נבחרת ישראל: אלי גוטמן המאמן, יוסי אבוקסיס עוזרו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by לירן, Feb 5, 2010.

1. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אין בעיה

אנחנו בינוניים? אז אל תספרו סיפורים על העפלה לטורניר גדול או על כמה השחקן הישראלי גדול

אני לא מחפש יותר, רק שלא ייצאו פה מפרופורציות וידברו על בית כמו יוון וקרואטיה כהזדמנות פז להעפיל מהמקום הראשון

אנחנו לא מתקרבים לרמה של שתיהן.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא, ישראל היא לא יוון ולא קרואטיה. והיא אנדרדוג ברור מול שתיהן. מצד שני, ברור שבית איתן הוא הזדמנות טובה יותר למקום הראשון מאשר בית עם, נגיד, צרפת וספרד, כמו שיש במוקדמות המונדיאל. זה עדיין לא אומר כמובן שישראל "צריכה" לעלות או שכל דבר פחות מזה הוא כישלון...

אין לי בעיה עם ציפיות ותקוות, הן דבר נכון. הבעיה שכשהן לא מתממשות, עוברים פה לקיצוניות האחרת. כישלון, בושה, מבוכה, השפלה, אין פה כדורגל, אין פה כלום... לא זה ולא זה. יש פה כדורגל בסדר.

3. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

ברור שבית עם יוון וקרואטיה עדיף על בית עם ספרד וצרפת
    אבל בשניהם אין לישראל סיכוי להעפיל מהמקום הראשון או להגיע לפלייאוף מהשני.

הזדמנות פז זה לא, אולי בית יותר נוח
    רק מהסתכל על הבית שישראל קיבלה למונדיאל 2014 כבר ברור שאין סיכוי ולפי דעתי גם לסיים מקום 3 יהיה נס.
    אבל שוב התקשורת תעשה מהמשחקים חיים ומוות ומשחקים שחייבים לנצח ולא כך הדבר.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

להיות נבחרת שאין לה סיכוי לסיים אפילו במקום שני בבית עם יוון וקרואטיה זה לא פשע. חלק גדול מהנבחרות באירופה הן כאלו. לישראל דווקא יש סיכוי. הוא פשוט לא סיכוי גבוה. היא בטח לא פייבוריטית. אבל לומר שאין סיכוי זה מגוחך. דברים מוזרים הרבה יותר קרו בכדורגל.

זה שישראל לא אמורה לעלות לא הופך את המשחקים האלה לחשובים פחות. זו עדיין הנבחרת הלאומית בספורט הפופולרי במדינה שמתמודדת על עלייה לשני הטורנירים הבינלאומיים הגדולים בענף. גם אם רוב הסיכויים שהיא לא תעלה, המשחקים האלה עדיין חשובים כי היא עדיין שם ומתמודדת. ומתישהו גם "יתפלק לה" והיא תעלה.

5. Roy_Keane Member

כל עוד יתרוצצו מרגלים כמו קינן,זיו,כיאל,רפאלוב על המגרש אנחנו לא נעלה לשום דבר,מה שמוביל לבניית דור עתיד,שימו לבלגיה אותה חברי הפורום הישראלי המלומדים נוטים להשמיץ,אבל מה יש מתקני אימון יש שם תרבות ספורט,מתאמנים שם מ9 עד 5 השחקנים ולא שעה וחצי ואז הולכים לדפוק בגט שווארמה כרוב אדום (דויד רביבו לדוגמא) או דופקים אימון שעה וחצי והולכים להמר כל הצהריים והבוקר אם קופסאת מלבורו לייט (דני בונדר \קנדה אחד מהם לא מבדיל בין שני הליצנים)

בלגיה הייתה נבחרת די פח (יחסית,בכל זאת ברמה מעל ישראל) ותראו איזה דור צמח,הכול מבנייה נכונה

שיתחילו להתייחס פה לכדורגל ברצינות אין שום סיבה שנגיע רחוק בעוד 5 10 שנים,בינתיים אין מה לעשות,כי לא מוכשרים מספיק וגם כי אני חושב שצריך באמת מאמן אחד שהוא רציני ואיש עבודה,אין מה לעשות כן בשביל להתקדם לפעמים צריך אחד כמו ואן חאל מוריניו הידינק,אין מה לעשות בשביל זה פותחים את הכיס.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. מה זה רחוק אצלך?

2. אם אתה אומר שעכשיו אין מה לעשות כי אין מספיק כישרון, מה גורם לך לחשוב שבעוד 10-5 שנים כן יהיה?

3. אז הבאת מאמן עם שם גדול. אז מה, אתה חושב שבישראל יקשיבו למה שיש לו מה לומר? יתנו לו קדנציה, יירדו עליו בכל הזדמנות. יעלה לטורניר, יגידו שהוא גדול. יסיים את הטורניר עם פחות מזכייה בגביע, יירדו עליו. לא יעלה בכלל לטורניר, יעיפו אותו.

7. Roy_Keane Member

רחוק אצלי? להעפיל לפלייאופים ולהעפיל לטורנירים גדולים,כמו שעושה יוון,כמו שעושה שוויץ.

אין מספיק כישרון כי לא עובדים מספיק טוב עם הצעירים,אין מתקני אימון ברמה גבוהה,השחקנים מתנהלים בשכונתיות (הבאתי לך דוגמאות לא? פשוט בחרת לא לצטט את החלק הזה של הפוסט).

לגבי מאמן עם שם גדול,ראינו מה הביא הידינק לנבחרות כמו תורכיה ורוסיה,נכון שמאמן זה לא הכול אבל אחד שהוא לא חסר מושג (ויסלחו לי פרננדס קטשן והתחת של אברם),אולי הוא יעשה שינוי מסוים לטווח הארוך? ובעצם למה לא לנסות?

Last edited: Oct 10, 2011
  8. riquelme1 Member

אין מספיק כשרון זה הדבר הכי מגוכח ששמעתי, מצטער. יש פה כמות כשרון שלא הייתה פה שנים, ולדעתי לא הייתה פה מעולה, יש למאמן אופצייה פנטסטית, בעיקר בכל הקשור להתקפה וקישור.

זה הדור הכי מוכשר שהיה כאן, רק צריך מאמן טוב(גוטמן).

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא תהיה יוון ולא תהיה שווייץ. אין לך את מסורת ותרבות הספורט שלהן. הגדלת היורו קצת משנה את התמונה בכל הנוגע לסיכויי ההעפלה - הרי חצי מאירופה תהיה בטורניר הגמר - אבל בנוגע הנוגע למונדיאל, לא תעפיל בקביעות (היחסית) של שווייץ, למשל. יותר בכיוון של לטביה ביורו או סלובקיה במונדיאל. לגנוב עלייה פעם בהשד יודע כמה זמן זה הכי ריאלי.

כל הדברים שציינת כדי להסביר מדוע "אין מספיק כישרון" מעלים חשש שאינך מבין את פירוש המילה "כישרון". כישרון זה משהו שיש או אין לך. היכולת והידע להוציא את זה ממך ולהביא אותו לשלב היישום, זה מה שחסר, אם כבר. אישית אני חושב שגם הכישרון הטבעי פה לא כזה איי איי איי. לא רע, לא מרהיב. ולא בהכרח שווה אפילו מקום שני בבית בו ישראל שיחקה עכשיו. בטח לא ראשון.

ראינו מה הביא הידינק לנבחרות דרום קוריאה ורוסיה (לטורקיה עדיין לא). העניין הוא לא מה הוא עשוי להביא, העניין הוא מה יקרה בישראל. אחרי הזימון הראשון שלא יהיה מובן מאליו יסתכלו עליו בעין מעריצה. הנה חוס, שחושב מחוץ לקופסה. אחרי ההחלטה המוזרה השנייה כבר יתחילו להעלות סימני שאלה, ובשלישית ישחטו אותו. כשהידינק עבד בדרום קוריאה, העריכו אותו, הקשיבו לו. בארץ לא מוכנים להקשיב, חושבים שיודעים הכי טוב, למרות אפס הקבלות, ומצפים לתוצאות מיידיות. מישהו כמו הידינק זה דבר נכון, אם נותנים לו לעבוד. בישראל לא נותנים לעבוד. לא נתנו לנילסן ולא נתנו לפרננדז.

בלי קשר, אני לא חושב שיש הצדקה להבאת מאמן במיליונים בשנה בשביל נבחרת. אם אתה מביא אותו כסוג של מנהל על שגם יאמן את הנבחרת וגם יעבוד בדרגי הצעירים של הכדורגל הישראלי כדי לייצר כאן משהו לטווח ארוך, אני יכול לקבל את זה. מאמן נבחרת בלבד, לא.

10. Roy_Keane Member

למה אתה חושב שגוטמן יצליח לעשות משהו אם הנבחרת?,הבנאדם למרות שהוביל את הפועל לקמפיין נהדר (כמעט בלי זרים ) אולי אפילו לכמה קמפיינים באירופה,וקמפיינים נגד קבוצות קבוצות לא סתם,לא שאני מזלזל.
    אבל גם על קשטן המצליח ביותר בכדורגל הישראלי אמרו שהוא יוביל את הנבחרת לגדולה,ובסופו של יום הוא התבנקר כמו מאנייק בכל הזדמנות וזה עוד כשהיריבות שלנו על ראשות הבית חירבנו כל הזדמנות קיימת.

עכשיו גוטמן הוא בנאדם שחווה הרבה מורדות ועליות,למען האמת ברוב הקריירה שלו הוא היה בונקריסט מסריח וגועלי,עכשיו למה אתה חושב שבנבחרת הוא לא ימשיך במגמה הזאתי? הרי שהפועל לחוד והנבחרת לחוד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אמיר -זה בדיוק מה שאני לא מסכים איתך בו אולי לא ניסחתי את עצמי נכון,אבל "כשרון טבעי" בטח ובטח יש לשחקן הישראלי,אין צורך לגמד.

והכסף הזה לא מתבזבז למטרות טובות במיוחד (כיס עסקני) שיפתחו איתו מחלקות נוער\יביאו מאמן על,לא יקרה כלום אף אחד לא נפגע מזה אלא רק כלבים כמו לוזון וחבריו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx,וגם אם אנחנו לא יוון\שוויץ,צריך לשאוף לרמה של המקצועיות שלהם,איך תהיה לך תרבות ספורט אם לא תפתח אותה?

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יודע שיש דברים שאנשים רגילים לחשוב באופן אוטומטי, אבל עסקני ההתאחדות לא לוקחים את הכסף לכיס. אני כמובן לא יודע מה קורה בספרי ההתאחדות והולך חלקית על פי מה שאבי לוזון, למשל, אומר, אבל אני באמת מאמין שמשקיעים במתקנים ובצעירים. העניין הוא שתוצאות רואים לטווח ארוך. וגם אז, לא בטוח שהתוצאות הללו יהיו משובחות. אתה לא ספרד ולא גרמניה, שהשקעותיהן מתבטאות באיכות ובתוצאות. רק ישראל.

בנוגע לגוטמן, אני חושב שהוא הראוי ביותר. אם אתה הולך על מאמן ישראלי (ובאופן אוטומטי, אחרי שזר לא הביא הצלחה גדולה, יחזרו לישראלי. וקמפיין אחר כך לזר...), אין לו תחרות כרגע. העניין הוא שגם גרנט וקשטן היו בזמנו head and shoulders מעל כולם. אל תצפו לניסים. אתה לא עובד עם שחקן על יסודות, אתה לא יכול ליצור תיאום שמתקרב לרמה של קבוצה. אולי מאמן בינלאומי זה DNA מיוחד, לא יודע. אבל דבר לא מובטח.

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

קמפיין בזיוני?
    הקמפיין הכי טוב שלך בעשור האחרון.

היית בבית עם נבחרות שטובות לך בהרבה (לא יוון, קרואטיה, שוויץ ושות'), ולא עלית לשלב הבא בגלל הפרש שערים נטו.

אומנם לא דובר בנבחרת נוצצת מבחינת רמת הכדורגל, אך אחת שידעה לעמוד על המגרש ולהביא תוצאות.
    אה וכן, זה לא שהנבחרת עכשיו נותנת תצוגות.
    צבועים.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא מדבר מן הסתם על הקמפיין הראשון של גרנט. שגם הוא לא היה ביזיוני. תוצאה אחת ממנו כן היתה, זה הכל.

14. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

גרנט נתן פה את הקמפיין הכי טוב מאז שלמה שרף

לא להפסיד שום משחק בקמפיין? לא לעלות על הפרש שערים?

קונה את זה כל קמפיין

ולגרנט היה בית הרבה יותר קשה

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אבי לוזון: כרגע לא בא לי להמשיך עוד קדנציה בתפקידי

יו"ר ההתאחדות ל-102FM בשיתוף ONE: "אחליט אחרי היורו, אני מחכה לתוצאות מבקר המדינה, התקשורת אשמה בשם הרע שלנו. פרננדז לא הצליח ולא נכשל"

http://www.one.co.il/Article/188445.html

----

לא ברור לי באיזה סרט אדון אבי לוזון חי, אבל אם הסרט הזה יגרום לו לעזוב, אז אני מוכן אפילו לממן לו את הפופקורן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx