נבחרת ישראל: קמפיין מאכזב נוסף הסתיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏2/9/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. eran levy Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

ההטחות האישיות בשחקנים בודדים באמת הגדישו את הסאה, זה מתחיל להיות מגוחך. אוואט בטח גם אשם בטבח הכימי בסוריה. אף אחד לא מחזיק בבעלות אישית על שתי הנקודות שאבדו, זה מה שהנבחרת הצליחה לעשות נגד אזרבייג?אן, וכל המשכו של דיון לגופו של אדם ולהאשמתו כבודד בתוצאת המשחק רחווק מאוד מלפגוע באיזושהי מטרה עניינת.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי, מי אשם שבמשחק מול האזרים נאתכו לא הצליח לעבור את השחקן הראשון בכדורי קרן או שבכל פעם המסירה האחרונה שלו לא הייתה מדויקת או שהוא לא השפיע מספיק על המשחק?
    נאתכו קיבל את המפתחות בנבחרת. אני חושב שזאת הייתה מחשבה נכונה כי הוא קשר האמצע הכי איכותי שיש לנו. אבל מכאן חובת ההוכחה על נאתכו שהיה צריך לתת הרבה יותר ממה שהוא נתן הקמפיין.

טוב מידי? הכי קרוב לברקוביץ באיכויות (לא חושב שאפשר להשוות בכלל)? מתאים לסגנון משחק התקפי כשהכדור בעיקר ברגליים של ישראל? איפה כל זה היה מול האזרים שבעיקר התגוננו במשחק מהסוג שהיה אמור להיות תפור על נאתכו?

אני חושב שנאתכו הוא שחקן טוב, אבל לא מעבר לכך. האיכויות שלו במצבים נייחים (קרנות, בעיטות חופשיות, פנדלים) גורמים לו להראות שחקן מצוין, אבל הוא לא שם וכניראה גם לא יהיה שם.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עמדת השוער היא לא כמו שאר העמדות. בשאר העמדות עדין יש לך זמן לתקן, אתה לא נענש באופן אוטומטי על כל טעות שאתה עושה. אצל שוער זה לא כך, אצל שוער כמעט כל טעות שווה שער. זה המציאות, אכזרית ככל שתהיה.

ולכן, כשהאזרים בועטים פעם אחת למסגרת במשך 60 דקות, וגם אז מדובר בבעיטה מ30 מטר ולא באחד מול אחד, והכדור נכנס (דרך אוואט עם תגובה איומה) לשער, בהחלט מדובר בשער שעלה לנבחרת בנקודות.
    למרות היכולת החלשה של הנבחרת, היא הגיעה להזדמנויות, השער של הנבחרת היה באוויר, ובסופו של דבר הלחץ על השער של האזרים היה מניב תוצאות (בטח כשרפלאוב וברדה כבר חיכו על קו החצי להיכנס).

חשוב גם להגיד שבניגוד לליגה, בקמפיין של נבחרות המקום לטעויות קטן יותר. בליגה של 30 מחזורים, לספוג שלושה שערים באשמתך זה משהו שהוא מתקבל על הדעת. אבל בקמפיין נבחרות, לספוג 3 שערים באשמתך הישירה ב7 משחקים (כששני משחקים היו מול לוקסמבורג החלשה), כלומר מתוך 5 משחקים מכריעים לספק 3 משחקים שבהם אתה עולה לנבחרת שלך בשערים, זה לא מתקבל על הדעת ומצריך דיון האם אתה טוב מספיק כדי להמשיך ולהיות שוער הנבחרת גם בעתיד.

4. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שמצריך דיון במידת ההתאמה שלך לנבחרת היא השאלה האם יש טובים ממך לתפקיד. אני חושב שבין הרוש הנוכחי לעמוס הנוכחי התשובה ברורה. אולי אוואט לא השוער הכי אמין בעולם, ואולי הוא באמת עלה לנבחרת בכמה נקודות, אבל התקווה שמישהו אחר יראה בין הקורות טוב יותר מתנגשת בקיר המציאות.

אוואט הוא שוער בינוני לנבחרת בינונית, וזה לא כזה דבר רע.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שטויות. עכשיו קח את אותו משפט ותלביש אותו על חלוץ שמגיע למצב סופר קורץ ומחמיץ. למה לא להגיד עליו שהוא עלה לנו ב-3 נקודות או 2 נקודות אם סיימנו בתיקו? גם אם השוער סופג שער שטותי בדקה הראשונה ועד הסיום שאר הקבוצה לא מצליחה לכבוש, גם אז הוא עולה בנקודות? אתה מבין את חוסר ההיגיון במשפט שכתבת?

6. Telkiyski Member

פה אני מסכים עם עידן ושאר התומכים באוואט.
    אנחנו תמיד אוהבים למצוא איזה שעיר לעזעזל ולהאשים אותו בהכל, כאילו להרגיש שזה לא שאנחנו לא טובים, פשוט x גומר אותנו. פעם זה אוואט, פעם זה המאמן, פעם זה שאר השחקנים (שמשחרים כביכול בלי רצון ותשוקה) פעם כולם יחד.

אוואט לא בשיאו, אבל מישהו פה היה מעדיף לראות היום ברוסיה בשער את אריאל הרוש? את בוריס קליימן? את ברק לוי? את דני עמוס? את מרציאנו הזה? נו באמת... הכל עניין של מה האלטרנטיבות שלך.

וד"א אגב אוואט הביא לישראל 3 נק' בבלפסט. בלעדיו אנחנו מקבלים שם 1-0 עוד בחצי הראשון ולך תצא מזה (לא היינו יוצאים מזה).

אני גם חושב שצריך לחשוב על יורש והייתי עולה לצמד המשחקים הבא עם הרוש בשער (אם באמת מתכננים שזה יהיה הוא), שיתחשל קצת לקראת הטורניר הבא במקום לזרוק אותו ישר למים על המשחק הראשון של מוק' 2016 (כי חייבים לעלות הפעם, כמובן).

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

חלוץ יכול להחטיא פעמיים אחד על אחד או פעמיים מול שער ריק ואז לכבוש בפעם השלישית והוא יצא גדול. שוער לעומת זאת אם יטעה פעמיים ויעלה בשני שערים גם אם יקח אין ספור הצלות עד סוף המשחק הוא ככל הנראה יעלה לקבוצה שלו במשחק.

חלוץ יכול לטעות לאורך כל המשחק, להבקיע דקה 90, והוא עשה את העבודה שלו ברוב המקרים.
    שוער יכול להיות ענק לאורך כל המשחק, לטעות דקה 90, והוא יקבל על כך ביקורת ברוב המקרים.

זאת המציאות. טעויות של שוער עולות לך כמעט באופן אוטומטי בספיגת שערים. טעויות של חלוץ או קשר או שחקן הגנה לא בהכרח יעלו לך בשערים וברוב המקרים יהיו להם עוד הזדמנויות לתקן.

בגלל זה עמדת השוער היא החשובה במגרש, בגלל זה היא גם העמדה הכי כפוית טובה במגרש.

ChelseaPensioner
    העובדות בקמפיין הנוכחי היא שמתוך חמישה משחקים מול יריבות מאתגרות, אוואט חטף שלושה שערים באשמתו. לא חושב ששוער אחר יכול להיות גרוע יותר מהמצב היום שההרגשה היא שרק צריך לבעוט לשער מולנו כדי להבקיע.
    שוער אחר, צעיר יותר, רעב יותר, עם יכולת גם להשתפר במהלך הזמן בניגוד לאוואט שרק הולך והופך לחלש יותר ביכולת, יכול לתרום לנו יותר.
    לא חושב שיש לנו מה להפסיד לאור התצוגות האחרונות של אוואט...

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

וזה עושה את זה בסדר?

9. סמואל אטו Member

ברגע שאתה מביא לי את הדוגמאות על מצבים ספציפים מול אזרבייג'אן אתה מוכיח שלא הבנת כלום ממה שניסיתי להסביר.

10. alexshw Member

לנבחרת קטנה כמו שלנו עמדת השוער חשובה במיוחד. אוואט בפירוש גרם לאיבוד נקודות בקמפיין הנוכחי וכבר שנתיים - שלוש מציג יכולת חלשה גם בקבוצה שלו.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

יפה. לא ידעתי שהאזרים, שמולם איבדה ישראל 4 נקודות, היו פייבוריטים מולה על הנייר ולכן העמדה של דודו היתה קריטית. ואני לתומי הייתי בטוח ששחקני השדה היו צריכים לשלוט בצמד המשחקים מול אזרבייג'אן ולהבקיע יותר משער למשחק מולם, אבל זה כנראה רק אני...בחיי, הטיעונים שלכם פה מגוחכים ואני אומר את זה כמישהו שלא ממש מסמפט את אוואט בלשון המעטה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/13
  12. eran levy Member

איתי, אוואט לא השיג שלוש נקודות עבור ישראל בבלפאסט, כי אם לא לפחות שער אחד ברשת ישראל לא היתה מנצחת ולא היו שלוש נקודות. אני לגמריי איתך בנוגע להאשמות החד כיווניות, אבל לדעתי הדוגמה הנגדית שהבאת רק מחזירה את הדיון לאינדיבידואל ולא לקבוצה כמכלול.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ערן, ברוב המקרים אני מסכים איתך למעט הקטע האינדיבידואלי. מי מחזיק את הרטה על הכתפיים שלו אם לא אדריאנצ'ו הגדול מכולם? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

14. eran levy Member

אם אני חייב להביע דעה על אינדיבידואל (אתה ממש מעקם לי את היד, עידן, אאוץ?!) אני הייתי שם את הז?יטונים שלי על קראפט, הוא הדבק של הרטה. וזה שוער שרק לפני כמה שנים ספג ביקורת עזה כששיחק בבאיירן, ולא אחרי שני מחזורים בתוך העונה. דברים משתנים, שחקנים משתפרים, והקץ שהקיצו על הקריירה והיכולת של הרוש, עמוס וכו? מוקדם מדי.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/13
  15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא טען שהיינו טובים בשני המשחקים מול האזרים או שאין בעיות אחרות בנבחרת. ועדין, בשני המשחקים הנבחרת כבשה והייתה משיגה את ה1-0 הקטן בלי אוואט שחטף בשני המשחקים שערים שהם לגמרי באשמתו, שערים שבסופו של יום עלו לנבחרת בנקודות.

טענת שלנאתכו מתאים סגנון משחק שבו הקבוצה שלו מחזיקה את הכדור והיא היוזמת במשחק. שבסגנון כזה הוא בולט יותר. אני פשוט ציינתי שהתיאוריה שלך התבררה כלא נכונה במשחק מול האזרים, שם שיחקנו בסגנון שאתה מדבר עליו ועדין נאתכו לא בלט.

מצב נושא:
הנושא נעול.