נבחרת ישראל בכדורסל - הדיון הרשמי

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by rainman, Aug 9, 2007.

1. חל יל Member

יאלה לדרג ב-מלחמת ההשירדות מתחילה בקיץ הבא
    שרף היה חיב להתפטר מזמן

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה לעשות, הכדורסל הישראלי נמצא במשבר. כבר אמרתי את זה אחרי הניצחון הקשה שלנו מול 'מעצמה' שנקראת אנגליה. יש לנו בקושי גבוה אחד שיודע קצת כדורסל, כוכב הקו האחורי הוא שחקן מזדקן שאפילו לא שיחק במכבי ת"א, אז מה רוצים? שחקן כמו הלפרין בורח כמו נמושה ממכבי ת"א רק בשביל לקבל אולי 5 דקות בנבחרת הכוכבים של אולימפיאקוס. הלפרין שחקן של כסף, לא יותר. בורשטיין? הבחור צריך להיות קודם כל בריא, והשאר? אפילו לא ברמה של צ'כיה...

באמת, אולי כדאי להתחיל להוריד קצת פרופיל? מכבי ת"א היתה בעשור הזה אימפריה באירופה, אבל הבסיס האמיתי הגיע משחקנים זרים. שאראס, ניקולה, פארקר, וקצת בורשטיין. שארפ עכשיו הזדקן ואפילו בשביל הרמה האירופאית הוא כבר לא אותו משיח שמכבי תצטרך בעונה הקרובה. אם מכבי למשל תשקיע את רב הכסף בשחקן זר אחד או שניים באמת טובים, והקבוצה תשלים את החסר עם צעירים אז אולי מכבי תעשה לעצמה שרות וגם תעזור לכדורסל הישראלי. הקבוצות האחרות בארץ מזמן לא פקטור וחוץ ממורן רוט שמספרים שהוא כוכב אז מי נשאר? פניני? עמית נאור?

לדעתי ישראל צריכה לחזור לשורש כי אם מכבי ת"א לא יכולה/רוצה לבזבז כל כך הרבה כספים על שחקנים זרים אז אולי יוותרו כמה שנים על התהילה האירופאית כי לדעתי גם עם הסגל שנראה בעונה הקרובה, מכבי לא תוכל להתמודד מול הרוסיות והיווניות, אפילו הספרדיות כרגע כבר יותר טובות אז מבחינתי בוא 'נעלם' לכמה שנים, נתארגן בארץ, ונחזור יותר חזקים לאירופה.

לרדת לדרג ב' זאת לא בושה, אם אנחנו נפיק לקחים!

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים איתך ולא מסכים איתך[כן אני יודע..פיצול אישיות..מה לעשות :) ]

מצד אחד זה בטח לא הדור הכי זוהר של הכדורסל הישראלי מצד אחד באמת יש לנו גבוהים שחולים בפרקינסון כי כל כדור בורח להם מהידיים - גרין וקוזיקרו[שעוד שמו אותו על מצב של רטט].
    גארדים הרבה פחות מוכשרים ושום כוכב ממש גדול.
    אבל מצד שני אי אפשר להגיד שלבוסניה יש איזה סגל מרשים או שלצ'כיה יש סגל טוב חוץ מוולש,אלה נבחרות שגם הסגל הקיים צריך לנצח ולדעתי זה פשוט המאמן שלא מצליח.
    עם כל הכבוד עם הוא הצליח לאבד אליפות עם מכבי תל אביב זה מראה עליו משהו.

4. shlomydavid מנהלים

http://www.fibaeurope.com/files/{65106918-38DC-48AE-9B5E-13D6C64F4411}.Xxx

אחרי התבוסה הקשה בצ'כיה, ישראל תנסה להמשיך את המסע לפולין 2009. הערב (21:00, שידור ישיר בערוץ 1) הנבחרת תשחק בליברפול מול בריטניה.
    ניצחון יחזיר את ישראל לתמונת ההעפלה לאליפות אירופה, אבל הפסד בו יחסל באופן ריאלי את סיכוייה של הנבחרת להעפיל ישירות לאליפות אירופה, ושוב יאלץ את הנבחרת להילחם על המקום השלישי, שיוביל למשחקי ההזדמנות האחרונה.
    בריטניה שמובילה את הבית, תגיע אחרי ניצחון ביתי על בוסניה והרצגובינה.

אי נחת או אי של נחת ? - סיקור לקראת המשחק.

* יוסי בניון ורעייתו יעודדו את הנבחרת מהיציע.

בהצלחה לנבחרת !
    ---------------------------------------------------------------

http://www.fibaeurope.com/files/{44D5F45E-CC14-4B2B-A55F-6A54A2EEBE6C}.Xxx

נבחרת הנשים של ישראל תארח הערב (20:30, שידור ישיר בספורט 5) ב'זיסמן' את בריטניה, כשניצחון יבטיח לה את ההעפלה לאליפות אירופה מהמקום ה-1 בבית !
    ישראל מגיעה למשחק אחרי ההפסד המעצבן 90:85 באוקראינה. בריטניה תגיע אחרי הפסד ביתי לגרמניה. במשחק החוץ, ישראל הביסה 80:100 את בריטניה.

שי דורון: "אין לנו זמן להיות לחוצות".

לא לעשות חשבון, ופשוט לנצח - סיקור לקראת המשחק.

בהצלחה לנבחרת !

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה גם אותו מאמן שעלה עם מכבי תל אביב לגמר היורוליג, גם זה אומר עליו משהו, לא?

כמו בנבחרת הכדורגל, זה פשטני מדי להאשים את המאמן. זה הכי קל כמובן, כי להחליף מאמן אפשר ולהחליף שחקנים לא, אבל בתכל'ס, אני מסתכל על הנבחרת הזאת ואני לא ממש רואה סיבה למה היא צריכה להיות טובה יותר מבוסניה וצ'כיה. זה שאנחנו מכירים את השחקנים שלה הרבה יותר טוב מאשר את רוב השחקנים הבוסנים והצ'כים, לא אומר בתכל'ס הם יותר טובים.

6. שגיא Guest

טוב, רשמית - אני שונא את מאיר טפירו. כלכך הרבה שטויות. עם כל הכבוד אליו, אני חושב שהוא כבר יותר מזיק מאשר מועיל לנבחרת והקרדיט אליו מוגזם. והנה גם בזמן כתיבת שורות אלו מאיר טפירו הספיק לעלות פעמיים לזריקה משלוש, האחת הסתיימה במסירה איומה, השניה בקושי ליטפה את הטבעת. כמו שזה נראה, גם המשחק הזה הולך להתסיים בתבוסה.

וכמובן מגיעות מילים טובות לנבחרת הנשים שעשתה את זה שלה וניצחה את בריטניה במשחק מעניין.

Last edited by a moderator: Sep 14, 2008
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה לעשות שגיא, ברגע שאתה הופך שחקן בינוני למנהיג שלך אתה לא צריך להיות מופתע מכאלו השפלות. עכשיו תורה של אנגליה להשפיל אותנו, נו חבר'ה מה יהיה? בכלל, איפה למשל יותם הלפרין ה'גדול'?

8. שגיא Guest

מופתע? אני בכלל לא מופתע. גם אני, ואני לא מחשיב עצמי מומחה גדול לענייני כדורסל, צופה את כל המהלכים של מאיר טפירו מראש. אז אני מעריך שגם לשומרים שעומדים מולו זה לא קשה במיוחד. בנבחרת הזו, כך עושה רושם, אין אף שחקן גדול. צביקה שרף בא עם תוכנית עבודה שונה לכל משחק, וכל פעם היא מתפוצצת לו בפנים אחרי מחצית אחת, ואז הוא מתחיל לזרוק את שאר השחקנים לפרקט בתקווה שיקרה משהו טוב. אין לנו ריבאונד, אין לנו קליעה מבחוץ, ואין לנו אף שחקן דומיננטי בנבחרת.

9. JR-Riquelme Member

צריך לקבל את זה שהבריטים הרבה יותר טובים כמו שצריך לקבל את זה שאנחנו לא יותר טובים מהבוסנים. כמו שאנחנו לא מכירים שחקנים צ'כים אתם חושבים שהם מכירים את גיא פניני ומתן נאור? שלא נדבר על בריטניה, שיש להם תותחים כמו מנסה בונסו, דנג וכמה שחקנים משלימים לא רעים בכלל.
    עצוב לראות את הנבחרת ככה.
    רשמית הכדורגל הפך לענף הספורט מס' 1 במדינה כרגע(אולי אולי חוץ מהטניס שגם הוא נמצא בירידה)

10. SeRgInHo Member

תאכלס. הנבחרת שיש לנו היא נבחרת מאד חלשה שלפעמים מתעלה במשחק או שניים (ניצחון על סרביה, ספרד, משחק צמוד עם יוון). ראיתי את הבריטים פעמיים, ואני יכול להגיד בוודאות שהם טובים הרבה יותר. ממה שראיתי מהבוסנים, גם הם יותר טובים מאיתנו.
    ואגב, הבתים האחרים קשים הרבה יותר. תארו לכם שהיינו נופלים לבית עם טורקיה וצרפת? או עם לטביה ומקדוניה? היה אפשר לארוז המזוודות עוד לפני הג'אמפ הראשון.

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

הנבחרת שיש לנו כרגע היא מאוד חלשה סרגיי. בעבר היו לנו נבחרות טובות, אומנם שנים רבות לא היינו בטופ 5 או משהו, אוקי, אבל הייתה נבחרת שעל בסיס קבוע מדלגת בקלילות לאליפות אירופה. אז כרגע וזה חשוב להדגיש, כרגע, אין לנו נבחרת טובה. דור מחורבן משהו.

12. SeRgInHo Member

בקלילות מדלגת לאליפות אירופה? כבר בפעם ה-20 ברציפות אנחנו (כנראה) נלך להזדמנות האחרונה. בכלל, זה לא דבר הכי מטומטם שקיים בערך, הטורניר ההזוי הזה שנקרא "הזדמנות אחרונה"? למה מתוך 4 בתים 3 סגניות עולות? למה פשוט לא לעשות שבכל הבתים מקומות 1-2 יעלו ולסגור עניין?

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ראיתי את התקציר בערוץ הספורט וחוץ מכמה מ'אליי הופ' רצופים של אנגליה, ראיתי קבוצה שלא יורדת להגנה מול חבורה של אתלטים מרשימים. למה שחקן כמו מנסה-בונסו למשל לא נחת בארץ? אוקיי, במכבי...בוא נעזוב את הדיון הזה, מה יהיה עם הנבחרת שלנו? אולי צריכים לחכות עוד כמה שנים לדור חדש. שוב פעם, איפה בכל העניין הזה 'כוכב אולימפיאקוס' יותם הלפרין?

14. shlomydavid מנהלים

ישראל הפסידה גם בבריטניה 96:86.

נבחרת ישראל שוב נראתה רע וספגה הפסד חוץ שלישי ברציפות, 96:86 בבריטניה.
    הנבחרת לא הייתה בתמונה לאורך רב דקות המשחק, כשהשיא הגיע בסוף הרבע השלישי בו ההפרש עמד על 22. רק התעוררות של עמרי כספי ברבע הרביעי הביאה להקטנת ההפרש עד לסיום.
    מאיר טפירו שוב נקלע ליום חלש וקלע רק 2 נק' (1 מ-4 מהשדה). היחיד בנבחרת שניתן לציינו לחיוב הוא ליאור אליהו שקלע 24 נק', אך לבדו לא הספיק.

הרבו לקלוע - לישראל: ליאור אליהו - 24 נק', גיא פניני - 13 ועמרי כספי - 10. לבריטניה: - פופס מנסה-בונסו - 22 נק' ו-11 ריבאונדים, לואל דנג - 20.

* המשחק הבא של ישראל יהיה ביום רביעי הקרוב מול בוסניה-והרצגובינה ב'היכל נוקיה' (18:00).

סיקור המשחק - כאן. סיקור נוסף של המשחק, כאן.

נבחרת הנשים העפילה לאליפות אירופה !

נבחרת הנשים של ישראל רשמה הערב הישג מצויין כשהעפילה לאליפות אירופה בלטביה 2009, אחרי שרשמה ניצחון ביתי 69:75 על בריטניה. ישראל העפילה מהמקום ה-1 בבית !
    המשחק לא היה קל, כשהבריטיות נלחמו כדי לא לסיים במקום האחרון בבית. בריטניה הובילה במשך כל הרבע הראשון, אבל נתקעה על 8 נק' בלבד ברבע השני, ובמחצית הובילה ישראל 25:34.
    הרבע השלישי שוב היה של הבריטיות, שקלעו בו 25 נק' ולקחו בחזרה את היתרון - 49:50. ברבע האחרון שי דורון התעלתה, ויחד עם המלחמה של יתר חברותיה הובילה את ישראל לניצחון המתוק.
    ישראל מעפילה בפעם החמישית בהיסטוריה לאליפות אירופה !

קלעו לישראל: שי דורון - 28 נק', לירון כהן 12, קטיה אברמזון וליעד סואץ 9 כ"א, מירב דורי 8, לייני סלווין 7, קטיה לויצקי 2, ג'ניפר פליישר שיחקה ולא קלעה.
    הרבו לבריטניה: קימברלי באטלר - 22 נק', מגאן מודי - 16.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/02012008/1629654/Israel-Germany2008-146_wh.Xxx
    בנות הנבחרת חוגגות את הניצחון. נתראה בלטביה 2009.

התגובות מהמשחק:

אלי רבי, מאמן הנבחרת: "במסיבת העיתונאים לפני הקמפיין אמרתי שאנחנו נבחרת טובה שרוצה לעלות. כשאני אומר משהו אני מתכוון אליו. אני עושה את העבודה בראש המערכת, אבל הצלחתי בגלל הצוות. אין לי מילים להודות לעוזרים שלי, פשוט תודה לכולם. היתה אווירה מדהימה.
    אני שמח שניצחנו משחק שהיה מובן מאליו אבל אני מתרגש שעשינו את העבודה והעפלנו לאליפות אירופה מול הקהל שלנו. זה לא עניין של מה בכך. מגיע לכולם שאפו, כדורסל הנשים עלה על המפה, אני מקווה שזו לא תהיה אפיזודה חולפת".
    שי דורון, המצטיינת במשחק: "זה לא בית קל, אבל עלינו מהמקום הראשון. זה כבוד גדול לישראל".
    מירב דורי: "אני שמחה שהתעלינו בדקות האחרונות, זה לא היה המשחק הכי טוב שלנו, אבל זה מה שמעודד אותנו לקראת האליפות".
    לירון כהן: "כל פעם שאני עולה פה למגרש, יש לי צמרמורת מהקהל. מגיעה הערכה לאיגוד הכדורסל על הקמפיין השיווקי. יש לנו שנה להתכונן, אני מבטיחה שנגיע מוכנות".

סיקור המשחק - כאן. תגובות מהמשחק בוידאו, כאן.

Last edited: Sep 15, 2008
  15. חל יל Member

נראה לי נגד בוסניה יגיעו 1000 צופים
    העיקר כולם אומרים שהכדורסל צריך להיות מס 1 בארץ..שרף הביתה!