נבחרת ישראל: אלישע לוי הוא מאמנה החדש של נבחרת ישראל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנתונים על הרוש וחיימוב זה נחמד. אבל שנהים לא בעונת שיא אם נהיה עדינים.
    לא יעזור כלוםשוער זה הציבות של כל הקו האחורי. כרגע גורש זה השוער בכושר הכי טוב,זה מה יש ועם זה ננצח. יש גם את קליימן שהוא האלטרנטיבה אבל גורש יציב ממנו.

2. Turgi Guest

לדעתי קליימן צריך להיות השוער למשך העשור הקרוב.
    כל עוד הוא לא פתאום נהיה קובאר. אין סיבה שלא יהיה בשער.

orimor2212 ו-amn אוהבים את זה.
  3. amn Member

מסכים עם זה שקליימן צריך להיות השוער כרגע וב-2 הקמפיינים הקרובים לפחות.
    לא הזכרתי אותו כי הטיעון היה בכל הנוגע לחברון.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני באמת לא מבין מה כל כך בולט בגורש.
    אם ננתק מספרים לרגע, הוא ממש לא מציג יכולת אישית יוצאת דופן. הוא נהנה מהגנה שגורמת לזה שבקושי מגיעים לשער שלו בצורה שמצריכה ממנו לבצע איזושהי פעולה מרכזית, והוא גם לא נדרש טקטית לעשות יותר מידי.

קשר שמאלי ו-amn אוהבים את זה.
  5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא שהוא כזה טוב. זה פשוט הכי טוב שיש לנו להציע. תסיק מזה מה שאתה מבין.

6. Drama2 הסמל מעל הכל

גורש הוא השוער הישראלי היחידי שאני מרגיש ביטחון שהוא עולה לכדור גובה (אולי גם צחי גיגי אבל הוא לא לנבחרת, מקסימום בתור שוער שלישי אם מישהו יפצע).

זאת לא סיבה בשביל לזמן את גורש, צריך ללכת עם הדם הצעיר. להביא אותו למשחק-שתיים לספסל ואולי לתת לו כמה דק' בשביל הקטע יכול להיות נחמד אבל זה מיותר. הצלם נתן שנה אדירה, מגיעה לו הזדמנות.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אני בעד לקדם צעירים, אבל לידם צריך שחקנים עם ניסיון.

2. אני בעד לקדם צעירים שמציגים יכולת טובה כבר עכשיו ולא לקדם שחקנים רק בגלל התכונה שכל כך אוהבים לזרוק בישראל "כישרון".

עומר דנינו כן, קני סייף כן, דוד קלטינס כן, עומר אצילי כן, ברק לוי לא, בוריס קליימן לא (בסגל כן, לא כשוער ראשון).

אם אין שוער צעיר שמספיק טוב כבר עכשיו לעמוד בשער של הנבחרת (ואין כזה), צריך ללכת עם דודו גורש שמציג עונה נהדרת בבאר שבע ועושה מה שהכי חשוב לשוער לעשות, מראה המון ביטחון, המון יציבות וכמעט ולא טועה. אפשר אולי בשביל העתיד לוותר על חיימוב כשוער שני של גורש ולתת לקליימן להיות שוער שני, שילמד קצת מגורש המנוסה ושיקבל קצת דקות במשחקי ידידות. אבל להעמיד שוער לא יציב כמו קליימן בהרכב הפותח של הנבחרת, שוער שמסוגל לקחת מצד אחד כדור מהחיבור ומצד שני לקבל גול מבעיטה מ30 מטר או לתפוס אוויר בכדור גובה לא מסוכן או להעמיד חומה כמו שוער של נערים, יכול לעשות יותר נזק מתועלת.
    קודם כל, כי שוער היא עמדה שקשה לפתח בה שחקנים במסגרת של נבחרת, בטח כשכל טעות עולה כמעט תמיד בשער, וטעות קריטית בנבחרת ישראל יכולה לפגוע קשות בשוער צעיר כמו קליימן. בנוסף לזה, אם המטרה זה לקדם שחקנים צעירים כמו דנינו, סייף, קלינטס ואחרים, אז צריך שחקנים עם ניסיון שיתנו להם ביטחון, שחקנים כמו גורש, כמו ברדה, הייתי אפילו פונה לאלברמן שישקול שוב את הפרישה שלו כדי שיקח חלק בטורניר הקרוב, שחקנים שיתנו יציבות וביטחון ושאיתם יהיה ניתן לשלב את השחקנים הצעירים.

3. אמרתי את זה בקמפיין הקודם ואני חוזר על זה גם עכשיו, הנבחרת חייבת להיפתח לכל הקבוצות ולכל הארץ.
    הגיע הזמן שיפסיקו עם המנהג הזה שלמשחקים הרשמים מזמינים רק שחקנים מקבוצות כמו מכבי חיפה ומכבי תל אביב ומוותרים על לא מעט שחקנים מקבוצה כמו באר שבע.
    אם בן ביטון, שיר צדק, אופיר דוידזאדה, דודו גורש, מאור מליקסון ואליניב ברדה לא מוזמנים לנבחרת למרות העונה האדירה שהם עושים, שלא יתפלאו אחרי זה למה שוב רואים שחקנים כמו משומר בנבחרת ולמה הנבחרת לא ממצה את מאגר השחקנים שלה. אי אפשר לוותר על שחקנים מקבוצה כמו באר שבע, או לא לתת להם חלק חשוב בנבחרת כשהם מתחילת העונה הטובים בארץ או בין הטובים בארץ בעמדה שלהם.

8. DRORIKO Member

יש איזו קלישאה רווחת בין הישראלים,בעיקר כאלה שמתנגדים למאמן זר,שאומרת שהבאנו אפילו את נילסן שלקח את היורו עם דנמרק והוא נכשל. הבעיה עם הקלישאה הזאת שהיא מתעלמת מ-8 השנים שהיו בין אותו יורו למינוי של נילסן לנבחרת ישראל. ה-8 שנים הללו לא בדיוק היו מרובות הצלחות מבחינת נילסן,במהלכן נכשל בלהעפיל למונדיאל 94, העפיל אמנם ליורו 96 אבל הודח בסיבוב הראשון, ועם נבחרת פינלנד לא הצליח אפילו להעפיל לפליאוף של מונדיאל 98. מסתבר שגם באירופה לא ממש החזיקו מיכולתיו המקצועיות של הדני,ואפילו לא בדנמרק עצמה. עובדה שלאחר שסיים את הקדנציה אצלנו מצא את עצמו בליגה הדנית השניה. אגב הוא היה שם עונה אחת ופרש מאימון.

9. סמואל אטו Member

הבעיה היא לא עם נילסן( שהוא מאמן טוב מאוד), אלא עם הציפייה שיגיע לפה מאמן ויעשה קסמים רק בגלל שיש לו פספורט של מדינה מהאיחוד האירופי.

לא מצליחים בגלל שיש לך מאמן ממדינה מסויימת, מצליחים כי עובדים בתהליך נכון ומקצועי. לרוב, מי שמסוגל לספק לך את התהליכים האלו, מגיעים ממדינות זרות ולא מישראל.

amn אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

בסדר,אבל אני דיברתי ספציפית על אותה קלישאה. שמתנגדי המאמן הזר לא יציגו את זה כאילו הביאו לפה את קאפלו או קרויף. הביאו לפה דני נחמד שבאירופה לא נחשב אפילו לדרג ג' של המאמנים.

11. סמואל אטו Member

אחרי שמוריניו העביר בישראל הרצאה לאנשי מקצוע יצא שלמה שרף ואמרת לתקשורת: ״ הוא בסה״כ אמר את מה שאני אומר כבר שנים״.
    על פאקו אייסטרן, אחד מהמאמנים הטובים באירופה, עשו פאנל כדי להשתלח בו ולקרוא לו ״מאמן כושר״.

זה לא משנה איזה מאמן יגיע לפה, כולם יקבלו את אותו יחס ברברי ומתנשא מהפרשנים המהוללים בתקשורת(שהם ב״מקרה״ גם מדגם מייצג של אנשי המקצוע של הכדורגל בארץ).

amn ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  12. DRORIKO Member

לא סותר את מה שאמרתי

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עוד לא הייתי קורא לפאקו אחד הטובים באירופה, אבל כן, היחס אליו ולסוזה היה אבסורדי ומאוד מייצג את הרמה הכללית פה.
    אני אגדיל ואומר שגם גרנט לא מוערך כאן כראוי, על כל מקרה.

אני ממש לא תולה תקווה בהיירו, כי אני לא חושב שבמסגרת תפקיד כזה, לפרק זמן כזה, ניתן להביא שינוי. כולי תקווה שמכבי יממשו את התוכניות שמצטיירות בתקשורת, שהן החתמת אנשי מקצוע זרים למחלקת הנוער (אם וים יונק יגיע זה וואו אחד גדול), וגם שבבאר שבע יוכיחו לי שאני טועה ויעשו מעבר לבניית קבוצה לאליפות ויעלו ברמה של המחלקה שלהם (לא רואה את זה קורה).

14. Love Is Red Member

גרנט לא מוערך כאן כראוי?
    אני בין היחידים שטוען שוב ושוב שהקמפיין שלו במוקדמות היה הקמפיין הכי טוב מאז שנכנסנו לאירופה לדעתי.
    ולמה אתה חושב שאנחנו לא מעלים את הרמה של הנוער שלנו?
    כבר תקופה ארוכה שהנוער שלנו עולה ברמה, מה לעשות שאין לנו כסף בשביל לבנות מתקנים כמו שיש לגודלהאר, אבל העובדה היא שהנוער שלנו כיום נמצא 3 נקודות פחות מהנוער שלכם ואלמלא הפסד טכני אנחנו גם מעליכם בטבלה בזכות הפרש שערים.
    אתה רק יודע לזלזל שמתי לב וזה כבר נמאס עליי.
    תגיד שאלונה יכולה להשקיע יותר אני אבין, אבל שהיא לא משקיעה מספיק?
    הנוער שלנו כבר עונה שנייה לא במאבקי תחתית ונמצא באזור של הצמרת - מרכז טבלה, זה יותר ממ.ס אשדוד שכבר עונה שנייה ברציפות נמצאים בתחתית למרות ההשקעה של ג'קי בן זקן בנוער, ואנחנו מעל מכבי פתח תקווה שהם נחשבים לאחת מקבוצות הנוער הכי טובות וגם מעל ביתר טוברוק.
    אז מספיק כבר לדבר בלי לדעת.
    נכון הייתי שמח לראות איזה מנהל מקצועי יותר טוב משרון אביטן, אבל שרון אביטן עושה עבודה טובה מאוד ואני לא מבין מה הטענות שלך פה?
    שוב פעם, אלמלא הפסד טכני היום קבוצת הנוער שלנו הייתה מקום שני 3 נקודות ממכבי חיפה.

אז כן כמו כל הקבוצות בארץ הייתי רוצה לראות אצלנו שיפור בעבודה מהבסיס אבל לטעון שלא משקיעים אצלנו ושרק בונים אצלנו קבוצה בוגרת לאליפות זה פשוט חוצפה.
    יותר מזה אני אגיד לך, יש לנו שני שחקני נבחרת שהם שחקני הגנה, אחד המגן הימני נועם גמון, ועמית ביטון שכבש במשחק האחרון שלנו מול הפועל חיפה.
    דיי כבר לזלזל.

אתה מזלזל בברק בכר, מזלזל בנוער ובהשקעה של אלונה בנוער, אתה פשוט מזלזל בכל דבר שקשור אלינו וזה מדהים אותי פשוט.

15. Drama2 הסמל מעל הכל

על הדשא יש שחקנים, על הקווים יש לוזונים.
    אנחנו לא קבוצת נוער בין הטובות, סתם שמועה. אנחנו חידשנו מתקני נוער בין הראשונים והיה לנו דור זהב*2 ולכן "השמועה" הזו אבל מאז כל בעלי הממון (מיץ' אלונה שחר) לקחו אותנו בסיבוב מבחינת מתקנים + שכר שמשלמים לילדים + צוות אימון. אנחנו תקועים הרחק מאחור תאמין לי.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.