נבחרת ישראל: אלישע לוי הוא מאמנה החדש של נבחרת ישראל

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by שי, Oct 21, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Raulito Madridista

אז אולי דווקא יש נק' דמיון בין הנבחרות - שתיהן הגיעו בכושר חרא למשחק נגד רמת-גן, 'שבורות' במידה מסוימת. אם כי ברור שבוסניה עדיפה על אוסטריה של אז(חייב לומר שאולי אנשים לא יאהבו את מה שאני אוהב, אבל עם כל הכבוד לפיאניץ' וגם לצמד החלוצים - בוסניה באמת לא כאלה גדולים). הנבחרת הזו תימדד במאני-טיים, אתמול זה היה הקדימון. בדיוק כמו שהיה עם הנבחרת ההיא. כבר עכשיו ברור שלישראל מודל 2014 יש מאמן רציני על הקווים ולא ליצן שבא לתת שואו במסיבת העיתונאים או זורק משפטים שיככבו אחר-כך ב'הוצא מהקשרו'. כמוכן השחקנים של היום משדרים הרבה פחות באז, אולי רק זהבי מזכיר בקטע הזה את ברקוביץ', רביבו, נמני ושות' - אבל הם הרבה יותר צנועים, שמים את האגו בצד וכן-הלאה.

לא מסכים בנוגע לשירן ייני. לא עולות לי דוגמאות בראש. אולי אביחי ידין מעונת הדאבל למשל. לא חיפשתי שיעשה פדאלדה, אבל עוצר את הכדור קרוב לרגל, יודע להשתחרר מלחץ באמצעות תנועת גוף וכן-הלאה. גם לא ביקשתי כדור עומק לגול(ייני נתן מסירה אחת גדולה אתמול). ולגבי גל אלברמן - קודם שיהיה בסגל, אחר-כך נדבר עליו בתור קפטן. לקראת המשחקים נגד ווילס ובלגיה הוא יהיה בן 32, כבר לא ילד. רק משהו גדול יגרום לשינוי בהרכב הנבחרת. אני לא רואה אותו חלק מהקמפיין הזה, בקיצור.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לי שכן כורדי שמקפיץ כדור על הראש 200 פעם אז גם הוא אולי נחשב מבין הישראלים הטכניים ביותר בארץ? מאיפה אתה מביא את השטויות האלה על ההקפצת כדור, אי אפשר לקחת אותך ברצינות עם טיעונים כאלה נו באמת.
    ייני שחקן בינוני מאוד ולדעתי ההפך ממה שטענת כי הוא מאוד אוברייטד, תיקח אותו למכבי חיפה ואפילו לא מדברים עליו בהקשר של נבחרת. הוא משחק לצד השחקנים הטובים בארץ(ואני לא חושב שמדובר רק מסיבות מקצועיות) אז הוא נראה טוב כי הוא משחק בקבוצה מצליחה, כשהוא שיחק עם ערימת הבינוניים שרצו במכבי בשנים שלפני ג'ורדי ראינו מה הוא שווה. לגבי האינטליגנציה שלו אז ראיתי אותו בשנים האחרונות עושה לא מעט פנדלים שטותיים ברחבה בעיקר על נגיעות יד ותפיסות מטופשות, אז זה שהוא בלונדיני ומדבר יפה לא הופך אותו אוטומטית לאינטילגנט, שחקן בינוני מאוד עם המון מזל ויחסי ציבור טובים ההתלהבות ממנו משגעת אותי.

לגבי קפטן אז כל עוד טב"ח הבלם משחק הוא צריך להיות הקפטן, אלברמן וברדה גם מתאימים מבחינת אישיות אבל בני אותו גיל של בן-חיים. אז אם אני צריך לבחור מבחינת אופי אז רק זהבי, שכטר, ריקן וטיבי עולים לי לראש, לזהבי מן הסתם יהיו התנגדויות ושכטר וריקן לא שחקני הרכב אז האופציה הסולידית ביותר היא איתן טיבי לטעמי.

3. סמואל אטו Member

אלון מזרחי ממשיך לעשות מעצמו צחוק עם הראיונות שלו בתקשורת.
    אני בכלל לא מבין מה הנבחרת של אז טובה מזו של היום.
    הפוטנציאל הטכני היה גבוה, אבל הנבחרת של היום הרבה יותר חזקה מנטלית.
    בדבר אחד הם היו אלופים - מזרחי,רביבו,ברקוביץ׳, טלקר, אבוקסיס - דיבורים בתקשורת.

השולס עולה likes this.
  4. alexshw Member

בינתיים אותה נבחרת בכל זאת הגיעה למקום שני בבית המוקדם ועוד לא ראיתי שחקן ישראלי בדור הזה שמתקרב לקבוצות בהן שיחקו רביבו וברקוביץ'.

oranfu likes this.
  5. riquelme1 Member

בוסניה נברחת טובה בהרבה, מהנבחרת האוסטרית שחטפה כאן חמישיה, כמה ימים לפני שהם באו לכאן הם חטפו 9-0, פאקינג 9-0 מספרד שאז ממש לא הייתה האימפריה שהיא היום. בוסניה לא חוטפת חמישייה כיום גם מהנבחרת הכי גדולה באירופה(גרמניה, ספרד, ברזיל, תחליטו אתם מי היא).

אוסטריה אז הגיע מפורקת, גם בוסניה לא היתה במומנטום חיובי ואם שתי פציעות של שחקנים משמעותיים, אבל זה בטח לא דומה לנבחרת המפורקת של אוטו באהריץ'.

''צרפת של היום לא דומה בכלל לצרפת של אז'', נכון שליימה, צרפת של אז אפילו לא העפילה למונדיאל, צרפת של היום העפילה לרבע גמר.

בקיצר, גיבוב של חרטטנים.

ושאני לא יזכיר לשליימה המתוק את הקמפיניים הראשונים שלו, הראשון והשני במיוחד, כי אחרי זה הקמפיין של לואיס פרננדז יראה כהצלחה מטוהרית.

6. Raulito Madridista

יפה שציינת את השם של איתי שכטר, אם זה היה קורה זה היה די מעניין. אבל שכטר של היום הוא לא השכטר של הדאבל, לא מבחינת היכולת וגם לא מבחינת המנהיגות. הוא משרה אווירה טובה אבל זהו. אני מאוד התאכזבתי ממנו בהפועל בעונה שעברה כשהודחנו מאירופה. הבחור פשוט 'ויתר' על המשחק, עשה אפס תנועה ולא לקח על עצמו. לא דירבן שחקנים אחרים שהיו או צעירים(נניח גורדנה) או כאלה שרק עשו את תחילת דרכתם בהפועל). על הנייר יש לו את כל החבילה - יכולת, כריזמה, אופי(הוא לא מתעסק בשטויות) - אבל לא כל הנוצץ הוא זהב. ואני אומר את זה בתור אחד שחולה על שכטר.

על רביבו וברקוביץ' דיברנו. 'הקוסם' היה מחויב לנבחרת, השני לא. כמה משחקים טובים של רביבו אתם זוכרים? אוסטריה, גולאסו נגד ספרד נדמה לי, אולי הצגה נגד ליכנשטיין וזהו פחות או יותר. סתם כי הזכירו את אבוקסיס - המסירה שלו לברקוביץ' ב-5:0, בשער שפתח את הטירוף - אחד הבישולים הכי גדולים של שחקן בנבחרת.

ברור שאי-אפשר למדוד את זה מן הסתם, אבל אני משוכנע שהנבחרת של היום לא מפסידה בקפריסין כמו זו של הקייטנה של שליימה ובטח שלא מקבלת חמישייה מדנמרק. גם אם הם 'פיזים' וגוטמן היה צריך לשנות משהו בהרכב.

7. סמואל אטו Member

איזה קבוצות? סלטיק?

8. alexshw Member

קודם כל סלטיק של אז זה הרבה יותר טוב מסלטיק של היום.
    ווסט האם יונייטד, מאן סיטי, פורטסמות
    סלטה ויגו שהייתה אז קבוצת צמרת בספרד.

מי מהשחקנים עכשיו קרוב להגיע לקבוצות ברמה הזו היום?

9. Civil Anti Madridista

הקפטן הבא לדעתי יהיה ביברס נאתכו, אני לא רואה מישהו ראוי יותר ממנו.
    לגביי שינויים בסגל לקראת המשחקים במרץ: ניר ביטון ובן שהר מיותרים, בעוד שגל אלברמן, שיר צדק וטוטו תמוז חייבים להיכלל בסגל
    את אבי ריקן לא יצא לי לראות, אבל כל חיזוק לעמדת המגנים היא הרבה יותר ממבורכת.

10. סמואל אטו Member

איפה שיחקו אלון מזרחי, אמיר שלח, יוסי אבוקסיס?
    לקחת את הקבוצה כפרמטר זה רדוד ביותר, כי זה לא נותן לך מדד אמיתי.
    וגם אז הרקורד שלהם לא מרשים.
    קבוצות תחתית באנגליה, ובריחה לכסף של טורקיה.

ואם כבר את רוצה להיכנס לזה.
    הרקורד של טל בן-חיים הבלם יותר מרשים מזה של ברקוביץ׳.
    ערן זהבי שיחק במועדון איטלקי שהשתלב באופן קבוע במפעלים אירופאים.
    נאתכו עושה שמות בליגה הרוסית.
    שכטר היה בבונדסליגה,פרמייר ליג והליגה הצרפתית.
    ועוד ועוד...
    כל זה לא אומר כלום, אבל אם כבר אתה עושה השוואות אז גם פה הם לא בדיוק ״מנצחים״.

מה שחשוב זה היכולת ומה הם עושים על המגרש, ואם אתה מוחק מההשוואות את הניפוח התקשורתי שעשו ל״דור הזהב״ אז אני בספק אם הם נבחרת טובה יותר.

11. Raulito Madridista

אני חושב שכן חסר לנו בסגל שחקן כמו שמעון גרשון או אריק בנאדו - כזה שהיה בשיאו מבחינה מקצועית, גם מנהיג אמיתי וגם נקי משערוריות(מה שאי-אפשר לומר על זהבי, למרות שברור שהוא גם גורר וגם נגרר בגלל כל הסיפורים על הדרבי, רוב הקריירה חוץ מהיום הזה שהוא רצה לעשות שביתה נגד ק"ש כי לא שילמו משכורת או משהו - הוא היה די 'נקי'). כל החלטה שלא תתקבל לא תהיה קולעת במאה אחוז, אבל ביבראס בחירה ראויה.

אבי ריקן משחק כקשר בקבוצתו לפי מה שידוע לי, ושם הוא גם בלט במדי בית"ר. כמגן הוא היה ממש 'עוד מגן' בארץ ואפילו גרוע מזה. לכן אין לו מקום בנבחרת היום. אין עמדה נוספת של קשר מרכזי שהוא חצי באמצע וחצי בשמאל וכקשר כנף הוא נופל משמעותית מכל מה שיש לנו(וגם מחן עזרא לדעתי). מסכים לגבי שיר צדק ומקווה שלא נראה נקמנות כלפי טוטו תמוז. מצד שני, תמוז תמיד הוכיח עד עכשיו שהוא שחקן של 'חצי עונה', מאז הדאבל עם בית"ר, להוציא אולי את עונת הבכורה שלו בהפועל, ככה שהנפילה עוד תגיע.

שכטר הצליח בבונדסליגה בחודשיים הראשונים ומאז..כלום. זה יפה שברזומה יש לו גם בונדסליגה, גם פריימרליג וגם ליגה צרפתית - אבל גם אם הוא לא מגרבץ על הספסל באופן קבוע כמו אלירן עטר - זה לא אומר שהוא סיפור הצלחה. אין מה להשוות לברקוביץ' שהיה העושה משחק בכל קבוצותיו(ומשחק ברמה שלו כמוה שלושער ושני הבישולים נגד יונייטד - אף שחקן ישראלי לא יעשה לעולם לדעתי) וגם לא לרביבו שבקבוצות שלו היה מצוין. הוא היה אליל בתורכיה ולפניכן היה קרוב אפילו לריאל מדריד וברצלונה(לא שאני חושב שהוא מתאים לרמה הזו מן הסתם, אבל זה מרשים). הנשיא של סלטה לא רצה לשחרר.

אם כבר העלנו את הנושא - הרבה מאוד שחקנים ישראלים שיוצאים לחו"ל - פותחים את ההרפתקאה הזו לא רע, סובלים נניח מחוסר מזל של חילופי מאמנים(צריך לבדוק אם לא בוחרים לשחק בקבוצה הכי גרועה בליגה, זו עם התקציב הכי נמוך למשל שרק עלתה ליגה והיא תתנדף ברוח). אבל הבעיה האמיתית היא הפציעות. יש פציעות ויש פציעות. חלק מהפציעות נובעות מכושר גופני פשוט לקוי.

Igi likes this.
  12. Love Is Red Member

אבי ריקן לא מגן שמאלי נקודה סוף, יש לנו מגנים טובים ממנו, אופיר דוידזאדה, עומרי בן הרוש רמי גרשון שיכול לשחק גם כבלם וטוואטחה, את ריקן צריך אם כבר לנצל כקשר.

13. alexshw Member

שכטר היה עציץ בכל מקום באירופה.
    עם ברקוביץ' ווסט האם היו גבוה בטבלה ועד היום מתגעגעים לעונות האלה.
    ברקוביץ' היה שחקן פרמייר ליג לגיטימי, גם סיטי ופורטסמות איתו היו קבוצות לא פראייריות בפרמייר ליג.
    זהבי בכלל ירד ליגה באיטליה וגם היה עציץ באירופה.

טב"ח היה ברמות האלה בעבר. בסיטי וצ'לסי אין לי מושג מה הוא עשה. עד היום נחשב שם לבדיחה. אז אפשר לזקוף לזכותו בעיקר את בולטון.

רביבו היה 4 שנים זר בולט בספרד, אחר כך זר מאוד בולט בתורכיה.

שוב כרגע אין שחקן שמתקרב למקומות בהם היו נמצאים באותה תקופה.

oranfu likes this.
  14. סמואל אטו Member

אתה עושה בחירה סלקטיבית מאוד למה שקרה באמת. אני לא אתווכח על זה.
    אני רק אגיד לגבי טב״ח שאם מוריניו( עם תקציב מהגבוהים בעולם) רוצה אותך ברוטציה של ההגנה שלו, אז כנראה שהבדיחה לא כזאת מצחיקה.
    ושבאופן כללי הנבחרת של היום יותר טובה מהנבחרת המנופחת של אז שהייתה אלופה בזיונים וזיוני שכל.

15. Civil Anti Madridista

אם כך אין כל סיבה לזמן אותו. יש לנו גם ככה אינפלציה של קשרים, אז לתת לריקן דקות במקום בוזגלו או רפאלוב זה יהיה חתיכת בזבוז.
    נקווה שעד מרץ דוידזאדה יחזור להיות המגן המצויין שהיה לב"ש בעונה שעברה, כי על הראש של משומר אני לא רואה פוטנציאלים לצערי.

Thread Status:
Not open for further replies.