תודה רבה שאתה מכוון את ההודעה אלי. פתחתי היום ידיעות אחרונות וראיתי שתיירי הנרי קיבל ציון 8, כמו קלמי סבן או אפילו יותר. למען האמת, היה רשום בכתבה עצמה "הנרי, שחקן ענק, עשה ככל העולה על רוחו במגרש". הוא בעט לקורה, נתן כדור למקאללה שכמעט נכנס, נגח כדור מאד מסוכן - וואלה, קלמי סבן ניטרל אותו. איזו בדיחה. תאמינו לי שהוא לא מסוגל לנטרל את הנרי. מה שעצוב זה שאחרי התוצאה הזאת גרנט בטח ישאר לעוד איזה קמפיין. מאמן שאומר שאי שידור המשחק משרת את מטרותיו לא ראוי לאמן את נבחרת ישראל גם אם הוא מוציא תיקו מצרפת (מי זה הבדיחה שמאמן אותה?). ה"איש הקטן" והיחיד שצריך לסתום כאן זה אתה, אפס.
אני הייתי אנטי כי לא אהבתי את הדרך של גרנט. אני עדיין לא אוהב אותה, אבל מעריך את ההישג. אני מקווה שמול קפריסין גם נדע לתקוף. חבר'ה, מותר לחלום. היו ויהיו נסים. אמנם זה רק צעד אחד וכמו שאני מכיר את הנבחרת היא לא תעמוד במשימה, אבל אל תהיו עד כדי כך פסימיים. יום רביעי - כולם למלא את ר"ג! אגב, שלחו מיילים עם אות תודה לגל"צ! הצילו אותנו.
כנראה שאני במיעוט של אלה שמתביישים לאהוד נבחרת שמאמן אברהם גרנט. אפילו אם היינו מנצחים אתמול 1-0 זה לא היה מוחק את הרגשת הגועל שעלה בי אחרי ששמעתי שהוא אומר שעדיף לא לשדר את המשחק. וזה בלי קשר בכלל לשיטת המשחק שלו.
לא קשור בכלל. זה שהוצאנו תיקו בצרפת לא אומר שכל החלטה של גרנט היא קדושה. אם ברקוביץ' היה היה יותר סביר שהיינו מבקיעים.
התוצאה אתמול,וצורת המשחק של הנבחרת במשחקים האחרונים רק מחזקת את הדעה שאייל ברקוביץ' לא צריך להיות בסגל הנבחרת,או לכל היותר לא לפתוח בהרכב. אז נכון,הנבחרת השיגה נקודה,ומול נבחרת צרפתית מתחדשת ולא מתואמת,אבל התוצאה מעוררת כבוד ואפשר להיות אופטימים,לגבי ההמשך צריך לזכור שמוקדמות המונדיאל נערך על פני תקופת זמן ארוכה,כך שהנבחרת תצטרך לשמור על כושר טוב לאורך זמן(מה שלא בלט בקמפיינים הקודמים) כדי להצליח.
תוצאה טובה מאוד של הנבחרת, אך אני לא מסכים לחלוטין אם אלו שאומרים שהתוצאה אכן מצדיקה את אי שיתופו של אייל ברקוביץ' במשחק. כמי שהיה בין הבודדים שראו את המשחק של פורטסמות' נגד פולהאם ביום שני שעבר במלואו (הייתי היחיד שראה את זה בפאב מאש לפחות), אני יכול להגיד שאם אייל היה משחק בהחלט היינו יכולים גם לנצח את המשחק מול צרפת. אייל נתן הצגה אדירה שפשוט חבל שלא שידרו אותה בטלויזיה. אם לא יעקובו שהיה מעולה וכבש שלושער, אייל היה לבטח איש המשחק, כששלח כדורים פשוט נהדרים ליעקובו, ברגר ושאר שחקני פורטסמות'. אם הייתם רואים את המשחק הייתם וודאי מתפלאים לראות את עבודת ההגנה המופלאה שהוא עשה במשחק הזה. לפחות 10 חילוצי כדור היו לו במשחק הזה, כמה מהם משחקנים שחזקים וגבוהים ממנו בראש כמו פאפה בובה דיופ הסנגלי. על כל העבודה הקשה שהשקיע פשוט הגיע לו לכבוש שער ולבשל עוד אחד במשחק הזה. השער שלו היה שער גדול. הוא השתלט על הכדור בצורה נהדרת ובעט מהאוויר מכ-18 מטרים פנימה. בנוסף הוא גם בישל במסירה מצויינת ליעקובו כשהעמיד אותו לבד מול השוער, ממצב בלתי אפשרי להחטאה. היה מרגש לשמוע את הקהל של פומפי שר לאייל בכל פעם שהוא הגביה כדור חופשי או קרן את "WE LOVE EYAL BERKOVIC". עם אייל ברקוביץ' כבר עשינו תוצאות טובות יותר מה-0:0 מול צרפת, רק שבניגוד למשחק אתמול, במשחקים האלו גם העזנו והגענו להמון מצבים, ולא הסתגרנו בלי לצאת מה-16 כמעט מחצית שלמה. ה-2:3 מול צרפת היה הרבה יותר גדול בגלל שצרפת היתה טובה יותר מהיום. כיום אין לה אף שחקן בנבחרת שיודע לתת פאס כמו ג'ינולה וקאנטונה שהיו אז. בניגוד לאתמול במשחק הזה גם כבשנו 3 שערים בחוץ שזה הישג אדיר לכל נבחרת. גם ה-0:5 על אוסטריה היתה תצוגה גדולה הרבה יותר, בלי ספק תצוגה שאיתה היינו מנצחים את צרפת של אתמול עם 0:2 קליל. ה-1:1 מול ספרד היה גם גדול יותר. ספרד היו הנבחרת הטובה באירופה בתקופה ששיחקנו נגדה. הם היו הקבוצה הטובה ביותר והקשה ביותר שיכולנו לקבל במוקדמות המונדיאל, ופשוט עשינו להם בית ספר לכדורגל במשך רוב שלבי המשחק, כשאייל ברקוביץ' מצטיין ומראה לבארחה וגוארדיולה כמה שיעורים בכדורגל. במשך 30 הדקות הראשונות הם בקושי עברו את החצי וגם בחצי השני היו לנו דקות מעולות נגדם. לסיכום, בהחלט הישג יפה לנבחרת, אך אין לי ספק שהיה ניתן להשיגו גם עם אייל ברקוביץ' בהרכב.
ממה להיות אופטמימים?מזה שבעטנו פעמיים וחצי לכיוון השער של קופה?מזה שהוצאנו תיקו נגד נבחרת מתחדשת?מזה שהם קרעו אותנו כמעט לאורך כל המשחק?מזה שלא עברנו תחצי במחצית הראשונה?מזה ששחקן כמו נמני נמצא בנבחרת?אנשים שוכחים את גרנט והפרוטקציות שלו.
מהעובדה שהוצאנו נקודה מול אחת הנבחרות הטובות בעולם(עזבו אותכם מתחדשת או לא,זו נבחרת צרפת).מזה שכולם ציפו שיפרקו אותנו,ועשינו את שלנו.מזה שזה יתרום למוראל לקראת המשחקים הבאמת חשובים מול אירלנד,קפריסין ושוויץ.מזה צריך להיות אופטימיים.
כשברקוביץ' משחק בפורטסמות' הוא משחק עם שחקנים הרבה יותר טובים מאשר בנבחרת, אם אתה אומר שהנבחרת היתה כובשת אילו ברקוביץ' היה משחק אתמול אז היא היתה גם סופגת, כך הנבחרת היתה חשופה יותר להתקפות של צרפת,ובנוסף ברקוביץ' לא מתאים לשיטה ההגנתית של גרנט. אגב,נורא נוח להזכיר משחק טוב של איל ברקוביץ' מלפני 4 שנים(!),אבל מה עם כל שאר המשחקים שבהם הנבחרת כשלה כשברקוביץ' בנבחרת?
גרנט יודע שברקוביץ' הוא השחקן הכי טוב שיש לנו והוא לא מזמן פשוט בגלל שנמאס לו שברקוביץ' לא בא למשחקי ידידות ואימונים
הוצאנו תיקו בגלל מזל ולא בגלל יכולת או לחימה כפי שהגידרה התקשורת. מלבד הצד המנטלי זה לא תרום שום דבר מיוחד לנבחרת.
זה תרם נקודה במקום שכנראה כל הקבוצות יוציאו 0 נקודות. ומזל זה לא חלק מכדורגל? ומנטליות זה דבר חשוב. בקיצור כל ההודעה שלך זה שטויות.
ברור שלא כולו... זה לא לוטו. זה כדורגל. חלר מהמשחק זה מזל והמזל היה לצידנו במוצ"ש ויצאנו עם נקודה. כמו שנגד אוסטריה המזל היה לרעתנו.