נבחרת ישראל: אלי גוטמן המאמן, יוסי אבוקסיס עוזרו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏5/2/10.

1. דקו Member

עוד מופע ענק של ברקו הפעם אצל יאיר לפיד בחדשות 2
    הוא פשוט הרג אותי מצחוק מהדברים שהוא אמר.

נערך לאחרונה ב: ‏20/2/10
  2. Dimitar Berbatov Member

אם אנשים ילמדו לקחת אותו בקלילות ובהומור (וכך הוא לוקח את עצמו) לא היו מתעצבנים ולוקחים את כל הנושא בכובד ראש שכזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    לא יאמן איזו שכונה בחדשות בערב שישי

3. Robin_Van_Persi Member

חחח הרג אותי שהא מוציא בקבוק יין וחושף את יאיר לפיד.

הבן אדם הם הומור משובח ואף אחד לא יקח את זה,הוא לייצן אבל כדורגל אין ספק שהוא מבין.
    יהיה לא רע לשים אותו כעוזר מאמן לא מעבר לזה.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד למופעים האחרונים, חשבתי שאפשר לשים אותו כעוזר מאמן. עכשיו גם זה לא. הוא לא יכול להיות חלק מהמערכת. הוא פגע רע.

5. Igi Member

מה הוא עשה אצל יאיר לפיד?

6. riquelme1 Member

הוא המשיך לקשקש, האמת שאני קצת מרחם עליו ואפילו באיזה מקום אוהב אותו, אבל באמת עם כל זה הוא לא יכול לאמן את הנבחרת גם מבחינת אישיות וגם מבחינת מקצועית, עם היה לו שכל היה הולך לאמן שנה שנתיים ואז מקבל את הנבחרת. אני אפילו מעריך את ברקוביץ' יותר מהצבוע אוחנה.

ברקוביץ' היה השחקן הכי גדול שצמח פה במדינה, עשה דברים שאף שחקן פה לא עשה, ובשיאו היה אחד השחקנים הטובים באירופה מה שאי אפשר להגיד על בניון, אבל האופי שלו דפק אותו, עם לא זה הוא יכל להגיע למועדני פאר כמו ריאל מדריד למשל.

7. אלי מתחן Member

יהיה מעניין איתו בתור מאמן, ואני לא בטוח שזה לא מה שאנחנו צריכים.
    גם ככה כנראה שלא נעלה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בואו נגיד את זה ככה, אלישע לוי, אלי גוטמן, רוברטו דונאדוני, אלי אוחנה, אייל ברקוביץ', אבי נמני ואלכס פרגוסון, לא משנה מי יאמן את הנבחרת, אנחנו לא נעלה. אני לא בטוח שעם שאר המאמנים הריאלים שמצוינים פה פרט לפרגוסון ונמני שהם כמובן בוודאות לא יעזבו את המשרות שלהם (פרגוסון כי זה סתם לצחוק הבאתי ואבי נמני כי הוא רוצה להיות במכבי כל חייו) אני לא בטוח שעם גוטמן, שומי, אוחנה, אלישע אנחנו נראה בהכרח כדורגל יותר טוב מהנבחרת מאשר עם ברקוביץ', אני לא דואג לעובדה שברקוביץ' יכול לתת מהידע שלו מבחינה התקפית, אלא דווקא מהעובדה ההגנתית וזה הסיבה שאני מתנגד לו. אבל מצחיק אותי כל הזמן שאוחנה אומר שהוא לא מאמן, בעוד שהוא "המאמן הדגול" נכשל בכל דבר שהוא נוגע מאז פרש מהמשחק. והוא נגע בלא מעט דברים. עד מתי אוחנה? צפו ל-0:5 ברומניה. זה לא משנה מי עומד הקווים מהסיבה הפשוטה, חומר השחקנים שלנו מבחינה הגנתית פשוט אפסי, פרט לבן חיים ודודו אוואט שהם באמת קלאסה אחרת, דודו בספרד, קראתי לא מזמן שמארקה מעריך את שוויו בלא פחות מ-12 מיליון פאונד, ובן חיים למרות שהשנים האחרונות בירידה אצלו, הוא עדיין שחקן פרמייג ליג, אבל פרט אליהם אין לנו מגן שמאלי ברמה גבוהה באמת שמשחק בחו"ל, אין לנו מגן ימני, אין לנו בלם נוסף ברמות הגבוהות ופרט לתמיר כהן שהוא הקשר האחורי היחידי שמשחק ברמות הגבוהות ביותר, ובאמת משחק, אין לנו משהו אחר, הבעיה היחידה של תמיר היא שמבחינה הגנתית הוא מאוד פרווה וגם מבחינה התקפית כך שהוא לוקה בשני הדברים, וכך יוצא שמבחינה הגנתית וקישור הגנתי אנחנו נופלים גם מיוון ובטח גם מקרואטיה, וזה בעיה כי בלי חלק אחורי חזק ביותר, אין לנו בכלל מה לבוא ולדבר על עלייה לטורניר. מבחינה התקפית באמת שיש לנו דור מוכשר אם זה בוזגלו, וורמוט, ושכטר, וגולסה, וברדה, ויצחקי, וברוכיאן, בניון, גיא אסולין, בן סהר, קולאוטי, ארבייטמן, עטר, וזה באמת לא הבעיה שלנו, הבעיה שלנו היא שמשחק ההגנה שלנו פשוט מכשיל אותנו קמפיין אחרי קמפיין, הוא זה שהכשיל אותנו בריגה, הוא זה שהכשיל אותנו מול יוון בארץ וגם בחו"ל כשסלפינגידיס שהוא חלוץ עומד לבד ב-16 ובועט חופשי באין מפריע, זה מה שהפיל אותנו מול שוויץ בארץ וזה מה שהפיל אותנו מול לטביה ובעצם בכל גול שאנחנו חוטפים. לא יכול להיות שאנחנו בכלל נדבר על עליה כשהחלק החשוב ביותר שלנו נראה כמו שהוא נראה. זה לא יעזור גם אןם יהיו לנו 10 בניונים אבל ההגנה שלנו תקבל גולים של גרוגים משחק אחרי משחק. אני לא אשכח אצ זה שאחרי המשחק מול קרואטיה ברמת גן פנו לדרור קשטן על המשחק והוא אמר:"הבט ראינו פה משחק של 7 שערים וזה מה שחשוב" כשבפועל הנבחרת שלנו לא היתה בכלל במשחק בשום שלב פרט ל-5 דקות שהובלנו. מספיק שאני אסתכל על הקמפיין האחרון, כשמולדובה מביכה אותנו בחוץ פעם אחר פעם, לטביה משיגה שיוויון מכלום, יוון מנצחת באמת במשחק חלש אצלה בבית כשאנחנו מגישים לה את הניצחון על מגש, ושוויץ בארץ עושה לנו בית ספר 72 דקות עד שהיא נכנסת לפאניקה בלתי מוסברת וברור שאם המשחק בברן היה קובע משהו היינו מקבלים בראש גם שם.

מאמן נבחרת לא צריך ללכת וללמד את השחקנים להגן, הוא לא צריך ללמד אותם לשחק, הוא לא צריך ללכת וללמד אותם להתקיף. אם בשביל זה הוא בא אז לא צריך אותו שילך הביתה עדיף שבניון יאמן מהמגרש עצמו. המאמן של הנבחרת צריך להטריף, צריך להיות יותר במובן הפסיכולוגי, עם כל הכבוד להידיניק ושאר הגדולים והטקטיקנים, כמה כמוהם יש? 100? לא יש בדיוק 5-10 שהם בקבוצות אתה רואה את הטביעת עין שלהם, אבל בנבחרת כמה טביעת עין יש למאמן, יש לו את השחקנים הכי טובים בעולם הכדורגל שלו, הוא פשוט צריך לחבר אותם מהבחינה המנטלית, הרי נבחרת דנמרק ב-92 היתה כבר בחופשה, כל השחקנים קובצו שבוע לפני הטורניר על ידי נילסן ונסעו לשוודיה לאליפות, זה לא שהוא לימד אותם משהו, זה היה המון מנטליות ובדרך כלל המנטליות זה מה שקובע משחקים, ואם היתה לנו מנטליות של מקצוענים, כבר מזמן היינו בטורניר כך שזה לא משנה מי משחק, במיוחד כשאצלנו לא מגדלים שחקנים בכמויות ובניון יש אחד בדור, אצלנו הרבה פקה פקה, אצלנו הרבה קקה קקה, אנחנו יותר ממאמן טקטיקן שמבין אנחנו צריכים אחד שיודע לדבר, אחד שיודע לקחת את השחקנים ולהביא אותם לכזאת רמת טירוף שהם יוצאים מהמנהרה לאיצטדיון הקר והמנוכר הזה וחוזרים עם נצחונות. הרי נבחרת יוון של 2004 ממש לא היתה נבחרת של כדורגל, להיפך היא היתה זוועה, ונבחרת לטביה שהעפילה לאותו טורניר לא היתה נבחרת של כדורגל, ונבחרת סלובקיה שהעפילה למונדיאל הקרוב לא היתה מעפילה מהבית שלנו וגם היא לא בדיוק מאריות היבשת אפילו אם יש לה את האמשיק מנאפולי, ולא מעט נבחרת הן לא בדיוק נבחרות שמבחינת כדורגל וטכניקה הן גאונות הדור ועדיין הן מעפילות כך שכנראה זה לא רק קטע של משחק עצמו זה גם קטע פסיכולוגי, וכדורגל זה הרבה פסיכולוגי. אתם זוכרים את ה-0:5 על אוסטריה? ישראל בחיים לא נבחרת של 0:5 בטח לא על נבחרת אוסטריה של אותה תקופה, אבל באותה סיטואציה ביום העצמאות שלמדינת ישראל, המשחק הזה היה פשוט השחקנים שלנו יצאו מהמנהרה ומהבחינה המנטלית שחטו את האוסטרים לא מבחינת היכולת, כי תאכלס היכולת שלהם היתה התעלות רגעית בדיוק כמו שנגד דנמרק כמה חודשים לאחר מכן, הם נראו כמו נבחרת ליכטנשטיין ולא כמו נבחרת ישראל, כי נבחרת ישראל גם אם היתה ביכולת המדהימה מול אוסטריה גם היא לא היתה עוברת את דנמרק, אבל היא גם לא היתה מתבזה, אפילו אם היתה מציגה 50 אחוז מהיכולת של אותו משחק.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי לעזאזל המציא את השטויות האלה? בזמן האחרון אני שומע מלא אנשים אומרים את זה ותופס את הראש. מאמן נבחרת צריך לדרבן, אבל קודם כל הוא צריך לנתח ולהבין כדורגל ברמות הגבוהות ביותר, כדי שהוא יוכל להקל על השחקנים שלו בזמן המשחק.

הנצחון של מכבי תל אביב על מכבי נתניה בגביע המדינה הייתה דוגמא קלאסית למפגש בין מאמן שמבין את המשחק ודואג שכל מה שהוא יודע, ידעו גם השחקנים שלו, לבין מאמן שחי על אנרגיות ואטרף. אבי נימני הגיע מלכתחילה למשחק כשכל המטרה שלו היא לבודד את עמנואל מאיוקה על קלמי סבן, מה שהביא לו 2 שערים. תוך כדי משחק, הוא בין שרביד גזל לא מחובר, נתן הוראה לשרן ייני ורונלד רלדס להתעסק רק באלמוג כהן והרג את הקישור של מכבי נתניה.
    איך מכבי נתניה נאבקה על האליפות בעונה האחרונה? בטח לא בזכות סגל נוצץ או שחקנים יצירתיים, אלא רק בזכות מאמן שעשה בית ספר לאחרים.

ונגיד שבאמת הלב והתשוקה הם המרכיבים החשובים ביותר, אז למה לא ראובן עטר? גם הוא דוגמא למאמן שמתפרנס סביב כל אותן קלישאות, אלא שבניגוד גמור לאייל ברקוביץ', הוא עשה דבר או שניים בקריירת האימון שלו והוא מאמן כבר 7 שנים קבוצות בוגרים.

זה שבישראל יש לנו זבלה של מאמנים, לא אומר שחשיבותו של המאמן היא מזערית. זה אומר שאסור להיכנע לבינוניות ושצריך להמשיך ולחפש את המאמן הזר הטוב ביותר שיסכים להגיע לאמן את השחקנים העצלים שלנו.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשיאו היה אחד השחקנים הטובים באירופה?על סמך מה אתה אומר את זה?על סמך זה שהוא הצעיד קבוצה למקום הרביעי בטבלה באנגליה?על סמך זה שהוא לא היה שחקן הרכב בקבוצת הפאר סלטיק או על סמך זה שהוא הצעיד נבחרת כושלת לשלב ההצלבה מול דנמרק והנבחרת חטפה תבוסה 5-0.
    הוא היה שחקן מצויין,שחקן גדול אבל לא הכי גדול בארץ ובטח ובטח לא שחקן בין הטובים באירופה וגם לא יותר טוב מבניון.

11. JR-Riquelme Member

חחח ברור, אחד השחקנים הטובים באירופה ישחק כל הקריירה בקבוצות תחתית באנגליה ובצ'מפיונשיפ. כמובן. מי לעזאזל סופר אותו באירופה בכלל...

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ישראל אולי לא היתה נבחרת שנותנת 0-5 נגד אוסטריה, אבל האוסטרים - שבאותו טורניר קיבלו תשיעייה מספרד - בהחלט היו נבחרת שמקבלת 5-0 מיריבה כמו ישראל.

13. riquelme1 Member

האופי שלו דפק אותו, עם לא האופי שלו הוא יכל להגיע הרבה יותר רחוק. בשיאו הוא היה אחד הטובים באירופה, המאמנים שלו אמרו אתזה לא אני.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

יכול להיות שהוא היה מגיע רחוק יותר,אבל אי אפשר לדעת והוא לא הגיע רחוק יותר,גם בניון יכל לשחק בולנסיה ואז דרך ולנסיה להגיע לבארסה,אבל זה אם ואם לסבתא היו גלגלים.

15. riquelme1 Member

בניון הגיע לליברפול, אחד המועדנים הגדולים באירופה.

בכל מקרה, ברקוביץ' היה שחקן טוב יותר מבניון, אבל לבניון יש אופי הרבה יותר טוב ולכן הגיע יותר רחוק.