נבחרת ישראל: החלום נגמר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י burning soil, ‏4/12/03.

1. burning soil Member

בחייך? חיים רביבו? אז מה אם הוא משחק טוב בליגה?
    אתה יודע שהוא מתכנן פרישה בסוף העונה? אתה יודע שהוא חושב
    ברצינות לפרוש עוד העונה?
    אז מה הטעם לזמן אותו לנבחרת,במיוחד אם המונדיאל עצמו עוד שנתיים.

מסכים לגבי ברקוביץ',הוא לא מקבל דקות משחק בסיטי,ובכל מקרה הוא לא
    יכול להגיע למחנה אימון,דרך אגב,בלי אייל ברקוביץ' הנבחרת נראת טוב יותר
    לדעתי,המשחק יותר קבוצתי.

נקודה חשובה שברצוני להעלות-
    במשחק הידידות מול רוסיה,הנבחרת שיחקה ללא ברקוביץ',וקצת יותר מ-20
    דקות ללא רוב הותיקים,באותם דקות הובקע שער זכות לנבחרת,ומי ששם לב ראה
    שהנבחרת רצה נחושה ונראתה טוב על המגרש,נכון שזה רק משחק ידידות,נכון
    שזה לזמן מועט,אבל גם זו התחלת בניה של נבחרת חדשה.

2. שגיא Guest

הנקודה של גרנט באי זימון השחקנים הותיקים היא שהוא כמובן מתכנן את הסגל הזה ל2-3 השנים הבאות. רביבו אמנם מציג יכולת טובה, אבל בסוף העונה הוא פורש, ולכן אין טעם להזמין אותו, מה גם שלא ממש מתוכנן לישראל משחק, ובטח שלא רשמי, בזמן הקרוב.

לגבי קייסי, עם כל הביקורות, כרגע אין מגן שמאלי יותר טוב. עבד רבאח מוכשר, אבל עם כל הכבוד, היכולת שלו לא יותר גבוהה מזו של קייסי. ואני חוזר ואומר שאם אנטבי קיבל זימון, אז על אחת כמה וכמה שלקייסי מגיע גם כן זימון.

3. שגיא Guest

ואחרי שנקבע שמגמאדוב לא יוכל לשחק בנבחרת ישראל, גרנט החליט להזמין במקומו את חברו לקבוצה ולחוליית ההגנה של מכבי פ"ת, תומר בן יוסף בן ה24.

4. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

על סמך מה בדיוק? תומר בן יוסף הוא לא בלם לנבחרת... גרנט צריך להבין שלא צריך לזמן בלם רק כי הוא צעיר, טל בן חיים הוא יוצא מן הכלל, בלמים בשיא הם בדר"כ לקראת השלושים שלהם.

5. שגיא Guest

האמת גם שהוא אף פעם לא בלט במיוחד.

האמת חשבתי על זה, הדרך החדשה של גרנט פותחת את הדלת לכל שחקן קיקיוני שעדיין לא הגיע לגיל 25, וזה חבל מאוד, כי ככה הנבחרת שלנו רק תיחלש, וכידוע לכם, היא לא הייתה חזקה במיוחד.

אל תתפלאו אם בקרוב שחקנים כמו יניב לוזון, אורי קרגולה, קלימי סבן, ואחרים יקבלו זימון לנבחרת...
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

6. AFC Member

בן-יוסף אומנם בלם טוב לדעתי (יוכל לעמוד מול מלטה בניגוד לגרשון או בנאדו), אבל הוא לא היה הבחירה המתבקשת כאן. אם כבר גרנט הולך על צעירים, למה לא לזמן את וסיהון, בן-מוחא או ברומר? אפשר גם את עוז יפרח מב"ש. בכל מקרה, בן-יוסף ממילא רק יהיה שם לגיבוי כך שזה לא ממש קריטי.

הזימון הכי תמוה, כמובן, הוא של אורי אוזן. גרנט מוכיח בפעם המי יודע כמה שהוא לא ממש מסתכל על הכושר הנוכחי של השחקנים שהוא מזמין, אלא מסתמך על כל מני פרשנים ועל היכולת שלהם בעונה שעברה. אוזן ממש היום נבחר ע"י עיתון "אמצע נתניה" והפנזין הרשמי של אוהדי נתניה לאכזבת העונה בינתיים. כל קשר שמאלי בליגה כמעט זכה לדרוס אותו. למה שיהיה בנבחרת? למה דוידוביץ' בנבחרת? ולמה, לעזאזל, קטן בנבחרת (חשבתי שאנשים כבר יבינו אחרי איזה שנה וחצי בלי שערים שהבנאדם לא חלוץ!)?

היה גם מקום לזמן את שי בירוק, לדעתי. שילוב שלו, של בניון וגזל בקישור יוכל לתת לנו קמפיין שקט בדרך לרגע המאושר שבו גרנט יפוטר\יתפטר.

7. AleX-Del-Piero Member

תומר בן-יוסף הוא לא הבחירה הכי טובה בעולם אבל זה מה יש לנו בארץ בעמדת הבלם...לפחות נגד איי פארו אנחנו נרוויח נקודות אבל יש בי תקווה שאנחנו יכולים ליותר גם את שוייץ אפשר לנצח ותאמינו לי גם את אירלנד וקפריסין זה לא כזאת משימה קשה אתם אולי תקוותכם אבדה בנבחרת אבל אני מאמין שאפשר צריך שבניון ועומרי אפק (המשתפר בספרד) יגיעו לנבחרת יחד עם פיני בלילי בחוד יש לו מהירות עצומה אם הייתה לו שליטה יותר טובה בכדור אז הוא היה שחקן ענק.אהה אם שחכתם יש לנו שחקן שמשחק עם בורוסיה דורטמונד!!!קבוצת הצמרת הגרמנית קוראים לו עמוס סאסי ולאחרונה הוא נמצא בסגל שלהם במשחקי הליגה.

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק בביצים בבורסיה דורטמונד.
    עם כל הכבוד לו הוא שחקן בקבוצת המילואים שלהם והוא לא ראה יותר מדי דקות[אם ראה בכלל] בדורטמונד.
    כבר ראינו אותו בליגה שלנו,ולנבחרת שלנו הוא ממש לא מתאים..אני עדיין לא סגור על זה שהוא מתאים לליגת העל שלנו.

9. AFC Member

לא יודע למה אתה מתכוון ב"ראינו" כי לפי הדברים שלך לא ראית אותו בכלל. הוא היה אולי השחקן היחיד המצטיין בנתניה לאחר שגידי דמתי חתם בקבוצה. שחקן מצוין, וגם אם הוא במילואים של דורטמונד, הוא צריך לשחק. אימוני הכושר באירופה הרבה יותר רציניים מאשר בארץ, שמים של דגש על כל מני פרטים "שוליים" במשחק שמאמנים כמו אדון גרנט הגאון לא חשבו על להתייחס בכלל (כגון כדורים נייחים), ואם סאסי שרד שם, נכנס בעונה שעברה לרשימה של דורטמונד לליגת האלופות והשנה אפילו ישב בכמה משחקים על ספסל הקבוצה הראשונה - זה מראה על התקדמות גדולה. הוא זכה אפילו לסופרלטיבים מזאמר.

אתה אומר כאילו המילואים של דורטמונד זה נמוך מדי בשביל נבחרת ישראל. בוקר טוב, זיו, אנחנו לא יותר טובים מנבחרת כמו ארמניה או גרוזיה. שחקן מהמילואים של דורטמונד זה העילית בשבילנו. נבחרת סלובניה התבססה בימיה הגדולים (יורו 2000 במוקדמות ובטורניר, מוקדמות מונדיאל 2002) על שחקנים משניים בליגות הגדולות. מה עוד שמספר הופעות בנבחרת ישראל בשביל סאסי לדעתי יכולים לשנות את מעמדו ואולי לאור מכת הפציעות בדורטמונד אפילו לקבל איזה מקום בהרכב במשחק שולי. מי יודע.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה?
    על מה אתה מדבר?
    כשיש לך את יפרח שהצטיין באולימפית ומצטיין בבאר שבע למה להזמין את יוסף?
    מה שקורה במדינות עם כדורגל ברמה גבוהה ושיש מאמן נבחרת נורמלי, עזבו טוב, נורמלי, מזמינים את הבלם של האולמפית שישחק בנבחרת הבוגרת.
    רק אצלנו, יפרח גמר את גיל האולימפית, הצטיין שם, הצטיין בבאר שבע, אבל זה לא מספיק לזימון לבוגרת.
    עזבו, שום דבר שגרנט יעשה לא יפתיע אותי.
    לא משנה לגרנט שתומר חליבה בעונה גרועה ונמצא בספסל של הפועל באר שבע, אבל הוא מזמין אותו, למה?
    כי מכבי ת"א ומכבי חיפה מעונינים בו, זה מספיק בשביל זימון לנבחרת.
    לא משנה שאופיר חיים מצטיין בינתיים עם 12 שערים בבאר שבע, 6 מהם בליגה.
    זה לא משנה, נזמין את עומר גולן עם 3 שערים בלבד.
    מאמן הנבחרת שלנו בדיחה, ועד שלא נזרוק את המאמן ההגנתי המגעיל הזה מכאן ונביא מאמן נורמלי(קשטן) הנבחרת תמשיך להראות כמו הצרות שלי.
    ורק חבל לי שהפעם אלה שיכשלו הם שחקנים צעירים בעל עתיד מבטיח, חבל לי שדווקא אלה יקבל ביקורת ויגידו עליהם שהם לעולם לא יגיעו לרמה של הדור הקודם.
    כי עם גרנט, זה מה שיהיה, כישלון. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

11. AFC Member

קשטן, מלמיליאן או מאמן זר. מלבד האופציות הללו אני חושב שאף אחד אחר לא יוכל להגיע לשום מקום (אבל בטח שישיג תוצאות יותר טובות מאשר תיקו עם מלטה ומירוץ על המקום הרביעי עם קפריסין).

משה, אני מסכים עם כל מילה. כמעט כל הזימונים של גרנט מאז תחילת הקדנציה המקוללת שלו נובעים מאינטרסים והעדפות שלא קשורות ליכולת המקצועית, מוניטין או פשוט טמטום (כלומר מהמגמה החדשה של האדיוט שאסור לזמן שחקנים מעל גיל 30. נכון שצריך להצעיר את הנבחרת, אבל אי אפשר להגיע לשום מקום רק עם צעירים!!!).

פחח, העיקר שהמאמן הענק שהוציא נקודה מאימפרית הכדורגל במלטה מוצא לו זמן להכפיש את שרף על תיקו עם פינלנד, ולהגיד על אלון מזרחי "מה אתה מצטט לי את שייקספיר?" (נכון שמזרחי חמור, אבל גם אתה לא בדיוק איינשטיין). אה, וכמובן, התוכנית המהפכנית שללא ספק תשנה לחלוטין את פני הכדורגל הישראלי - אימונים שבועיים לילדים בני 13.

די, חברה, בא לי לבכות. בואו פשוט נפרוש מהמוקדמות הבאות עלינו לרעה, עם הטמבל הזה המקום החמישי שמור לנו, במקרה הטוב.

נערך לאחרונה ב: ‏26/12/03
  12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

השחקן הזה לא הצליח בשום קבוצה בארץ וחזר לחו"ל לא בגלל שהוא הצטיין בארץ אלא להיפך.
    דבר שני הוא ושלומי דהאן כבר שיחקו בנוער ואפילו היו כבר בסגל של דורטמונד עוד לפני שהם הגיעו לארץ.
    וזה ששחקן משחק בסגל של דורטמונד לא אומר שהוא יכול לשחק בנבחרת ישראל..
    את חואן אפיטיה אתה מכיר?לא הרבה מכירים..אבל זה שחקן שהיה בסגל של ראסינג סאנטנדר ואשדוד זרקו אותו ממזמן.
    את דניאל גרייבס אתה מכיר?זה שחקן שהיה בסגל של ווטפורד שהם היו בפריימר ליג ושיחק בהרצליה ואז נחתך כי הוא היה חלש..

13. AFC Member

השחקן הזה נתן עונה מעולה עם מכבי נתניה. אני דווקא הייתי סבור ששחקנים שמצטיינים הולכים לחו"ל ולא להיפך, במיוחד אם מדובר בגרמניה, בדורטמונד. לא הייתי מגדיר את הקבוצה הזו כ"פח הזבל של ישראל".

אם שחקן משחק במילואים של דורטמונד, מציג יכולת טובה וכרגע אין יותר מדי שחקנים עדיפים ממנו בעמדה שלו - אז צריך לזמן אותו לנבחרת. נסה פעם ללכת לאימון של קבוצה בארץ, ואח"כ לאימון של קבוצה באנגליה או איטליה, נניח. תראה את ההבדלים ותבין שרק אימונים עם קבוצה כמו דורטמונד יכולים להכניס שחקן לנבחרת עלובה כמו ישראל.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא תמיד נכון,תראה את קקון וכל מיני יוצאי אירופה אחרים..עם כל האימונים שהם עשו במילואים בחו"ל הם לא חזרו יותר טובים ואולי אפילו להיפך[מקרה גרייב]
    סאסי לא נתן עונה טובה בנתניה ועובדה שהוא עף משם ולא יצא לחו"ל כמו שיצאו ברקו רביבו ואחרים.
    ודווקא ממך ציפיתי לא להאמין למה שעושים ממנו בעיתונות..הוא בסגל של דורטמונד רק בגלל מכת פציעות ענקית שיש שם ועובדה שהוא גם לא משחק למרות הכל.

והנה תמונה מאימון הנבחרת[ומ-ONE]
    http://images.one.co.il/images/pictures/pic5841.Xxx
    תומר בן יוסף,שלומי ארבייטמן,רביד גזל,עומר גולן ועבאס סואן.
    בהצלחה להם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/12/03
  15. שגיא Guest

בימים האחרונים התברר שנבחרת אזרבייג'ן תגיע, ככל הנראה, לישראל על מנת לקיים משחק ידידות בפברואר מול נבחרת ישראל. אגב, למגמאדוב אסור לשחק בנבחרת ישראל, אולי אזרבייג'ן תנצל את זה ותזמן אותו לשורותיה? זה יכול להיות מעניין... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

אז מה דעתכם על יריבת המבחן הראשונה בקמפיין הנוכחי? האם דווקא זו הרמה של הנבחרת שאנחנו צריכים לשחק מולם?