נבחרת ישראל בכדורסל - הדיון הרשמי

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by rainman, Aug 9, 2007.

1. samoel Member

לדעתי נבחרת ישראל צריכה לעלות לשלב של 12 הגדולות. בד"כ מספיק נצחון אחד (ולשמור על הכבוד באחרים) ואני חושב שאנחנו מסוגלים לנצח כל נבחרת מדרג ג' ביום נתון (אולי למעט סרביה דיי תלוי בהרכב שלה, למרות שגם אותם נצחנו באליפות הקודמת).

כדי שנוכל להגריל הגרלה נוחה אין ספק שגרמניה בלי נוביצקי היא העדיפות מדרג ב, האחרות להערכתי בערך באותה רמה. כמו גם דרג א, ששם כל הקבוצות איכותיות (פה אפשר להכניס את הפורמה שאם נבחרת כמו יוון או רוסיה תבוא בפורמה חלשה אז גם אותם אפשר לנצח במשחק צמוד) בסה"כ אני מצפה מישראל לנצח משחק אחד.
    ואז לראות מה תביא ההגרלה.

2. number 1 Member

הגרלה מאוד נוחה לנבחרת יחסית למה שיכולנו לקבל -
    אנחנו יחד עם יוון, קרואטיה ומקדוניה.
    בבית המקביל שאיתו נוצלב משחקות רוסיה, גרמניה, לטביה והמנצחת בהזדמנות האחרונה.
    שני הבתים האחרים הם קשים יותר משמעותית -
    בית המוות: ספרד, סלובניה, סרביה ובריטניה.
    הבית הנוסף: ליטא, טורקיה, פולין ובולגריה.

3. shlomydavid מנהלים

4. דנידין Member

כל הגרלה היא הגרלה קשה, מדובר האליפות אירופה לא פחות ולא יותר!
    במיוחד לישראל שהיא דרג רביעי ואחרון, כל הבית מציב פייבוריטיות מולה.

כך או כך גם יש 2 בתי מוות שיהיו מעניינים לצופה הניטרלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

5. Beitar Member

נבחרת העתודה מפשלת ובגדול. לאחר שבמהלך העשור הנבחרת רשמה הישגים מצויינים (פעמיים גמר ועוד פעם חצי גמר), הנבחרת של אריאל בית הלחמי רשמה 3 הפסדים ב-3 המשחקים בשלב הבתים, כשהבולט מביניהם הוא התבוסה ב-50 הפרש (118-68) לליטא. גם לטורקיה ולמונטנגרו הנבחרת הפסידה. כעת, תתמודד הנבחרת במשחקי ההישרדות בדרג א' (מעולם הנבחרת לא ירדה לדרג ב').

6. JR-Riquelme Member

היא בדרג א' ויוצא לה בית כזה? אני לא יודע איך זה הולך שם, אבל היא יצאה בבית מוות, ואני לא הייתי מצפה מהם לנצח כלום.
    אבל ההפרשים... בהחלט בעיה.

7. Beitar Member

זהו. אחרי הרבה שנים, עם כמה הצלחות גדולות (פעמיים גמר), נבחרת העתודה (עד גיל 20) יורדת לדרג ב'. לפני המשחק אמר המאמן אריאל בית הלחמי שהנבחרת שלו תנסה לעשות את ה"בלתי ייאמן" ולהישאר בדרג א'. אני חושב שההצהרה הזאת מסכמת את הכל בעצם. אם הנבחרת שעד לפני כמה שנים הגיעה לגמר / חצי גמר מגדירה את ההישארות בדרג העליון כהישג בלתי יאמן, אז ברור שיש בעיה ,ובראש ובראשונה כנראה שעם בית הלחמי. צביקה שרף, שהוזעק כדי להחדיר בשחקנים הצעירים מוטיבציה, לא סייע הפעם.

8. shlomydavid מנהלים

הדור של השחקנים שכרגע מאיישים את סגל הבוגרת, לא דומה לדור הנוכחי של העתודה מבחינת הכישרון ולכן הגענו למצב הזה. חבל.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שונא, שונא, שונא את זה שתמיד מחפשים את המאמן. בית הלחמי הוא מאמן ראוי. אולי הוא מתאים לנבחרת הזו, אולי לא, אבל אף אחד מאתנו לא מסוגל להכריע לכאן או לכאן. מספיק כבר עם העצלנות הזו. אולי צריך לחפש עמוק יותר בנבכי בניית השחקן בכדורסל הישראלי, ולא להפיל הכל על זה שהכי קל להאשים ולהחליף. הוא לא "מייצר" את השחקנים הללו.

10. Beitar Member

ברור שלנו קשה להכריע מכאן, כשאנחנו לא ראינו אפילו משחק אחד של הנבחרת הזאת ולא את ההכנות שלה. לא כל האשמה צריכה ליפול על המאמן (צריך לשפר בראש ובראשונה את המתקנים, את טיפוח שחקני הנוער), אבל טבעי שכשקבוצה או נבחרת נכשלת (וירידה לדרג ב' היא כישלון) גם למאמן יש חלק באשמה (כשמפסידים ב-50 הפרש אין לו יותר מדי תירוצים לספק).

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשמפסידים ב-50 הפרש, המאמן לא צריך לתרץ. אני בספק אם נולד המאמן שהצליח להפסיד ב-50 הפרש באשמתו. פער כזה רק מראה על בעיות עמוקות הרבה יותר.

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

נכון. שחקני כדורסל לא צריכים להפסיד 50 הפרש גם בלי מאמן בכלל על הקווים. אני מכוון את הדברים אל השחקנים די בכוונה. שחקנים עם מעט כבוד לא היו נותנים שיעשו להם בית ספר ככה.

Last edited: Jul 26, 2009
  13. Beitar Member

לצערנו החדשות הרעות לא מפסיקות: גם נבחרת הנוער באליפות אירופה שלה עוברת למשחקי ההישרדות - מקומות 13-16 (דני פרנקו המאמן). אני מקווה שהתוצאות הללו לא משקפות את מצב שחקני הנוער/עתודה בכדורסל שלנו, או יותר נכון את הטיפול בהם והטיפוח שלהם. אם כן, אנחנו בבעיה רצינית. הנבחרת הבוגרת מגיעה באופן קבוע לאליפות אירופה, אבל השחקנים שהגיעו אליה היו בין היתר בוגרי נבחרות הנוער והעתודה (פעמיים הגיעה לגמר ועוד פעם לחצי גמר). עם פחות ניסיון במעמדים הבכירים (כמו אליפות אירופה דרג א') כבר בגילאים הצעירים - העתיד לא נראה כ"כ מבטיח.

Last edited: Jul 26, 2009
  14. דנידין Member

ישראל שוב מנצחת בטורניר ההכנה לקראת אליפות אירופה והפעם זה הלפרין שמוביל את הנבחרת עם 29 נק'. היריבה הייתה בריטיניה.

אני אופטימי.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא,הבית שלנו נראה קשה מידי בשביל לעלות.