צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה יש קבוצות הרבה יותר חזקות מאירלנד ושוויץ שיכולנו להגריל,את איי פארו וקפריסין ננצח גם בית וגם בחוץ ואני מאמין שנגד שוויץ ואירלנד נוציא תוצאות טובות ,לדעתי הגרלה טובה מאוד.
אופישל מה גורם לך לחשוב שננצח את איי פארו (חזקים יותר ממלטה) גם בבית וגם בחוץ? או את קפריסין שאני חושב שאף פעם לא ניצחנו בחוץ? ונסטה אני כמובן מסכים איתך רק חייב לסייג... ישראל דווקא כן שיחקה עם שבדיה במוקדמות מונדיאל 1994. מצד שני גם היינו אז עם צרפת...
תראה..אם נעשה עוד 10 משחקים מול מלטה..ננצח את כולם.. זה הכל היה תיזמן לא טוב שחקנים אדישים.. לא מאמין שזה יקרה בקרוב עוד פעם. בקשר לקפריסין..הם נבחרת קשה באמת.
שיטת הבתים השתנתה: במוקדמות יורו 2004 היה 51, 10 בתים, 9 של 5 ו-1 של 6. המקום הראשון עלה אוטומאטית ליורו, המקומות השניים הלכו לפלייאוף שממנו יצאו 5 הנבחרות המנצחות, ועוד פורטוגל המארחת. הפעם יש רק 13 מקומות פנוים שיכולים להעפיל מהם, ומשום מה פיפ"א החליטה לשנות את השיטה של אופ"א, אז הפעם זה 3 בתים של 7 נבחרות, 5 בתים של 6, 8 הנבחרות שיסיימו במקום הראשון עולות אוטומאטית, 2 המקומות השניים בעלי המאזן הטוב ביותר גם עולים, 6 המקומות השניים האחרים הולכים לפלייאוף שממנו יוצאות 3 נבחרות שגם עולות, ולכל אלה מצטרפת גרמניה המארחת, ביחד 14 מקומות לאירופה.
עזבו אתכם מההגרלה, בואו נדון על הנבחרת עצמה. כל עוד גרנט הוא המאמן, קשה לי לראות את הנבחרת משיגה אפילו את המקום השלישי במוק' המונדיאל. הוא לא יבין שרביבו עבר זמנו והוא לא יבין ששחקני מכבי חיפה בהגנה עבר זמנם... בוא נתחיל מהקישור: אני חושב שאפשר לשים בקישור את מליקסון ועזו, לצדם של באדיר וברקוביץ'. מה דעתכם? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
לדעתי צריך לא לזמן את כל הדור הותיק שמיצה את עצמו, לא הוכיח את עצמו,ולפי מה ששמעתי גרנט מתכוון לתת לדור הותיק עוד הזדמנות ואולי אפילו לבנות עליו שוב בגלל הסיכוי היחסי להעפיל דרך המקום השני,אני מקווה שזה לא יהיה ככה. לטעמי הנבחרת צריכה להיות מורכבת בעיקר מהשחקנים הבאים:דוידוביץ',בן-חיים, לוז,בלילי,עזו,בנאדו,באדיר,טל,אלברמן,אפק,בניון ואפשר להמשיך..
אתם סתם מדברים....לשים את מליקסון, עזו , ברקוביץ' וכל מי שציינתם שמה.. לפני כמה ימים היתה ההגרלה ....המוקדמות יהיו רק עוד שנתיים...יש עוד הרבה זמן ואתם לא יכולים לדעת מי ישחק טוב עוד שנתיים, מי יפרוש, מי יהיה היהלום הבא ועוד... ומי אמר שגרנט יהיה המאמן עוד שנתיים...בכדורגל הישראלי מחליפים מאמן כל חצי שנה...
ניב על סמך מה אתה אומר עזו? לפי מה שאני רואה הוא עדיין לא מצדיק זימון אולי זימון כן אבל בהחלט לא מישהו שאפשר לסמוך עליו. לדעתי ב-11 חייבים להיות בן לוז ופיני בלילי. או אפילו כפיר אודי. כי הנבחרת חייבת חלוץ טבעי ובלילי/אודי הם האופציה הכי טובה ובהחלט לא רעה.
יש הרבה בעיות, והרבה סוגים ל פתרונות, בנושא נבחרת ישראל. אבל, אחרי שהביאו את אברהם גרנט (ויש כאלה שרוצים שהוא כבר יעוף), והחליפו יו"ר בהתאחדות, דבר שישנה בטוח את פני הכדורגל הישראלי, לפחות קצת, לרעה או לטובה. גברי הציע בזמנו, להוריד את מספר הזרים בליגה לארבע, פתרון זה לא יצא לפועל, אך באמת רעיון מעניין. עכשיו, אחרי שעפנו, והפרשנים למיניהם ובמיוחד שרף, לעגו לגרנט ולשאר הגורמים בנבחרת על המשחקים העלובים במוקדמות אליפות אירופה, ששוב אני מזכיר, פישלנו ובגדול. גרנט הציע כמה סוגים של פתרונות, והפתרון האחרון והוא די חדש, הוא להביא שחקנים חדשים לנבחרת, רק מתחת לגיל 26. מבחינתי זה רעיון נחמד, מאפשרכ ליותר שחקנים ישראלים לקבל את הבמה. אבל, זה לא הכל, וזה כמעט כלום, השחקנים צריכים להשקיע, אימוני הכושר צריכים ליהות יותר חזקים, ובעיקר, צריך לקחת את הנבחרת בידיים, לבחור שחקנים מתאימים, וששחקנים כמו אלון מזרחי, שמשחקים גרוע ביותר, אגואיסטים, שמחפשים רק איך ליהות בראש המבקיעים בישראל, לא יבכו וייללו ויגידו שגרנט לא מיקצועי, ולבקר וללחוץ על כל מילה שמוציא המאמן מהפה. אז, השחקנים יכולים לעמוד לפני משחק, לשיר ת'תקווה, למרות שהשחקנים לא מאמינים בעצמם ובקשר לתקווה, השחקנים מזלזלים. [עריכה:כמו שראית יש דיון על הנבחרת..חבל לפתוח עוד אחד כזה.זיו]
היום (שלישי) בבוקר פירסם מאמן הנבחרת הלאומי, אברהם גרנט, את הסגל החדש של נבחרת ישראל למחנה אימונים, אשר יתקיים באילת בשבוע הבא. נתחיל מזה שהכוכבים הוותיקים, כמעט כולם, הוצאו מחוץ לסגל. נימני, רביבו, בנין אבוקסיס ושאר המבוגרים נשארו בחוץ, ובמקומיהם גרנט הפתיע (או שלא) כשזימן לא מעט שחקנים צעירים, שהם כנראה אמורים להוות את נבחרת הישראל המתחדשת של השנים הבאות. נתחיל עם הסגל המלא: ניר דוידוביץ' (מכבי חיפה), שביט אלימלך (הפועל ת"א), תומר חליבה (הפועל ב"ש), אורי אוזן (מכבי נתניה), שמעון גרשון (הפועל ת"א), טל בן-חיים (מכבי ת"א), אריק בנאדו (מכבי חיפה), דדי בן-דיין (הפועל ב"ש), יגאל אנטבי (הפועל ת"א), מוראד מגמאדוב (מכבי פ"ת), רביד גזל (מכבי נתניה), גל אלברמן (מכבי פ"ת), עבאס סואן (בני-סכנין), וואליד באדיר (מכבי חיפה), עידן טל (מכבי חיפה), גיא צרפתי (מכבי נתניה), מיכאל זנדברג (מכבי חיפה), בן לוז (בני-יהודה), יניב קטן (מכבי חיפה), עומר גולן (מכבי פ"ת), כפיר אודי (בני-יהודה), שלומי ארבייטמן (בית"ר ירושלים). כמובן שאליהם יש לצרף את הלגיונריים, שלא נדון בהם עכשיו. כמה תהיות\הערות\ביקורות שלי: נתחיל מעמדת המגן המשאלי, בא כבר דנו פה כמה פעמים. לא ברור לי הניפוי של קייסי מהנבחרת, השנה הוא משחק יותר טוב משנה שעברה, ובטח ובטח שאם יגאל אנטבי מקבל זימון, אז מן הראוי שאדורם קייסי יהיה גם כן בסגל. עדיין לא הפנימו שהוא המגן השמאלי הכי יציב בכדורגל הישראלי, ואני יודע שיש כאלה שיתווכחו, אבל ממש לא אכפת לי. בן דיין אמנם חוזר לעצמו, אבל נבחרת? לא יודע....מילא, אפשר לקבל. הפתעות נעימות מאוד יש בקישור ובהתקפה: רביד גזל, מנקודות האור היחידות בנתניה (יחד עם צרפתי כמובן), קיבל זימון לראשונה. גל אלברמן, שהשנה מוכיח שהוא באמת שחקן גדול (הדרבי אתמול היה המשחק הכי גדול שלו), ומוכיח שבהחלט יש לו מקום בסגל הנבחרת, כנראה גם להמשך השנים הבאות. ובחוד, סופסוף אנחנו יכולים לראות חלוצים. יחד עם יניב קטן וכפיר אודי, להם יש נסיון בינלאומי, גרנט זימן שני שחקנים חדשים. עומר גולן, ממכבי פ"ת, בערך בן 20 ושלומי ארבייטמן (בן כמה הוא? 18? בנזונה...). לדעתי על עומר גולן היה אפשר לוותר, עדיין אין לו בבטיחות את חולצת ההרכב בקבוצתו. לגבי ארבייטמן, אני חודש שזהו זימון מצויין, הוא אולי היחיד שאפשר לציין אותו לטובה העונה בבית"ר (בלבד קורנפיין), וכבר כבש 5 שערים, אם יתחילו לבנות עליו ולפתח אותו כמו שצריך, יש לנו חלוץ לשנים הבאות. מלבד אלה הסגל נשען על השחקנים הפחות וותיקים שהיו גם בקמפיין האחרון: עידן טל, בנאדו, גרשון, בן חיים, זנדברג וכו', אליהם יצטרפו בן לוז, אודי, מגמדוב, ואולי המפתיע מכולם: עבאס סואן. אתם מוזמנים לתת את חוות דעתם על ההערות שלי, ועל הסגל בכלל.
לא מפתיע אותי שקורנפיין לא בסגל למרות שכרגע הוא השוער הכי טוב ויציב בליגה, כנראה שנגזר עליו התעלמות מהמאמנים של הנבחרת לדורותיהם. אני שמח שארבייטמן בסגל, הבית"רי הראשון בסגל הנבחרת מאז עידן גרנט.
אני מסכים על כל הזימונים של גרנט,אני מקווה שהצעירים באמת יזכו לשחק במשחקים הרשמיים. אני מאד שמח שהותיקים לא זומנו,די,נמאס,עבר זמנם,הם לא הובילו את הנבחרת להישגים,כבר טענתי שאין להם מוטיבציה ורצון להילחם ולשחק בשביל המדינה,והנבחרת,אני מאמין שתהיה נבחרת טובה. ובהחלט מעודד שהוזמנו מספיק חלוצים.