נבחרת ישראל: החלום נגמר

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by burning soil, Dec 4, 2003.

1. Don p1 Member

אני מניח שכל אותם שביקרו את ארבייטמן בקיץ האחרון נכנסים עכשיו בחזרה לחורים שלהם. תמיד טוב לחזור לדפי ההיסטוריה של הפורום ולראות את זה.
    מדינת ישראל בוכה כבר עשור שאין לה חלוץ, השאלה עד כמה קשה הלכו לחפש. יסלחו לי שאר החלוצים, שאין פקופק במעמדם, אבל שלומי ארביטמן כיום הוא הפוטנצאייל הגדול ביותר של הכדורגל הישראלי לחלוץ טבעי שמריח שערים, עם משחק ראש מצוין, מהירות ושליטה בכדור.

2. ג'רי בית הלוי Member

החלטה מוצלחת מאוד של גרנט, סוף סוף הוא קלט שצריך להעיף מכל המדרגות את "הדור הכי טוב שאי פעם היה לנו" ומרענן את השורות. יורו 2008, היר ווי קאם.
    רק הערה אחת: איפה אורן זיתוני? אמנם מכבי היא לא בדיוק קבוצה טובה בשבועות האחרונים(למרות שגם קבוצה זה קצת גדול עליה), אבל בנוסף לבן חיים ומישאלוף(שאני מקווה מאוד שזומן לאולימפית) יש את אורן זיתוני שהוא היחידי שמציג יכולת טובה מאז המחזור הראשון, ומוזר לי מאוד שהוא לא בסגל, במיוחד שהקשרים האחוריים שגרנט הזמין הם לא בדיוק אדגר דוויס.

ומישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא את סגל האולימפית, אם פורסם?

3. AFC Member

ניר דוידוביץ', שביט אלימלך, תומר חליבה, אורי אוזן, שמעון גרשון, אריק בנאדו, דדי בן-דיין, יגאל אנטבי, עבאס סואן, וואליד באדיר, יניב קטן ועומר גולן לא ראויים לזימון. אין לי שמץ של מושג מה הם עושים כאן (חוץ משחקנים שהם ברירת מחדל ולא היתה לו ברירה). טוב, נו, אם גרנט יכניס איזה ארבעה צעירים לסגל אז כולם ישבחו אותו שהוא גאון ועשה החלטה מצוינת. את ההחלטות התמוהות שלו לגבי שחקנים לא בכושר והזימונים שלו לפי מוניטין הוא לא שכח. אבל לפחות אנחנו לא רואים את ז'אנו וחרזי האיומים. זאת עדיין התקדמות.

קורנפיין כרגיל לא בסגל, על חשבון שביט אלימלך שנותן פשוט עונה "פנטסטית". תמשיך ככה, גרנט. מה עם אופיר חיים? למה לא לזמן גם אותו?

אבל גולת הכותרת - ילד שרק מלאו לו 18 ורק התגייס לצה"ל כבר מגיע לסגל הנבחרת - ועוד הנבחרת של גרנט! וכן, הוא מבית"ר ירושלים. אחרי כל כך הרבה זמן יהיה לנו ייצוג בנבחרת הלאומית (אלא אם כן אפס כמו יניב קטן יורכב במקומו), ואני לא אגזים אם אומר שהמטרה שלנו העונה היא להכניס עוד שלושה כאלה לסגל (עזו, מליקסון וקורנפיין). כנראה שבקמפיין הזה אני אהיה עם הנבחרת.

4. Reyes Member

גרנט עשה פה צעד חשוב אבל...
    למה מליקסון לא בסגל? ועזו? וברקוביץ' (בכל זאת צריך מנהיג במרכז המגרש)?

ומתי המשחק הקרוב שלנו?

Last edited by a moderator: Dec 23, 2003
  5. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת קורנפיין מציג יכולת טובה לאחרונה והיה מקום לזמנו, אבל למה זימונו של דוידוביץ' מיותר? גם הוא מצוי בתקופה טובה, מי רצית שהוא יזמן? שטראובר? והבה? מזל שמיידן לא ישראלי!

6. AFC Member

עזו פצוע. ברקוביץ' הוא חלק מחילופי הדורות. מליקסון כמובן לא יקבל זימון בזמן הקרוב. השתגעת? שחקן צעיר ומוכשר (הוא עלול להבקיע גול ולא להשתתף במשחק הבונקר!), ועוד מבית"ר? שניים זה יותר מדי. בוא נזמן עוד כמה שחקנים ממכבי חיפה. יניב קטן נשמע טוב מספיק.

7. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוף די כבר עם טענות הקיפוח האלה...אתה רואה כאן מישהו אחר מתבכיין? למה בירוק לא כאן? גם הוא בתקופה טובה, כל מי שנותן שני משחקים טובים ואני אוהד את הקבוצה שלו צריך להיות בנבחרת? לאט לאט, מליקסון צעיר, והוא עוד יהיה בנבחרת של גרנט. זמנו יגיע.

8. ג'רי בית הלוי Member

השליח עם הפרחים מגרנט כבר צילצל בדלת? אני חושב שכולם צריכים למחוא כף לבני שכנראה יתמוך בנבחרת של המדינה שלו.
    אתה מזכיר לי דמות בספר שקראתי לא מזמן, שהמשפט היחידי שהיא מסוגלת להוציא מהפה זה "תמיד דופקים את השחורים". תמיד דופקים את בית"ר, תמיד גרנט אומר לעצמו "הא, השחקן הזה מבית"ר, אני לא אזמן אותו בחיים!", בעצם יודע מה? אברהם גרנט בעצמו נכנס לאייסוקר וקורא את ההודעות שלך כדי למצוא שחקנים שאתה משבח, ולפי זה הוא לא מזמין את השחקנים האלה לנבחרת. או שיש לך הסבר קצת יותר משכנע?
    ואתה שם לב לאירוניה שבהודעה שלך? אתה אומר שהזימונים של גרנט מטומטמים, אבל להזמין "ילד שרק מלאו לו 18 ורק התגייס לצה"ל" זה יותר הגיוני? עשה לי טובה.

9. AFC Member

אני יודע, רקובה, צחקתי כמובן. גם אני חושב שכרגע אין למליקסון מקום בנבחרת. אבל אם וכאשר יגיע זמנו, אם זה יהיה תלוי בגרנט, הוא לא יזכה להדמנות. ולדעתי באמת מגיע לשי בירוק זימון. כרגע הוא אחד השחקנים הטובים בארץ, וכשיעזוב את חיפה שמנסה לדכא אותו בכוח לאירופה, אנחנו נראה את זה.

למה אני מדבר על טענות קיפוח? כי מסתבר ששוער מסוים בקבוצה מסוימת בליגת העל כבר איזה חמש שנים ברציפות נותן הצגות הירואיות ולאט לאט הופך לאגדה באותו המועדון מסוים, לא מזומן לנבחרת, כי המקום הזה מגיע לשוער בינוני שרק חזר משנתיים פציעה ונתן משחק אחד ענק בולנסיה אבל לא עשה כלום בליגה. ברור שהזימון הוא בגלל המוניטין והפופולאריות של ההחלטה, כמו גם העובדה שדוידוביץ' משחק במכבי חיפה ולכן יש לו כרטיס אוטומטית לנבחרת (כמו דודו אוואט בזמנו). ואני בכלל לא אתחיל לדבר על אלימלך הזוועתי.

נ.ב זה רק אני או שחסר כאן איזה יוסי בניון???

10. AFC Member

מה אתה מנסה להגיד כאן, בעצם? שאני צריך להתבייש בעצמי כי אני לא רוצה לאהוד חבורת בונקריסטים זקנים, גם אם איזה אדיוט הלביש אותם בכחול לבן?

בבקשה. דודו אוואט, לירן שטראובר, שביט אלימלך וניר דוידוביץ'. תוכיח לי שאחד מהם עדיף על קורנפיין. אבישי ז'אנו, אלון חרזי, אריק בנאדו, וואליד באדיר, דודו אוואט ויניב קטן, תוכיח לי שהם ראויים להיות בנבחרת. אם זה לא קיפוח אז אני לא יודע מה זה קיפוח. איזה צירוף מקרים שהם משחקים במכבי חיפה, יא רבאק...

הילד בן 18 הזה הוא אחד החלוצים הטובים בארץ. מצד שני, כשאני רואה את עומר גולן, שביט אלימלך, תומר חליבה, אורי אוזן, שמעון גרשון, אריק בנאדו, דדי בן-דיין, יגאל אנטבי, עבאס סואן, וואליד באדיר ויניב קטן אני מאמין שהזימונים האלה יותר מטומטמים. אני מדבר על יכולת, ולא על גיל.

11. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא התיחסו אליהם בסגל הפעם. אני חושב שגם לבניון וגם לאפק (שלא שינה את חייהם של אוהדי סנטנדר עדיין) יש מקום בסגל. אפק פשוט שחקן מצוין. אתם יודעים מה? היה לי הרגע התקף אופטימיות בנוגע לנבחרת: קישור בסגנון אפק בניון בן לוז דגו ואלברמן/רוזן/מישהו אחר יכול לרוץ לא רע בעתיד. אפשר אולי להסית את בניון או אפק מעט קדימה ואז עם קטן (יש לו עתיד בני, חכה) או אודי או מישהו... עכשיו צריך לסדר ענינים בהגנה.

12. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

בני, א' אני לא רואה את אוואט, שטראובר, ז'אנו, חרזי ובאדיר בסגל...כלומר בכושר הזה גם אהובך גרנט מסכים שהם לא ראויים לנבחרת. בקשר לבאדיר, הוא שחקן חזק ונוגח טוב שמסוגל גם לעלות ולהבקיע (4 גולים העונה אני חושב, מלך השערים של חיפה), למרות שאחרי זה צריך טנדר להחזיר אותו להגנה. גם הוא יכול להיות בנבחרת לדעתי, השאר שאמרת לא.
    ואיזה צירוף מקרים שהם משחקים במכבי חיפה, איזה צירוף מקרים מכבי חיפה מקום וראשון ומשיגה את התוצאות הכי טובות (לא טובות, הכי טובות, כלומר הכי פחות גרועות) בליגה. בכל הקבוצות בדרג שלנו שאין להם הרבה שחקנים באירופה רוב השחקנים באים מקבוצות הצמרת, כי הן משחקות יותר טוב (או שהטבלה משקרת) מנצרת נתניה ובית"ר שממוקמות למטה. היו תקופות ששבעה שחקנים מתוך 11 היו ממכבי חיפה, טוב אז באמת שיחקנו טוב, היום גם בני יהודה משחקת טוב, ולכ גם לה נציגות לא רעה ביחס לפעם. מקווה שהבנת את הרציונל שנאחורי סגלי נבחרות בעולם, בני.

13. ג'רי בית הלוי Member

מה שאני מנסה להגיד זה שמצידי ומצד רוב האנשים השפוים בארץ, גם אם בית"ר עזרא תאייש כולה את הסגל של הנבחרת וששון חממי יהיה המאמן, אני אוהב אותה וארצה בהצלחתה.

-------------
    אני נשמע לך כמו אחד שאמר ששטראובר עדיף על קורנפיין? אתה כ"כ מזלזל באינטליגנציה שלי, עד שאתה מאמין שאני יחשוב שדודו אוואט ראוי להיות בנבחרת בית גיל הזהב אפילו? מי שראוי להיות בסגל הנבחרת על תקן שוער כרגע זה דוידויביץ' וקורפניין, אלימלך שוער שלישי. אבל מה אתה רוצה מגרנט? הוא המציא את ההתעלמות המוחלטת מקורנפיין? גם שני המאמנים שלפניו לא בדיוק חשבו עליו לפני פרסום סגל כלשהו, אז אל תהפוך את גרנט לאיזה פושע מלחמה.
    ותקן אותי אם אני טועה, אבל אוואט לא משחק בספרד? ורק לשם הציון, אברהם גרנט לא סבל את באדיר, הוא התחנן לשחר לא פעם ולא פעמיים(וגם לא שלוש) שהוא יזרוק אותו, והוא בחיים לא סלח לו על מה שקרה מול האקה.

14. AFC Member

רקובה, אני מדבר לאורך כל הקדנציה של גרנט, אז יכולת לראות את השמות האלה.

אז מה אם היא משיגה את התוצאות הכי טובות? יש לך ספק שאפשר למצוא בקלות שחקנים יותר טובים מקטן? ומבאדיר? ומבנאדו? וכו'. השחקנים הכי טובים צריכים להיות בנבחרת ולא השחקנים בקבוצה הכי טובה, לתשומת ליבך.

15. burning soil Member

ההתבכיינות על קיפוח ממש עלובה,נו באמת..
    מדברים על הצערת הסגל,וקורנפיין כבר לא צעיר.
    מאיפה לך שמליקסון לא יזומן? הוא בסך הכל שחקן צעיר שעוד לא מוביל,הוא
    עדיין לא שחקן מפתח.

צריך לתת לנבחרת ולדור החדש זמן,והזדמנות.
    הבשורה החשובה ביותר מבחינתי-ניפוי הדור הותיק.