אנחנו מדברים על גולן, שלעולם לא היה חלוץ טוב, חלוץ בינוני שהיה טוב בקבוצת תחתית אמצע טבלה, שחקן שלא נמצא אפילו בסגל של הקבוצה הכי גרועה בבלגיה ששמוקמת במקום האחרון בטבלה, שחקן בינוני בקנה מידה אפילו ישראלי. עם גולן הרשלן יזומן במקפיין הבא אני מחרים את הנבחרת, ואני לא מאמין שעם יהיה מאמן נורמאלי זה יקרה.
כנראה שלוזון מציב כתנאי קבלה לכל מאמן שרוצה לאמן תנבחרת הכנסה של בן טיפוחיו גולן לסגל אחרת פשוט אי אפשר להסביר את הבדיחה הזאת שנקראת עומר גולן קמפיין אחרי קמפיין. לגבי זהות המאמן הבא: המאמן הישראלי היחידי שבא בחשבון כרגע הוא גוטמן אם בכלל יקבל שיחרור מהפועל על ידי המאפיונר אלי טביב, גוטמן הוא מאמן יסודי רציני שלא מאמין בקיצורי דרך, לא צריך לחכות לניסים ממנו אלא לתת לו את הנבחרת ל-8-10 שנים כדי שיוכל לבנות נבחרת שאולי תוכל להעפיל ב 2016 או 2018, לא לפני זה, צריכים להיות ריאלים. לפני שמחתימים את גוטמן כדאי לסקור את השוק העולמי, מאמנים בדרגה הראשונה כמו הידינק או אפילו מאגאת לא יבואו בכל מקרה ומומלץ לחפש מאמנים מהדרגה השנייה או השלישית שיסכימו לקחת את הג´וב, מה זה דרגה שנייה ושלישית? מאמנים כמו למשל דאום, היינקס, טראפטוני, רהאגל, ראמוס, יול, רייקארד. אם אין אפשרות להביא מישהו מהרמה הזאת וצריך להסתפק במאמני בלאי כמו טן-קאטה ודומיו אז כבר מוטב להחתים גוטמן במקום.
הלוואי ודאום היה לוקח את הנבחרת, הלוואי. מאמן ענק שעברו עדיין רוד, אחריו. הייניקס ורהאגל לא יבואו לפה. אבל בסך הכל אני מסכים עם הדיעה שלך. אני עדיין בדיעה שצריך להביא מאמן זר בתוספת של מאמן ישראלי כמו לדוגמא עטר או איווניר. למרות שאני די בטוח שבסוף ברקוביץ' יקבל את התפקיד. אני רק לא מבין על מה מתמהמהים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
למרות שהוא משחק בבונדסליגה לפעמים, קולאוטי היה חלש עד מחריד כמעט בכל משחק ששיחק בנבחרת בקמפיין האחרון והוריד מאד את המניות שלו בתמונת החלוצים. בגלל זה מבחינתי הוא צריך להיות אופצייה לסגל ולא להרכב.
ואם להיות כנים גם בבונדסליגה הוא לא מבריק. בפורום של גלדבך הוא אחת הדמויות שהכי מעוררת מחלוקת. מצד אחד יש כאלה שחושבים שהוא בעל פוטנצייאל, מצד שני יש כאלה שטוענים שיש חלוצים בנוער שטובים ממנו. בסופו של יום עד עכשיו הוא לא הוכיח את עצמו. סקורר הוא בטוח לא. במצב הנוכחי אני חושב שיש באמת שחקנים מוכשרים ממנו, אם כי רוברטו עדיין צריך להיות בסגל.
שוכחים שפציעות פגעו בו מאוד. לדעתי רוברטו צריך לנסות את מזלו בצרפת, בלגיה או הולנד. אני חושב שהוא חלוץ מאוד חשוב לנבחרת שלנו.
אנחנו לא עלינו ליורו 2012 עוד לפני שהיתה ההגרלה. צריך לכוון למונדיאל 2018 ובינתיים להביא אנשי מקצוע מאירופה שיתחילו לעשות פה עבודה מקיפה לגידול הנוער. אה, ולהחליף את לוזון/חלובה/שיימן וחבריהם.
אין סיכוי. לוזון כבר הצהיר שברקוביץ' לא מתאים, ועם זה יהיה מאמן ישראלי זה לא יהיה ברקוביץ'. אין פה על מה לדבר בכלל, ברקוביץ' לא מתאים לאמן נבחרת, לא באופי שלו ולא ביכולת המקצועית שלו, רק לשמוע את הפרשנות שלו במשחקים מסתלבט על שחקנים שהוא לא מכיר מעורר בי בחילה. היה שחקן גדול, אבל בדיוק כמו מארדונה דמות בעיתיית שזה מתקון לכשלון, הוא לא יריץ פה שום דרך ושום דבר. אני גם מקווה למאמן זר, אבל שיהיה מאמן זר ברמה גבוה ולא איזה אחד שיבוא לקחת כסף. ועם מאמנים ישראלים אז כמובן גוטמן או אלישע לוי, וגם את גיא לוי היתי לוקח כאופציה. בקשר לקולאטי, קולאטי לא מרשים כל כך בגלבך' אבל הוא עבר לא מעט פציעות, וועדיין הוא סקורר לא רע בכלל, אנשים פה שכחו את הקמפיין הקודם בו הוא כבש כמעט בכל משחק ועם אני לאטועה סיים את הקמפיין עם 8 שערים. בקמפיין הנוכחי קשטן לא האמין בו מסיבה לא ברורה, ואי אפשר להגיד שהוא לא הרשים.
אלה לגמרי לא קלישאות. מדוד הוקם הרעש סביב תוצאות ההגרלה בקמפיין הקודם? על כך שהמתחרות שלנו ברמה כזו שמאפשרת לנו לשאוף לנצח אותן ברמת גן. בשורה התחתונה, עלינו למשחק מול יוון בדיוק כמו שעלינו למשחק בוומבלי - בלי שום תכנית משחק אמיתית ועם רצון להרוג 90 דקות. הלוואי ונגלה בדיעבד שדרור קשטן היה הבעיה. אני לא אומר שהוא היה מבריק ובמלא פעמים ביקרתי אותו, אבל אני גם לא חושב שכל הכשלון מיוחס רק לו. צריך שניים לטנגו ובמקרה הזה היו אפילו יותר משניים.
הגרלה נוחה מאד,אפשר לעלות והכל תלוי במאמן כעת אני לא בעד מאמן זר ולא ברקו או איווניר או גוטמן שיודע להכין קבוצות מצוין למשחק אחד בלבד ובגלל זה באירופה הוא מצליח
הקטע של "לא נעבור את החצי" הוא בהחלט קלישאה כי יוון ב2 המשחקים הציגה כדורגל שלא עולה על שלנו בשום דבר, ואפילו נופל ממנו בחלקים מסוימים. אבל אמרת דברים נכונים, שביוון כמו בוומבלי והאמת גם כמו בר"ג מול 2 הנבחרות עלינו מראש כדי לספור לאחור לדקה ה90 ולהוציא 0-0. ואפשר לומר בבירור שהבעיה היא קשטן. כי כבר שנים יש בנבחרת בעיה מנטלית מובנית שחונקת אותה. היא עולה למשחקים בפחד, בחוסר אמונה, ממש רואים את הרגליים של השחקנים משקשקות כשהם לא מצליחים לחבר 2 פסים ולפתח משחק כדורגל ראוי לשמו. וזה קורה מול נבחרות אפורות וכבויות עם שם גדול כמו אנגליה של 2007 כמו מול נבחרות בינוניות שבעצמן באות לר"ג כדי להוציא תיקו כמו שוויץ ויוון. בתור מאמן נבחרת מצופה ממנו לשנות את המצב הזה, ולא רק שהוא לא עשה כלום כדי לשנות, הוא רק יישר קו עם המנטליות הזאת כמו שהיה אפשר לראות באותה קפיצה מפורסמת בשריקת הסיום ב0-0 מול אנגליה. הנבחרת מפחדת לנצח. פשוט ככה. תיקו אנחנו מרשים לעצמנו להוציא, אבל לנצח? זה כבר מחוץ לתחום.. אחרת קשה להסביר איך כל פעם מחדש הנבחרת נראית כמו כלום, חוטפת גול ואז מתחילה לשחק. הדקות הכי טובות שלנו בקמפיין האחרון היו במחצית השניה ב1-1 עם יוון לפני ואחרי השיוויון של עומר גולן. אבל לפני היתרון של היוונים? חושך. אותו דבר ב2-2 עם שוויץ. את זה צריך לשנות. פה צריך לקום ולבוא המאמן שיוציא את רגשי הנחיתות האלה מהנבחרת, יבוא עם תוכנית משחק ויביא את הנקודות. שלמה שרף היה כזה. איתו השחקנים עלו כדי לטרוף את הדשא. זה לא רק הדור המוכשר שהיה לנו אז שדרס את אוסטריה וקפריסין והיה רחוק רבע שעה מלנצח את הספרד. זה גם המאמן שעשה שם עבודה מצוינת ובנה נבחרת שלא מפחדת מכלום. איזה נבחרת גדולה זאת היתה, פיספוס ענק וכ"כ חבל שהיא סיימה את דרכה בביזיון מול דנמרק..
סוף סוף תגובה נורמאלית. הנבחרת בהחלט באה ברגשי נחיתות נגד נבחרות כמו יוון ושוויץ, שאנחנו לא נופלים מהם בכלום מבחינת חומר שחקנים, קשטן העלה כאן הרכבים הזויים עם שחקנים כמו קוז'קין או עומר גולן. יש לנו כרגע את אחד הדורות המוכשרים שידע ישראל, יש לנו לא מעט ליגונרים בליגות הטובות בעולם, יש לנו בליגה שחקנים מוכשרים שנמצאים בכושר שיא, דור צעיר חדש שחקן כמו גולסה, מוחמד גאדיר, שכטר. יש לנו שחקן שמשחק ברמות הכי גבוהות באירופה כבר למעלה מ3 שנים, יוסי בניון, יש לנו שוער שמשחק בקבוצת צמרת בליגה הספרדית. יש לנו נבחרת שיכולה לעבור את הבית הזה, אין לי ספק בכלל.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3846176,00.html לקראת מוקדמות המונדיאל ארגנטינה תארח את ישראל בבואנוס איירס למשחק ידידות. המפגש מאושרכ מעט סופית וככל הנראה יערך ב-29 במאי.
מה זה דייגו רוצה להעניק ביטחון לשחקנים שלו מול נבחרת עלובה כמו שלנו? אני מקווה שעד אז יהיה כבר מאמן חדש.
משחק ידידות מול ארגנטינה זה מצוין, אבל למה לא פה? ר"ג היה מתפוצץ עד אפס מקום רק מהאנשים, ואני ביניהם, שהיו מוכרים כליה כדי לראות את מסי, אגווארו וכל השאר(וגם את מראדונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx ) חבל..