נבחרת ישראל: מסכמים עוד קמפיין כושל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏31/8/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,007
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    יכול לרצות, יש לו חוזה.
    הליגה הישראלית זה לא דומה למה שקורה באירופה. זה לא למכור את קוטיניו ב-120 מיליון יורו ויש לך שוק פתוח להביא איזה סוג שחקן שאתה רוצה. לנתניה אין אפשרות להחליף שחקן כמו סבע ולא משנה כמה ישלמו להם. זה הופך כל מו"מ לכמעט בלתי אפשרי.

    למכור לאירופה בסכום נמוך זה כבר הרבה יותר הגיוני. הפער נמצא בעובדה שאתה לא מעביר את הכוכב שלך לאחת היריבות בליגה. לכן, אלא אם כן לא מדובר בהפרש גדול(שמצדיק מכירה בתוך הליגה) אז זה לא בעייתי עבורה נתניה כי הפרש קטן לא יתן לה שום אפשרויות בשוק.
     
  2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏5/8/02
    הודעות:
    39,116
    לייקים שהתקבלו:
    8,470
    1. סבע כרגע שחקן שנתן עונה אחת אדירה בקריירה, אף אחד לא יכול להבטיח שזה לא חד פעמי, לא רואה בו ישראלי בכיר או שחקן ליגה מוביל כרגיל. הוא צריך להוכיח שיש לזה המשכיות. אין הבדל בינו לבין אלון תורג'מן ופיראס מוגרבי שגם הם נותנים עונות טובות מאוד. (אין הבדל ברמת העיקרון, מבחינה אישית ברור שסבע מרשים יותר מהם). מבחינתי כרגע הוא עוד ישראלי שהכל מתחבר לו העונה והולך לו בגדול, יש מאות כאלה שאחרי עונה אחת אדירה חזרו לרמתם הרגילה. אני לא אומר שזה מה שיקרה, כי הוא בן 25 ובהחלט יכול להיות שהוא עשה השנה קפיצה אמיתית, חובת ההוכחה עליו.
    2. שילמנו סכומים מופקעים על שחקנים כמו אלו, אלחמיד וזריהן, אין סיבה שאלונה לא תשתולל גם פה אלא אם היא למדה סוג של לקח כלשהו לגבי השוק הישראלי.
    3. אוהדי מכבי נתניה מדברים מהלב, הנחרצות היא קצת פחות מהראש. לא חסרים שחקנים שיתעוורו מקצת יותר כסף, סגל יכול להיות עקשן, אם סבע ירגיש שזה על חשבון הקריירה שלו יהיה בלאגן שגדול על סגל.
    4. אוהדי באר שבע שהגיבו פה בטוחים על בסיס כלום ש1-1.5 מיליון יספיקו, לא יודע על בסיס מה.
    5. מכבי תל אביב תהיה גם כן בתמונה, אני רואה אותם מעוניינים בסבע מה שהופך אותנו לאופציה מספר 3, אחרי אירופה ואחרי מכבי תל אביב. יש פה דיון כאילו סבע בטוח מגיע לבאר שבע והשאלה היא רק מה המחיר.
     
  3. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,110
    לייקים שהתקבלו:
    6,564
    אגב, מעורבים כל מיני סוכנים שמחפשים לדיא קבוצה בחו״ל אבל בגדול הסוכן שלו הוא עו״ד רועי דניאל, והזיקה שלו למכבי נתניה ידועה. קשה לי להאמין שהוא יתן יד לתרגיל מסריח. המסר מהמועדון מאוד ברור. לא ראוי ולא מגיע לאייל סגל שדווקא דיא סבע ורועי דניאל ישימו אותו בפינה לא נוחה במומ.
    יש כוח אצל השחקן.
    יש כוח אצל המועדון.
    יש כוח אצל הסוכן.
    יש יכולת פיתוי כזו או אחרת למועדונים אחרים.
    בסופו של דבר זו לא מלחמה ואני מעריך שכולם יצאו מרוצים.
    הדיון כאן החל מזריקה לאוויר של אחד המשתמשים לגבי הערה שלי על דאבור בכלל וזה גרר דיון לא קשור שאולי ראוי לנושא משל עצמו ונראה לי שאנחנו פסע לפני טחינת מים.
    ימים יגידו.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. סמואל אטו Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/04
    הודעות:
    15,007
    לייקים שהתקבלו:
    4,649
    אני בכלל לא רואה למה לב"'ש או למכבי ת"א לקנות את סבע. לא הייתי קונה אותו כחלוץ בודד, ובעמדת הקיצוני ימני לשני הקבוצות האלו יש אופציות טובות יותר בסגל או בשוק הזר.
     
    oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  5. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,110
    לייקים שהתקבלו:
    6,564
    מרוץ חימוש.
    המחשבה שאם אתה לא תיקח, היריב שלך יקח ולא תוכל להחזיר את הגלגל אחורה.
    הצורת חשיבה הזו הפכה את השוק הישראלי לפסיכי כי יש קבוצות שיש להן(או לבעלים שלהן) את הכסף. אם לא היה זה לא היה קורה ואז דיא סבע באמת היה שווה מיליון דולר גג(מה שלדעתי נכון עקרונית).


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. zivmay Member

    הצטרף ב:
    ‏26/1/06
    הודעות:
    8,293
    לייקים שהתקבלו:
    2,633
    מאוד מקווה שלא נקנה אותו ב2 מיליון יורו. שקבוצה אחרת תאכל את הלקרדה.
     
  7. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,642
    לייקים שהתקבלו:
    3,525
    מין:
    זכר
    אחרי השנה האחרונה אני בספק אם דיא סבע יכול לשנות פאזה מכוכב של קבוצה טובה לשחקן שנאבק על דקות בקבוצת על בכדורגל הישראלי וביום בו כולם כשירים עלול לא להיות בסגל של מכבי או באר-שבע פתאום. לא כל אחד הוא רפי כהן או לאלא שיכול לעלות מהספסל ולכבוש. חלה עליו חובת ההוכחה בקבוצה גדולה אולם לאור המאגר הדל של השחקנים הטובים כאן - הרבה תלוי במחיר. לדעתי גם מכבי תחתים פחות זרים בשנה הבאה לאור הכישלון התמידי והחוזר שלה.
    לגבי הנבחרת - שמעתי שדאבור מחוץ לסגל, שוב נפצע, לא שאני חושד במשהו אבל לא היה שחקן בהיסטוריה ש'חתך' יותר פעמים ממנו, ולדעתי דווקא היה פותח בהרכב הפעם, ממש חבל.

    ביבראס נאתכו יערוך את ההופעה ה-50 שלו בקרוב, יש ראיון איתו ב-'ידיעות', מאז 2010 הוא תמיד שם. רציני, נלחם, אבל לא מספיק טוב ושותף לכל הכשלונות. הוא, כיאל, טב"ח(X2), אלמוג כהן, אלה מחלק מהשחקנים שמרגיש שהם תמיד שם.
     
  8. Noam77 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/17
    הודעות:
    852
    לייקים שהתקבלו:
    516
    מין:
    זכר
    למטבע יש 2 צדדים.
    ברגע שאתה מדביק לשחקן תג מחיר גבוה, גם השכר צריך להיות בהתאם במידה ולא נמכר.
    רוצה עליו 3 מיליון יורו?אין בעיה. רק אחר כך אל תתפלא שהשחקן דורש שכר של 350 אלף יורו לעונה.
     
  9. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,110
    לייקים שהתקבלו:
    6,564
    הדיון הזה מגוחך.
    לדיא אין תג מחיר(מלבד בדמיון של פשכצקי).
    נתניה לא רוצה למכור אותו.
    כל הספיקולציות הן מסביב.
    דיא רוצה לצאת לאירופה.
    שיביא קבוצה שמוכנה לשלם עליו. מי שרוצה למכור יחליט אם מתאים לו. וזה הכל.
    מן הסתם שאם תבוא קבוצה מעניינת באירופה שמציעה לו חוזה של 400 אלף דולר בעונה ולנתניה 1.5 מיליון יורו- ודיא ממש ירצה ללכת- אף אחד לא יעצור את זה. בסך הכל היחסים הם טובים. יש הערכה הדדית בין הצדדים.
    למרות מה שכותבים כאן גם אתה וגם ואחרים:
    1. נתניה לא חייבת לשחרר אותו.
    2. נתניה לא חייבת לפתוח לו את החוזה ולשלם לו אפילו שקל יותר ממה שהוא מרוויח היום.

    מצד שני לא מחזיקים אף אחד בכוח אבל ברור שגם השחקן מודע לכך שזה ביזנס לכל דבר ולבעלים יש גם את החובה לדאוג לאינטרסים של המועדון שלו.
     
  10. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/10/05
    הודעות:
    10,786
    לייקים שהתקבלו:
    2,428
    מין:
    זכר
    הייתי רוצה לראות דיא סבע מפגין את אותה יכולת בלי לשחק לצד ערן לוי,ובקבוצה שיש עליה קצת יותר לחץ מנתניה.
     
  11. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,642
    לייקים שהתקבלו:
    3,525
    מין:
    זכר
    נתניה לא חייבת לשדרג את החוזה של דיא סבע אבל..הכדורגל לא עובד ככה, זה לא בנק. לרוב כששחקן מגלה יכולת טובה ויש קבוצות שרוצות אותו - כדי להשאיר אותו בקבוצה זה צעד מתבקש ולא חסרות דוגמאות, מהארץ או בחו"ל. כל בעלים, גם אם הוא אוהד ואוהב את השחקנים והוא נדיב - לא באמת רוצה להשקיע יותר אבל אלה הנסיבות. לגבי הניתוח המקצועי פה - מסכים לגבי קבוצה אחרת, הרי נתניה גם אם תפסיד 3 משחקים ברציפות שום דבר לא קורה, אבל לגבי ערן לוי כפארטנר - בואו נגיד שגם ערן לוי נהנה מאוד. קל לבשל לדיא-סבע שברוב הגולים שלו גם משאיר איזה בלם מאחור בזכות המהירות או הדריבל. בכל קבוצה יש שף מצוין. גם מיכה ודיא סבע או מליקסון ודיא סבע - זה יכול להצליח.
     
  12. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,110
    לייקים שהתקבלו:
    6,564
    אין כבר דבר כזה בכדורגל הישראלי.
    אחרי שהוא יוכיח את עצמו בקבוצות שכן ישכנעו אותך שהוא מספיק טוב(מניח שאתה מדבר על מכבי חיפה\מכבי ת"א\הפועל ב"ש)- איך אגיד את זה בעדינות? מאוחר מידי...
    זה למעשה מצמצם לך את האפשרויות להתחזק רק בשחקנים מבית"ר ירושלים- שכל מי שבאמת מרשים שם- כבר עשה את הדרך ההפוכה(שכטר\עזרא\ורד).
     
  13. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,110
    לייקים שהתקבלו:
    6,564
    הדוגמאות מהארץ ומחו"ל מלמדות שעל שחקנים כאלה משלמים הרבה כסף.
    מי שמנסה לצייר תמונה שאפשר לפתות שחקן בחוזה כדי ללחוץ על המועדון שלו לשחרר אותו בזול- מצטער- לא רואה יותר מידי תקדימים כאלה כשלשחקן יש עוד שנתיים מעבר לעונה הזו בחוזה ובעוד שנתיים הוא בן 27... גיל שמתחיל להיות גבולי... בטח לשחקן מהסגנון של דיא שלהערכתי בגיל 30 כבר יהיה משמעותית מעבר לשיאו.
    אין על נתניה שום לחץ למכור אותו. בטח לא לקבוצה בארץ.
     
  14. Noam77 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/17
    הודעות:
    852
    לייקים שהתקבלו:
    516
    מין:
    זכר
    ברור שנתניה לא חייבת למכור אותו.
    רק אומר שאם אתה מדביק לו תג מחיר ששם אותו, ביחד עם היכולת, הטופ של הכדורגל הישראלי, אל תהיה מופתע אם השחקן ידרוש שכר כפול ובצדק. זה הכל.
    אי אפשר להתייחס אליו כאל סופרסטאר בליגה הישראלית ומצד שני לשלם לו 100 אלף דולר או כמה שהוא מקבל כיום.
     
  15. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,110
    לייקים שהתקבלו:
    6,564
    א. הוא מקבל הרבה יותר מהסכום הזה.
    ב. אף אחד לא קבע לו תג מחיר אז התגובה שלך לא רלוונטית.

    מועדון שרוצה למכור שחקן דוחף לכך.
    מכבי נתניה מעוניינת להשאיר את דיא סבע. יביא הצעה? ידונו בה. הוא עצמו התבטא "נשב אני ואייל ונחליט מה הכי טוב לכולם".

    יש כאן כמה משתמשים שגררו את הדיון הזה לכיוון הזה במקום פשוט להגיד מה שהם חושבים-
    שדיא לא כזה גדול.
    אנחנו לא מחזיקים ממנו.
    הוא סך הכל נתן עונה אחת טובה בקריירה בליגת העל וזה לא אומר כלום.

    במקום פשוט להגיד את זה(כפי ש @Drama2 טוען כבר מעל שנה כשהוא טוען שלדעתו מוטי ברשצקי עדיף) הם מצאו דרך יצירתית להביע את זה ונגררנו לדיון שלדעתי אייל סגל עצמו לא מתעסק בו אלא סוכניו של דיא סבע- ועל כן הכדור אצלם ובכלל לא אצלנו.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.