נבחרת ישראל: אלישע לוי הוא מאמנה החדש של נבחרת ישראל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. סמואל אטו Member

טל בן-חיים שחקן קו.
    עצם העמידה שלו על המגרש מרחיבה לך שטח המשחק של הנבחרת. הוא השחקן המהיר בסגל, וכשהוא על המגרש יש לך איום של שחקן שיכול לרוץ עם כדור או לנוע לתוך הרחבה בלי, במהירות שבלמים ומגנים אירופאיים יתקשו איתה.
    לעומת זאת, מאור בוזגלו הוא שחקן עם יכולות פיזיות פחות מרשימות, שבעיקר מתבסס על יכולות טכניות מאוד מדויקות.
    התנועה שלו דומה לזו של רפאלוב וזהבי( לא לשכוח שבוזגלו משחק בצד ימין בב״ש) ואם תשים אותו לצידם אתה תקבל שלושה שחקנים שעושים את אותו דבר על המגרש.

ויש כמובן עוד פרט אחר מאוד חשוב שאנשים אוהבים לשכוח, יש לו תיאום מעולה גם עם דמארי וגם עם זהבי( וגם עם ורמוט למרות שעכשיו זה פחות חשוב), ותיאום זה אחד הגורמים המובילים להצלחה בנבחרות.

2. Bon Argumentum Ad Hóminem

האמת ששאלתי את זה בלי קשר לתבנית של הנבחרת. מדובר בשחקנים עם יכולות די דומות(לבן-חיים יש יתרון ברור במהירות) כשמה שאכן מפריד ביניהם זה התנועה, אבל זה בעיקר תלוי בתבנית המשחק והמאמן. בוזגלו יכול לשחק לרוחב ובן-חיים לא מעט פעמים נכנס לאמצע, בין היתר גם בנבחרת.

3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

בן חיים ובוזגלו דומים? לבוזגלו יש טכניקה ויכולת אישית ברמה הרבה יותר גבוהה, הוא גם הרבה יותר ורסטילי מבן חיים ויכול בעצם לשחק בכל עמדה התקפית בגלל זה. לבן חיים יש את היתרונות הפיזיים.

4. סמואל אטו Member

אתה באמת יכול להסתכל על השניים האלו ולהגיד לעצמך ״יש להם אותם יכולות״ ?

EO11 אוהב/ת את זה.
  5. Raulito Madridista

אני רוצה ברשותכם לתת את ה'השני שקל' שלי למה שקרה סביב גוטמן ואלירן עטר.
    בגדול: חבל שלפני משחק כל-כך חשוב של הנבחרת שוב מתעסקים בקקה, אני מאמין שזה לא ישפיע.
    1. אלי גוטמן בהחלט מושפע מהתקשורת ומזגזג מידי פעם, פרימו צודק, ואני האחרון שאפשר להגיד עליו שהוא לא מפרגן לגוטמן, לא אשכח לו את התקופה בהפועל.
    2. ברור שהמאמן הוא זה שהדליף את תוכן השיחה, וזה מעשה מטומטם ולא חכם.
    3. עטר גם כן מוזר, אתה מקבל זימון לנבחרת וזה מה שיש לך להגיד? מיותר להעלות דברים מהאוב, אפשר היה לדבר בצורה יותר עדינה.
    4. הנבחרת תסתדר בלי עטר למרות שהוא בכושר מצוין, וברור ששכטר ובן-סהר לא באמת עדיפים עליו.

יש עוד זמן לדבר על משחק, אבל בגדול - אפשר לעשות זאת. צריך לבצע כמה שפחות שינויים לדעתי. רפאלוב השחקן הכי מסוכן שלנו נכון להיום, שאפו על היכולת העצומה בבלגיה ורק שיביא את זה לנבחרת, הרי גם לזהבי לקח זמן להשתפר במדים הלאומיים. אני מפחד מדגני האמת, הוא שחקן של טעות קריטית בכל משחק. לא מספיק אחראי מאחור. לגבי מרציאנו אני דווקא בוטח בו. בוזגלו או טב"ח? הם ממש לא שחקנים דומים, לא אותו סגנון, אני חושב שלטב"ח יש סגנון די ייחודי. הוא מזכיר קצת את שכטר הישן והטוב אבל הוא לא שחקן שמגיע למרכז הרחבה. אני מעדיף את טב"ח גם כי בוזגלו נכון להיום לא בכושר של פתיחת העונה.

Igi אוהב/ת את זה.
  6. Bon Argumentum Ad Hóminem

במאקרו מדובר בשחקנים עם יכולות דומות כן. לא זהות, אבל שניהם שחקנים שאם תתן להם הוראה להתחיל מהקו, לחתוך לאמצע ולהשתחרר לבעיטה הם יעשו את זה באופן דומה, רק שבוזגלו יעשה את זה פחות זריז. כמה פעמים בן-חיים עשה את הפעולה הזאת בנבחרת שכחתם? לתייג אותו כאיזה נגר אנגלי שנשען על יכולות פיזיות ורץ על הקו זה לעשות לו עוול.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://img.uefa.com/imgml/MA/logos/70x70/65.Xxx ישראל - וויילס http://img.uefa.com/imgml/MA/logos/70x70/144.Xxx

תאריך: יום שבת 28.03.15.
    אצטדיון: "סמי עופר", חיפה.
    שופט: מילורד מאז'יץ' (סרביה).
    שעה: 20:00.

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/81790000/Xxx/_81790452_groupb.Xxx

http://img.uefa.com/imgml/flags/32x32/isr.Xxx

סגל הנבחרת:
    שוערים: אופיר מרציאנו (מ.ס. אשדוד), אריאל הרוש (מכבי נתניה), גיא חיימוב (עירוני ק"ש).
    הגנה: טל בן-חיים (צ'רלטון), איתן טיבי (מכבי ת"א), עמרי בן-הרוש (מכבי ת"א), שרן ייני (מכבי ת"א), רמי גרשון (גנט), אלי דסה (בית"ר ירושלים), אוראל דגני (מכבי חיפה), טאלב טוואטחה (מכבי חיפה).
    קישור: ביבראס נאתכו (צסקא מוסקבה), ליאור רפאלוב (קלאב ברוז'), ערן זהבי (מכבי ת"א), ניר ביטון (סלטיק), מאור בוזגלו (הפועל ב"ש), רועי קהת (עירוני ק"ש), בירם כיאל (ברייטון).
    התקפה: עומר דמארי (לייפציג), טל בן-חיים (מכבי ת"א), תומר חמד (אלמריה), בן שהר (ווילם II) אליניב ברדה (הפועל ב"ש), איתי שכטר (מכבי חיפה), מואנס דאבור (גראסהופרס).

ספק אם גם בחלומות הורודים ביותר שלו חלם אלי גוטמן להגיע לצמד המשחקים הקשה מול וויילס ובלגיה במרץ עם מאזן מושלם ובראשות הבית(עם משחק חסר) אבל הנבחרת בפעם הראשונה מזה שנים רבות התעלתה על עצמה בתחילת הקמפיין ורשמה 3 נצחונות רצופים כולל 0-3 מרשים מול בוסניה בסמי עופר שריסק את הבוסנים וקירב את ישראל לטורניר גדול ראשון מאז מקסיקו 70'. לצמד המשחקים הנוכחי הנבחרת מגיעה כאשר המטרה העיקרית היא לנצח את וויילס כאשר במשחק מול הבלגים כל נקודה שהנבחרת תשיג תיחשב לבונוס לקראת ההמשך. בשבוע האחרון העיסוק האחרון בכלי התקשורת היה בפרשת עטר-גוטמן שהסתיימה בהשמצות הדדיות ובאי-זימונו של חלוץ מכבי חיפה ובחזרה לכדורגל - מי שייעדרו מהסגל הלאומי לקראת צמד המשחקים הם גילי ורמוט הפצוע ואייל משומר שלא משחק תקופה ארוכה במכבי חיפה. למשבצת של ורמוט אמור להיכנס בקלות ליאור רפאלוב שנמצא בכושר נפלא אבל עדיין לא הוחלט לגבי מחליף לאייל משומר ונראה שגוטמן מתלבט בין שרן ייני(במקרה כזה ניר ביטון יפתח בקישור האחורי) ואוראל דגני כשאלי דסה לא נספר בתמונת ההרכב נכון לעכשיו. מלבד שני האילוצים האלה גוטמן לא מתכנן אף שינוי אם כי קיים סיכוי קטן שבן שהר יפתח על חשבון טל בן-חיים.

הרכב משוער: אופיר מרציאנו - אוראל דגני (ניר ביטון), טל בן חיים, איתן טיבי, עמרי בן-הרוש - שרן ייני, ביבראס נאתכו, ערן זהבי, ליאור רפאלוב - טל בן חיים, עומר דמארי.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/18/34/84/2183484_w2.Xxx
    דמארי וזהבי חוגגים בעופר מול בוסניה, יחגגו גם מול הוולשים?

http://img.uefa.com/imgml/flags/32x32/wal.Xxx

סגל הנבחרת:
    שוערים: וויין הנסי (קריסטל פאלאס), אוויין פון-וויליאמס (טרנמר רוברס), דני וורד (ליברפול).
    הגנה: אשלי וויליאמס (סוואנזי), ג'יימס קולינס (ווסט האם), בן דייויס (טוטנהאם), כריס גאנטר (רדינג), ניל טיילור (סוואנזי), סם ריקטס (וולבס) דקלן ג'ון (בארנסלי) אדם האנלי (בלקבורן).
    קישור: ארון ראמזי (ארסנל), ג'ו לדלי (קריסטל פאלאס), ג'ו אלן (ליברפול), דייויד ווהן (נוטינגהאם פורסט), דייויד אדוהארדס (וולבס), האל רובסון-קאנו (רדינג), דייויד קוטריל (בירמינגהאם), שון מאקדונלד (בורנמות').
    התקפה: גארת' בייל (ריאל מדריד), סם ווקס (ברנלי), סיימון צ'רץ' (צ'רלטון) טום לורנס (לסטר).

בדיוק כמו נבחרת ישראל גם נבחרת ווילס הצליחה רק פעם אחת בעבר להעפיל לטורניר גדול(מונדיאל 58) ורואה בטורניר הנוכחי הזדמנות גדולה עבורה להגיע לבמה המרכזית בפעם הראשונה מאז שנות החמישים. הוולשים הספיקו בינתיים לנצח את אנדורה וקפריסין ולסיים בתיקו עם בלגיה בבריסל ובוסניה בבית כך שהמשחק בשבת מול ישראל הופך לחשוב מאוד בקרב על המקום השני שעושה רושם שיתקיים בין ישראל לווילס עד לסיום המוקדמות בסוף השנה. הוולשים יחסרו בשבת את ג'יימס צ'סטר הפצוע מהאל גם ג'ז ריצ'ארס מפולהאם שהוזמן תחילה לקראת הנסיעה לישראל פצוע ונופה מהסגל. גולת הכותרת מבחינת הוולשים היא החזרה של ארון ראמזי מפציעה, כוכבה של ארסנל שהחמיץ כמעט את כל חודש דצמבר חזר מפציעה בהדרגה וגם הספיק לכבוש ולבשל לפני שבועיים במשחק הליגה מול ווסט האם.

הרכב משוער: וויין הנסי - אשלי וויליאמס, ג'יימס קולינס, כריס גאנטר, ניל טיילור - ג'ו לדלי, ג'ו אלן, ארון ראמזי, דייויד קוטריל, האל רובסון קאנו (סם ווקס) - גארת' בייל.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/14/46/84/2144684_w2.Xxx
    אוראל דגני יכול לעצור אותו?

שיהיה בהצלחה לנבחרת [​IMG]

Hapoel_Tel_Aviv ו-Nave אוהבים את זה.
  8. alexshw Member

המצחיק הוא שהם העפילו לטורניר הגדול היחיד שלהם, על חשבון ישראל אותה ניצחו במשחקי הצלבה(כולם במוקדמות סרבו לשחק נגדינו, אבל פיפ"א לא רצתה להעלות אותנו מבלי לשחק, אז עשו הגרלה בין סגנויות הבתים של אירופה וויילס זכתה בה).

וההתלבטות של גוטמן בין ביטון לטל בן חיים החלוץ ולא לדגני.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  9. השולס עולה Member

האופוריה הכבדה פה מלחיצה. אסתפק בתיקו מאופס

10. Turgi Guest

אני לא רואה סרט שלא נכבוש. השאלה כמה נספוג בהתחשב בחוליית ההגנה והשוער.

11. עידן444 Member

אין שום עניין של אופוריה. במידה ואנחנו שואפים לעלות מהבית הזה אנחנו צריכים לדעת לנצח בבית נבחרת מדרג נמוך יותר שעם כל הכבוד לבייל ורמזי כנראה שיש סיבה לכך שהיא בדרג נמוך יותר. בחוץ צריך לבוא צנועים ולהסתפר בתיקו. בבית צריך לשאוף לנצח.

נערך לאחרונה ב: ‏28/3/15
  12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

11 שחקני פריימרליג (40 אחוז מהסגל בערך), כל השאר שחקני ליגה שנייה באנגליה וכמובן גארת׳ בייל אחד. אני חושב שהזלזול בוויילס עצום ועצם זה שחושבים שיש להם רק את ראמזי ובייל אומר הכל. מי אנחנו? מה עשינו? ניצחנו את בוסניה בהרכב מאוד חסר ובתקופה רעה מאוד? אני חושב שהמפגש היום יהיה הרבה יותר קשה ולצערי נראה לי שנפסיד והבלון יתפוצץ.

13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לא יודע אם אופוריה. נכון יש לוולס את בייל, ועוד 2-3 שחקני פריימר ליג, אבל כנבחרת הם נבחרת עם אותם הישגים כמו שלנו (עלייה למונדיאל אחד בלבד), בדרג 4 (אפילו מתחתינו) ואפילו אם מסתכלים על תוצאות בקמפיין הזה (שלא לדבר על קמפיינים אחרים), הם לא כל כך מזהירים.

אפשר ואף צריך לעשות את זה. הבעיה היא בייל. מקווה שינוטרל כמו שרונאלדו נוטרל, אבל שהפעם התוצאה תישאר על 1-3.

14. עידן444 Member

קשה לנו מול נבחרות פיזיות. זה היה כך תמיד. בעיקר מול הסקנדינביות, וכנראה שזו הסיבה שטיול זה לא יהיה...
    אני שומע פרשנים שמהמרים על טיול ומנגד פרשנים שמדברים על 1/6(שגם זה תסריט בהחלט אפשרי).
    הנצחון מול בוסניה לדעתי היה הכרחי לסיכויים לעלות. מה שנותן יתרון בעיני הוא הנצחון בקפריסין.
    בכל מקרה, כפי שאמרתי לפני בוסניה- אני מקווה רק לדבר אחד- שאם ננצח לא נחשוב שנגמר ועלינו ושאם מפסיד לא תיפול רוחנו.

15. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

מקווה שתקבלו כמה שיותר היום ופי 3 מזה נגד בלגיה וחלום היורו שלכם ייגמר מהר.

מצב נושא:
הנושא נעול.