נבחרת ישראל: אלי גוטמן המאמן, יוסי אבוקסיס עוזרו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏5/2/10.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שוב חוזר ואומר, לא מעניין אותי איזה יכולת הוא מציג בספרד. זה לא רלוונטי לנבחרת. מצידי שיבחר שם קבוע לשוער העונה במשך 7 שנים. ברגע שהוא מגיע לנבחרת ומציג את היכולת הקבועה שהוא מציג בנבחרת, בינונית ומטה, אז אפשר להגיד שהוא לא עומד בציפיות ושהוא אכזבה גדולה.
    אין לי ספק שאם אואט היה צריך להתחרות בתקופה שדוידוביץ', קונרפיין ואלימלך היו בשיאם, הוא לא היה מצליח להכנס אפילו לסגל.
    אואט הרוויח מהירידה ביכולת של דוידוביץ' ומהפרישות של קורנפיין ואלימלך. הוא משחק היום רק בגלל שאין אצלנו מישהו טוב יותר.

2. Andrei Kanchelskis Member

הכדורגל הישראלי הוא ענף חולה ומאז ומתמיד היה כזה וגם כשנדמה שלא היה זו הייתה סתם אשליה שהתפוצצה לנו בסופו של דבר בפרצוף.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

אז מי יהיה המאמן הבא אלי גוטמן? אברהם גרנט? או אולי איזו חלטורה לא מפתיעה מבית היוצר של אבי לוזון?
    ת''אמת שכבר אין למה לצפות ואין למה לקוות כי השכונה מעולם לא תעזוב את הכדורגל הישראלי וכך גם המנטליות העלובה והכה אופיינית...

אולי יום אחד יתגשם חלומם של השמאלנים האנרכיסטים ההזויים שתהיה לנו כאן מדינה דו לאומית אז יצוצו הרבה כשרונות פלסטינאים ותהיה לנו נבחרת גדולה מרובה בכוכבים משני העמים....

3. oFiRzZz Member

בדיוק.
    זה גם המאמן, גם היו"ר, גם השחקנים וגם הקהל שמפתח ציפיות ומפתח את האגו של הפרימדונות בכחול לבן.

4. Andrei Kanchelskis Member

חבר כמה זמן אתה מתעניין בכדורגל? כי ההודעה לך מאוד הזוייה ומראה על חוסר התמצאות בקריירה של דודו אוואט:
    דוד אוואט עשה את הפריצה הגדולה שלו שהביאה אותו לנבחרת בתקופה בה קורנפיין ואלימלך היו בשיאם בקבוצותיהם והוא כמעט תמיד הועדף על פניהם בסגל הנבחרת!

5. סמואל אטו Member

נראה לי שהוא לא שם לב שחיימוב נכנס במחצית.

6. Don Joan Roman Member

אוואט כמו גם בניון הם שחקנים מצויינים כל אחד בעמדתו אבל מה לעשות שהשחקנים שהם משתפים איתם פעולה בקבוצות הם ברמה אחרת לגמריי מאלו שמשתפים איתה פעולה בנבחרת?

7. ייא Member

מאמן 0 מסריח שדםק ותקע תכדורגל כאן שנתיים על כלום
    אנחא מאמין שיוון שוב מחלקים לנו מתנו....
    כבר 5 שנים שאנחנו מגדיעים בלי סיכוי למשחקים האחרונים ולפתע יתא התוצאות משחקות לטובתנו כשלא צריף במקום שזה היה קורה בקמפיין התיקואים של גרנט

כמה חוסר מזל רודף את הנבחרת הזאת מאז ה1-1 של הרצוג לפני עשור
    מלזיה 2048 \ הנה אני בא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

8. Love Is Red Member

ניצחנו 1-0 במחצית הראשונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

יופי עוד תוצאה עגומה שמסיימת קמפיין עגום שיכלנו לסיים בו לפחות במקום 2, יוון וקרואטיה הוכיחו בקמפיין הזה שהן לא מאריות הכדורגל האירופי ואנחנו הוכחנו שאנחנו לא מהדרג ה3 אלא מהדרג 5...

כמה אפשר לקוות ולקוות ושום דבר לא קורה...?....

9. Don Joan Roman Member

אנחנו בהחלט בדרג השלישי. ולא יותר מזה. וגם לא פחות מזה צריך לדעת את מקומנו הריאלי ולא לצפות ליותר מדיי ולא לפחות מדיי, לדעתי הקמפיין שלנו היה סביר פלוס ניצחנו מה שהיינו חייבים ואיבדנו נקודות איפה. שתיארתי לעצמי שנאבד נקודות. וטל בן חיים צריך לעוף על ידי פיפיות"א מהקמפיין הבא כניסה דוחה פשוט באדוארדו, רק מצדיק את העונש שהוא נתן לנו בדמות שנייה שערים שיתבייש

10. Andrei Kanchelskis Member

אל תסמכו על זה שאם יבוא מאמן ישראלי כמו גוטמן או אפילו גרנט המצב יהיה יותר טוב.
    דרור קשטן הוא אחד המאמנים הישראלים הגרועים שהיו לנבחרת וטרם בואו אליה כזכור הוא נחשב למאמן הטוב ביותר בארץ והייתה ציפייה שעם בואו הנבחרת תעלה על דרך המלך אבל קשטן התברר כמאמן נבחרת בינוני ביותר והוכיח שהכדורגל הישראלי רקוב ולא משנה מי נמצא על הקווים...
    מגוטמן אני לא מחזיק בכלל ולא חושב שהוא יכול להיות האיש שישנה את הנבחרת, בשביל לשנות את הנבחרת צריך לעשות שיפוץ הרבה יותר מאסיבי ומקיף מאשר החלפת מאמן שיפוץ שמתחיל בנבחרות הצעירות ונמשך בהקניית ערכים לדור הנוכחי שחייב לרדת מהעץ הגבוה אליו הוא טיפס רק בגלל שמחציתו משחק בליגה הבלגית...

הדור שהיה בתקופת שלמה שרף וגם קצת בתקופת נילסן הוא כנראה דור נדיר שלא יחזור בקרוב, אז היו מעט ליגיונרים והמון כשרונות מהליגה המקומית היום כשהמצב הפוך זה רק עושה רע לנבחרת, כל אחד שבא מאירופה חושב שהוא המציא את הכדורגל והתוצאות בהתאם.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

11. Love Is Red Member

סליחה?
    אברהם גרנט היה המאמן הכי טוב שהיה לנבחרת ישראל וההוכחה היא הסגל שהיה לו, סגל בינוני בהרבה מהסגל העכשוי של הנבחרת שיש היום, והוא עשה עם הנבחרת קסמים במוקדמות מונדיאל 2006 והוא לא היה רחוק לעלייה למונדיאל (בסך הכל תיירי הנרי לא כובש את השער מול אירלנד וישראל עולה מהמקום הראשון או שבסך הכל ניצחון של ישראל על צרפת והיא עולה מהמקום הראשון...) ודרור קשטן גם לא היה כזה נוראי בקמפיין הראשון שלו, וגם בקמפיין השני אם הנבחרת הייתה מנצחת את לטביה בשני המפגשים היא יהיתה עולה מהמקום הראשון!

אז לטעון שמאמן ישראלי כזה נוראי זאת טענה דיי מגוחכת, עד כה מאמנים ישראלים היחידים שהיו קרובים באמת, ונילסן ופרננדז, הסטטסטיקה מדברת בעד עצמה...

לדעתי רק מאמן ישראלי (בתקווה שאולי אברהם גרנט, אבל אם לא גם גוטמן בסדר) יכול להתאים לנבחרת...

12. ertyo Member

ובתקופה של נילסן היינו רחוקים דקה ואי ספיגה נגד אוסטריה בר''ג מפלייאוף.
    מה זה הטענה המגוחכת הזאת? בסופו של דבר לא הינו קרובים אף פעם,מאז ההפסד לדנמרק ב1999.
    אם אני משווה בין הבית הזה לבית במוקדמות מונדיאל הקודם,אז קרואטיה נבחרת יותר טובה משוויץ.
    אבל עדיין הבתים האלה לא יחזרו על עצמן.

13. Telkiyski Member

מה שמתסכל עם הנבחרת הזו זה שמכל קמפיין אנחנו יוצאים ממורמרים ומתוסכלים, חוץ אולי ממוקדמות 2008

במוקדמות יורו 2000 הודחנו בהצלבה
    במוקדמות 2002 לא הגענו להצלבה בגלל שער מטופש בדקה 91
    מוקדמות 2006 קיבלנו הגרלה רצחנית ולא הגענו להצלבה בגלל הפרש שערים
    במוקדמות 2010 ו2012 קיבלנו הגרלות "קלות" עם נבחרת יוון ונראינו כמו פח אשפה

מתסכל שקמפיינים שהיו לנו במוקדמות 2006 ו2008 שהיו בלתי אפשריים, אם רק היינו משחזרים אותם בשני הקמפיינים האחרונים, ייתכן מאוד שהיינו מגיעים להצלבה.

כשמקבלים הגרלה רצחנית עושים קמפיינים טובים, כשמקבלים הגרלה קלה עושים קמפיינים גרועים.
    מרגיז

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל אם נוציא מהראש שלנו את הציפיות לקמפיין הבא אולי גם נוכל קצת להנות מהתוצאות שאולי כן נשיג. מבחינתי בקמפיין הבא ישראל תתמודד מול נבחרות יותר טובות ולכן רף הציפיות צריך אוטומטי לרדת. לקוות שיהיה טוב? למה לא. לצפות שיהיה יותר טוב? בשום פנים ואופן.

סביר להניח שגוטמן יקבל את אימון הנבחרת, אבל בוא לא נצפה לניסים. אתמול הצלחנו לרדת בהפסקה ביתרון, אוואט הוחלף וחיימוב מיד ספג את השיוויון. כרגע לא ממש רלוונטי אם אוואט כן או לא היה מגיע לכדור של מודריץ'. מה שקרה אחרי זה כבר לא הבעיה של פרננדז אלא בעיקר הבעיה של בן חיים והשחקנים שעל המגרש.
    בן חיים אומר היום ב-ONE שהוא צריך להיות הקפטן. אחרי אתמול אני מעדיף שקודם כל ישתוק! שחקן שאומר אחרי עבירה כל כך מיותרת צריך לקבל סטירה. אני ממש לא מבין איך הוא בכלל מעז עכשיו לבוא בראיון ולהגיד שמגיע לו סרט הקפטן.

לדעתי יש רק קפטן אחד לנבחרת וזה אוואט. הוא שוער טוב, אולי לא קאסיאס, אבל שוער טוב שבסה"כ לא עושה טעויות גדולות. הוא לא מדבר יותר מדי בתקשורת ובעיניי זה כבר נקודת זכות גדולה מאד. אגב, הוא משחק מדי שבוע בליגה הספרדית כך שזה גם מצויין.

מה שאיתי אומר נכון, ואולי בגלל זה דווקא טוב שבקמפיין הבא נשחק מול רוסיה ופורטוגל. קרואטיה ויוון היו 'קלות מדי' בשבילנו. ברב הפעמים ספורטאים ישראלים מתקשים להתמודד עם מצבים בהם יש ציפיות גדולות. בקמפיין ההוא של גרנט אף אחד לא ציפה מאיתנו לשום דבר, בקמפיין הנוכחי כבר התחילו מיד להתרברב שאנחנו צריכים לעלות. יחי ההבדל הקטן...

אני מקווה לטוב, לי אין בעיה עם גוטמן, אבל האיש לא קוסם...

15. Andrei Kanchelskis Member

כמו כן אל תשכח את מוקדמות מונדיאל 98 בו לא עלינו לפחות להצלבה בגלל הפסד מטופש לקפריסין שאפילו היא לא בדיוק האמינה שהיא ניצחה אותנו(קראתי פעם כתבה בשם המשחק שהמשחק ההוא היה מכור אם למישהו יש יותר אינפורמציה אשמח לדעת).

אין לי הרבה ציפיות מהנבחרת לקראת קמפיין המוקדמות הבא אבל לדעתי דווקא כשאנחנו מגיעים כאנדרדוג ובלי הרבה ציפיות אנו מצליחים יותר. במוקדמות של 98 ו-2006 הוגרלנו לבתים קשים וכמעט עלינו מהם,ב-2008 זה היה ההפסד הביתי הטיפשי לקרואטיה והפחדנות מול אנגליה בבית שעלתה לנו ביוקר.

גרנט לדעתי עדיף על גוטמן, גם מבחינת ניסיון גם מבחינת הישגים וגם בגלל שלגרנט יחסי אנוש מעולים עם שחקנים מה שלגוטמן כמעט ואין.

ועוד דבר חשוב: הגיע הזמן שגם תפקיד עוזר המאמן יהיה של אדם מקצועי בעל ניסיון באימון ואחד שידע הצלחות בתחום ושל איזה חלטוריסט שהשיג את המישרה בזכות קומבינות בהתאחדות, אם אתם שואלים אותי השילוב של גרנט כמאמן וגוטמן כעוזר יכול להיות טוב רק שקשה לי להאמין שגוטמן יסכים להיות מספר 2.