נבחרת ישראל: אלי גוטמן המאמן, יוסי אבוקסיס עוזרו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by לירן, Feb 5, 2010.

1. ייא Member

אני מודה לאל שהגרלת מוק המונ כבר הייתה ושובצנו בדרג 3
    אם ההגרלה הייתה עוד חודשיים הינו בדרג 5 בגלל התוצאות השפלות שמחכות לנו
    אני מוכן להפסיד היום 10-0 רק שהליצן ילך כבר
    מזל גדול שהמשחק הזה לא ישפיע על שום דירוג שלנו בהגרלה הקרובה ועד מוק היורו הבאים כבר נשפר את המאזן גם אם נקבל 10 היום

2. yedidel Member

כן, כמו שברור שאם יגיע לנבחרת פרגוסון גם הוא "ייכשל".

בחייאת, לא נמאס לכם לחקות את אבי רצון ורק לרדת על המאמנים הלאומיים (שאף אחד מהם דרך אגב לא נכשל לפי שום מדד אובייקטיבי)? יש בעיות הרבה יותר עמוקות

3. Andrei Kanchelskis Member

הבעיות העמוקות מתחילות בתשתיות ובנוער שם יש הזנחה גובלת בפשע כבר כתבתי את זה אינספור פעמים אז אין צורך לפרט ואם לא ייעשה שום דבר בנידון צריך לסגור פה את הכדורגל.
    ובכל זאת למאמנים שמאמנים את הנבחרת בהחלט יש משמעות גדולה לכישלונות!: ההתנהלות ודברי העוולה שיוצאים מפיו של פרננדז ושל קודמו קשטן נראים לכם מקובלים והגיוניים למאמן נבחרת? ככה צריכה להראות נבחרת? אברהם גרנט לדוגמא לקח סגל בינוני למדי והוציא עימו מים מהסלע לא שאני חושב שהכדורגל אצלו היה מרשים(ההפך הוא הנכון) אבל לפחות עשינו משהו ולא התבזנו כמו עכשיו...

עוד צריך להוסיף שמדינה שמערכת החינוך שלה מקנה לתלמידים שלה רק שעתיים שעות חינוך גופני בבית ספר היא לבטח לא מדינה שתגיע רחוק בתחום הספורט, ולא אני לא אחד שמושפע מעיתונים אני אחד שרואה הכל מהשטח ונחרד מההזנחה הספורטיבית ששוטפת את מדינתנו.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה לא מושפע מהעיתונאים אבל במקרה אתמול אמרו בדיוק את המשפט הזה ביציע העיתונות.
    הבעיה כאן זה לא השעתיים חינוך גופני בשבוע, זה תמיד היה בעבר, זה קורה בהווה, וייקרה גם בעתיד. מה רצית, שבכל יום תהיה שעה של ספורט? לא מזה יהיו לך ספורטאים בכלל וכדורגלנים בפרט טובים יותר. גם ככה 90% משיעורי הספורט הם בגישת ה "טוב קח כדור ושחק". אין כאן מעבר.

5. yedidel Member

אני חושב שהבעיה הראשונה היא ההסתכלות רק על הקמפיין הבא, והגדרה שנבחרת דרג שלישי (בקושי) שלא מצליחה לתפוס את המקומות של דרג אחד ושני - זה כישלון מהדהד.

6. Andrei Kanchelskis Member

אז שישנו גישה שיעשו פיקוח שידאגו ששיעורי הספורט יהיו ברמה גבוהה שתקנה לתלמידים כושר גופני!

למה בח''ול לא כך הדבר? כי שם יודעים לתת על כך דגש והכושר הגופני הגבוה בהתאם!
    כדורגלנים בגילאי נוער פה בארץ מסיימים אימון וישר מתנפלים על בגט עם שווארמה או גרוע מיזה מדליקים סיגריה או שותים אלכוהול, אין כאן תרבות ספורט ויש הוכחות מוצקות לכך מהשטח!

פעם ראיתי את התוכנית של ענואל רוזן בעקבות הגביע האבוד על ההבדלים העצומים בין רמת המתקנים והאימונים באירופה לבין זו שבארץ ואני לא בא לדבר כאן על מדינות עתירות בכסף כמו צרפת או גרמניה אלא על טורקיה מדינה ענייה חסרת משאבים שמחלקות הנוער מתאמנות במתקן ברמה של חמישה כוכבים ואולי אפילו יותר, לאן בדיוק הולך הכסף הרב שיש במדינה אם לא לספורט? אולי לישיבות או לכוללים חסרי התועלת של ש''ס?... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

Last edited: Sep 6, 2011
  7. אלי מתחן Member

איך זה בדיוק עוזר לספורט הישראלי אם יגרמו לאיזה תלמיד שמן לרוץ יותר בשיעורי ספורט? צריך לדאוג שלספורטאים יהיה אימון טוב יותר, לא לסתם תלמידים שגם ככה מתחמקים.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נחמד שהתחלתם פה לדבר על הקשר בין ספורט למערכת חינוך. אני קורא לאחרונה ספר של העיתונאי הבכיר ההולנדי מארט סמייתס שמזכיר בדיוק את אותו הקטע. לטענתו אין בהולנד אווירה של ספורט צמרת. הוא חושב שצריך להתחיל להחזיר ללימודים יותר שעות של ספורט. בהולנד יש לכל משפחה אופניים, אבל בקטע הספורטיבי ההולנדים לא מוצאים כנראה את המקסימום. בעיניי 'אנדריי קאנצ'לקיס' פשוט צודק, אבל לצערי גם בהולנד יש בעיות דומות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

Mister Joe cool, אולי יותר ספורט במערכת החינוך יעזור להלחם בהשמנת היתר, בטח אצל ילדים ובני נוער. האם זה רעיון כל כך רע? אני בכלל מציע פחות לימודים עם ספר ויותר פעילות גופנית כדי שהחברה הישראלית תהיה יותר בריאה. אני נשרתי מבית ספר גם הרבה בגלל שהיה לי קשה לשבת בבית עם ספרי לימוד ביד. יש ילדים ובני נוער שיודעים אחלה ללמוד, יש אחרים שאולי מעדיפים לעשות משהו עם ספורט. שמערכת החינוך ויזמים פרטיים יבנו אולמות מקוררים בשביל הקיץ הארוך והחם!

לדעתי אם באמת רוצים להצליח בספורט הישראלי צריכים לעשות שינוי חשיבה אמיתית, אבל לצערי אני לא רואה את קורה. כמו שאמרתי לפני מספר ימים, הכדורגל הישראלי כבר לא דומה לכדורגל של אותם הימים של צחילת ההשתפות בקמפיין האירופאי בהם היינו בשר תותחים, אבל ההצלחות באות לדעתי בעיקר בגלל שכמה אנשים הצליחו לשנות גישה. אנשים כמו יעקב שחר, אלי גוטמן, אברהם גרנט הם כמה שמות שמיד עולים לראשי.

אנחנו לא צריכים לשאוף לנבחרת שמועמדת בכל קמפיין קדם לעשות קציצות מנבחרות ולעלות לטורניר גדול. בשביל אנחנו צריכים גם הרבה יותר תושבים, אבל אני בהחלט רוצה להאמין שעם גישה נכונה ישראל יכולה מדי פעם לעשות משהו בטורניר גדול.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולגרנט גם היה קמפיין נוסף, הראשון, שבו הוא סיים בתיקו מול מלטה. מאז, וגם כמה שנים טובות לפני כן, לא היתה לנבחרת ישראל תוצאה מביכה יותר. תאר לך שהיו מעיפים אותו אחרי הקמפיין הזה... ההופעה במוקדמות מונדיאל 2006 מעולם לא היתה מתקיימת. במדינה שבכל מקרה לא מגיעה לשום מקום, אפשר לתת שני קמפיינים למאמן ולתת לו צ'אנס ללמוד מהטעויות של הראשון.

חוץ מזה, עצם הטרמינולוגיה שלך מצביעה על הבעיה הבסיסית. ישראל לא התבזתה. ישראל הפסידה ליוון. פספוס? כן. ביזיון? ממש לא.

בנוגע לליגיונרים, יש פער גדול בין אמצע שנות ה-90' לעכשיו. אז,חוק בוסמן רק התחיל להיכנס וקבוצה מחו"ל לא היתה לוקחת שחקן מישראל אלא אם הוא ממש היה משהו מיוחד (יחסית). עכשיו יש מדיניות של "שמים פתוחים" במידה רבה. בכל מקרה, לומר שהשחקנים האלה הם בעצם פיקציה של פיני זהבי, זה עלבון למועדונים האירופיים שלוקחים אותם. חלקם טובים יותר, חלקם פחות. מה שכן, הם מן הסתם מהטובים יותר שיש בכדורגל הישראלי והעובדה שהם משחקים ומתאמנים באירופה היא בונוס גדול. אם אנשים חושבים שהרבה ליגיונים = ערובה להצלחה, זו בעיה שלהם.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אתה מודע לזה שיש לא מעט דוגמאות בעולם שיכולות להפריך את מה שכתבת כאן... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. Andrei Kanchelskis Member

אין בארץ שום ענף ספורט שהוא מקצועני למהדרין וחבל מאוד שזה המצב. הספורט בארץ לא ממונף ולא מקבל משמעות אצל הגופים הפוליטיים שאמורים לנהל אותו וכמובן שזה נוגע גם לענף הכדורגל ש"זוכה" להזנחה גדולה מאוד.

יש הרבה מאמנים בארץ במגוון ענפי ספורט שכל קשר בינם לבין אימון הוא מקרי בהחלט, המחסור העצום שנוצר וההרשמה המועטה גורם לגופים כמו וינגייט למשל להעניק תעודות מאמן לכל החופץ בתפקיד מבלי שאיכויותיו והתאמתו לתפקיד יבדקו לעומק.

אני לא מסכים עם הדיעה שזה נוגע לכמות התושבים פה כי אפשר לראות בברור מדינות קטנות כמו לדוגמא דנמרק,סלובניה, ובלגיה שהספורט בהן מפותח וממוקצע יפה מאוד הרבה יותר מבישראל בכדורגל הן לפחות הגיעו לא מעט פעמים למונדיאלים ויורואים ואנחנו עדיין חיים על מונדיאל אחד לפני 41 שנה שלמען האמת גם אליו לא העפלנו בדרך קשה במיוחד(אפילו קלה למדי) שראוייה לציון רציני....

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, יש גם את יוון ודנמרק שזכו ביורו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אני באמת מאמין שיש בארץ שחקנים טובים, שחקנים שיש להם טכניקה באמת לא רעה, אבל תרבות הספורט על הפנים. ביחד עם המנטליות והציפיות המוגזמות אני מאמין שנצעד עוד הרבה שנים במקום, בטח מבחינת הנבחרת.

אמיר ע', לדעתי רב הציבור בארץ חושב שההפסד ליוון ביזיון. הרי התקשורת והשחקנים כבר נתחילו לדבר על האופציות שיש לנו בקמפיין הבא. "פורטוגל מזייפת כבר שנים במוקדמות", "את רוסיה עוד ניצחנו לא מזמן", אתה מכיר את המשפטים האלה, לא?

כעיקרון אני לא חושב שלהפסיד פעמיים ליוון זה ביזיון, אבל בשביל אנשים שבתחילת הקמפיין הזה היו בטוחים שיש לנו הזדמנות נדירה לעלות אני בטוח שהם עכשיו מרגישים כאילו הפסדנו לסן מרינו...

13. Andrei Kanchelskis Member

התיקו מול מלטה היה במשחק חסר משמעות שכבר היה ברור שלא נעלה, והוא בא אחרי טורניר מוקדמות מתיש מאוד בו לא הותר לנו לארח שום משחק בארץ והדבר פגע בשחקנים מנטלית(לשחק משחק ביתי מול אצטדיון כמעט ריק זה לגמריי לא נעים ולא עוזר למוראל) אין לי ספק שאם היינו מארחים בבית זה היה נראה אחרת לגמריי והיינו יכולים לסיים לפחות במקום השני.

אני קורא לזה ביזיונות מהסיבה הפשוטה שהמאמנים האחרונים שלנו אלופים בלדבר ולברבר אבל גרועים בלעשות ולמען האמת מאיזה משחק נבחרת באמת אפשר היה להנות ב-8 השנים האחרונות(כולל תקופת גרנט) אולי מה-0:7 על לוקסמבורג בגארבג' טיים?, שלמה שרף עם כל זה שהוא אדם שחצן מדי פעם לא היה מעז לצאת בהצהרות על ניצחון וודאי טרם המשחק ולא בהצהרות תבוסתניות אחריו עובדה שאז ידענו לעמוד בכבוד כמעט מול כל נבחרת והיה חסר לנו את הגרוש ללירה כדי להעפיל לטורניר גדול ואל תזכירו עכשיו את התבוסה לדנמרק כי כולנו יודעים שהיא לא קרתה בגלל דברים שקשורים לכדורגל....

Last edited: Sep 6, 2011
  14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הצהרות של מאמנים? נילסן, גרנט וקשטן אינם מהמאמנים שיוצאים בהצהרות גדולות, וגם פרננדז לא הבטיח ניצחונות, ככל הזכור לי. אם מישהו דיבר שטויות, זה יו"ר ההתאחדות ופה ושם גם שחקנים.

אני לא יודע מה היתה עושה ישראל בקמפיין הראשון של גרנט אם היתה לה ביתיות. אני יודע איך היא נראתה וזה לא היה כמו בקמפיין השני. ותכל'ס, מי שחושב שקמפיין כמו השני של גרנט יכול להפוך לסטנדרט בישראל, חי בפנטזיות. חיבור כזה לא מתרחש כל הזמן.

התבוסה לדנמרק ממש לא קרתה בגלל דברים שלא קשורים לכדורגל. אם היו נערות ליווי, הרי שמי שחושב שזה היה חי פעמי, שוב, חי בפנטזיות. אני לא באמת חושב שדברים כאלה עושים את ההבדל בין ניצחון לתבוסה בחמישה שערים.

כך או כך, כשמסתכלים על הכדורגל הבינלאומי, אין הרבה נבחרות שמשחקות כדורגל טוב, בטח במוקדמות, כשפעם בחודש-חודשיים מתאספת חבורה של שחקנים מכל מיני קבוצות למשחק-שניים. מי שמשחק טוב זה בדרך כלל הנבחרות האיכותיות, ובדרך כלל יותר בטורנירי הגמר עצמם, לקראתם יש להן הכנה.

אגב, גם היום ישראל עומדת בכבוד מול כל נבחרת, יותר מאי פעם. פשוט לאנשים יש ציפיות מופרזות. לעמוד בכבוד זה כבר לא מספיק.

15. Andrei Kanchelskis Member

שצדיק אחד שנמצא שם בהתאחדות יציע את גיורא שפיגל לתפקיד המנהל טכני בנבחרת, אדם מבורך וראוי שהכדורגל הישראלי שלנו זקוק לו עד מאוד.

הרבה מאוד אנשים שיראו את ההודעה הזו בוודאי יגידו שמאז 94 שפיגל רק נכשל אבל אף אחד לא מנסה וכנראה שגם לא ניסה להבין ממה נבע הכישלון של גיורא, הכישלון נבע מסיבה חד משמעית שלשפיגל לא היו באף מקום את התנאים האופטימליים להצלחה ולא מדובר כאן במחסור בשחקנים ברמה גבוהה או בבעיות כלשהן באישיותו של גיורא אלו לגמריי לא הסיבות, מדובר כאן בסיבות הרבה יותר עמוקות ואני מעדיף כעת לא לפרט עליהן כי בוודאי המון אנשים פה יבקרו אותי וזה בטח לא מה שיזרז את מינוי המתבקש למישרה שהנבחרת זקוקה לה נואשות(מתי היה לה מנהל טכני?)....