נבחרת ישראל: מסכמים עוד קמפיין כושל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏31/8/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. לברדה יש הרבה יותר מניות בהצלחה שלנו מאלישע לוי.
    אלישע לוי אימן אצלנו עונה לפני שברדה חזר הביתה, וניצל מירידה רק במחזור האחרון וזה כשאלונה מעמידה לו את התקציב השישי בליגה.
    את הקיץ של העונה השנייה שלו אצלנו אלישע התחיל כמו כל שנה עם טיסה לחו"ל לחודש, בלי להשאיר שום הוראות לצוות המקצועי. את מאור בוזגלו הביא הכסף של אלונה ברקת, ובעיקר אליניב ברדה ששיכנע אותו להגיע. גם גליינור פלט, הגיע בזכות ברדה, ששיחק איתו בבלגיה ושכנע אותו להגיע אחרי שדודו עזריה המליץ למועדון ללכת עליו.
    כלומר שלושת השחקנים שהיו אחראים יותר מכולם על ההצלחה שלנו באותה עונה והשינוי שהיה במועדון, היו רכישות של המועדון, כשלמעשה הרכישה של ברדה פתחה את הדלת באותה עונה לרכישות של בוזגלו ופלט.
    לזכותו של אלישע צריך להגיד שבניגוד למאמנים אחרים הוא לא הפריע ולא קלקל וזה כולל לסמוך על ההמלצות של דודו עזריה וזה כולל לתת לאליניב ברדה שהוא אומנם סמל אבל עדין רק שחקן במועדון את הסמכות להיות חלק מהמשא ומתן עם בוזגלו ופלט.
    אבל זה בדיוק אלישע, הוא זורם, הוא נחמד, הוא חברמן, הוא מעביר אימונים קלים, ועם הסגל שנבנה אצלנו זה גם הספיק למקום שני - שלישי וגמר גביע, אבל זה הרף, זאת תקרת הזכוכית, וכשאתה מתמודד עם מועדון מקצועני כמו מכבי תל אביב מולך, זה לא מספיק ולא קרוב להספיק.
    אלישע לוי זה מסוג המאמנים כמו לופא קדוש ז"ל, מאמנים שהתקופה שלהם אצלנו בקבוצה תזכר בצורה חיובית, לחלוטין לא כישלון, אבל עם הרגשה אדירה של פספוס, עם הרגשה של מאמן שבשורה התחתונה לא היה מספיק מקצועי כדי להפוך אותנו מקבוצה סימפתית לקבוצה לא סימפתית שמקנאים בה בהצלחה שלה, שרוצים להיות כמוה.
    באופן אישי, אני לא שונא את אלישע, אבל אני מבין את אלה ששונאים אותו אצלנו. הרבה מהאוהדים שלנו לא בטוחים שתקופת הזוהר הנוכחית שלנו תמשך יותר מידי זמן, ולכן הם כועסים על התקופה של אלישע שאצל הרבה אוהדים שלנו הייתה מפוספסת, שאם נסתכל עליה אחורה עוד 20 שנה נגיד ששרפנו לפחות שנה אחת יותר מידי עם אלישע ולפחות שנה אחת שבה היינו יכולים להוסיף עוד תארים לארון שלנו וזה לא קרה בגלל אלישע. ויש גם את ההתנהלות בגמר הגביע, התנהלות חובבנית שבה הוא למעשה הגיע בלי אנרגיות ובלי מחויבות למשחק רק כי הבין שהוא לא ממשיך אצלנו. ובגלל ההתנהלות של אלישע עברנו את אחת ההשפלות הכי גדולות בהיסטוריה שלנו, השפלה שלא נשכח לעולם, והשילוב של פספוס והשפלה בהחלט יכול לגרום לאנשים מסוימים שנאה.

2. בכר בשנה שעברה הודח בחצי גמר גביע המדינה, במשחק שהיה אמור להיות במגרש נייטרלי אבל התקיים במגרש של היריבה. ממש לא סיבוב ח'.
    השנה בכר הודח בשמינית הגמר של גביע המדינה, גם לא סיבוב ח', אבל במקביל גם זכה באלוף האלופים ובגביע הטוטו, כלומר זכיה באליפות תשלים לבכר עונה עם 3 מתוך 4 התארים שמחולקים בישראל.

3. לאלישע לוי יש רף ברור, גם בנבחרת ישראל.
    הוא נחמד, האימונים שלו קלילים, הוא נותן חופש לשחקנים היצירתיים שלו, ויש שחקנים מסוימים שיקבלו ממנו קרדיט בלתי נגמר לא משנה מה היכולת שהם יציגו (יש שחקנים מסוימים שזה נותן להם ביטחון ומשחרר אותם גם אם במשחק נתון הם פחות טובים).
    מצד שני, אלישע לוי לא מבין בטקטיקה, מפקיר את ההגנה כי השחקנים ההתקפיים שלו משוחררים ממחויבות הגנתית, הוא מקובע לשחקנים מסוימים ולכן שחקנים אחרים לא יראו דקות לא משנה מה היכולת שהם יציגו בקבוצות שלהם (ואז יגיע המרמור כמו אצל נאתכו בזמנו, וכמו אצל חמד, הרוש וביטון עכשיו), והוא בעיקר לא מקצועני בהתנהלות שלו.
    ושוב, מצד אחד, העובדה שאלישע לוי אוהב לקחת חופשות ארוכות דווקא מסתדרת לו מצוין עם הנבחרת שנפגשת מעט פעמים בשנה, ולכן הוא לא פוגע בבניית הסגל של הקבוצות שלו כמו שעשה אצלנו ובמכבי חיפה לאורך השנים. והגישה החברית שלו גם מתאימה למסגרת של נבחרת שבה נפגשים פעם בכמה חודשים. והעובדה שהאימונים שלו קלים גם מתאימה מאוד לשחקני נבחרת שמגיעים מהקבוצות שלהם שהם אלה שבאמת משלמות להן והדבר האחרון שהם רוצים זה להיפצע באימון נבחרת.
    אבל מצד שני, חוסר המקצוענות שלו גורמת לזה שהוא לא באמת יטוס לסקוטלנד לראות את מרציאנו, או לסלובניה לראות את קהבא, או לבלגיה לראות את קני סייף, ולכן יהיו שחקנים שיקבלו זימון למרות שלא מגיע להם ואחרים שלא יקבלו זימון כי אלישע לא באמת ראה אותם. ויהיו גם שחקנים, במיוחד כאלה מקבוצות רציניות באירופה, שלא יאהבו את חוסר הרצינות וחוסר המקצוענות, בטח כשהם לא משחקים, ושיחשבו שזה ללכת אחורה כשהם צריכים לעזוב את הקבוצות שלהם ולהגיע לנבחרת בשביל מסגרת לא רצינית ועוד אחרי זה לא סופרים אותם.
    אז כשהנבחרת תנצח באלבניה היא תקבל מחמאות, וכשהנבחרת נתנה מחצית ראשונה באמת טובה ומשוחררת כמו שקבוצות של אלישע לפעמים נותנות מול מקדוניה היא תקבל מחמאות, אבל כשהמאמן של מקדוניה יחליף מערך וישנה גישה ואלישע כמו תמיד לא יגיב ורק גורש יציל אותנו מאיבוד נקודות מיותר אז אלישע גם יקבל ביקורת, וכשאלישע לא יתן מספיק קרדיט לשחקנים כמו תומר חמד וניר ביטון אז הוא יקבל ביקורת, ככה זה עובד.
    השאלה האם באמת זה המקסימום שאנחנו יכולים? השאלה האם באמת גם ברק בכר נניח על הקווים, היה מוותר על שחקנים ברמתם של תומר חמד וניר ביטון? ואומר מה שאלישע אמר על זהבי? וכמעט מצליח לאבד מול נבחרת נחותה מאיתנו יתרון מבטיח רק מחוסר תגובה למתרחש במגרש? כי אם התשובה היא לא, אז אפשר בהחלט להעביר ביקורת על אלישע ולהגיד שהקדנציה שלו היא בסדר אבל אפשר יותר, לא בהכרח לסיים לפני איטליה וספרד, אבל יותר מבחינת איכות הכדורגל, יותר מבחינת בחירת הסגל, יותר מבחינת העמידה הטקטית על המגרש, יותר מבחינת המחויבות ההגנתית של שחקני ההתקפה, יותר מהצהרות לתקשורת שהפכו שחקן אחד למעל יתר שחקני הנבחרת כשבפועל זה ממש לא המצב.

נערך לאחרונה ב: ‏28/3/17
    zivmay אוהב/ת את זה.
  2. עידן444 Member

בינתיים כשהמרק ירקות מתחמם אנסה לענות לך-
    1. אתה מפתח תאוריות מה החלק של מי, כמה, למה ואיך ותאמין לי שזה גם לי קל.
    זה שתנהל 300 שיחות עם דודו עזריה לא ישנה את העובדה שאתה שומע רק גורם אחד ומרכיב פאזל שלם.
    קל לי מאוד להגיד שאם היה בב״ש מאמן עם מעט יותר אגו אין שום סיכוי בעולם שמביאים לו את ברדה, שחקן די מתבגר, היה נוח מאוד להאמין ששיאו מאחוריו, בשכר שבתקופה ההיא היה משמעותית גבוה מהתקרה הקודמת, והדובדבן- שהוא אמור להפוך למנג׳ר כשיפרוש.
    לא רואה מאמן בכיר בכדורגל הישראלי שהיה זורם עם זה כמו אלישע. אז תגיד לי שהוא היה הולך הביתה אם לא היה מסכים וזה נטו ניחוש. אלישע כשל בעונה הראשונה בב״ש. אני בהחלט מסכים עם זה. ואלונה בצעד מעורר כבוד נתנה לו להמשיך. והוא נתן אור ירוק להבאת ברדה- ואתה יכול להגיד לי מהיום עד מחר שזו היתה החלטת מועדון- לדעתי יש מאמנים שלא היו זורמים עם זה ואני בספק אם זה בכל זאת היה יוצא לפועל. ומשם ההמראה החלה.
    לגבי שחקני רכש- הרי אלישע לא המציא כאן שום דבר. ככה זה עובד בארץ ברוב המקומות- המאמנים בארץ לא עושים סקאוטינג. או שהם מביאים שחקנים שהם מכירים מהליגה או שהם אימנו אותם בעבר, או שסוכן מציע(במקרה של ב״ש יש סקאוט שאפילו יותר נוח לסמוך עליו- והמאמן מחליט את מי להחתים. זה ככה עובד- אני די בטוח שגם עם בכר שעד היום לא הביא אף זר שהוא עצמו עקב אחריו ועשה עליו שיעורי בית.
    אם זכור לי נכון אפילו סיפרת על שחקנים שעזריה המליץ ואלישע לא רצה והם אחר כך נהיו כוכבים- אז כנראה שאלישע לא בדיוק זרם על כל שחקן- וגם במכבי חיפה יש סיפורים כאלה.
    כמובן שהכי נוח נגד אלישע להביא את אלה שהוא פספס ומי יודע מכמה נפילות הוא הציל את ב״ש.
    זהו, המרק עוד רגע הופך ממרק לסלט...

3. Melikson24 Member

אלישע הוא מאמן חלש ובן אדם מתרפס ועלוב עם אופי של חציל.
    לא פלא שהוא הפסיד בכל גמר שהיה בו. לא פלא שהקדנציות שלו בקבוצות גדולות נגמרו ברע והאוהדים מאסו בו מהר מאוד. לא פלא שהכוכבים הגדולים שלו היו יצורים מלאי אגו שעושים שכונה על המגרש תחתיו (בוזגלו, זהבי).

מדובר בטל בנין עם פחות אגו, המון מזל ולובי בתקשורת.
    בסופו של דבר, הבלוף שלו תמיד מתפוצץ. תמיד.

ייא ו-zivmay אוהבים את זה.
  4. עידן444 Member

רב תודות ל @Melikson24 .
    ענה לך במקומי.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  5. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

קיבלתם 6 בגמר גביע כי המאמן עשה שביתה איטלקית? מה הוא עשה, לא אמר לשחקנים שלו "היי, אל תקבלו 6"?

נערך לאחרונה ב: ‏28/3/17
  6. zivmay Member

כן, בדיוק ככה.

7. Melikson24 Member

איפה ירדתי כאן נמוך? כשקראתי לו מתרפס?

זו דעתי. האמירות שלו לאורך השנים וההתנהגות הכללית מוכיחה את הטענה שלי.
    וכשהוא השריש אופי מתרפס, לוזרי וכ"כ פתטי בקבוצה שלי במשך 3 שנים - אין שום סיבה שלא אכעס בכל פעם שאזכר בקדנציה שלו אצלנו.
    וכן. "הצלחנו" תחתיו. אבל גם הפועל פ"ת היו קבוצה טובה תחת שמיר ועדיין בעטו לו בתחת. תנסה להבין לבד למה.

בכל אופן, ההגנה האינסופית שלך עליו הפכה למאוסה עוד ממזמן, שכן אתה לא חי את הקבוצה כמונו והראייה שלך על הקדנציה של אלישע אצלנו היא שטחית מאוד ומבוססת על תוצאות.
    מזכיר לי את האוהדים שלכם שהתעצבנו על אחרים שלא הבינו למה בשנה שעברה כ"כ שנאתם את אוסידון.

zivmay אוהב/ת את זה.
  8. Drama2 הסמל מעל הכל

אלישע רצה למחוק להם את הזיכרון כדי שישכחו איך משחקים,
    אבל המוחק זיכרון לא הגיע בזמן מEBAY,
    אז..

Don Joan Roman, סיונרה ו-amn אוהבים את זה.
  9. zivmay Member

קצת בעיה לשכוח דבר מסויים שהוא בחיים לא לימד אותם.
    "קחו כדור ותשחקו 4-4-2".

10. Melikson24 Member

האופי של הפועל באר-שבע תחת אלישע היה יציב כמגדל קלפים.
    אז כן. כאשר הוא החליט לשים פס על הכל נראנו כמו שנראנו. וזה לא הפתיע אף אחד, אגב. הכתובת הייתה על הקיר.

באותו שבוע המאזן היה 13-3 לרעתנו עם 3 הפסדים מהדהדים. בראייה לאחור, הגמר ההוא כבר לא מטלטל בעיניי ואפילו עשה טוב למועדון.
    הוא חשף את הבלוף של הקבוצה באותם שנים. לא סתם חצי מהם (פאיוביץ', אג'ידה, נסאר, גבאי, גורדנה ועוד שלא עולים לי בראש כרגע) כמעט ולא משחקים כדורגל מקצועני מאז אותה עונה.

11. עידן444 Member

חחחח
    כן, בול אותו דבר...
    אחד הפך מועדון תחתית למועדון צמרת מול אחד שחרב מועדון גם מקצועית וגם כלכלית...

שמע, אתה טוב!
    גם zivmay.
    הפכתם את הפורום לפעוטון האדום של לירן.
    רכיבה על גמלים וקטיף דובדבנים ביער יתיר כלולים במחיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

amn אוהב/ת את זה.
  12. Melikson24 Member

"חרב". כאילו לפני כן הייתם מנצ'סטר סיטי.

בכל אופן, חבל שאתה נגרר לפסים אישיים במקום להגיב לעניין.

13. DRORIKO Member

והוא עוד אומר לי שאין יותר מתיחות בין נתניה לב"ש :)

14. עידן444 Member

באמת שאין שום קשר:)
    סר אלכס תותח(קצת שגעון גדלות אבל אני מבין אותו), ולירן אחלה, וגלעד אחד המשתמשים שהכי כיף לקרוא, ואת לוב איז רד ממש חיבבתי אבל הוא קצת נגרר.
    והשניים האלה...
    טוב, לא משנה...

amn אוהב/ת את זה.
  15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יש בפורום מן תבנית של משתמש, שכוללת סגנון כתיבה והתבטאות, שמשמשת שניים-שלושה אוהדים של ב"ש ושניים-שלושה אוהדים של חיפה. זה גדול, צריך לעשות מזה משחק זיהוי, מעניין אם אפשר להסתיר שמות משתמש.

התגובה של מליקסון24 עם התהייה "איפה ירדתי נמוך?" שמיד אחריה ירד לאלישע לחיים אשכרה גרמה לי לצחוק בקול.

oFiRzZz, amn ו-עידן444 אוהבים את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.