אני יסביר לך מה זה קשור. איטליה שמבחינת מקצוענות מן הסתם עולה עלינו במיליון אחוז, מבחינת חיים ספורטיבים, מבחינת איכות שחקנים ואלף ואחד פרמרטרים שלא תרצה, ועם כל חומר השחקנים הזה, הוא נכשל כישלון חרוץ, כשמוקדמות איטליה נראתה רע ובטורניר עצמו היא נראתה עוד יותר רע עם השפלה מול הולנד וביזיון עם רומניה, שלא לדבר על המשחק מול ספרד שהיה 120 דקות של שיעמומון (ואני עוד ראיתי את זה במגרש עצמו וכמעט נרדמתי אבל העידוד האיטלקי לא נתן לי להירדם). אז פה עם כל החלטורה, העסקנות והשכונה והדור העלוב של שחקנים שיש לנו (ואני לא מכניס את גולסה ושות' לרשימה ועם כמה שחבל רוב הנבחרת זה לא גולסה ושות' אלא שאר הליצנים) אז אתה רוצה שהוא יצליח? אני לא רואה את זה קורה.
אז מהן הדרישות? מאמן שלקח אליפויות או תארים עם נבחרות? מאמן שעשה דברים גדולים בנבחרות מסודרות וגדולות, כדי שיהיה לו סיכוי בנבחרת בינונית ומבולגנת? חוס הידינק? לא ריאלי. אין עוררין על העובדה שדונאדוני לא הצליח עם נבחרת איטליה, אבל גם למאמנים הטובים ביותר יש כתמים בקריירה. אני לא אומר שדונאדוני ברמה הזו, אבל הוא עדיין יכול לשנות את הכיוון. בעולם אחר, הייתי אולי יכול לומר שלוזון באמת לא מסתכל על הישגים, אבל גם לא על שמות. הייתי יכול לומר שהוא או אנשים מטעמו בחנו את התאמתו של דונאדוני לתפקיד במספר היבטים. אבל זה, כאמור, בעולם אחר. לא בעולם שלנו. הבעיה שלי עם המינוי הזה הוא שמדובר בזבנג וגמרנו טיפוסי. לוזון ראה את הגרלת המוקדמות, ונדלק. לא הצלחנו עם מאמן ישראל ותיק? ניקח מאמן אירופאי צעיר. נעשה ההפך. אין בדונאדוני שמץ של מחשבה לטווח אורך. מינוי עם חוזה לשנתיים של מאמן צעיר שישראל בוודאי רחוקה מלהיות פסגת שאיפותיו. יבוא בתקווה לשפץ את הרזומה ולחזור לאירופה.
אחת הבעיות של דונאדוני לדעתי הייתה שהוא היה יותר מדי "נחמד" ככה שסדר ומשמעת זה לא הצד החזק שלו. למעשה, ממה שראיתי ממנו בנבחרת איטליה ובנאפולי, אני לא יודע אם יש לו בכלל צד חזק כמאמן. ומז"א יש לו מה להוכיח? הוא ינסה להציל את הקריירה שלו על חשבון נבחרת ישראל? ומז"א גם ככה לא העפלנו 40 שנה לשום מקום? זה אומר שצריך לוותר מראש על הניסיון להעפיל? עומר, יש לך פה את הדור הכי מוכשר מאז ברקוביץ' ורביבו לטעמי. סהר, שכטר, ורמוט, גולסה, נאתכו, אלמוג כהן, ריקן וגם גיא אסולין. בנוסף כמובן, שחקנים יותר מנוסים שמשחקים בקביעות בליגות הבכירות באירופה כמו אוואט, בן-חיים, תמיר כהן ובניון שהפעם יבוא כשחקן המנוסה שצריך להקרין שקט ומנהיגות. אפשר לעשות דברים יפים מאוד בסגל הזה עם מאמן שדוגל בכדורגל התקפי, למרות שיש בעייה רצינית בעמדת המגן הימני ונקווה שעותמן יוכיח את עצמו. גם בעמדת הבלם לצד בן-חיים אין ממש מציאות, קינן בלם נחמד בליגה אבל אף פעם לא התלהבתי ממנו ואני חושב שהוא די בינוני(אולי אם ייצא לאירופה יחול שיפור), לכן אם אפשר לאזרח את דה-סילבה זה יהיה פנטסטי. ---------------אוואט--------------- --ריקן--דה סילבה--בן חיים--עותמן-- ---גולסה----אלמוג כהן----נאתכו--- -----ורמוט----סהר----שכטר----- נכון, בניון ותמיר כהן לא פה, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה עם בניון כשיחצה את גיל ה30. יש שחקנים ששומרים על הרמה, ויש כאלה שמתחילים להידרדר(כמו אותם ברקוביץ' ורביבו). מעבר לזה, להרכב הזה יש כ"כ הרבה כישרון שבניון יכול להועיל גם כשחקן שעולה מהספסל ומשנה את המשחק. ההרכב הזה יומרני מאוד אבל ככה אני רואה את הדברים כרגע. ואם יש עוד כאלה שמעדיפים את דוידוביץ': http://www.youtube.com/watch?v=97BwGEqhQdE
לשם שינוי,עושה רושם שהביקורת הציבורית על לוזון חילחילה והוא מתחיל לעבוד בטיפה שפיות. עם הרעיון שלא משנה כרגע מי היה מאמן, נרעיון שהיה מאמן-על על כל הנבחרות מגיל נוער בשיטת עבודה אירופית זהו צעד בכיוון הנכון.
איך בדיוק אליפות בעונה הראשונה זה כישלון? עכשיו לגביי דונאדוני, אני באמת לא יודע מאיפה אבי לוזון מפליץ את המינוי הזה, אני לא יכול לחשוב על הרבה שמות שנמצאים ברצף כישלונות גדול יותר ממנו.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1149535.html כתבה מעניינת על דונאדוני שמזכירה תכונה אחת טובה ומאוד חשובה כאן בארץ. הוא יודע להודות בטעויות ולשנות דברים כמו אחרי התבוסה מול הולנד, הוא לא נגרר לחשבונות כמו שמאמני הנבחרות האחרונים ידעו להיגרר אליהן.
אני חושב שקודם כל צריך לדאוג שמשחקי הנבחרת יועברו אחת ולתמיד לאיצטדיון טדי או בלומפילד... לא הספיקו להבין שבשביל לנצח בארץ צריך מגרש ביתי שלקהל יש השפעה על מהלך המשחק... אם זה חשוב לכם, היכנסו לעצומה ותחתמו... http://www.atzuma.co.il/tedi/ כמו כן, עזרו והפיצו את זה כמה שאתם יכולים! צריך 50 אלף חתימות על מנת שלעצומה יהיה כוח להשפיע על ההתאחדות... השתמשו בפייסבוק, איימאילים, כלי תקשורת וכו... תודה מראש! הלוואי ונצליח לעשות שינוי כלשהו!
בנתיים אני קורא ב'מעריב' שהעניין עם דונאדוני בכלל לא סגור: http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/058/241...loc=10&tmp=7640 אני ממש לא יודע אם מאמן זר עם משכורת כה גדולה יכולה לעשות את ההבדל. מצד אחד אני באמת חושב ששוב נפלנו לבית שממנו אולי אפשר לחלום על היורו, אבל מצד שני המשכורת של המאמן היא בדיחה עלובה. את הכסף אפשר להשקיע בתשתית הכדורגל וזה כרגע אולי הדבר הכי חשוב. אולי לוזון ידבר עם רענן כץ בשביל לממן את המשכורת של דונאדוני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
מה שחשוב כאן שגיע מאמן שישנה את הגישה, גם אם זה אומר שהוא לא בהכרח יצליח. מאמן עם דם איטלקי שזכה להמון הצלחות בקריירה שלו יכול להיות התחלה טובה. יש לנו שוב דור מוכשר שצריך טיפוח, כמו בזמנו עם טורקיה גם פה צריך להתחיל בקטן ודונאדוני יכול להיות הברקה מהפן הזה. הכי חשוב שכבר בקרוב יודיעו מי יהיה המאמן ומה שלא פחות חשוב מי יעבוד איתו. חייבים מאמן ישראלי טוב כמו איווניר או אפילו אוחנה.
המקום היחיד שאמרו מה צריך לעשות בנבחרת זה בארץ נהדרת ,אמנם תכנית סאטירה ,אבל עדיין אמרה בדיוק מה צריך לקרות ,וזה להחליף את לוזון בזר , את האוהדים בזרים, את השחקנים בזרים אולי אז נצליח לעשות משהו. לא משנה מי המאמן הלוואי שהנבחרת תסיים במקום ה5 ,כדי שאולי אז הגורמים שצריכים יתעוררו ,ואני אומר מקום 5 רק כי מלטה בסופו של דבר לא תעבור אותנו. לפני שמדברים על הנבחרת שיעיפו את לוזון ,יתחילו לאמן כאן יותר רציני ,שיבנו מתקנים ,בה' אם היה אפשר לשרוף את כל הבאיצטדיונים והמתקנים בלי להכנס בכלא הייתי עושה את זה. עוד דבר שהייתי עושה זה משנה את כל תכניות האימונים ומביא ליוצאי חבר העמים להתחיל לאמן כאן ולליגיונרים בעבר ,שיראו מה זה אימונים ואיך צריך לאמן ,עושים אימונים בילדים פעם בחודש. למה זה נכתב כאן כי זה לא משנה מי המאמן ,גם הידיניק לא היה מעלה את הנבחרת לשום מקום ,שיתחילו לעבוד על מונדיאל 2022 ,עד אז 12 שנה עובדים מגיל הילדים על הכל ,בונים מתקנים.
אני חושב שמאמן זר זה באמת לא פתרון נכון... אם יצליחו לגרום לברקוביץ לעבוד עם מאמן מנוסה לצידו סטייל גוטמן זה יכול להיות מושלם. אבל באמת עדיף להשקיע את הכסף במתקנים, אולי באקדמיה לכדורגל לצעירים שנותנת מסגרת ראויה הכולתת חינוך בתוכו כמו שעושים באירופה במתקנים מובילים... אבל אני באמת מאמין שדבר שניתן לעשות בזמן הקצר זה שינוי מיקום המשחקים של הנבחרת, שלפחות הקהל הישראלי יוכל לדחוף את הנבחרת במשחקים המקומיים... כבר כתבתי על העצומה... אנא עזרו לקדם אותה שנוכל להגיע ל50 אלף חתימות! http://atzuma.co.il/tedi
זוכרים את דראו הצרפתי המטורלל שהגיע בזמנו לבית"ר ועבד עם השחקנים על כושר גופני? בזמן שהוא היה לצד לואיס פרננדס השחקנים של בית"ר רצו כמו חמורים ולא תפסו את הצד אחרי 25 דקות, אז למה לא לפתח מגיל צעיר את עניין הכושר הגופני, בחצי מהמשכורת של דונאדוני אפשר להנחית כאן 5 כמו דראו. אנחנו מגדלים שחקנים עם כישרון ברגליים כי אוהבים כאן כדורגל, אבל בעוד שבאירופה הופכים את השחקנים שם לחיות אדם ממושמעים כאן השחקנים חושבים שהם סטארים מגיל קטן ולא הולכים אפילו לחדר כושר שזה המינימום שבמינימום.
1. הנבחרת זה לא קבוצה בליגה, את האוהדים לא סופרים באלפים אלא בעשרות אלפים. הביקוש זה מה שקובע, וכל עוד אין עוד אצטדיון ראוי עם לפחות ארבעים אלף מקומות ישיבה המשחקים לא יועברו מר"ג (העברה אפשר לבצע רק במשחקים שמראש אינם מושכי קהל כמו נגד מלטה או לטביה, בטח אחרי שאבדו סיכויי הנבחרת להעפיל, ועם כמות הקהל שהגיעה למשחק הביתי מול לוקסמבורג אפשר היה להעביר את המשחק גם לאצטדיון בהרצליה) 2. אין שום סיבה שבעולם לשלם מחיר גבוה יותר למשחק נבחרת. אנחנו בכל זאת מדברים על נבחרת ישראל החלשה, לא לשכוח את זה, והמחירים גבוהים גם כך. אבל עצומות זה יפה, ואם זה באמת יצליח אני אאלץ לאכול את הכובע שלי.
מאמר נהדר היום בידיעות אחרונות של עמיר פלג (כתב שבדרך-כלל אני לא סובל) על הפרמטרים לפיהם שופט מר לוזון את המאמן הבא של נבחרת ישראל. אני מסכים בהחלט, במקום להסתכל על שמות ריאלים שמתאימים יותר ולאו דווקא מפוצצים, לוזון הולך על מי שיצור את התהודה הגדולה ביותר בתקווה שזה יביא לו באופן אישי שקט.
ממש לא מרשים אותי דונאדוני. הוא לא ממש הצליח בכל הקבוצות אותם אימן.אם כבר משקיעים סכום כסף כזה,עדיף כבר להנחית מאמן עם קבלות(חוס הידניק יהיה מצויין). אם לא הולך,חבל על הזמן ועל הכסף,מאמן ישראלי יכול לעשות עבודה לא פחות טובה.