אפשר כבר לחזות את העתיד? היינו בסרט הזה עם קשטן - מאמן ישראלי עם יותר קבלות מגוטמן. מה רע בלתכנן על מונדיאל 2018? יורו 2020? ואז להגיע לשם עם יותר סיכויים?
כי פרננדס לא התייחס לעבודה שלו ברצינות(זה עוד התחיל מכך שבתחילת הקדנציה לא הגיעה לצפות במשחק העונה בין מכבי חיפה להפועל ת"א). עשה זימונים סתמיים וזרק שחקנים בעמדות זרות להם במשחקים רשמיים. אני גם מציע לגוטמן לבנות את הנבחרת על נאתכו ולא על יוס'קה.
זה כבר עניין של השקפה אישית. אתה חושב שזה זימונים סתמיים, אני חושב שסוף סוף זימנו שחקנים לא רק לפי מספר העיתונאים המקורבים אליהם.
כן, שחקנים כמו איציק כהן ועומרי בן הרוש. ואפרופו אותו עניין עם משחק העונה זה רק מקרה אחד, אבל כזה שסימן נהדר את ההמשך. עוד בבית"ר הבנתי שהמאמן הזה ליצן. פעם אולי הוא היה מאמן טוב.
גוטמן- מינוי נכון וראוי. רק חבל שזה לא ממש משנה הרבה, גם איתו הנבחרת לא תגיע לשום מקום. הבעיה היא לא במאמן כזה או אחר ישראל פשוט לא מספיק טובה ובשביל לסגור את הפער האיכותי הזה צריך שינוי יסודי מהבסיס של הגישה וחשיבה אחרת. כל עוד ימשיכו להאמין פה שכל מה שנחוץ זה רק מאמן אחר או קצת מזל הנבחרת תמשיך ליפול על האף, אין ומעולם לא היתה פה חשיבה מסודרת ותכנון לטווח ארוך ולכן גם כל הצלחה יחסית (האחרונה אגב לפני 40 שנה) תהיה מקרית וחסרת המשכיות שלא נובעת מהתקדמות אמיתית אלא ממה שגאון הדור ש. שרף נוהג לומר "השפיץ של הנעל".
גם אם המניעים של פרננדז היו "טהורים" בהשוואה לקודמיו בתפקיד, לא הייתה קיימת כל אחידות בזימוניו התמוהים - הן מבחינת כמות השחקנים (לראיה- יותר מ60 ישראלים עברו בסגל של הנבחרת הבוגרת, במשך תקופה של קצת יותר משנה) והן מבחינת העמדות בהן הוא הציב אותם (זוכרים את הנחתתו של אלרואי כהן למשבצת המגן הימני בנבחרת?).
כל עוד נבחרות נוער יאומנו על ידי אלי אוחנה ושאר מאמני הדור הכושלים (עד היום אני לא מבין למה העיפו את זלצר? היה כל כך נורא?) נמשיך להיראות כמו שאנחנו נראים. ולא התחלתי לדבר על המשכורות שלהם.
אתה צודק, אבל ביום יום השחקנים הצעירים מתאמנים במועדונים ולא בנבחרות. תיקח דוגמא קטנה, את טאלב טווטחה. נראה לך שבמקום רציני באירופה, אפרוח כזה יעלה לקבוצה הבוגרת וישחק בעמדת המגן? ועוד מחלקת הנוער של מכבי חיפה נחשבת למס' 1 בארץ. אם אני מאמן התאחדות, אני מביא צוות אימון זר לכל הנבחרות הצעירות, כזה שבדיוק מומחה בעבודה עם שחקנים צעירים.
כיצד? בזה שאתה מאשים אותו שהוא הרכיב את אלרואי כהן כמגן ימני בזמן שגם גוטמן עושה את זה. אבל גוטמן הוא ישראלי אז מקבלים את זה בהבנה יתרה.
אם אני לא טועה הוא גם בוסף לא עשה את זה, ויש הבדל לבן אדם שעושה מהלכים הזויים על דרך קבע ובכל משחק(אין משחק שפרננדס לא עשה מהלך שנוי במחלוקת מהמשחק הראשון בדרום אמריקה!), במעמד של נבחרת שאין שום סיכוי לתקן, לבן מאמן שבסה''כ תירגל באימון במשחק של גביע הטוטו. ישראלי, גרוזיני, או תאילנדי, לא מעניין אותי מאיפה הוא בא, פרננדס כשל בנבחרת בכל אספקט.
א. זה היה לפניי משחק גביע המדינה. ב. אלרואי כהן פתח כמגן ימני ג. אתה יכול לעבוד על מישהו אחר שלא אכפת לך מי המאמן, אם לא היה אכפת לך מי המאמן הייתה מחכה קצת יותר ממשחק אימון בדרא"מ כדי לגבש דעה על פרננדז, זה בדיוק כמו שאני ארד על עמאשה בכל משחק שיהיה בנבחרת ואגיד שלא מעניין אותי שהוא שונא ישראל.
אתה טועה ומטעה; הטענה שלי לא התרעמה רק הצבתו של אלרואי כהן כמגן ימני, אלא על הצבתם של שלל שחקנים (ובמסגרת הזימונים של פרננדז, לנבחרת היה שלל גדול במיוחד) בעמדות זרות להם - כאשר המקרה של כהן מהווה דוגמה בלבד. עצם העובדה שגם גוטמן הרכיב אותו בעמדה זו במשחק מסוים, אינה מעידה דבר על נכונות המהלכים של המאמן הלאומי לשעבר - הן על תפקודו של אלרואי כהן בפרט, ובמיוחד על נטיתו להרכיב שחקנים במקומות הזויים ומשונים בכלל.