נבחרת ישראל: אלי גוטמן המאמן, יוסי אבוקסיס עוזרו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by לירן, Feb 5, 2010.

  1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    כל ההתבטאויות שאני שומע אם זה מאלישע או מגוטמן שאומרים שברקוביץ' מתאים לנבחרת פשוט מחליאים אותי, איך הם לא מתביישים, מה אין להם כבוד כלפי המקצוע שלהם או כלפי עצמם? בושה וחרפה שהם בכלל מגיבים לזה, הרי מה הם אומרים בעצם, אז מה אם השקענו 30 שנה במקצוע הזה ולמדנו הכל, הרי ברקוביץ' שהיה שחקן גדול ויש לו 0 מושג באימון שלא לדבר על לסדר הגנה ושות' יכול לבוא בשניה אחת ולקחת מאיתנו את המשרה הכי נחשקת בכדורגל הישראלי, מאמן נבחרת ישראל. אפסים.
     
  2. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,656
    Likes Received:
    26,870
    Gender:
    Male
    איפה קראת את ההתבאטויות? יש לי הרגשה שאצל אופירע, שכידוע אצלה נפתח הקמפיין המביש.
    הכל המצאות שלה.
     
  3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Sep 1, 2002
    Messages:
    17,976
    Likes Received:
    0
    הם עושים את זה כדי שלא יהיה מצב שמאמן זר יצליח בכדורגל הישראלי,הם בכלל לא רוצים שהם יגיעו,לא שזה פחות מחליא.
    ביזיון.
     
  4. דנידין Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    8,670
    Likes Received:
    0
    מאמנים זרים לא מצליחים כאן, הם לא מתחברים למנטאליות. לא נילסן, לא מתיאוס ולא אף אחד אחר. אפילו בכדורסל מאמנים זרים שהגיעו למכבי לא הצליחו למרות שהיה להם סגל טוב.

    מאמן זר הוא לא פיתרון, רק שזה עדיף מילד מגודל שלא אימן כלל.

    גוטמן אחרי עונה טובה עם הפועל צריך לחשוב הלאה. שיתנו לו מהקיץ הקרוב את הנבחרת.
     
    Last edited: Feb 16, 2010
  5. N כמוני Member

    Joined:
    Oct 23, 2005
    Messages:
    1,064
    Likes Received:
    30
    אני לא מקבל את מה שאתה אומר לגבי חוסר הצלחה עם מאמנים זרים.
    נילסן נכשל? הוא הצליח יותר מקשטן וגרנט.
    מאמן זר יכול להועיל מאוד לנבחרת,ולו רק בגלל הכבוד השחקנים ייתנו לו.מבין כל השמות דונאדוני נראה לי הכי מתאים.
    ההצלחה של גוטמן בהפועל לא מעידה כלום לגבי הנבחרת.להזכירכם רק לפני שנתיים המאמן הזה היה מוגלה בקפריסין,כאשר הוא רושם כשלונות בקבוצות כמו הפועל פ"ת והפועל ב"ש.
     
  6. eran levy Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,699
    Likes Received:
    0
    להפיל את הכל על המנטליות הישראלית זה להוריד בערכנו כאומה וכעם.
    אז כמה מאמנים זרים לא הצליחו כאן, אז מה? באנגליה לא נכשלים מאמנים זרים? בספרד לא מפטרים זרים? ועדיין, לא אנגליה ולא ספרד (ואיטליה וגרמניה) יוצאות בהצהרות בומבסטיות על בעיות מנטליות, אבל אצלנו זה ישר קופץ בכל טור ותגובה, אולי בגלל רגשי נחיתות.
    ולגבי המאמנים הזרים של מכבי ת"א כדורסל:
    נבן ספאחיה זכה באליפות המדינה (להזכירך, המאמן הישראלי שהגיע אחריו איבד את האליפות להפועל חולון).
    טד אוונס זכה עם מכבי באליפות, גביע ומקום שישי באירופה.
    וינקו ילובאץ' זכה עם מכבי באליפות וגביע המדינה.
    על פרד דוולי, שאימן את מכבי בעונת 75/76 אומרים שהוא היה זה שיצק את היסודות לשושלת של שנות השבעים-שמונים שזכתה בשתי אליפויות אירופה.
    רודי דאמיקו? שמעת עליו? הוא המאמן היחיד בהיסטוריה של מכבי ת"א שזכה איתה בארבעה תארים - הגביע הבין יבשתי, אליפות המדינה, גביע המדינה ואליפות אירופה.
     
    Last edited: Feb 16, 2010
  7. ארסנל ונגר Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    913
    Likes Received:
    0
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
     
  8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    20,681
    Likes Received:
    5,248
    המאמנים הזרים המוקדמים של מכבי תל אביב אכן היו סיפור הצלחה, אבל השלישייה הזאת? כי הם זכו באליפות ובגביע? זה לא הישג. זה מינימום. זה שאחרי ספאחיה מכבי איבדה אליפויות ושני גביעים לא הופך את השנה שלו להצלחה גדולה. אני לא חושב שמישהו מתגעגע אליו כיום.

    הבעיה היא שכאשר מביאים לישראל מאמן כדורגל זר, מצפים לניסים. אין כאלה. כולם מכירים את כולם, ומאמן זר לא יביא לך טכניקות אימון מדהימות שמעולם לא שמעו עליהן כאן. הוא כן יכול להביא דפוסי עבודה שונים שיניבו פירות לטווח ארוך, אבל כיוון שכאן כאמור רוצים ניסים והצלחות מיידיות, זה לא מחזיק מעמד.
     
  9. דנידין Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    8,670
    Likes Received:
    0
    ערן, אי אפשר להתעלם מכך שיש לשחקן הישראלי לא רק בעיות מנטאליות, אלא גם נחיתות פיזית שנובעת מכך. כמובן ששחקן ישראלי שהולך לשחק בחו"ל עובר אימונים קשים יותר ויש לו נכונות מנטאלית להתקדם, אבל אלו בארץ ברוב גדול חוזרים לחיי שכונה שלהם אחרי האימונים הלא קשים במיוחד.

    השחקן הישראלי הביא על עצמו לא פעם ולא פעמיים את דימוי "הלוזר" עם כל מיני רגעים של רגשי נחיתות ברגעים מכריעים של קמפיינים.

    מה עוד שאנחנו אנדרדוג ולא בעמדה ש"חייבים" לעלות מכל בית ומכל הגרלה שנקבל, אלא אנחנו אלו שמנסים לעשות את הסנסציה ולהפתיע. הבעיה שלא כולם רוצים להכיר בכך שאנחנו חלשים יותר ורואים כל קמפיין שהסנסציה לא נעשת ככישלון. כישלון יהיה להגיע פחות מהדרג שלנו, היינו מקום חמישי בבית.
     
  10. eran levy Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,699
    Likes Received:
    0
    מצד אחד אתה מסכים איתי. השחקן הישראלי נחות פיזית ושכונתי. מצד שני אתה מקבע את המצב כקיים וחסר אפשרות שינוי. למה? הכל עניין של חינוך. הדרום קוריאנים חזקים יותר מהישראלים? והמצרים? למה הם כן ואנחנו לא?
    השחקן הישראלי והמאמן הישראלי חיים באותו מקום. הם לא ישפרו האחד את השני. באימון אין באמת נסים, הכל ידוע, אבל כמו שציינת יש דפוסי עבודה אחרים, וזה כן יעשה את ההבדל. ואם רוצים להמשיך את הפארסה אז יביאו מאמן בשני שקלים. ככה גם יחסכו וגם איש לא יתן לו טיפה אחת של כבוד.
     
  11. דנידין Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    8,670
    Likes Received:
    0
    אז אין בעצם כלל מחלוקת בנינו. אני מסכים שהכל עניין של חינוך, 100% כאן איתך. רק שזה חינוך מהבית וכדי להביא את השינוי הזה צריך לחצות גבולות (גבולות עולם הכדורגל) ויותר קשור לתרבות כולה. משהו שלא נראה באופק כדבר שיחלים, כי אף אחד לא התחיל לטפל או מודע שצריך לטפל.
     
  12. eran levy Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,699
    Likes Received:
    0
    ולמרות שאנחנו מסכימים אוסיף עוד משהו, כדי שלא יסגרו את האייטם:
    כריסטיאנו רונאלדו כמשל: הוא היה מצליח יופי להשתלב בארץ מבחינת המנטליות, לא ככה? סנוב, חושב שהשמש זורחת לו מהעכוז, מזלזל בכולם. אבל רונאלדו רצה להיות הכדורגלן הטוב בעולם והוא עבד ועובד קשה על זה כל הזמן. למה אין כדורגלנים ישראלים שרוצים להיות הטובים בעולם? למה הם מסתפקים בשכונה? כי מאפשרים להם! הרי שחקן כמו רפאלוב, שאני טוען שיש לו פוטנציאל אירופי, בחיים לא ייצא לחו"ל בגלל הראש הדפוק שלו. אז עכשיו הוא לקח את עצמו בידיים, אבל כמה זמן זה ייקח? צריך לחנך בבית אבל גם צוותי האימון צריכים ללמוד חינוך ולחנך ולא לדאוג רק לצד המקצועי. אבל על מה אנחנו מדברים כאן? זו ראיה עשרים שנה קדימה, הגזמתי קצת, לא?
     
  13. דנידין Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    8,670
    Likes Received:
    0
    לא יודע אם הגזמת, זאת בעיה מורכבת וקשה לפגוע בול בבעיה כאשר זאת מכילה הרבה מאפיינים. יש גם הבדל ענק בין אנשים שגדלים בפורטוגל עם מערכת חינוך קשוחה לזאת הרכה מידי בשנים האחרונות בישראל. בוא נחזור לכדורגל ובגלל שמאמנים ישראלים מנוסים כמו שקטן, גראנט וגוטמן כן מכירים את אותה בעיה מנטאלית, הם גם התרגלו לכך ופיתחו שיטות משלהם לגרום להם לרוץ ואולי אפילו קצת יותר להאמין בעצמם. למאמנים זרים זה היה קצת שוק להבין את המנטאליות כאן.

    אני לא שולל על הסף מאמן זר, אבל רואה עדיפות לאיש כמו גוטמן בשלב הזה. למרות שחייבים לומר, גוטמן מודע לכך שהנבחרת רק הזיקה לקודמיו ואולי רצה ורוצה להמנע מלהכנס לשחות בביצה.
     
  14. eran levy Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,699
    Likes Received:
    0
    קשה לפגוע בול ועוד יותר קשה לפתח תהליך ארוך טווח כשהמטרות הן דו-שנתיות. גם אם מחליטים שלא הולכים על עלייה ליורו/מונדיאל צריך מטרות. מיקום, פיתוח תשתיות, הקמת מערכי עבודה, תקשורת, פיתוחים רפואיים. לא רק מקום בטורניר צריך להוות את העיקר. אם כל הנ"ל יתקתקו אפשר יהיה לדבר על עלייה, כזו שתשאיר רושם בטורנירים ולא תסתיים בשלב המוקדם.
    אם מאמן זר יהיה אחראי על כל אלה (בהנחה, כמובן, שהלוזוניאדה תיתן לו לעשות את זה והעיתונאים לא יבלבלו את השכל על המנטליות) אפשר לחלום.
     
  15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    21,635
    Likes Received:
    300
    Gender:
    Male
    הפרובוגנדה נמשכת, ברקוביץ' מכנס מחר מסיבת עיתונאים בנושא הנבחרת.
    מעניין מה יש לו להגיד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx