סגל נבחרת ישראל לקראת המשחק מול שוויץ בשבת הקרובה- שוערים: ניר דווידוביץ', לירן שטראובר, דודו אוואט. הגנה: שמעון גרשון, קלימי סבן, טל בן חיים, אריק בנאדו, אבי סטרול, אורי אוזן, אדורם קייסי, רוני גפני. שחקני קישור: עמרי אפק, רביד גזל, וואליד באדיר, עבאס סואן, עידן טל, יוסי שבחון, אבי נמני, יוסי בניון. חלוצים: יניב קטן, פיני בלילי, עומר גולן.
יש לי רעיון, למה שההתאחדות, או גורם כלשהו לא יארגנו הסעות מיוחדות(בתשלום כמובן) למשחקי הנבחרת? אני לא יודע בקשר לקבוצות אחרות, אבל האוהדים של חיפה לדוגמא מארגנים לכל משחק הסעה מאורגנת עם אוטובוסים, כמה מסובך זה כבר יכול להיות? ובאותו עניין, אפשר לפני כל משחק של הנבחרת לארגן ישיבה כל כל ראשי ארגוני האוהדים בארץ, ולארגן עידוד מאסיבי בשביל הנבחרת, כמו שעושים בליגת העל. זה יכול להיות ענק! במיוחד אם יהיו 30,40 אלף צופים שיצעקו ביחד ויעיפו קונפטי. הנבחרת רק תרוויח מזה.
זיו כתב בדיון אחר שנזדקק להרבה יותר מבניון כדי לנצח את שוייץ אז אני רוצה להגיב בהקשר הזה כאן שזה המקום של הנושא הזה. אני דווקא חושב שלפחות בהתקפה יוסי בניון לבד יכול לנצח לנו את המשחק הזה. אבל לפני ההתקפה אנחנו צריכים משחק סופר מושלם וסופר נקי מטעויות בהגנה ואז אני מאמין שבניון יכול לעשות משהו בנוסח קפריסין הברקה אחת ולגמור את העסק. אם בניון יהיה בשיאו לא נראה לי שלהגנה השוויצרית יש מה לעשות נגדו, ברור שצריך גם קצת עזרה מהחבר'ה האחרים בהתקפה אבל 95 אחוז ממשחק ההתקפה תלוי בבניון.
בקשר לבניון-אם גרנט יטיל עליו משימות הגנתיות היכולות ההתקפיות שלו לא יבואו לידי ביטוי וזה יפגע במשחק ההתקפה של הנבחרת. בכלל השוויצרים עצמם מאד מסוכנים בהתקפה-משחקים שם שחקנים כמו כמו ריי,פריי,וגם יאקין.
מצד אחד זה נכון,מצד שני כבר שיחקנו מול הנרי והוא לא כבש...פריי ריי ויאקין הם לא חצי ממנו, חוץ מזה שהבנתי שווגל ווויקי לא ישחקו זה נכון? ועוד דבר,המון שחקנים מובילים של שוויץ לא משחקים סדיר בקבוצות שלהם..זה יכול לעזור
המשחק הזה מאוד בעייתי מבחינתנו לא רק שוויץ הרבה יותר טובה מקפירסין שמולה התקשנו. עד עכשיו היה לנו די הרבה מזל מול צרפת שתפסנו אותה בתקופה גרוןעה וגם הם לא בדיוק ספרו אותנו לכן הצלחנו להפתיע אותם. את קרפין ניצחנו בפוקס עם הברקה גדולה של יוסי בניון... ובעצם עם מסתכלים על זה.. עד עעכשיו הנבחרת שלנו לא משחקת כזה כדורגל מבריק.. עם השווצרים סוגרים לנו את בניון חצי משחק שלנו גמור והם עם המשחק שלהם.. יכולים לכבוש בכיף.. הפעם השוויצרים בניגוד לאחרים באים מוכנים מוכנים מאוד .. ובנוסף זאת נבחרת מעולה. יהיה קשה נורא לשחק נגדם.. לפי דעתי היה נחוץ ביותר שילוב של שחקן כמו ברקוביץ פה.. כדי לפתוח לנו עוד אפשרויות ועוד אופציות בהתקפה. גרנט לא עשה את זה. המשחק הפעם אני מאמין לא יוכל ליבנות סביב בניון בגלל שהוא יקבל שמירה אדוקה במיוחד.
אני יודע שלשוויץ יש שחקן צעיר שאומרים שהוא מצויין אני גם מכיר אותו ממנג'ר קוראים לו יוהן וולאנטן* הוא גם כבש שער ביורו. *johan volanten
אני ממליץ לאברם גרנט לשחק עם שני חלוצים במשחק הזה-אם אנחנו נתגונן יותר מדיי אנחנו נספוג,חייבים לשלוט במשחק ובחלקים ההתקפיים-אני אישית חושב שיש לנו חומר שחקנים מצויין בנבחרת תתפלאו לשמוע אבל גם בחלק ההתקפי יניב קטן עומר גולן יוסי בניון אבי נימני עידן טל וואליד באדיר פיני בלילי הם שחקנים שיכולים ויודעים לעשות דברים גדולים-יריבה קשה מאוד עומדת מולנו אבל זה לא דבר שאי אפשר לעבור.
מישהו ראה את הפרסומת בערוץ 10 למשחק? זה לא יאומן גם הם(ערוץ 10) לא מאמינים בנבחרת. זה משהו בסגנון הזה: אולי שוויץ טובים יותר מאיתנו בכדורגל, אבל יש דבר שאנחנו עושים יותר טוב מהשוויצרים- מלחמה! הם יכלו פשוט להגיד שבטח שוויץ ינצחו אבל בהפרש קטן ואז נוכל להגיד שלא היינו נחותים מהם והפסדנו בצורה מכובדת. אני לא ממש מכיר את שוויץ, נראה לי שהם יותר טובים מאיתנו בתכלס אבל אפשר לנצח אותם אם נדע לנצל את ההזדמנויות שלנו כמו שצריך. וגם המשחק הוא לא בדיוק חורץ גורלות אז אין דאגה שהשחקנים ילחצו ולא יהיו מרוכזים.
לא אמרו שום דבר על כדורגל, פשוט אמרו שיש דבר אחד שאנחנו עושים יותר טוב - מלחמה. הכוונה לא היתה לכדורגל, אלא באופן כללי על ההבדל בין המדינות. לא שיש הבדל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx
כן אבל אם מלחמה זה הדבר האחד שאנחנו טובים בו יותר משוויץ אז כדורגל זה אחד הדברים שבו שוויץ יותר טובים מאיתנו, לא? חוצמזה הנקודה שלי היא שכל הזמן מדברים של זה שנלחם וזה ובסוף שוכחים שצריך גם לדעת לשחק כדורגל.
טוב אז כצפוי שטראובר הוא זה שנופה מבין השוערים, מה שמשאיר את אוואט בסגל, אחרי הרבה זמן מחוצה לו. וכמו שזה נראה כרגע, אוואט אמנם בסגל, אבל יישב על הספסל, כאשר גרנט ימשיך עם השוער ניר דוידוביץ' גם במשחק הזה. אגב, אתמול היה ספק לגבי כשירותו של יניב קטן, אבל הוא קיבל זריקה וכרגע נראה שהוא יהיה כשיר עד למשחק בשבת. קטן, אם יהיה כשיר, גם אמור לפתוח בהרכב. ואם כבר קטן, יהיה מעניין לראות האם גרנט ילך עליו כחלוץ מטרה, או שיפתח עם קטן באגף ויוסיף לחוד את עומר גולן או פיני בלילי. אני דוגל באופציה השניה, דבר שייתן לנו יותר סיכויים בהתקפה, כאשר קטן יבוא מאחור, או מהאגף, ובנוסף יהיה לו אם אופציית מסירה לחלוץ שישחק לפניו. מה לדעתכם ההרכב שגרנט צריך להציב במשחק הזה? שני בלמים? שלושה? חלוץ אחד או שניים? מה ההרכב שאתם הייתם שמים?
דוידוביץ בנאדו בן חיים קייסי קלמי סבן בניון נמני טל באדיר קטן בלילי (בכאב רב) *אם היה עוד בלם נורמאלי זה היה טוב מאוד לשחק עם 3 אבל להוסיף את גרשון זה סתם בזבוז *לדעתי צריך לשתף את זנברג במהלך המשחק