נבחרת ישראל: קמפיין מאכזב נוסף הסתיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏2/9/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

העליה הרוסית לא השתלבה בכדורגל שלנו משתי סיבות:
    1) כספית(לאתיופים אני מניח ממנמנים את האימונים).
    2) במחלקות הילדים והנוער הרבה פעמים שחקנים מקודמים על פי קשרים והורים שצועקים חזק יותר.

2. yedidel Member

תשובה לכל הדיון הקודם. אוואט עם משחק מעולה, וכמו שאתם רואים זה לא משנה בכלום לנבחרת.

3. רמי Member

אני אחד מאותם אלה שהגיעו מברה"מ. אני יכול להגיד לך שההורים לא דוחפים את הילדים שלהם לכדורגל וגם לא לכדורסל. אותי שלחו לחוגים כמו התעמלות, טניס ושחיה עד שהגעתי לרמה תחרותית ופשוט לא הייתי מספיק טוב. ממה שאני מכיר ויודע רב ההורים הם בדיוק כמו ההורים שלי. הם מעדיפים לשלוח את הילד לספורט שהוא אינדיבדואלי, ועם עדיפות לספורט שבו יש מאמנים שהגיעו גם כן מברה"מ (למשל יוליה גלושקו, אלכס שטילוב, והבנות מההתעמלות מכשירים).

4. EuropeGuy Member

כמה דברים.
    בזמן האחרון אנחנו מנסים להשלים עם העובדה שאנחנו שייכים לדרג השלישי וזו המציאות.
    בכנות, מבחינת רמת כדורגל, לדעתי דרג רביעי זה הדרג האמיתי שלנו. אנחנו כרגע לא ברמה של נבחרות דרג שלישי באירופה.

אבל איזה דרג כן אנחנו ואיזה דרג לא זה החלק הפחות חשוב,
    אוהדי הנבחרת עברו תהליך קשה ומתיש של התבגרות. למדנו להשלים עם תצוגות מביכות ולהבין שהדברים צריכים להתחיל מהשורש. כשהמקסימום שנבחרת מסוגלת לצפות מעצמה זה להתגונן 85 דקות ולספק 5 דקות לרפואה של ניצוצות הנעת כדור, אנחנו מבינים שמה שיש לנו ביד זה הרבה יותר משאלה כזו או אחרת של שכטר במקום ברדה (טעות רובוטית) או ראדי במקום אלברמן.

הבעיות שלנו הרבה יותר שורשיות. הפאסיביות שלנו נובעת בין היתר במחשבה.
    האם לרפאלוב יש טכניקת החזקת כדור פחות טובה משחקני קישור רוסיה? גם אם כן, אין הבדלים מהותיים.
    יש לנו נבחרת שגם כשהיא מתקיפה הראש שלה משדר "מתי תגיע הנפילה שלנו? מתי יבוא הקאטץ'?". אנחנו לא באמת חושבים שאנחנו אמורים לתקוף, וגם אם במקרה הצלחנו לצרף כמה מסירות, עיקר המחשבה היא שאנחנו לא באמת מסוגלים, לכן גם מספר הניסיונות הם ממילא כה מועטים.

הבעיות הן שורשיות ברמה של הבנת המשחק, אני מניח שמנוסים ממני ידעו להצביע יותר נקודתית, אבל ה7-1 הכללי שלנו מול רוסיה, ששיחקה כמעט ללא מאמץ החל מהמחצית השנייה, הוא בסה"כ ראי לדברים שצריכים להתחיל הרבה יותר מלמטה.

5. לא מצאתי כינוי Member

לא כל כך קונה את הסיבה הזאת. לכל ילדים מעוטי יכולת מכל מגזר שלא יהיה עוזרים בהרבה מאוד מחלקות ילדים ונוער בארץ, אני יכול להגיד לך באחריות שאין ילד מוכשר שירצה לשחק כדורגל ויגידו לו : תילך הביתה, אין לך כסף. אין כמעט חיה זאת.

אין לי שמץ של מושג למה, זאת באמת שאלה טובה. אבל לא לשכוח שהעלייה הרוסית השפיעה לטובה ושולטת ללא עוררין על ענף האתלטיקה. קוסטה (קונסטנטין מטוסביץ'), אלכס אברבוך, אירנה לנסקי, ועוד רבים וטובים קידמו את ענף האתלטיקה פה ברמות אדירות, אבל זה לא הנושא..

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/13
  6. f-side Member

רק הסיבה השנייה. הורים מאוד מעורבים במה שקורה במחלקות הנוער לעלייה מחבר העמים אין את זה.

ולגבי המשחק התגעגתי לגרנט כל הקמפיין הזה והיום במויחד! גוטמן עם החילופים שלו הוכיח עד כמה הוא לא מבין את המשחק.....

7. EuropeGuy Member

להתעסק באיזו עלייה משחקת ואיזו עלייה לא משחקת זה להתעסק שוב בטפל.
    מה שכן חשוב זה שבגילאים הצעירים מאמנים מחפשים בעיקר כשרונות ולא בללמד לשחק כדורגל.

אז יהיה איזה כישרוני אחד שיקבל את תפקיד הפליימייקר או החלוץ, ושאר 25 הילדים האחרים יעמדו כמו שבלולים ויהנו מחווית המשחק. ללמד אותם איך לעצור כדור, את חשיבות התנועה ללא כדור, וחשיבות של כל תפקיד ותפקיד? חס וחלילה. בקיצור כל מחלקות הילדים מגילאי 5 עד 15 פועלות כסקאוטרים. תן לשחק, תקשקש כמה מילים על כדרור ומחוייבות, בתקווה לגלות את יוסי בניון של הגיל הרך.

8. alexshw Member

הרבה מדינות אירופה שילבו וניזונים ממהגרים או מבני מהגרים. בארץ החמיצו ציבור שלם, ככה שיש קשר ישיר לרמת הכדורגל פה.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שצריך דיון בשביל להתדיין בזה. אני מאד רוצה להאמין שאצל אנשים עם שורשים מחבר העמים אין את האפשרות לצעוק כמו הצברים. בלי מרפקים לא מגיעים בארץ לשום דבר, את זה אני אומר מניסיון (מרפקים זה בסדר, להחטיף מכות ולקלל זה כבר מיותר...)

לגבי העתיד של הכדורגל הישראלי. בימים של גרנט לנבחרת היו לא מעט אנשים שלא אהבו את צורת המשחק. אני רק חושב שהמשחק היותר ההגנתי מתאימה אחלה למדינה כמו ישראל. אם איטליה וגרמניה זכו בתארים עם כדורגל שכזה ואפילו יוון עשתה נס ב-2004 אז למה אנחנו לא? כשאני קורא את הטורים של ברקוביץ' למשל אני ממש חושב שהאיש חולם בהקיץ. אין לנו מאתיים מיליון איש במדינה, אין לנו מאגר אינסופי של שחקני כדורגל. אני נולדתי וגדלתי הרבה שנים במדינה שדוגלת מאד בכדורגל שברקוביץ' אולי אוהב, אבל האכזבות שלי עם הולנד היו הרבה יותר גדולות מאשר ההצלחות.

בשביל להצליח בכדורגל המודרני צריך שני דברים:
    1) משחק הגנה טוב
    2) מנטליות

אם נצליח עם זה בארץ אז לך תדע מה יכול לקרות בעתיד. לשחק יפה ולתקוף בכל הזדמנות לא מציאותי בשביל הכדורגל הישראלי בשנת 2013. כן אולי רק אם נשחק בבית עם סן מרינו, מאלטה, לוקסמבורג, ליכטנשטיין ואיי פארו...

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, תגובה טובה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

לצרפת והולנד יש כבר שנים ניסיון טוב עם שחקנים שבוורידים שלהם זורם דם של מהגרים. הולנד עם חוליט ופרנק רייקארד (1988) וצרפת של סוף המילניום עם זידאן, מרסל דסאיי ואחרים. לאט לאט רואים גם שבגרמניה, איטליה ובלגיה המהגרים מקדמים את הכדורגל. אוזיל, קדירה, אל שעראווי, לוקאקו, קומפאני, פלאיני ואחרים.

בארץ היה לנו לתקופה מאד מאד קצרה את ז'אן טלסניקוב, אבל אחריו לא ראינו הרבה שחקנים טובים ממוצא חבר העמים. באמת חבל כי מדובר באוכלוסייה לא קטנה של כמיליון איש.

11. EuropeGuy Member

משחק כדורגל זה לא שאלה של תהיה מעולה בתחום אחד וגרוע בתחום האחר ותשלים עם זה, זה משחק שבו צריך ללמוד לייצר את הטוב ביותר על מנת לשחק כדורגל טוב, ולא להשלים עם מה שיש כדי לשחק כדורגל שלא נושפל בו. מה גם שהקהל הישראלי כבר הוכיח שאם יש דבר שהוא לא סובל זה נבחרת הגנתית במובן הרע של המילה. כזו שלא רק ששמה את עיקר הדגש שלה על ההגנה, אלא גם שזה לא עוזר ברוב המקרים וגם לא מביא תוצאות.

אנחנו כן צריכים למצוא את האיזון הזה בכל התפקידים. יש לנו רגליים טובות, השחקנים הישראלים יודעים לכדרר טוב ואלה דווקא סממנים התקפיים, לא הבנתי איפה הראייה שעדיף לנו להיות נבחרת הגנתית.
    בלי שעוד התייחסתי לזה שעיקר היופי והיצירתיות הוא בהתקפה.

עוד מילה בקשר לענייני חבר העמים, אני חושב שעם ערסים כל ילד עדין לא מסתדר, ועם הורים צעקניים, כל הורה שהוא קצת עדין או טוב לב ירתע וילך הצידה. עניין המרפקים והצעקות נכון לכל אדם באשר הוא ולא בהכרח למוצא כזה או אחר. כמו בכל מערכת חינוך, צריך לגרום לכך שהבעיתיים הם אלו שצריכים ליישר קו עם הטובים, ולא להפך.

12. Telkiyski Member

יורופגאי, הפסקה האחרונה שלך נכונה מאוד.
    יש בעיה פה בכדורגל בגילאים צעירים שכולם ערסים, מהילדים שמשחקים איתך ועד אלה שמאמנים אותך. אם אתה לא ערס אתה כבר בבעיה.

אבל זה כבר דיון אחר.

---

בנוגע למשחק, צפוי.
    גוטמן לא נשמע כמו מישהו שרוצה להמשיך אבל אם יש משהו שריאלי ליישם אותו וגם אפשר לעשות את זה לא בהמון זמן, זה פשוט להבין את מקומינו כמו שנאמר.

גוטמן טעה כשלאורך כל הדרך הזכיר בכלל את המילים "מונדיאל" ו"ברזיל". הוא גם אחראי להרמת הצפיות הזו.

אני מחכה ליום שמאמן הנבחרת פה יגיד "אנחנו פחות טובים משבדיה והולנד, מקומינו הריאלי בבית הוא 3-4, המטרה שלי היא שנשחק כדורגל יותר טוב ושלא נתבטל מול יריבות עדיפות עלינו, במיוחד במשחקי חוץ"

הבעיה היא שהמאמן שיגיד את זה כבר יקבל על הראש כעבור 5 דק' מכל הברקוביצ'ים והקופמנים.

איך אריב שיבק אמר? מדינת יציע העיתונות.

13. skyday20 Member

http://www.calguns.net/calgunforum/images/...es/facepalm.Xxx
    למה, זה בדיוק מה שברקוביץ אומר.

''לא צריך לדבר על עלייה, הנבחרת קודם כל.. צריכה לשחק טוב..''

14. Landon Donovan Member

בכל זאת, יש ביקורת להעביר על גוטמן. לי צרם במיוחד נושא החלוצים. חמישה חלוצים גוטמן זימן לסגל - שכטר, ברדה, אבוחצירא, עטר שנפצע ודמארי שהחליף אותו - אף אחד מהם לא יודע לשחק כחלוץ יחיד. אז למה לעלות במערך עם חמישה קשרים? היה עדיף כבר לשחק בלי חלוץ בכלל, שכטר וברדה לא יכלו לעשות שום דבר גם ככה.

15. סמואל אטו Member

תומאס ?בחיים לא ראיתי משחק של אלברמן, אז אני פשוט יחשוב שהוא צ?אבי אלונסו? מולר.

מצב נושא:
הנושא נעול.