אפשר ורצוי לדרוש יו"ר רציני, אבל זה לא צריך להיות תלוי בתוצאות הנבחרת. אם הנבחרת הייתה מנצחת 3:0 את יוון וקרואטיה אז לא היה צריך לדרוש יו"ר רציני? כלומר, מה שאני אומר שיו"ר ההתאחדות צריך להישפט במעשיו ובההתנהגות שלו מעבר לתוצאות של הנבחרת - שהיא רק חלק מעזרי מתפקידו בפועל. צריך לפעול למען מציאות טובה יותר, אבל זה מגוחך לחשוב (כמו אחדים, לאו דווקא אתה) שאם תביא את גוטמן או ברקוביץ' המצב ישתפר באופן דרסטי. הוא לא, כי לכדורגל הישראלי יש המון בעיות - החל מאימון לא נכון מגילאים צעירים, עד לניהול לא תקין של מועדונים וכלה בניהול ההתאחדות ע"י אנשים שלא נבחרים בצורה מקצועית אלא בכל מיני רוטציות מוזרות.
טוב, האשליה באמת לא היתה ארוכה אבל נבחרת ישראל כרגיל עושה את זה בדרך הכי מרגיזה(ומשעשעת, תלוי איך מסתכלים על זה) שיש.. אחרי שנזכרים לשחק כדורגל כשכבר אין סיכוי, אחרי שמובילים 1-0 במחצית, בא בן חיים עם כניסה כל כך מגעילה ואידיוטית, מוריד את הנבחרת ל10 שחקנים מפרק את ההגנה ופותח לקרואטים את הדרך לחגוג עלינו. וכל זה אחרי שלקחו לנו גול בוולה אדיר.. פשוט לעשות סרט קומדיה על הנבחרת הזאת
יו"ר ההתאחדות מינה את פרננדז, מינה בכח מאמן זר שאולי מלכתחילה לא היה צריך להבחר. בסופו של דבר גם לוזון אשם בצורה ישירה בפארסה הזו. אם היה בוחר במאמן שהיה מצעיד את ישראל קדימה הוא גם היה שותף מלא. בסופו של דבר בכל מדינה מי שממנה מאמן לאומי הוא יו"ר ההתאחדות, לא? בינינו, הבעיה שיש לי עם לוזון היתה יותר קטנה אילולא כל הפסטיבל שהוא ניהל סביב המינוי של פרננדז. הפטפטנות הבלתי נגמרת, המלחמה המיותרת והילדותית עם ברקוביץ' (מי בכלל שם פס עליו?) ודברים כאלה. לוזון בעצמו הכניס את עצמו לויכוח הזה ואין מנוס שגם הוא לפחות פעם יסתכל בראי וקצת ישנה את התנהגותו כי ללכת הוא יעשה לדעתי רק מתי שהעם ישתמש בו בכח...
עוד אחד מהתגובות המצחיקות שלך, לפחות לגבי פרננדס אתה צודק. דודו אוואט הוא שוער מצויין, שכבר יותר מ7 שנים משחק באחת הליגות הטובות בעולם, וכל השנים האלה למעט בהתחלה בסאנטנדר הוא שוער קבוע בהרכב, במיורקה הוא אחד המנהיגים ואחד השחקנים הטובים של הקבוצה, ואחד השוערים היציבים ביותר בספרד. אין לך מושג, בתור אחד שעוקב אחרי דודו כבר שנים אי אפשר להגיד שאוואט הוא בלוף, אתה הבלוף הגדול ביותר.
זו נבחרת ישראל. היא לא עלתה לשום מקום יותר מ-40 שנה. האם כל המאמנים ב-40 השנה האלו היו מאמנים כושלים? האם כל היו"רים שמינו אותם היו צריכים לשלם מחיר? פארסה אין פה. יש פה נבחרת בינונית שהשיגה תוצאות שהולמות אותה תוך הצגת כדורגל ממש לא משהו, כמו הרבה נבחרות ברמה שלה. שוב, אם רוצים להחליף יו"ר התאחדות זה בסדר והגיוני, ואולי גם נכון. אבל לא בגלל הנבחרת ולא בגלל מינוי מאמן זה או אחר. יו"ר התאחדות עושה, או אמור לעשות, עוד 1,001 דברים חשובים לא פחות, והשאלה היא כיצד הוא עושה אותם. חוץ מזה, שבשיטה הישראלית אין כל משמעות להחלפת היו"ר. יילך לוזון, יבוא מישהו אחר ממרכז מכבי או הפועל. יהיה בובה, אולי לא יהיה בובה. לא משנה. זה לא יהיה מינוי מקצועי אלא דיל. ודילים לא יקדמו את הכדורגל הישראלי.
שלמה שרף: "מי היה מאמין שהמשחק הזה יסתיים ככה אחרי המחצית הראשונה?" מה ישמע נגמר 1-9... גם ב 10 שחקנים היינו מפסידים דיי לרמות את כולם!
אני באמת חושב שיש לנו דור מוכשר ביותר של שחקנים, גם בנבחרת הצעירה. אני באמת לא מבין איך הביאו את המאמאן\ליצן הזה. פשוט הרכבים הזויים, שחקנים שמשחקים לא בעמדות שלהם. החוסר משמעת בנבחרת זה כבר על גבול הבזיוני, וזה רק בגללו. שיעוף כבר! ידעתי שזה יקרה מרגע החתימה שלו, מאמן שלא יודע לדבר לא אנגלית ולא עברית לא צריך לדרוך בנבחרת. קדימה גוטמן!
ועוד קמפיין נגמר פשוט נמאס מהנבחרת ומההתנהלות של השחקן הישראלי 12-15 ליגיונרים שכמה מהם בקבוצות טובות ובליגות טובות ועדיין אין כלום בנבחרת. לוזון לצערי לא ילך אז על זה נוותר אבל מי שצריך להיות מאמן הוא לא אחר מאשר גוטמן ואישית את גוטמן מחתים להרבה שנים,כי גוטמן נשאר המאמן היחידי בארץ שאני מאמין יזמן שחקנים הגיוניים,ויבנה נבחרת טובה עם כל הליגיונרים. לגבי בניון הוא באמת צריך לפנות את מקומו בנבחרת לדור הבא ובן חיים תמיד טענתי שהוא אלוף בדיבורים והוא בלוף שלצערנו לא התגלה,תסתכלו על הקריירה שלו באנגליה כמה הוא כבר שיחק בקבוצות שבהן הוא היה. לגבי השוער מי שחייב להיות השוער הבא של הנבחרת אחרי אוואט זה הרוש בלבד. אישית אני פסימי לגבי מונדיאל 2014 בגלל הביתה ישראל צריכה לשנות גישה בהכל ואולי אולי בגלל פלאטיני נעלה ליורו 2016 או לחנך היום את הנוער דברים בסיסים כדי להעפיל למונדיאל 2018
לא אכפת לי מאיזה קבוצה אואט הגיע ומה היכולת שלו בספרד. כשהוא מגיע לנבחרת הוא מתחיל מאפס, והעובדה שהוא היה טוב שבוע לפני במאיורקה לא עוזרת לי אם הוא חוטף שערים מביכים בנבחרת. במילא ההערכה שלי לגבי ההגנות בליגה הספרדית היא נמוכה כשלדעתי האיכויות של הכדורגל הספרדי הם בעיקר בקישור ובהתקפה. אין ספק שהליגה הספרדית, גם מבחינה הגנתית, עדיפה בעשרות מונים על הליגה הישראלית, ואין ספק שכרגע אואט הוא השוער הטוב ביותר שיש לנו, אבל מדובר בשוער בינוני ומטה שמי שהיה רואה אותו בנבחרת ישראל לאורך השנים היה יכול להתבלבל ולחשוב שמדובר בכלל באוהד כהן ממכבי פתח תקווה ולא בשוער שמשחק שנים בספרד. בכל קמפיין הוא חוטף לא רק את השערים שהוא צריך לספוג אלא גם שערים שאסור לשוער לספוג. השער מול יוון אומנם לא באשמתו המלאה (כיאל עם איבוד הכדור המיותר וההגנה האנמית שלנו שרק התסכלה על המהלך) אבל יש לו חלק גדול בשער. השחקן היווני זוכה לשמירה של 4 שחקנים ואואט מחליט לצאת מהשער ולהשאיר לשחקן היווני את השער ריק. למה הוא יצא מהשער? רק אואט יודע. יחסית לציפיות ממנו ולאיך שמחזיקים ממנו כאן, אואט הוא הבלוף הכי גדול של הנבחרת.
גוטמן שמוטמן, לפני שהוא הגיע להפועל היו לו 10 שנים של כשלונות, אנשים מדברים עליו כאילו הוא איזה קוסם. הסיבה שהוא צריך להיות המאמן הבא של הנבחרת היא כי אין אף אחד אחר שמגיע לו יותר. מאמן זאת באמת הבעיה האחרונה של הנבחרת הזאת.
אף אחד לא אומר שאוואט שוער מדהים, אבל הוא רחוק להיות מהאפס שאתה עושה מימנו, הוא שוער יציב ומצויין, אתה נתפס על שער כזה או אחר, שאני יכול להביא לך גם מקרים של בופון וקסיאס שמקבלים גולים באשמתם. אוואט שוער שמשחק כבר 7 שנים בליגה הספרדית, היה שוער הרכב בסאנטנדר, היה שוער הרכב בלה קורניה, והיום הוא שוער הרכב במיורקה והוא אחד השוערים היציבם בספרד, שם הוא מוערך מאוד, הוא ראוי לכל המחמאות שלו. חוץ מיזה, הגול של ניניס ממש לא אשמתו, זה שהוא היה מחוץ לשער לא אומר שהשער באשמתו, ניניס בעט מצויין לפינה וגם עם אוואט היה עומד בקו השער הוא לא היה מגיע לזה. אתה עונה לעצמך, גוטמן לקח קבוצה מפורקת, ותוך שנה הוביל אותה לדאבל אדיר, ו3 זכיות בגביע, ולפעמיים מקום שני, וקבוצה שעשתה קמפיין ענק בליגה האירופית עם 9 שחקני הרכב ישראלים(!), ניצחה את המבורג, סלטיק, פירקה את ראפיד וינה, הוביל אותה לליגת האלופות וניצח 3-0 את בנפיקה, הוציא 0-0 משאלקה שהגיע לחצי גמר, והוציא תיקו בסאטנדר דה ז'רלאן. הפועל הייתה קבוצה עם דרך, שיטה, וגוטמן הוא מאמן הכי ראוי לקבל היום את הנבחרת.
המאמן הוא חלק מהבעיה. למה הכל חייב להיות קיצוני בישראל? או שרק השחקנים הם הבעיה, או שרק המאמן הוא הבעיה, או שהיושב ראש הוא הבעיה. אי אפשר לשלב? אולי כולם ביחד הם הבעיה? יתכן שבקמפיין הנוכחי היו לנו בעיות גם בעמדת יושב הראש, גם בעמדת המאמן וגם בעמדת השחקנים? בעוד בחלק מהדברים אנחנו לא יכולים לטפל (כמו חומר השחקנים שלנו בהגנה), ובחלק מהדברים קשה כרגע למצוא מחליף טוב יותר(בשיטה שעובדת היום יבוא עסקן אחר במקום לוזון, ולאור הניסיון בעבר עם גברי לוי, איצ'ה מנחם ואחרים, לא בטוח שיבוא מישהו אחר שישפיע יותר, איזה מועמדים רלוונטים יש כבר היום במרכזים?) בחלק מהדברים אנחנו יכולים וצריכים לטפל (גוטמן הוא מועמד ראוי).
קבוצה מפורקת? אנחנו מדברים כאן על הפועל תל אביב שהיא אחד המועדונים הגדולים בארץ שסבלה מעונה אחת חלשה מאוד ושהגיע לרדת ליגה באותה עונה גם עם אלי גוטמן, אם ישאלו אותי מי הקבוצה ששיחקה את הכדורגל המגעיל ביותר שראיתי מקבוצה בליגה הישראלית אני יענה בלי לחשוב פעמיים על הפועל תל אביב של 07/08. עונות לאחר מכן הוא כבר קיבל רכש מצויין לליגה הישראלית, הוא הצליח אבל הוא ממש לא קוסם, הוא עשה את זה בהפועל תל אביב לא בקריית שמונה או בבני יהודה. אגב האליפות* הזאת הגיעה שנתיים וחצי אחרי שהוא הגיע לקבוצה ולא שנה אחת, לא נראה לי שנשאר שם שחקן אחד מאותה עונה חוץ מאניימה.