נבחרת ישראל: מסכמים עוד קמפיין כושל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏31/8/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. zivmay Member

זה כבר ידוע שנים, הקשר שלו לכדורגל הוא מקרי בהחלט.
    ד"א, שזהבי פמפם לכל בנאדם כמה הוא לא מרוצה בעמדה כקיצוני הוא הושעה או משהו בסגנון? אלישע הנהן וביצע כמו ילדה עם קוקיות.

נערך לאחרונה ב: ‏27/3/17
    ייא, oranfu ו-Telkiyski אוהבים את זה.
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מפתיע, מחכה לעידן444 שיסביר לנו כמה העוול שאוהדי מכבי חיפה והפועל באר שבע עשו לאלישע גדול.
    אלישע הוא סוג של מורה לספורט בבית ספר תיכון בישראל, קחו כדור ותעשו מה שאתם יודעים. כמובן שיש גם עבודה מקצועית שהוא עושה, אבל המשפט הראשון שכתבתי זה פלוס מינוס הגישה השולטת אצל אלישע.
    לא מנווט את הספינה אלא נותן לה לשוט לבד לאן שהיא רוצה.
    בכל קיץ הוא נופש חודש - חודש וחצי בתקופה הכי חשובה של בניית הקבוצה, בתקופה שצריך להחליט על רכש, הוא אפילו לא משאיר הוראות לבעלים ולצוות המקצועי את מי להחתים ואת מי לא.
    יש קבוצות ושחקנים שזה מתאים להם, אחד כמו מאור בוזגלו למשל שפורח כשאין הוראות טקטיות ומחויבות הגנתית, או נסאר וגבאי ששמחים שאפשר לסיים אצל אלישע אימון עם כוס קפה ביד בלי שישפך ושמתאים להם מאמן שהם יכולים לתת אצלו חודש טוב בשנה ועדין לקבל מקום מרכזי בסגל עונה לאחר מכן, אחד כמו גורדנה ששמח שיש מאמן שהופך אותו לבאנקר בהרכב למרות שהוא כבר בדקה ה-60 של כל משחק בלי אוויר ושמסיים משחק בלי תאקל אחד והמאמן בכלל לא חושב על הצבת גבולות כדי שישפר את הכושר הגופני והמחויבות הגנתית שלו.
    יש גם צדדים טובים כמו החופש שמקבל אצלו סקאוט כמו דודו עזריה להביא ולבחור זרים, כשאלישע פחות דעתן והרבה פעמים זורמים עם הסקאוט וככה מגיעים זרים כמו הובאן ואוגו לקבוצה.

גם בנבחרת ישראל, טל בן חיים עוד יכבוש שערים בקמפיין, אבל מי שיסתכל באמת על המשחקים שלו יגלה בור הגנתי ושחקן לא מחויב טקטית שבמשחק מול איטליה אומנם כבש שער נפלא אבל גם עלה לנבחרת שני שערים.
    גם זהבי עוד יכבוש ויבלוט הקמפיין, כי כל הכדורים הולכים אליו, והוא משחק כחלוץ 9 בחוד, ואלישע לא יעיר לו בסוף המשחק למה מתוך חמישה או שישה מצבים הוא לא חיפש אפילו במצב אחד את החבר הפנוי.
    ואפשר להמשיך עם שחקן כמו טוואטחה שיקבל דקות למרות שהוא חור הגנתי ועם כושר גופני של שחקן בליגה א'.
    כל אלה שפורחים בחובבנות או במסגרת לא מסודרת ולא מחויבת או כאלה שיקבלו ממנו קרדיט לא נגמר כי אלישע מקובע יפרחו תחת אלישע ומאוד יאהבו אותו.
    מקצוענים לעומת זאת או שחקנים שלא מקבלים את היחס של זהבי? שחקנים כמו ניר ביטון ודודו חמד, שהגיעו בזכות האופי שלהם לקבוצות מקצועניות, הם לא יתחברו לאלישע. הם יתקשו עם השכונה באימונים, עם חוסר ההבנה הטקטית, עם העמידה הלקויה במגרש, עם הקבעון של אלישע לוי, עם בחירות להרכב ולסגל לא מקצועיות, ולכן הם יראו בתקופה שלהם אצל אלישע כחזרה לאחור, וכשהם גם לא משחקים, אז חוסר ההערכה המקצועי יבוא לידי ביטוי גם בתקשורת. גם זהבי היה מתנהג בצורה דומה אם היה נשאר בספסל, כי גם הוא מקצוען, אבל כשאתה הכוכב של הנבחרת וכל הכדורים הולכים אליך והמאמן לא בא אליך בטענות גם כשאתה לא מפרגן, אז אתה תהיה מוכן להבליג עם דברים שבמקום אחר לא היית מבליג עליהם.

לא רוצה להצדיק שחקנים שמתבטאים נגד המאמן בתקשורת, בדיוק כמו שלא הצדקתי שחקנים כמו אוגו וברדה שהרשו לעצמם להתנהג בצורה מסוימת תחת אלישע, אבל החלק של אלישע כאן הוא עצום, יש יתרונות לכך שאלישע מאמן, וזה בעיקר שיש שחקנים שפורחים תחת החופש שהוא נותן, אבל גם יש המון חסרונות לחוסר המקצועיות שהוא משדר ולקבעון האדיר שלו, וזה בדיוק מתפוצץ עכשיו, ולא מפתיע ששחקנים ברמה של ניר ביטון ותומר חמד הם אלה שיוצאים נגד הגישה הלא מקצוענית של אלישע.

zivmay אוהב/ת את זה.
  3. oFiRzZz Member

1. ביטון וחמד צודקים בכל מילה שלהם. אלישע עושה מהנבחרת שכונה יותר גדולה ממה שאי פעם הייתה
    (וזה די קשה...). איינבינדר באנקר בהרכב הנבחרת.. באיזה עולם? מבין את השיקולים של אלישע לא לפתוח
    עם חמד אבל ההצבה שלו במגרש מהרגע שנכנס הייתה זוועה. אשאיר לאחרים לנחש למה הוצב כפי שהוצב.
    2. למרות סעיף א', אני עם אלישע בעניין ההשעיה. שחקני כדורגל מקצוענים לא יכולים לדבר בפומבי ככה
    כלפי המאמן שלהם, לא משנה כמה חאפר הם חושבים שהוא.
    3. הרוש חתיכת אדיוט, אשכרה קיבל את אפודת השוער הראשון על מגש של כסף וקלקל את זה לעצמו.
    מי הוא בכלל שיפתח את הפה? עונה אחת בנתניה הספיקה לי להבין שהוא שוער ליגה טוב במקרה הטוב
    ולא מעבר. שוער שלא יודע מה זה לעבוד עם כדורי גובה לא ראוי להיות שוער נבחרת ולא משנה כמה
    יח"צ הוא מקבל.
    4. לא זוכר תקדים כזה בשנים האחרונות ששלושה שחקנים, ששניים מהם שחקני סגל חשובים, פותחים
    את הפה. אני חושב שזה אומר הרבה על אלישע, מישהו היה מעז לפתוח את הפה ככה על קשטן לדוגמא?
    אפילו על פרננדז דיברו בעילום שם.. יש לי תחושה שזה לא הסוף, ואחרי שהבלון יתפוצץ סופית מול אלבניה
    נשמע עוד ראיונות כאלה.

Nigel de Jong אוהב/ת את זה.
  4. Telkiyski Member

זהבי נמנע בכוונה מלצאת לליגה גדולה.
    בנוסף לעובדה שאת תדמיתו הוא צבר בזכות שערים בליגת העל והסינית, גם המאמן מחליט להעניק לו מעמד של מלך ליד השאר - וזה יוצר מרמור ותסכול.
    זה היה עניין של זמן.
    אם אלישע חושב או חשב ששחקנים כמו נאתכו, חמד, רפאלוב או אלמוג כהן יבואו לנבחרת כדי להיות נושאי הכלים של כוכב ליגת העל הוא חי בסרט.

זה היה שקוף עד שזה יבוא.

oranfu, קשר שמאלי ו-alexshw אוהבים את זה.
  5. alexshw Member

6. Raulito Madridista

אני מבין אתה שנאמר כאן על אלישע לוי אם כי במכבי חיפה ובהפועל באר-שבע אני לא זוכר בית זונות כזה ששחקנים הרשו לעצמם. זהבי מקבל ליקוק מוגזם. ומצד שני כמו שאמרתי, השחקנים יצאו בעצמם באור שלילי, לנתח את מה שקרה ולהגיד 'הם צודקים' זה לא נכון, זו לא הנקודה השלמה. אגב, שימו לב מה כתב עוזי דן בפייסבוק, נקודה למחשבה:

אני הייתי מעלה את חמד בהרכב, וגם אמרתי את זה בתחנות שונות לפני ואחרי המשחק נגד ספרד. הוא אחלה שחקן ויש לו גם רזומה מעולה בנבחרת. אבל לכל המתלהמים על 'שחקן החודש' - בשלושה משבעת משחקיה האחרונים של ברייטון (כולל האחרון נגד לידס יונייטד האימתנית) הוא לא שיחק כלל, בשלושה נכנס כמחליף, ל-12, 13 ו-17 דקות ובאחד פתח (וגם זה היה נגד רותרהאם יונייטד האחרונה בטבלה שכבר ירדה) והוחלף בו בדקה ה-75.

ואגב, אלישע נתן לחמד קרדיט יפה במכבי חיפה בעונת האליפות ההיא. חמד גמל לו כמובן אבל לא הייתי לוקח את זה כמובן מאליו.

7. alexshw Member

אלישע כבר שלח את חמד להפועל חיפה למעשה ורק פציעה של לדו גרמה לו בלית ברירה לתת צ'אנס אמיתי לחמד.
    לא לאלישע ובכלל לא למכבי חיפה אין שום חלק בהתקדמות של חמד.

Don Joan Roman, oFiRzZz ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  8. oranfu Member

הרוש וחמד צריכים להיות מושעים מהנבחרת. להעביר כזאת ביקורת על מאמן לא יכול לעבור בשתיקה.

מה שכן, לפחות במקרה של חמד, אין ספק שהוא צודק.
    ההחלטות לגביו (ולעמדת החלוץ) לא מקצועיות, זה ברור כמעט לכולם. חמד גם טוען שהוא אמר את את הדברים לאלישע ב4 עיניים לפני שפנה לתקשורת ופייר אני לא יכול להאשים אותו. הוא לא מתחבא. נענש? בכל מקרה אלישע לא סופר אותו אז מה בדיוק יש לו להפסיד?

זה ברור לחלוטין שאלישע רואה את זה כזהבי ועוד 10 משרתים. זהבי אחד האחרונים שצריך להיות קפטן אבל עליו אלישע לא עושה שרירים כי לזהבי יש הרבה כח בתקשורת. הוא העביר ביקורת על אלישע בתקשורת, הוא תקף את התקשורת על זה שהעזה להעביר ביקורת על היכולת העלובה שלו וכששחקן אחר נבחר לשחקן העונה הוא העביר ביקורת על אותו שחקן. אחד הקפטנים הכי ביזיוניים שהיו לנבחרת אם לא הכי ביזיוני.
    בגלל שזהבי בכה לתקשורת שהוא לא מספק את הסחורה בנבחרת כי הוא לא משחק חלוץ, אלישע לא מעז להזיז אותו מהעמדה הזאת עכשיו. אז מה אם הוא עדיין לא מספק את הסחורה?

טב"ח אגב גם מחרבן על הנבחרת (אוהדים, שחקנים) חופשי. השחקן הכי פחות מחוייב לנבחרת שאני זוכר רק שבניגוד לאחרים בסגנון הוא גם לא תורם כמעט כלום. בלי הכדור כמובן שהוא לא זז ואת ביטון הוא כבר שרף בנבחרת (אחרי שהפקיר אותו משחק שלם והתקשורת ביקרה את המגן במקום את הטאלנט שלא חשב לרגע לעשות הגנה) וכמובן שאלישע יישר קו עם התקשורת.
    אלישע מחליף אותו? מדיח אותו? כלום.

בנוגע לנקודה של דור, אלישע ממש ממש לא נתן לחמד קרדיט בחיפה. אם כבר, הוא הסיבה שחיפה לא נהנתה מחמד. הוא התעקש לא לתת לו הזדמנות ורק כשהחלוץ שלו נפצע הוא נאלץ לתת לחמד לשחק. למרות שהיה מצוין והגורם מספר אחד לאליפות (ביחד עם רפאלוב) הוא הדיח אותו ברגע שהחלוץ שלו חזר.
    מכיוון שאלישע התעקש לא לתת לחמד הזדמנות בכל התקופה שלו, חמד סירב לחתום על חוזה חדש (למזלו הרב).

מאמן פח עם קפטן מחורבן. לחיי תבוסה שלהם בכל משחק.

9. Telkiyski Member

כל מילה מדויקת.
    זו נבחרת שבאמת מגיע לה להפסיד.
    מאמן אפס במקצועי וגם באישי..

עכשיו אני מבין על מה דיברו פה אוהדי חיפה וב"ש.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. עידן444 Member

זה מעיד על זה שהם עדר סמרטוטים.
    ואוו ואוו ואוו
    תומר חמד ואריאל הרוש לא פתחו נגד ספרד...
    וואוו וואווו
    שאני אמותתתת
    שוד ושבר!
    יאללה, חבורת סמרטוטים.
    ב 1998 אמה ז׳אקה סגר את סגל נבחרת צרפת ללא אריק קנטונה ודויד ז׳ינולה והשאיר נבחרת נגרים(הינה, משתמש בזה שוב... ייני בחברה טובה עם בלאן, דשאן, פטי, בוגוסיאן, ויירה ודוגארי) וזינדין זידאן אחד והביא את גביע העולם.

לא רואה כאן לא זינולה ולא קאנטונה שנשארו בחוץ...
    אגב, אם מישהו חושב שקאנטונה וז׳ינולה שתקו- שיחשוב שוב...
    מה אני אגיד לכם... באמת הזיז לאמה ז׳אקה את הציפורן.
    וגם אלישע צריך לנהוג בדיוק אותו דבר. למה מי הם? יש מאמן נבחרת שכן הצליח עם החבורה המאוסה הזו?
    אפשר לחשוב יש לנו כוכבים בליברפול ואתלטיקו שמרשים לעצמם לפתוח ת׳ג׳ורה שלהם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

amn ו-HapoelRG אוהבים את זה.
  11. Raulito Madridista

אלישע לוי הביא את מכבי חיפה לליגת האלופות וזכה פעמיים באליפות נגד קבוצה טובה ממנו - הפועל ת"א, ובלי הקיזוז כנראה שהיה משלים שלוש אליפויות. בהפועל באר-שבע הוא הפך קבוצת תחתית לקבוצת צמרת וכמובן שלא היה מסוגל לעשות את הפינישים בדרך לאליפות, על כך אני לא חולק. לא הייתי שלם עם המינוי שלו מלכתכילה אבל ברק בכר היה לא רלוונטי ואין אופציות אחרות טובות יותר. אני זוכר את תומר חמד כשחקן כושל במכבי הרצליה שמחמיץ מול שער ריק, לקח לו זמן רב כדי לפרוץ. משחקן שנמצא הרבה זמן בחו"ל ציפיתי ליותר ואני זוכר את חמד מיילל עוד קודם לכן.

אבל עזבו רגע, גם אם מאמן עושה עוול לשחקן מסוים - זה לא נראה טוב שכל השחקנים הכושלים והכושלים פחות של הכדורגל שלנו רצים לצנציפר ומשחררים רעל. אלימלך היה השוער הטוב בארץ ולא קיבל מנילסן קרדיט ב-2001, אז מה, הוא הלך ופתח ג'ורה כמו הרוש? 'נבחרת שמגיע לה להפסיד'? הלכתם רחוק, אני לא שותף לזה. ככה הכדורגל שלנו לא יתקדם לשום מקום. מעבר לכך אני חושב שזה פשע שזהבי עלה כ-'9' מזויף במשחק.

amn ו-עידן444 אוהבים את זה.
  12. עידן444 Member

כי אדון הרוש בתקופה שגוטמן התחיל לרוץ עם מרציאנו קיבל גולים בין הרגליים וכמעט ירד עם נתניה ליגה...
    גם היום הוא בדרך לרדת ליגה אבל מישהו סיפר לו שהוא השוער הכי טוב בארץ אז הוא פתאום גידל זוג ביצים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. oranfu Member

לא, יש לנו כוכבים בסין...

Telkiyski ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  14. ייא Member

המצב משתפר. נשאר רק לקוות שחפלישע לא יגנוב איזה תיקו מאלבניה. נקווה שיעשו לו סבוטאז ויביימו פציעות. הלחץ יתגבר והוא לא יקבל עוד קמפיין.
    מתי ההגרלה הבאה אגב?

15. DRORIKO Member

אני מסכים שלאף אחד אין מקום שמור בהרכב, אבל אם הם היו מתאמנים תחת מאמן שהם מכבדים הם היו סותמים את הפה. תראה למשל את מקרה בונוצ'י, שחקן "קצת" יותר גדול מחמד והרוש, המאמן אלגרי כעס עליו וספסל אותו בפאקינג שמינית גמר צ'מפיונס והוא שתק כמו דג. כלומר אני בטוח שהוא ממש רתח כשהוא שמע שמספסלים אותו, אבל יראת הכבוד לאלגרי היתה חזקה מזה. לפי מה שנראה אין שום יראת כבוד לאלישע בקרב שחקני הנבחרת, הם מסתכלים עליו בתור ליצן חסר מושג שהגיע לנבחרת רק כי אין כסף למאמן זר/ברק בכר תפוס.

מצב נושא:
הנושא נעול.