקודת הזמן הנוכחית. אף אחד לא באמת סגור מי צריך להחליף את אוואט ויש בערך 10 מועמדים כולל שוערים מחליפים וכאלה שמשחקים בלאומית, ולגבי טב"ח אז זה שאיתן טיבי בלם טוב הכל טוב ויפה אבל לצידו אני לא רואה בלם אחר שיכול לפתוח. בחיפה הפועל ומכבי קבוצות הדגל הנוכחיות שלנו משחקים 6 בלמים זרים(!) היחידים שפותחים הם טיבי שכבר ציינתי וקינן הפדחן שלא באמת שייך לרמות האלה, כל עוד צדק פצוע(חצי שנה אאל"ט), ואף אחד לא יודע באמת מה מורי וגרשון עושים באירופה אז גם בקמפיין הבא לטב"ח יהיה מקום מוצדק אם תרצו או לא ב-11 של הנבחרת.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם משאירים את גוטמן לעוד קמפיין אני חושב שזה הכי הגיוני לקבוע עכשיו שהוא יאמן את ישראל עד למונדיאל 2018. ובינינו? עלייה ליורו בצרפת ב-2016 ולמונדיאל ב-2018 אלו הסיכויים היחידים שלו לקבל קבוצה בסדר גודל יפה באירופה (איזה טורקית סטייל בורסאספור, זלצבורג או אפילו קבוצה מהבונדסליגה 2).

כל הכבוד על התוצאה אבל חבל שנזכרנו לעשות את הדברים בסוף. לא היינו צריכים להתבנקר ככה, ואני פשוט לא מבין שחקנים למה הם יורדים בבונקריות כזאת, כי אני בטוח שגוטמן לא נתן להם הוראה כזאת. אני גם לא מבין למה אנחנו עושים לחץ בסיום המשחק רק.

סה"כ ההרכב של מכבי + חיזוק די הוכיח את עצמו הגנתית היום, נכון פורטוגל בעטה איזה 5-6 פעמים למסגרת ודודו לקח, אבל אני חושב שסך הכל הגנתית עמדנו טוב, ולא מעט מהמצבים שלהם הגיעו בגלל שבחלק ההתקפי לא עשינו הרבה כי ירדנו יותר מדי, ואני מאמין שאם היינו לוחצים ומשאירים שחקנים למעלה, לא מעט מהמצבים היו נחסכים, ומי יודע אולי היינו כובשים יותר מוקדם.

מי שהיה החולייה החלשה בכל הקמפיין הזה ובפרט אתמול - ביבראס נאתכו. פשוט עצוב לראות את השחקן הזה, שהוא הבאנקר של גוטמן, איך הוא שיחק מזעזע אתמול, ובכלל בכל הקמפיין לא היתה לו תרומה אחת אפילו, לא נגד אזרבייג'אן, פרט לגולן המצחיק שהוא כבש שם. אולי כדאי שגוטמן יוריד אותו מההרכב ולא יראה לו כמה שהוא באנקר בשביל שאולי נתחיל לקבל ממנו יכולת כמו קאזאן.

דודו אוואט - אירלנד 2.0, המשחק הטוב ביותר שלו מאז הקמפיין עם התחת. אבל כשאני מסתכל על זה שהוא הפסיד לנו 2 נקודות מול פורטוגל בארץ, 4 מול אזרבייג'אן בטוטל, זה לא מנחם אותי. כי דודו, ממרום גילו ונסיונו, היה צריך להיות בקמפיין הזה בדיוק כמו במשחק האחרון, וישרלא עכשיו היתה צריכה להיות עם פסע מהמונדיאל/הצלבה, ולא כי אנחנו טובים, אלא כי פורטוגל פח.

עומרי בן הרוש - ממשיך את הכושר הטוב שלו ממכבי. נלחם, חילץ כדורים, לא חגגו עליו יותר מדי, יצא להתקפה יחסית הרבה עבור מה שהנבחרת עשתה התקפית, ואם היה גם יותר מרוכז, היה כובש מול פטריסיו.

איתן טיבי - מדהים, פשוט שחקן הגנה מדהים, גם זה שהוא עבר את נאני או רונאלדו שם כאילו כלום, חבל על הזמן, לא מאמין שהוא עדיין משחק במכבי, מקווה שיצליחו להשאיר אותו לפחות לעונה הבאה, אבל כן, מגיע לו רמות הכי גבוהות באירופה, והוא יגיע לשם, גם אם זה יהיה בגיל 28.

טב"ח 1 - גם כמו אוואט, המשחק הכי טוב שלו מזה הרבה מאוד זמן, הוא היה אחראי למצב של עדן במחצית הראשונה עם הריצה אה לה בקנבאואר/פאקטי. אבל משגעת אותי העובדה שהוא לא משחק בסטאנדרד ליאז' ושבשנים האחרונות הוא היה קישוט בכל קבוצותיו. אני באמת אומר את זה על סמך הנחה, אבל לשחק במכבי ת"א של השנתיים האחרונות מבחינת כושר ואימונים? יש מצב שזה יותר טוב מסטאנדרד ליאז'. אולי עבורו גם בגילו עדיף לחזור לשחק קבוע בארץ את הכמה שנים הקרובות, אני בטוח שהוא יסתדר פה די בקלות עם השחקנים, גם הזרים. גם לו, העובדה שהוא לא שיחק היתה לרועץ בקמפיין הזה.

אייל משומר - גוטמן הגדיר את המשחק שלו היום כחוויה? אני יכול להגיד שהוא שיחק יפה מאוד, גם כמו בן הרוש עשה הגנה טובה, רק היה חסר לי יותר הצטרפות להתקפה ודיוק במסירה, אבל אני חושב הוא היה בסדר

ביבראס - כתבתי

ייני - גם בנבחרת אני אמשיך להשתגע מהמסירות אחורה/רוחב של ייני. נכון התפקיד שלו היה לעשות הגנה על רונאלדו והוא עשה את זה מצוין, שאפו, אבל כשהכדורים הגיעו אליו |(וגם אל זהבי, נאתכו וראדי למען ההגינות) זה לקח זמן עד שהוא שיחרר וחשב מה לעשות עם הכדור. נכון הוא לא מורגל לרמה של הפורטוגלים בדיוק כמו שאר הקישור שלנו, אבל כבר היו נבחרות יותר קטנות מאיתנו ששיחקו בצורה פנטסטית מול פורטוגל (קפריסין עשתה איתם 4:4 בגימארייש! במוקדמות מונדיאל 2010).

ראדי - היה בסדר הגנתית, אבל מאוד חלש, אני חושב שספציפית למשחק של אתמול אולי היה עדיף את אלברמן, עם המשחק החזק שלו, הנוקשות, הגליצ'ים והמסירות החכות, שיוציא אותנו קדימה.

זהבי - נעלם גדול בנבחרת. נכון, הוא לא עמד אתמול לשניה ומאוד התקשה, הוא יכול לעשות יותר בעיניי, חייב להיות יותר אקטיבי.

ברדה - כמה שנדב צדק, הוא לא מהיר אבל מחפה בכל כך הרבה דברים. היה טוב אתמול בהתחשב בכמה שהכדורים הגיעו אליו.

בן בסט - הכי יעיל בהיסטוריה של הנבחרת לדעתי. גם מתנות צריך לנצל, והוא עשה את זה עד תום, ואין לי ספק שאם ביבארס מוציא אותנו ל-4 על 2 בדקה 93 הוא גם דוחף את שער הניצחון.

מישהו יודע איך הולכים להיות הדירוגים ליורו והשיטת משחקים?

6. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

מצחיק אותי שפתאום התיקו חסר המשמעות מול פורטוגל הופך את גוטמן למועמד ריאלי.
    אני לא אומר שצריך להחליף אותו או משהו, אבל פתאום להפוך את הקמפיין להצלחה או משהו כזה, זה אידיוטי. תקשורת ספורט יש לנו בארץ. הצחקתם אותי.

7. JR-Riquelme Member

פורטוגל ידועה בתור נבחרת שעושה פדיחות עם הקטנות. לא מתלהב מזה יותר מדי. גם ידוע שהשחקנים הלוזרים שלנו תמיד משחקים הרבה יותר טוב כשאין עליהם לחץ. אני חושב שזו הנבחרת הכי שנואה עליי. דור מחורבן של שחקנים פחדנים

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקמפיין ממש לא הצלחה ואין מועמד אחר, אבל אם כבר אתה נותן לגוטמן להמשיך ליורו, תגיד עכשיו שהוא ממשיך גם עד למונדיאל הבא

9. Love Is Red Member

שוב פעם אני מזכיר לכם את הקמפיין של גרנט שסיימנו בתוצאות תיקו בחוץ ובבית אבל לא בגארבג' טיים, אלא ברגעים המכריעים, ויכלנו גם לעקוץ אם גרנט לא היה יותר מדיי פחדן, לעומת זאת אצל גוטמן השגנו את התיקו בגארבג' טיים וגם התיקו הראשון לא היה שהיה על הנבחרת לחץ ענקי, אבל מרגע שרוסיה התחילה להפסיד פתאום שהייתה לנו הזדמנות שוב פעם לשחקנים רעדו הרגליים, אני רוצה מאמן שיהפוך את הנבחרת ליחידה אחת, עם שחקנים שמצידי לא הכי מוכשרים, אבל שיתנו את התחת ושיעשו אותי גאה, נאתכו עם כל הכבודו יש לי אליו כבוד לא צריך לשחק כ50-50, ואי אפשר לשים את זהבי ואת נאתכו ביחד באותו הרכב נקודה...

לסיכום אני חושב שהקמפיין הזה היה חלש בזמן האמת וזה הדבר הכי חשוב...

10. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתחילת הקמפיין אני טוען את מה שאתה אומר על נאתכו.
    הקרדיט שהוא מקבל מוגזם ולא מוצדק.
    לשחק איתו זה להתחיל את המשחק ב-10 שחקנים,ואני גם יסביר למה. הוא לא עושה הגנה,וצריך לידו שחקן שיחפה עליו בחלק ההגנתי, לא תורם למשחק ההתקפה, הוא נעלם כל פעם שמצפים ממני שיקח אחריות וידחוף אותנו קדימה שצריך. שחקן פרווה.
    עדיף לתת לשחקן שהוא גרזן לשחק במקומו ככה לפחות יהיה עוד שחקן שיעשה הגנה,אם המטרה של הנבחרת לצאת למתפרצות. או לתת לזהבי את המשבצת שלו.

ייני גם שחקן מיותר בנבחרת,אלברמן ורארדי עדיפים עליו,במקומו אפשר לקחת בחשבון את ידין, קובי מויאל או אלמוג כהן,גרזנים שגם יודעים להנל את המשחק מאחורה.

בגדול ההרכב שגוטמן הוא ההרכב האידאלי לנבחרת כמו שלנו,אנחנו צרכים שחקנים שיודעים להחזיק בכדור לעשות הגנה ולתת לשחקנים היצרתים להתעסק בהתקפה בלי לעשות יותר מידי משימות הגנתיות.
    באגפים חבל לבזבז שחקן כמו מליקסון או זהבי,צריך לתת לשחקנים עם מהירות שנוכל גם להתפיע,טל בן חיים או רפאלוב זה אופציות לא רעות. כשבן בסט בצד השני. (איזה התקדמות הוא עשה פשוט מדהים,ניצול מצבים מקסימלי,לא מוערך מספיק)
    כשחחמד יחזור גם משחק ההתקפה שלנו ישתפר.

לגבי זהות המאמן,מחוסר ברירה למצוא מחליף גוטמן יקבל עוד הזדמנות,אני מקווה שבמקפיין הבא הוא ילמד מהטעויות שלו,ויפסיק לתת לשחקנים שלא מגיע להם מקום קבוע בהרכב של הנבחרת.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עדיין לא מכיר מאמן אחד שאימן את הנבחרת ובקמפיין מוקדמות הראשון שאימן אותה לא נכשל/הגיעה למשחק האחרון שהוא הקובע. בעצם אני מכיר אחד, אבל לא נתנו לו להמשיך כי אנחנו מדינה זבל, ריצ'ארד נילסן (נכון שהוא התפטר אבל היו צריכים לשבת עליו שימשיך). הרצוג זה רחוב!

אברם - כישלון מול סלובניה ומלטה בבית שלא אירחו בישראל
    שרף - השפלה מפינלנד וחמישייה מאוסטריה בין היתר
    קשטן - לטביה רצחה אותנו פעמיים והגענו לסוף בלי סיכוי
    גוטמן - אזרבייג'אן רצחה אותנו פעמיים

נכון עם אברם לא הפסדנו אבל בדיעבד, אם היינו מנצחים בצורה משכנעת את איי פארו בבית ובחוץ היינו עולים, זה הכל היה עניין של הפרש שערים, למרות שאם במשחק האחרון צרפת היתה מנצחת בשוויץ (הדייקנים האלה הישוו דקה 82!) גם היינו עולים. בכלל היה להם מזל מטורף בקמפיין הזה. ניצחו את קפריסין דקה 87 בבית, וכל שאר הנצחונות שלהם הושגו החל מדקה 70 ומעלה.

בסופו של דבר ניצחון של 6-7:0 היה נותן לנו עלייה. ועצם זה שלא עשינו את זה מול איי פארו אומרת שלא הגיע לנו זה הכל. ושוויץ ניצחה את איי פארו 6:0 וזה מה שנתן להם בעצם את העלייה.

לגבי זהבי אני חושב שהמקום היחידי שהוא יכול לשחק בהרכב של הנבחרת זה מאחורי החלוץ. כל מקום אחר הוא מתבזבז לגמרי, מה גם שאנחנו לא עושים התקפות גלים גלים על אף נבחרת.

12. Daresen Ark Member

שניהם גרזנים שלוקים בקריאת משחק בסיסית, טכניקה או מסירה. הם קשרים אחוריים מהסוג החד-ממדי ביותר שיש בכדורגל. גליצ'ים ו"לחימה" אלה הדברים היחידים שיש להם. אפשר לומר אותו דבר לגבי ייני האפור, אבל הוא יותר ממושמע מהם.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גרנט כמו גוטמן עשה בקמפיין הראשון טעויות רבות. הוא נשען על הדור השבע של שנות ה90' ובנוסף חייבים לזכור שלא אירחנו בארץ, אם אנחנו משחקים בארץ אין לי ספק שאנחנו מוציאים הרבה יותר מהקמפיין הזה שבו התמודדנו עם סלובניה(קיבלנו מהם 3 בחוץ) על המקום השני ובנוסף איבדנו נקודות נגד מלטה וקפריסין. בקמפיין הבא עם גרנט עם דור שחקנים חלש ומצב עלוב בליגה(מכבי חיפה זכתה כל עונה באליפות במחזור ה-7) הוא בנה נבחרת לוחמת בעיקר בזכות הגנה חזקה(בן-חיים, גרשון ובנאדו בשיאם) לטעמי הנבחרת האחרונה שבאמת נלחמה בשביל הדגל עם כמה שזה ישמע שמלצי. לא להפסיד קמפיין שלם עם בלילי, גזל, סבן, סואן, אפק ויחיאל כשחקנים לגיטימיים בסגל והישענות מוחלטת על בניון לצד הברקות של נימני זה דבר שלא יקרה כאן עוד, המון תחת ומעט כדורגל אבל זאת הייתה נבחרת שמודעת לחסרונות שלה ולא הייתה מוכנה להפסיד.

אצל שרף לעומת זאת היה חומר שחקנים אדיר בקנה מידה ישראלי(הליגה הייתה חזקה יותר). הוא נהנה גם ממבחר עצום של מנהיגים מה שלמעשה אין לנו היום בנבחרת, הלוואי שהיום היה לנו לפחות חצי מטל בנין, אבוקסיס, ברקוביץ', אוחנה ורביבו, למעשה אנחנו מצפים מנאתכו שמפחד מהצל של עצמו שיוביל את הנבחרת, בדיחה להזכיר אותו ליד השמות שהזכרתי למרות שהוא משחק בקאזאן, מבחינת אופי אין מה לדבר אפילו עליו כמנהיג.

מה שמשותף לגרנט ושרף שהם איחדו את העם סביב הנבחרת והיה באז סביב כל משחק וכל אחד מסיבותיו כמו שציינתי למעלה. זוכרים את ההתרגשות לפני צמד המשחקים נגד אירלנד וצרפת בר"ג? או לפני המשחק בשוייץ? אתמול כמה ידעו איפה משודר המשחק ובאיזה שעה הוא מתחיל? הנבחרת כבר לא מעניינת והיא מושא ללעג עבור כולם וזה לא מפתיע כאשר השחקנים עושים טובה שהם מזיזים את עצמם על המגרש, המאמן לא מפסיק לשקר ולערבב והיו"ר הוא ביזיון שאין כמותו ואחד האחראים הגדולים למצב. לפני זימון של שחקן כזה או אחר לסגל בקמפיין הבא זאת הסוגייה המרכזית שיצטרכו להתייחס אליה.

14. Love Is Red Member

לגביי הקמפיין הראשון של גרנט, אל תשכח שהנבחרת שיחקה בגלל תקופת הפיגועים בחוץ לארץ ומשחקי הבית לא באמת היו משחקי בית....
    זה באמת עומד כתירוץ לטובתו של גרנט.

בקמפיין השני גרנט כבר הצליח לעשות פה מה שאף מאמן לא עשה, נראינו כמו נבחרת שווה לצרפת, לשוויץ ולאירלנד, הנבחרת שיחקה כדורגל הגנתי אומנם אבל יצאת מכל משחק בהרגשה של אחדות סביב הנבחרת, בהרגשה שלמרות הכישלון היה משהו באוויר בכל זאת.

לפחות ככה אני מרגיש, מאז קשטן הגיע ופרננגז וגוטמן והנבחרת לא מלהיבה ומשעממת אפילו...

אם הנבחרת היו מקריבים את עצמם גם מול רוסיה ככה, ומנצחים בשיניים את האזרים היינו היום במונדיאל, וזה בדיוק מה שהיה עם גרנט, ונכון שבסוף לא עלינו למונדיאל אבל השגנו בדיוק מה שנבחרת כמונו צריכה להשיג ואף מעבר.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ייני הוא כנראה השחקן הישראלי הכי אינטיליגנטי וחכם, על מה לעזאזל אתה מדבר?! וגם יש לו טכניקה שעולה על רוב הקשרים האחוריים הישראלים.
    הוא נכס לנבחרת. אם כבר להוציא מישהו אז את ראדי שנמצא בתקופה פחות טובה.

מצב נושא:
הנושא נעול.