נבחרת ישראל: החלום נגמר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י burning soil, ‏4/12/03.

1. AFC Member

תודה, ניצן, מאד מרגש.

לא, אבל אתה לא הבנת למה אני טוען לקיפוח.

אם כל הכבוד, זה שנילסן ושלמה שרף העדיפו שוערים כגון רפי כהן (!!) על קורנפיין בשיא הקריירה שלו לא נותן לגרנט הנחה. כמו שאם המאזן של אלי כהן היה חרא בבית"ר ירושלים, זה לא אומר שלמאמנים אחריו מותר גם כן לצאת עם מאזן חרא.

בתקופה שהוא זומן הוא שיחק בקבוצה של דון שחר.

אין מה להשוות בין שוער לשחקן שדה. מה עוד שחייבים גם פה ושם כמה שחקנים ותיקים. שוער יכול גם בגיל 40 להיות בשיא הקריירה שלו. אבל אם אתה סבור ששוער שהיה פצוע שנתיים ומזומן רק בגלל המוניטין שלו עדיף אז שיבושם לך.

2. burning soil Member

אתה רואה את זה כזימון של מוניטין אני לא..
    לטעמי דוידוביץ' השתקם מהפציעות,וחזר לכושר מספיק טוב בשביל
    לשחק בנבחרת,וברור שהוא עדיף על כל שוער אחר בארץ.

3. ג'רי בית הלוי Member

אני הבנתי טוב מאוד למה אתה טוען לקיפוח. אתה טוען לקיפוח בגלל שאתה ילד קטן וטיפש שכ"כ עיוור משנאה למכבי חיפה עד שכל דבר טוב שקורה לקבוצה הזאת אתה ישר קופץ כאילו הנחיתו פצצת אטום על נתניה, ואתה לא מסוגל לקבל את זה שהשחקנים שלה כנראה באמת טובים שמגיע לחלקם זימון לדבר המתועב הזה מבחינתך, הנבחרת. להגיד לך שאין זימונים תמוהים? יש זימונים תמוהים, ואני לא אמרתי שאין. אבל לא על כל מהלך של אברהם גרנט להאשים אותו בהאשמות מגוחכות כאלה. אולי פשוט תפנה לאיצ'ה מנחם ותציע לו שחצי מהסגל של בית"ר יאייש את הנבחרת האולימפית(הרי יש לכם צעירים כ"כ מוכשרים וכ"כ טובים, בדוגמת אימת הליגה ברק יצחקי, הקשר שמשתינים כששומעים את השם שלו, דניאל היידמן, והאיש שהוכיח את עצמו, אופיר עזו), והחצי השני יהיה בנבחרת הבוגרת?

4. לירן-ביתר Member

מה עוד קורנפיין צריך לעשות כדי להיות בנבחרת? כמה עונות שהוא מציל את בית"ר כבר יותר מ5 שנים שעושים לו עוול. וגם השנה, אבל כבר ממזמן זה כבר לא מפתיע. זה לא שהוא נתן כמה משחקים טובים וזהו, כבר כמה עונות שהוא שוער מספר אחד בארץ. אבל מעדיפים את דוידוביץ' איך שהוא חוזר מפציעה להיות שוער ראשון, או אוואט שלא צריך להרחיב עליו.
    ומה עם ברקוביץ'?ורביבו ואבוקסיס? איך אפשר לנפות אותם מהנבחרת???? מה גרנט חושב שהוא מאמן את ברזיל שהוא יכול להרשות לעצמו לא לשים שחקנים כאלה בסגל? אפשר להתחיל לפנטז על יורו 2008 או מונדיאל 2010 בקיצור עד שיעיפו את גרנט כי איתו לא נגיע רחוק.

5. ג'רי בית הלוי Member

ברקוביץ' לא בנבחרת מאותה סיבה שבניון לא בנבחרת, גרנט לא זימן אף שחקן שמשחק בחו"ל. ולמה שהוא יזמן את רביבו ואבוקסיס? כי הם משחקים מצוין השנה? כי הם סחפו את אשדוד לצמרת ליגת העלק?

6. אורן04 Member

הרכב הנבחרת למשחקי האימון הקרובים צריך לדעתי להיות:

דוידוביץ'; אוזן, בנאדו, בן-חיים, אנטבי (קייסי צריך להיות פה!!); אלברמן, טל, באדיר, בן לוז, זנדברג; קטן.

בהחלט נבחרת חלשה אבל זה מה יש.

7. AleX-Del-Piero Member

אנשים אתם פשוט לא מבינים-אתם רוצים שהותיקים יחזרו לסגל אבל מה ההם עשו בעשור האחרון מלבד לאכזב אותנו???הם היו אולי הדר הכי כישרוני שהיה פה אי-פעם אבל באמת הם לא עשו כמעט שום דבר אתם חושבים שבגילאים של 30 פלוס הם ייעשו את זהאחרי שהם כבר שחוקים.? אברם גרנט עשה החלטה כל-כך נכונה סוף סוף מישהו עושה משהו נכון פה בארץ הסגל שהוא בחר הוא הסגל הכי טוב שיש בארץ יכול להיות שהוא היה צריך להזמין את איציק קורנפיין אבל השיקול שלו כנראה בגלל שאיציק קורנפיין בן יותר מ-30 ולכן הוא לא זימן אותו,גם אם הוא לא זימן את קורנפיין היום לפחות הוא השוער הכי טוב בארץ לא ראיתי אותו עושה אפילו טעות אחת השנה רוב השערים שהוא ספג היו כתוצאה של שמירה לקוייה בהגנה לא אשמתו ישמעאל אדו עמד מולו פעמיים לבד!!ובשני המצבים קורנפיין הציל גולים בטוחים גיא צרפתי הפגיז אותו מ-16 מטר והוא עצר מה עוד צריך ובכלל כמעט בכל המשחקים קורנפיין נותן 2-3 הצלות מהממות ואיך בכלל הוא הגיע לזה ששביט אלימלך בנבחרת?דוידוביץ' אפשר להבין אבל גם הוא נתן הופעה אחת טובה מול ולנסיה אז מזמנים אותו לנבחרת...רוב הסגל של מכבי חיפה נמצא בכושר גרוע למרות הניצחון האחרון ודרך אגב מה עם אלירן דנין?כבר עכשיו הוא יותר טוב מאדורם קייסי...עוד דבר שימו לב שלקבוצות הקטנות יש יותר נציגים בנבחרת לדעתי זה אומר שהם יותר משקיעים וזה מגיע להם לגל אלברמן שהוא שחקן פשוט תותח לעומר גולן אחד השחקנים המהירים שיש לנו בליגה גיא צרפתי שמרכז את כל המשחק של נתניה רביד גזל שיש לו שליטה אדירה בכדור אורי אוזן שהוא כבר עכשיו הבלם כמעט הכי טוב בארץ.בני-יהודה קבוצה ללא ציפיות יש לה שני נציגים בנבחרת בן לוז שהוא היום לפחות השחקן הכי טוב בארץ לדעתי וכפיר אודי שהוא חלוץ מבריק יכול להיות שיש מקום בסגל גם לשי בירוק ממכבי חיפה שהוא שחקן כישרוני מאוד וגם לליאור אסולין.חוץ מזה אין לי שום תלונות לגרנט. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

8. שגיא Guest

פחות או יותר מסכים איתך לגבי ההרכב....

למרות שאת באדיר הייתי מוציא והייתי מרכיב במקומו חלוץ שפיץ (בלילי\אודי\ארבייטמן) במקום קטן שישחק באגף. וקייסי באמת צריך המגן השמאלי, דיברו על "מצוגת מגנים", אבל זה עדיין לא סיבה לנפות את קייסי ולהזמין במקומו את אטנבי....נו באמת....

חוץ מזה, שגם הייתי יכול לוותר על זנדברג\אלברמן, בשביל הלגיונרים בניון ואפק.

מעניין לשמוע גם את דעתכם על ההרכב שצריך להיות לנבחרת"?

9. burning soil Member

ניפוי הותיקים הוא דבר בריא ונכון,וגם קייסי בין הותיקים לכן
    לדעתי הוא לא צריך לאייש את עמדת המגן השמאלי.

ההרכב לדעתי:
    דוידוביץ',אוזן,בן-דיין,בנאדו,בן-חיים,אלברמן,צרפתי,טל,בניון(כנף שמאל),אפק(כנף ימין),בלילי.

בכל מקרה תהיה נבחרת נטולת "כוכבים" אולי לוחמנית,רצה..

10. שגיא Guest

אז?
    הגישה הזאת של לנפות ישר כל מי שנכלל בין הוותיקים היא גישה שגויה. קייסי הוא עדיין המגן השמאלי הכי טוב, ובטח שלא לבן דיין ובטח שלא לאנטבי מגיע את חולצת הנבחרת במקומו. חוץ מזה, גרנט יצטרך גם לדעת להיעזר בוותיקים, אי אפשר לנפות את כולם בבת אחת, גרנט גם אמר שאם אחד מהם יציג יכולת טובה הוא יקבל זימון לנברחת.

אגב, בטח כבר שמעתם, אבל עכשיו זה רשמי - מראד מגאמדוב לא יכול לחשק בנבחרת ישראל. הבלם מצויין לא ישחק בנבחרת עקב החלטה של אופ"א שקבעה ששחקן ששיחק כבר בנבחרת, אפילו אם זה נבחרת צעירה, לא יכול לשחק בנבחרת אחרת. מגאמדוב כבר לא ילבש את המדים הלאומיים.

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

מוזר..... תיכנס לפורום אנגלית ותראה שם כתבה מסוקרנט שמדברת על החלטה הפוכה מזו שהתקבלה בפיפ"א, שאישפרה לשחקנים ששיחקו בנבחרת אולימפית אחת לשחק עבור הנבחרת הבוגרת של מדינה אחרת.

תשמע שגיא אדורם קייסי נמצא בתקופה האחרונה בכושר ירוד כל-כך... הגנתית הוא די יציב אם כי גם עושה חורים אבל התרומה שלו להתקפה היא אפסית.... רק מול הפועל ת"א הוא התחיל קצת להתעורר ולהפגין את היכולת ההתקפית שהעלתה אותו לגדולות לפני מספר שנים. מצד שני כשאני חושב על האופציות האחרות שיש לנו בנבחרת (אוסמה בן-דיין... נו באמת....), אני מבין שיכול להיות שעדיין מגיעה לו חולצת ההרכב.
    בכל אופן אפשר לנסות את עבד רבאח שוב....

12. ג'רי בית הלוי Member

בעיקרון מותר, אבל רק אם בזמן שהוא שיחק בנבחרת הצעירה ההיא הוא החזיק באזרחות כפולה. מגמאדוב היה אזרח רוסי בלבד, ולכן החוק הזה לא תקף לגביו.

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

צודק ניצן.... שכחתי מתת-הסעיף הנ"ל.....

14. לירן-ביתר Member

גרנט לא זימן ברקוביץ' כי הוא מהותיקים. השחקנים שלא זומנו כי הםמחו"ל הם בניון, אפק ובלילי. ואי אפשר להעיף שחקנים מהנבחרת כי הם עברו 30, בטח לא שחקנים כמו רביבו וברקוביץ'. אשדוד מאכזבת אבל רביבו משחק טוב. תשים לב שיש לו כבר 6 שערים ובישולים. יש לנו שחקן תותח בפריימרליג באנגליה, אז הוא עבר 30 אבל מה קרה? מהיום ששחקנים חוגגים 30 הם הופכים לאפסים? השחקנים הטובים צריכים לשחק לא השחקנים הקטנים. הניפוי האוטמטי הזה של שחקנים 30+ זה מגוחך. ואני לא אומר להשאיר את כולם,אם יש צעירים יותר טובים שישחקו, אבל אני לא רואה משהו שיכול עכשיו להחליף את ברקוביץ' למשל.

15. ג'רי בית הלוי Member

לירן, הוא הודיע שהוא לא מתייחס בסגל הזה לליגיונרים. נניח שהוא לא זימן את אייל לא בגלל שהוא ליגיונר, למה שהוא יזמן אותו? הוא שיחק יותר מ-10 דקות בכל הארבעה חודשים האחרונים? לא. וגם אני לא חושב שהתכונה של מאמנים פה בארץ להתעלם משחקן רק בגלל שהוא בן 30+, אבל בשלב מסוים צריך לעשות את המעבר הזה, ולהפסיק לזמן שחקנים שזמנם פשוט עבר, ולהכשיר דור שיחליף אותם.