ראיתי אתמול את המשחק של נבחרת ישראל, ואלה בכל מקרה הנקודות שלי לגבי המשחק: 1. יוסי בכיון, אכן שער גדול. למרות שהבעיטה האחרונה שלו הייתה לא מדויקת במיוחד ונכנסה באדיבות רבה של השוער הקפריסאי, אכן מבצע גדול. אני לא שותף לדעות של רמי וייץ שזה היה "השער הכי גדול שנראה בנבחרת ישראל מאז ומעולם ". השער של רוזנטל היה גדול יותר, השער של אוחנה מול אוסטרליה היה גדול יותר, וכן, לפחות שער אחד מהניצחון 5-0 על אוסטריה יהיה לפני השער של בכיון. 2. וואליד באדיר. פשוט מדהים, לא עושה כלום במשך 90 דקות, אשכרה כלום. סליחה, הוא עושה עבירות מטומטמות מחוץ לרחבה, ולא מנצל מצבים קורצים ליד השער של קפריסין, ובכלל, נראה גרוע. אבל, הוא השחקן היחיד בנבחרת החלשה של ישראל שיודע למקם עצמו במצבים נייחים. התסריט ידוע, באדיר גרוע לאורך כל המשחק בכל הפרמטרים, ואז הוא מכניס שער מקרן, שער שהופך אותו פתאום לשחקן "היציב" בנבחרת כדברי שגיא כהן. אז למרות השער של באדיר, אין לו מקום בהרכב. באדיר הוא מחיר גדול מידי לישראל. מול נבחרות חזקות יותר, השער שלו לא בהכרח יבוא, וגם אם הוא יבוא, הוא בוא לשני הכיוונים, כלומר גם אם הוא יכבוש, הוא ימצא דרך(כמו במשחק של חיפה מול רוזנבורג) לעשות שטות ולהרוס הכל. 3. עומר גולן. נכון, לקה קצת בסיומת שלו, אבל הוא חייב להמשיך לפתוח. מיקום מעולה, מהירות, טכניקה מעולה, לחימה, הדבר הכי טוב שיש בנבחרת ישראל כרגע. הנגיחה שלו החוצה הייתה יותר חוסר מזל מאשר סיומת גרועה, הבעיטה החלשה שלו לידי השוער הקפריסאי בהתחלה והמבצע שהוא לא סיים בסוף, היו אכן קשורים לסיומת שלו. ככל שעומר גולן יקבל יותר דקות בנבחרת ישראל, יצבור יותר ביטחון, הוא יבלוט יותר. מדובר על אחד מהחלוצים הטובים בארץ, תנו לו את הצאנס. 4. אני באמת לא רוצה להרחיב על ההגנה האומללה של ישראל. 3 פעמים החלוץ הקפריסאי של פנאתיקוס היה מול שער חשוף לחלוטיין, כשיהיה מדובר בנבחרות יותר חזקות, הסיומת תהיה שונה. אהה כן, מילה טובה לדוידוביץ' על ההצלה לפני הגול של קפריסין. הצלה מדהימה, שאם היה לנבחרת ישראל הגנה, הייתה אחד מהאירועים הבולטים במשחק...
את המשחק אמנם לא ראיתי, בגלל שעדיין הייתי בבסיס (חזרתי אתמול אגב, סיימתי טירונות), אבל הייתי מעודכן ושמח על הניצחון החשוב הזה. וכמובן שגם שמעתי על השער המצויין של יוסי בניון ומכיוון שלא ראיתי אותו, אני נאלץ לבקש פה אם מישהו יכול לתת איזשהו לינק לשער הזה, אם קיים. תודה..
איצ'ה מנחם, איך אמרה רונית תירוש? "בובה של גברי לוי". אולי לא הכי מדויק, אבל אין שום שיפור מאז גברי. טוב, גברי לא היה מטומטם מספיק כדי לשלוח מכתבים לרבנים מתים בשם נבחרת ועם ישראל (מי אתה בכלל שתעשה דבר כזה? טיפש) בשביל שנבחרת ישראל תנצח את קפריסין. לא התחיל טוב ולא נעליים. לא עשה כלום עד היום חוץ מ"תוכנית הבראה" פאתטית.
בני, תן לו זמן. נראה שהוא מנסה לעשות שינוי (תוכנית ההבראה היא הדבר הכי טוב שקרה כאן ב20 שנה האחרונות, אם היא תצא לפועל כמובן). ובניגוד לגברי, הוא לא פוחד להודות בטעויות ולתקן אותם(הכרטיסים למשחקים הבאים של נבחרת ישראל ירדו ב50%). אהה וכן, הוא כבר התעמת מס' פעמים עם יעקב שחר והוא לא דופק לשחר חשבון, עוד שינוי מבורך...
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, איצ'ה מנחם ומנכ"ל ההתאחדות, חיים צימר, נפגשו היום עם שר הספורט של חוף השנהב, מישל ג'ה ושגריר חוף השנהב בישראל. הצדדים סיכמו על שיתוף פעולה בין ההתאחדויות ועל קידום ענייני הספורט של שתי המדינות. עוד סוכם על האפשרות שישראל תתארח למשחקים בחוף השנהב וההיפך. דובר על קיום משחקים בכל המסגרות בענף הכדורגל, נוער, אולימפית ובוגרים. מה אתם על זה שנראה את דרוגבה פה? לא רע אהה....
בנאדם, ערכתי לך את ההודעה במקומות הנכונים כדי שתהיה קצת יותר מעניינת ומועילה לכדורגל הישראלי: הפלגתי טיפה במחשבות, והגעתי למסקנה שאם זה היה נכון, היינו מתמודדים רציניים ביותר לעלייה למונדיאל, אפילו פייבוריטים להיות אחד משני המקומות הראשונים בבית המוקדמות. וגם היינו מתחרים עם אוקראינה, מי מבין שתי הנבחרות היא נבחרת יותר גרועה שזכתה שישחק בשורותיה אחד החלוצים הטובים בעולם שלא מגיעה לו נבחרת כזאת אפסית. ואם נעצור פה את ה"פנטזיות" ונעבור לעניין: לא שיש משהו רע בשיתוף פעולה הזה, אבל תרומתו המקצועית לכדורגל הישראלי תהיה נמוכה עד אפסית. קשה לי לראות איך משחקים בינינו לחוף השנהב תתרום בצורה יוצאת דופן.
אנשים תבואו למשחק הוא כל כך חשוב אבל אני מבין איך נערים צריכים לבוא אין רכבת אין אוטובוס אם למשהו יש רעיון שהכתוב (אני מחיפה).
זה ברמת גן ,אני גר בטיבעון למה שאני יסע לשם? שהם יגיעו למונדיאל זה יהיה יותר מכובד. בינתיים הם עוד לא עשו כלום והם יכולים להפסיד נגד אירלנד. הלוואי שיצליחו,אני קטן אמונה בעניין הזה.
קובי קון מאמן נבחרת שוויץ פירסם את סגל נבחרתו לקראת המפגש מול ישראל בשבת הבאה,יש לציין כי אלכסנדר פריי שהורחק במשחקי היורו בעקבות יריקה חוזר לסגל. הסגל המלא- פסקל צוברבולר,סבסטיאן רוט,פאביו קולטורי,סטפן גריצ'טינג,ברנט האס,סטפן הנשו,פטריק מולר,מוראט יאקין,כריסטוף ספיישר,לודביק מגין,ריקרדו קבאנאס,הקאן יאקין,יוהאן לונפט,יוהאן ווגל,טרנקילו בארנטה, רפאל וויקי,בנג'מין הוגל,אלכסנדר ריי,אלכסנדר פריי,דניאל גיגה,יוהאן וונלאנטן.
אני חושש מאוד מהאיום של פריי ו-וונלאנטן (בן 17 וכבש גם ביורו וגם צמד במשחק המוקדמות הקודם) על מרכז ההגנה שלנו. דוידוביץ' ידע ימים יפים יותר, כך גם בנאדו וגרשון, וטל בן חיים לא בסגל של בולטון בכלל. סטרול ובנאדו יפתחו אני מניח ואני מקווה שהם יעשו עבודה טובה.
אתה אכן צודק גל,ואם כבר נגעת בסגל הישראלי הרי שגרנט יפרסם את סגל השחקנים לקראת המשחק רק ביום ראשון. אוואט,סטרול,ומסיקה צריכים להיות בסגל לדעתי.
אני דווקא חושב שגרנט ימשיך לתת אמון בקלימי סבן, אחרי שהפתיע מול צרפת, עושה רושם שהוא השפן של גרנט. כנראה ששוב נראה את שיטת שלוש הבלמים עם בנאדו, בן חיים וסבן.