http://img.uefa.com/imgml/MA/logos/70x70/56370.Xxx קרואטיה - ישראל http://img.uefa.com/imgml/MA/logos/70x70/65.Xxx לאחר שהפסידה לנבחרת יוון, תנסה נבחרת ישראל להשיג תוצאה טובה על אדמת קרואטיה. נראה כי יחולו שינויים רבים בהרכב שהפסיד ליוונים. לקרואטיה יש תקוות לסיים את המוקדמות במקום הראשון ולהבטיח עלייה אוטומטית לטורניר האירופי היוקרתי. נבחרת ישראל תקווה לשפר את עמדתה, דירוגה ומצב רוחה. הרכב משוער: דודו אוואט; איציק כהן, תמיר כהן, טל בן חיים, דור מלול, טלב טווטחה; בירם כיאל, ערן זהבי, יוסי בניון, ליאור רפאלוב; תומר חמד.
גיורא שפיגל מנהל טכני אברהם גרנט מאמן גיא לוזון(למרות הייחוס המשפחתי)-עוזר מאמן ככה צריך להיראות הצוות הבא של נבחרת ישראל ברור שזה לא יהיה הצוות שיבחר אבל לדעתי הוא הנכון וההגיוני ביותר שיכול לשפר במשהו את הנבחרת המפורקת שלנו. כמו כן להקים ועדת חקירה ממלכתית על מצב הכדורגל בארץ(אני בעד על מצב הספורט כולו) לנסות למצוא פתרונות ולו במעט שיבלמו את הקריסה הטוטאלית שהכדורגל שלנו חווה על בשרו.
לביברס יש צהובים לא? רק אותי ממש מעצבן לראות את השם של איציק כהן רשום שם? הוא שיחק עד עכשיו שלושה משחקים בחיפה והיה איום ונורא בכולם, מה הוא עושה בנבחרת בכלל? למה טוואטחה? למה בן הרוש לא ממשיך? היחיד שאפשר היה לציין לטובה ביום שישי.
יש למישהו ספק שאם גיא לוזון לא היה קרוב משפחה של אבי, אז הוא לא היה היום אפילו בנבחרת הצעירה? תפתחו את העיניים שלכם! כל המהומה סביב תפקיד המאמן הלאומי רק מוכיח עד כמה במדינה הזאת לא מבינים את הבעיה האמיתית של הנבחרת.
כי פרננדס עושה את זה באופן קבע, שהוא פותח במערך של 4 שחקני הגנה הוא תמיד פותח עם שתי מגנים הגנתיים יותר, נגד יוון אלה היו שפונגין ובן הרוש, ושהוא פותח במערך של 5 שחקני הגנה הוא פותח עם שתי מגנים שיותר יוצאים קדימה, הפעם זה טווטאחה ודול מלול. הוא עושה את זה באופן קבוע כל הקמפיין הזה. מאמן פחדן ועלוב.
מי שמתעסק במשחק הזה ובהרכב הזה הוא משועמם ברמות! הליצן פרננדז שאני עדיין בכלל לא מעקל את זה שהוא זה שעמד אצלנו על הקווים עד כה הפך את הנבחרת למעבדת ניסויים מביכה עם כמות שחקנים שהופיעו אצלנו בזמן כה מועט שב-30 שנה לא הייתה לנו, ממש עשה מאיתנו נבחרת מגוחכת שנותנת במה לכל איזה "סטאר" שהבריק מול עכו או סכנין או הצליח בזכות הסוכן למצוא לו איזו קבוצה חביבה בבלגיה ולהפוך עצמו אוטומטית למקצוען שרמתו הפכה יאנו להיות פי חמש מזו של כל שחקן שמשחק בארץ... בחיי אני כבר לא יודע אם לבכות או לצחוק מהנבחרת הזו והמאמן המחריד הזה, הייתם מאמינים שפעם הוא סיים עם קבוצה במקום השני בליגה הספרדית(בילבאו)?....
למי איכפת איזה הרכב עולה מחר? הנבחרת הזאת היא בכל מקרה אוסף של סמרטוטים, הקמפיין גמור והליצן יקבל בקרוב את הבעיטה בתחת שמגיעה לו. הנבחרת מגיעה למשחק הזה כדי לקבל בראש. בווינר הייתי שם 4-1 עם רביעייה קלילה במחצית הראשונה, מחצית שניה של גארבג' טיים ואיזה גול מסכן של טוואטחה רק כדי שפרננדז יוכל להגיד שהוא שוב ניצח את קרואטיה במחצית השניה. ולקח 6 נקודות של מחציות שניות מהנבחרת הכי חזקה בבית..
או ש...הם יבואו, ילחמו על הכבוד שלהם וישיגו תוצאה טובה. צריך גם לזכור שקרואטיה מתחילת הקמפיין נראת רע.
בכלל במקום לשמוע אמירות של שחקנים על זה שיש משחק אולי להציל קצת מהכבוד, להחזיר את הביטחון, משהו לפחות שקרוב לזה, אנחנו רק שומעים שהשחקנים לוקחים את המשחק הזה ברצינות וכל אחד ישקיע כמה שיותר כי ידוע שיהיו הרבה סקאוטים בקהל, ויש רצון של כמה מהם להתרשם ממספר שחקנים. שום מילה על האינטרסים הבאמת חשובים.
קצת קשה לי לראות על איזה כבוד הם ילחמו בדיוק אבל נגיד.. וגם אם קרואטיה נראית רע מתחילת הקמפיין, היא עדיין נחברת הרבה יותר איכותית מישראל, כזאת שבאמת יכולה לתת לה בראש. אם על יוון יכולנו איכשהו להגיד "הם לא יותר מוכשרים מאיתנו, הם לא יותר טכניים מאיתנו", במקרה של קרואטיה אין על מה לדבר. מה גם שלהם יש "ליגיונרים" אמיתיים, אוליץ' חלוץ באיירן, מודריץ וקראנצ'יאר של טוטנהאם, סרנה, קלסניץ' ועוד רבים אחרים. לא כמו חבורת פיני זהבי שלנו.
אני מסתכל על הנבחרת של שלמה שרף שהייתה מרובה בליגיונרים ומסתכל על הנבחרת הנוכחית שגם היא כזו אבל אילו הבדלים עצומים! אז כל ליגיונר היה כוכב על אחד ששיחק בכל אחת מן הליגות הבכירות של אירופה כי באמת הגיע לו וכי הוא באמת היה שחקן גדול, אז היו בנבחרת מעט לגיונרים בניגוד להיום ואם לומר את האמת הם אפילו לא היו השחקנים שעליהם קמה ונפלה הנבחרת(רביבו לדוגמא היה בינוני בלא מעט משחקים) היו בארץ מספיק כשרונות אותו זמן ששלמה ידע לזמן בצורה אחידה ונכונה ולא כמו בצורת התוהו ואבוהו הנוכחית של פרננדז שמרוב כל ההרכבים שהציב כבר נהייתי עיוור והתפוצץ לי הראש ותאמינו לי שכשרון בארץ לא חסר רק שהנבחרת שלנו זקוקה למאמן ולא למוקיון! רק לשם השוואה קטנה ראוי לציין שאז במספר מועט של משחקים הופיע אבי תקווה שהגיע לגרהאסופרס יותר דרך סוכן ופחות דרך כשרון תקווה היה בנבחרת לא יותר משחקן מחליף שהיה עולה בעיקר בדקות האחרונות ובעיקר במשחקי ידידות והיום?...כל "סטאר" שהסוכן שלו מעניק לו מתנה על לא כלום שהיא לשחק בליגה הבלגית הקיקיונית אוטומטית זוכה לקבל במה בנבחרת, הלוו להתעורר מדובר פה בתגלית של פיני זהבי ותו לא! התצואות כידוע בהתאם....
אני לא צריך שהם עכשיו 'יצילו את הכבוד שלהם'. הם היו מצילים אותו אם בניון לא היה למשל יוצא בהתקפה מטומטמת ומסתכל פעם בראי. כנ"ל לגבי האחרים. אז נכון המשחק הזה באמת מיותר, אבל שוב רואים עד כמה פרננדז אידיוט. במשחק שאין לנו מה להפסיד בו הוא עולה עם 3 בלמים. הוא מחזיר את טווטחה שבכושר לא טוב במקום להשאיר שחקן שאולי היה היחיד שתפקד מול יוון. איציק כהן? שקודם יתרכז במכבי חיפה ואיך מונעים מהפועל פ"ת לחזור לשיוויון אחרי שהקבוצה שלו מובילה באמצע המחצית השנייה 2-0... עזבו, בוא נסבול עוד קצת כי ברור שהליצן שעומד על הקווים יעוף. ברור שגם בעתיד נסבול אם לא נשנה דברים בסיסיים, אבל פרננדז עבר את כל הגבול עם ההרכבים ההזויים והטקטיקה המאד לא ברורה שלו. אחרי קדנצייה אחת נראה שהוא עדיין לא יודע איך הוא רוצה לשחק ומחליף בכל משחק שיטה והרכב. לגבי הליגיונרים. אני מאמין שבעתיד נוכל לקטוף מזה פרי, אבל אז השחקנים גם ייצטרכו לחזור לנבחרת עם המנטליות הנכונה. לעבוד קשה כמו שהם עושים באירופה ולא לזלזל ביריבות. אני לגמרי מסכים שבעידן שלמה שרף הליגיונרים היו באמת שחקנים טובים, זה קרה בגלל שחוק בוסמן עוד לא היה קיים. רביבו, ברקוביץ', בנין ואחרים שיחקו באירופה כזרים אמיתיים. היום כל 'כוכב' יכול למצוא לעצמו קבוצה באירופה. אין מה לעשות, הקטע הזה ימשיך להרגיז אותי, אבל זו כן המציאות שהורסת את כדורגל הקבוצות. אני מניח שכולם יודעים פה מה דעתי על חוק בוסמן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx