אני מאוד שמח שישראל לא עלתה למונדיאל, אתם שואלים למה? ככה. כי מתחילת הקמפיין, היה צריך לפטר מאמן כזה כושל, שאין לו טיפת הבנה בכדורגל. כי כל העיתונות הזאת שלא מבינה כדורגל, אומרת לנו שישראל משחקת טוב, ומשקרת לעצמה. כי אברהם גרנט מציג כאן נבחרת שיש לה כמה שחקנים טובים, ועושה מהם נבחרת כל כך חלשה. לא נהנתי פעם אחת מהנבחרת בקמפיין הזה. בקמפיינים אז של שלמה שרף עוד נהנתי קצת, היה כיף לראות את הנבחרת למרות שלא עלינו. כאן בבית הזה עם ישראל, ראינו הצגת יכולת מאוד חלשה של הנבחרת, לפרקים שיחקנו כדורגל גרוע, לפרקים מאוד ארוכים וגדולים, ואיכשהו תמיד היה לנו תתחת הזה. אנשים לא הבינו שזה היה תחת, זה לא היה אופי, זה לא היה יכולת, אף בנאדם לא יכול לקלוט עד עכשיו איך לא הפסדנו באירלנד? מחצית שלמה שכבו לנו על השער, כבשנו שני שערי שוויון לא מחוייבים למציאות, הכול רק מזל. אז אם זה מה שמצפים מהנבחרת שלנו, לשחק על המזל, בסופו של דבר נשארנו בחוץ, כרגיל. חבל בבית כזה כשאירלנד וצרפת היו מאוד חלשות לאורך הטורניר יכלנו לעלות גם. ניחא, נגיד שכל הקמפיין שיחקנו גרוע ובכל זאת הצגנו תוצאות סבירות, בסיידר. המשחק שהכי עיצבן אותי, היה בשוויץ. הרי היה ברור לכל כי אם אנחנו לא מנצחים שם המצב שלנו גרוע. הייתה לנו הזדמנות מצויינת לנצח, אבל אברהם בשלו, אסור לנצח, פשוט אסור, יכולנו לנצח בקלות, ובמקום זה כשלנו במשחק הכי חשוב שלנו, אם היינו מנצחים היינו עולים, לא חבל אברהם? עוד טיפה של תעוזה, טיפה של אומץ, אפילו אומץ אני לא קורא לזה, והיינו עולים. הפסדנו עוד קמפיין, עוד מונדיאל בגלל מאמן פשוט גרוע, שהורס את הנבחרת בכל דקה שהוא יושב על הקווים.
אם שלמה שרף קיבל 8 שנים בראש הנבחרת, לגרנט מגיעה לפחות עוד קדנציה. מי שמדבר על זה שהנבחרת לא כזאת גרועה משלה את עצמו. חוץ מבניון וטל בן חיים, שני השחקנים היחידים שמשחקים באירופה, כל השאר משחקים בליגה עם הרמה הכי נמוכה באירופה (הליגה שלנו). רובם אפילו ניסו לשחק בקבוצות דרג ז' באירופה ולא הצליחו. עם חומר השחקנים שהיה לו גרנט עשה את המקסימום.
בידיעות כתוב שתיקו ב2 המשחקים מעלה אותנו לפלייאוף בניגוד למה שאתם אומרים. בכל מקרה, אם הנס של 1993 יחזור על עצמו ביום כיפור זאת תהיה סיבה מספיק טובה בשבילי להאמין בה'
לדעתי באמת הדבר העצוב הוא שאנחנו סיימנו עשרה משחקים ואנחנו במקום הראשון ואנחנו מאוכזבים אני מסכים ששום לא היה צריך לדבר ככה. ואני לא יודע מה איתכם נגד אירלנד בדאבלין,נגד צרפת בפאריז הייתי נורא גאה בנבחרת,אחר כך הבנתי שזה לא מספיק . אני גם מסכים עם אלה שאומרים שאם שרף היה 8 שנים גם לגרנט מותר לפחות עוד שנתיים. לדעתי הנבחרת התקדמה השנה ואין ספק בכך,אם השנה לא הפסדנו בכלל (לנבחרות שבדרך כלל היו מביסות אותנו) אז בקמפיין הבא נוכל לעשות דברים יפים יותר M_T_A -קשה לי להאמין שהנס משנת 93 ישוחזר ,אבל "לפמעים חלומות מתגשמים" לא? נחזיק אצבעות לקפריסאים שינצחו בשביל הכבוד ויהפכו ליקירי האומה הישראלית ! למה יש לי רגש שצרפת כל כך בטוחים בניצחון שלהם על קפריסין שהם יפסידו?רק לי זה ניראה ככה?
פה אני בכלל לא מסכים איתך. נגד שוויץ קפריסין השוותה ל1-1 ונראתה טוב. נגד אירלנד אתמול בכלל מחצית ראשונה בשליטה מוחלטת כולל החמצת פנדל. נגדנו הם שיחקו פחות טוב מנגד שוויץ ואירלנד.
אני אומר שנפסיק להתעסק ב'מה היה יכול להיות אם..' ומכיוון שהסיכוי להעפיל להצלבה הוא כמו הסיכוי שאבו מאזן דובר אז נתייחס לסוגיה הבאמת בעייתית,המאמן... לדעתי האישית,הייתי נותן לו עוד שנתיים לסגור קדנציה,אבל,אם במהלך השנתיים האלה הנבחרת ממשיכה לגמגמם (דהיינו,אין תוצאות מספקות) הייתי שולח אותו ברוב פאר והדר הביתה.
מאכזב אם לא נעלה בגלל הפרש שערים,זה בעצם יסביר שלא נפלנו מיריבות שעל הניר היו אמורות להיות הרבה יותר איכותיות מאיתנו. מאכזב כי היה נראה שהנבחרת הזאת אחרת. כמה חבל שלא השכלנו להשיג עוד 3 נק' מול אחת הגדולות בבית. אם גרנט צריך להישאר? הוא עשה עבודה יפה ומקצועית ששידרגה את הנבחרת,אבל לא ידע לנפק תוצאות בהתאם למצב שנוצר בבית במהלך הקמפיין,ומה לעשות שזה הכדורגל. דרור קשטן או יצחק שום צריכים להמשיך את דרכו של גרנט ולקצור את הפירות לקראת הקמפיין הבא. חבל כי רציתי מאד את נבחרת ישראל במונדיאל.
זה בדיוק כמו להתלהב ממקום ראשון זמני במחזור הראשון בליגה, ממחיש את העליבות של הנבחרת. אני לא התגאתי בנבחרת אחרי התיקו בצרפת, בדיוק כמו שלא שמחתי כשיוון זכו ביורו. "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך" זה בדיוק המשפט המתאים ל"הישג" הזה. שום אמר את האמת שאף אחד לא מוכן לשמוע, הנבחרת חלשה וזקוקה למאמן חדש. שיהיה קצת יותר נועז וחוצפן מאברם. ביכולת הזו של היריבות עם מאמן אחר היינו עולים לפחות להצלבה, הפחדנות הרגה את הקמפיין. זה היה כ"כ ברור שהנבחרת בקושי תנצח את פארו, ואז השוויצרים ישוו נגד צרפת. היריבות עשו לנו את הקמפיין, וגם הרסו לנו אותו. לנבחרת שחיה על תוצאות יריבותיה אין זכות לשחק במונדיאל.
שום מטומטם,אמר שמאמן שלא מצליח צריך להסיק מסקנות,לא זכור לי שהוא הסיק מסקנות כשהוא לא לקח אליפות עם חיפה ולא זכור לי שהוא הסיק מסקנות כשהוא הפסיד והפסיד עם אלניה.. שלא יהיה צבוע. זה שהוא רוצה להיות מאמן הנבחרת זה לא אומר שהוא צריך לחתור תחת גרנט.
John Barnes - להוציא תיקו בצרפת זה מכובד מאד תגיד מה שתגיד הפעם היחידה שהשגנו נק' מצרפת בצרפת היתה מה לעשות בשנת 93 עם השער המפורסם של עטר . reignman -חיפה היתה במשך כל העונה יותר טובה ממכבי תל אביב ,מה שדפק לה את האליפות היה ההפסד המטופש לבית"ר בקריית אליעזר אלמלא ההפסד הזה הם היו אלופים בפעם השלישית ברציפות (באותם ימים) ההאליפות הוכרעה בהפרש שערים בלבד כשחיפה במחזורים האחרונים פירקה כל קבוצה שעמדה מולה . הם היו צריכים להבקיע שמיניה באשדוד כדי לזכות באליפות,הם הבקיעו 5 שערים בחצי שעה נידמה לי. העונה ההיא היתה גדולה וחיפה היתה נוצצת ,אבל בגלל ליגת האלופות הם לא ידעו לחלק את הכוחות כמו שצריך והפסידו את האליפות.
ובדיוק זה מראה ששום לא מושלם ואם הוא לא מושלם שלא יבקר מישהו באותו המקצוע ועוד במיוחד שכולם יודעים שהוא מפנטז על זה כל החיים שלו.. הוא מגעיל אותי...