נבחרת ישראל: אלישע לוי הוא מאמנה החדש של נבחרת ישראל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

השינוי הראשון שאנחנו צריכים לעשות הוא בתפיסה.
    אנחנו מדינה קטנה, עם מעט מאוד שחקנים שאפשר לבחור מהם, ועם מעט מאוד יתרונות.
    גם קבוצות הצמרת שלנו, הם לא קבוצות בולטות באירופה, וכן הבלחה של קבוצה כזאת או אחרת פעם בכמה שנים בקמפיין אירופאי מכובד לא תשנה את העובדה הזאת.
    כדי להגיע להישגים, אנחנו קודם כל צריכים להבין את נתוני הפתיחה שלנו.

דיברתי הרבה לפני המשחק מול קפריסין על העובדה שבמשך הרבה מאוד שנים, מאמני הנבחרת צמצמו מאוד את מאגר השחקנים מהם נבחרים שחקנים לנבחרת, ואתמול זה בלט בצורה יוצאת דופן.
    אין שום סיבה בעולם, שמאמן נבחרת יתעלם מהשחקנים של הפועל באר שבע, בטח כאלה כמו אופיר דוידזאדה, בן ביטון או דודו גורש, שאת הפריצה עושים בהפועל באר שבע ולא מגיעים עם רזומה אירופאי או ישראלי מכובד כמו בוזגלו, ברדה או מליקסון.
    הפועל באר שבע סיימה בשנתיים האחרונות במקומות 2 ו 3 והגיעה לחצי גמר וגמר גביע המדינה, ואין שום סיבה למה גוטמן במשך השנתיים האלה הגיע אולי פעם אחת לבאר שבע לצפות בקבוצה המקומית.
    אין שום סיבה להתעלם מקבוצה כמו קריית שמונה, ומשחקנים כמו צדק, בראון וקהת שבשנתיים האחרונות סיימו במקומות 3 ו 2 ואף זכו בגביע המדינה עם קריית שמונה.
    אין שום סיבה להתעלם מכישרון צעיר כמו דנינו, שהיה טוב בעונה שעברה במכבי פתח תקווה ונמצא השנה בכושר מצוין, רק כי הוא משחק במכבי פתח תקווה. אני חושב שגם מוחמד כליבאת פתח מצוין את העונה וגם הוא היה צריך להיות בסגל או לפחות מועמד לסגל.

ההעדפה הזאת לשחקני מכבי תל אביב, רק כי הם לובשים את החולצה הצהובה, גם כאשר הם מייבשים את הספסל במכבי או פותחים עונה בצורה רעה, מובילה לכך שהנבחרת לא ממצה את מלוא הפוטנציאל שלה.
    אין שום סיבה בעולם שבן הרוש, שהוא בלם שהוסט לעמדת המגן השמאלי בגלל ריבוי בלמים במכבי ת"א, ושאין לו שום איכויות התקפיות, יפתח בנבחרת כמגן שמאלי רק בגלל שהוא מגיע ממכבי ת"א. בעמדת המגן השמאלי צריך לפתוח מגן שמאלי טבעי, כזה שיכול לתקוף ולעזור בשטף ההתקפי ולא אחד שעובר את החצי פעמיים במשחק וגם אז הורס את ההתקפה כשהוא מחזיר אחורה לשוער.
    שירן ייני הוא קשר אחורי טוב, ובמשחקים ששיחק בנבחרת כקשר אחורי הוא עשה לטעמי עבודה טובה, אבל אין סיבה שבעולם שהוא יוסט לנבחרת לעמדת המגן הימני רק כי הוא לובש את החולצה הצהובה. כמו בן הרוש, הוא לא תורם התקפית, וכשיש לך שני מגינים שבקושי עוברים את החצי המשחק שלך נתקע, הקיצונים שלך מתקשים, והכל נראה עקום.
    אין סיבה שדור פרץ, רק בגלל שקיבל דקות בקבוצה הבוגרת של מכבי תל אביב, כשהוא אפילו לא משלים עונה אחת במדי מכבי ת"א, יועדף על פני שחקנים כמו קהת או בראון שהוכיחו את עצמם בשנים האחרונות לאורך זמן,

גם שחקני מכבי חיפה, שמציגים יכולת מאכזבת בשנים האחרונות, זוכים להקלות והנחות רק בגלל שהם מגיעים ממכבי חיפה.
    שכטר, דגני, משומר, הם שחקנים שמציגים יכולת חלשה בשנים האחרונות ואם הם היו במכבי פתח תקווה או אפילו בית"ר י"ם והפועל באר שבע, הם לעולם לא היו מקבלים זימון לנבחרת ישראל.

לזה יש להוסיף את העובדה שמאמני הנבחרת שמגיעים מישראל, הם לרוב עם השחקנים המקורבים להם, ועם השחקנים שפחות מקורבים להם, ועם כל מיני קומבינות שמובילים לכך ששחקן כמו עטר בשיאו לא נספר רק כי הוא בקליקה הלא נכונה או לכך שמתעלמים משחקן כמו בוזגלו.

אנחנו צריכים מאמן זר, ומעל לכל צריכים להבין שנבחרת ישראל היא של כל המדינות וכל הקבוצות בליגת העל ולא רק קבוצות ספציפיות. אנחנו מדינה כל כך קטנה שאין לנו את הפריבלגיה לבטל כל כך הרבה שחקנים וקבוצות רק כי הם לא באיזור הנכון בישראל או לא בקליקה הנכונה.

2. עידן444 Member

זה גם מצחיק כי ההגנה של מכבי חיפה היא לא הבעיה. אם החלק הקדמי של מכבי חיפה לא צריך 5 הזדמנויות כדי לתת גול אני בכלל לא בטוח שמכבי חיפה מסתכלת היום על ב״ש מלמטה כאשר גם נכון לכרגע כאשר מפרידים בין הקבוצות 11 מקומות ב״ש ספגה יותר ובינתיים החלק הכי פחות טוב שלה הוא ההגנה בראשות הבלם הישראלי הכי טוב בארץ והבלם הזר הכי טוב בארץ.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבר הראשון שמליקסון עושה הוא להרים תיד לנבדל כי זה מה שהוא עשה.
    אם היה יורד עם השחקן היה שובר את המלכודת נבדל.
    אולי במחשבה לאחור מליקסון היה צריך לקחת החלטה אחרת ולהמשיך עם השחקן גם במחיר של שבירת הנבדל, אבל מכיוון שהוא קיצוני ולא מגן אני לא מצפה ממליקסון לחשוב חכם הגנתית. מדגני אני כן מצפה לחשוב הגנתית.
    דרך אגב, לא יודע מה ראו בטלויזיה, אבל מהנקודה שאני הייתי בטדי זה נראה שגם בגול הראשון זה דגני ששובר את מלכודת הנבדל בבעיטה החופשית.

דקל קינן פרש ושכח להודיע, כמו ורמוט, להיות טוב ממנו לא אמור לזכות אותך בחולצת הנבחרת ולטעמי גם לא בחולצת מכבי חיפה.

סטויקוביץ בבאר שבע עזר להם לגנוב נקודה וגם בשאר המשחקים הוא נפלא. גם מול מכבי כשהוא היה אשם בשער של בן בסט הוא לקח כמה כדורים גדולים. מי שלא רואה את הבעיות בהגנה של חיפה ואת העובדה שלמרות שיש להם את השוער הטוב בליגה הם לא מאיימים על האליפות צריך להתמקד בדגני או קינן או טוואטחה או משומר במהלך מספר דקות במשחק ואז תבין החלק ההגנתי שלהם חלש.

4. DRORIKO Member

@Sir Alex Ferguson
    מכבי חיפה עד עכשיו ספגה 6 שערים,שער אחד פחות מההגנה המהוללת של מכבי פ"ת ורק אחד יותר ממכבי. הגנה זאת לא הבעיה שלה,גם לא בעונה שעברה אגב(לחיפה היתה את ההגנה השלישית בטיבה אחרי מכבי ורעננה,ובניגוד לרעננה חיפה גם שיחקה התקפי בכל המשחקים).

נערך לאחרונה ב: ‏11/10/15
    oranfu ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נ.ב
    מי שלא ראה את ההתעלמות מדסה כשהוא היה בבית"ר, את ההתעלמות מעזרא שהוא היה בנתניה, את ההתעלמות מברדה לפני שעבר מבאר שבע למכבי חיפה, וכן הלאה וכן הלאה, לא יבין לעולם על מה אני מדבר כשאני אומר שיש קבוצות בארץ שלא סופרים בכלל ושלא מחפשים בהם שחקנים גם אם הם בכושר הכי טוב בארץ וגם אם הם הכי טובים בארץ מבחינת יכולת.
    מי שמאמין ששחקנים כמו משומר או פרץ היו מקבלים זימון לנבחרת היום אם הם היו משחקים במכבי פתח תקווה, או באר שבע, או בית"ר, הוא קרוב לוודאי אוהד של קבוצה שתמיד ספרו אותה בנבחרת.
    מי שאוהד הנבחרת שנים כמוני, ונושם את הכדורגל הישראלי שנים כמוני, שם לב איך במשך שנים יש קבוצות שמתעלמים מהם בצורה מפורשת בעוד יש קבוצות שגם אם הם יסגרו את הטבלה ימצאו נציגים שלהם בנבחרת.

oFiRzZz, Roma, סגול בדם ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  6. DRORIKO Member

מרציאנו זומן מאשדוד. מליקסון,בוזגלו וברדה(אלוהים יודע למה) זומנו מבאר שבע. אופיר דבידזדה עד הדקה ה-90 דובר שיפתח אתמול. יש את בן סהר כמובן. קהת זומן עוד כששיחק בק"ש. שלומי אזולאי זומן(ממתי אגב בית"ר זה לא מועדון גדול?). אגב לא רק שגוטמן לא סופר את חיפה,הוא לא סופר גם את הפועל שזה לא רק מועדון גדול אלא המועדון שהפך אותו למה שהוא.

Turgi ו-oranfu אוהבים את זה.
  7. קשר שמאלי Member

אל תבלבלו אותו עם עובדות

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אנשים מאשימים את מליקסון. מה יש להאשים שחקן שמוצב בתפקיד זר לו לגמרי? מה למליקסון ולחוכמה הגנתית?

לכו למכבי תל אביב נגד פלזן בחוץ, כשיוקאנוביץ' היה צריך שני שערים, ותבינו מה ההבדל בין מאמן בינוני למאמן איכותי. יוקאנוביץ' הצליח להביא את התוצאה מבלי להפקיר את ההגנה ומבלי להשתגע, גוטמן עשה חילופים ברמה של אייל לחמן ואלי כהן הגנן, החילוף של תומר חמד לא היה קשור לעולם. מי שהיה צריך להיכנס זה אבי ריקן, שהיה נותן המון דינמיות ומביא את הדומיננטיות בקישור לישראל.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  9. עידן444 Member

אני מבין על מה הוא מדבר בעניין הזימונים ויש בזה משהו אבל אני בטוח לא במאה אלא במיליון אחוז שכל אלה שמתבלטים בליגה בקבוצות קטנות לא יביאו את הנבחרת לשום מקום. רק למקום רע יותר.

10. קשר שמאלי Member

שיר צדק יוביל את הנבחרת לזכייה בגביע העולם

נערך לאחרונה ב: ‏11/10/15
  11. עידן444 Member

אגב, אלה שיוצאים להגנתו של מליקסון, טוענים שהוא יצא לנבדל ואני שואל- למה שחקן שהוא לא מגן יחשוב על פעולה זרה לו שדורשת תאום ותרגול כמו יציאה לנבדל? לדעתי זו היתה בעיקר עצלנות ותרבות ה״יהיה בסדר״ שכל כך מתאימה לישראלים ובמגרש הכדורגל מול קבוצות ונבחרות אירופאיות ואפילו הבינוניות ביותר- אתה פשוט נענש. ה״יהיה בסדר״ הזה לא עובד באירופה. בליגה שלנו אולי כן כי קדוסי, אבידור ואבו חצירה צריכים 3-4 מצבים כדי לתת גול.

oFiRzZz ו-oranfu אוהבים את זה.
  12. yedidel Member

גם אני חושב שמליקסון ניסה לצאת לנבדל, מכיר אותו מספיק זמן והוא לא שחקן שיתעצל.
    בכל מקרה היתה פאניקה רבתי בחלק האחורי לאורך כל רבע השעה האחרונה ככה שלא נראה לי שזה מה שהכריע את המשחק...

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

הייתי בטוח שהדיונים על מליקסון הם בלעדיים לרשתות החברתיות של אוהדי באר שבע.

מליקסון היה לא אחראי. נכון שהוא היה בעמדה שזרה לו, אבל בדקה כזו, שעלית בסה"כ 15-20(?) דקות לפני כן מהספסל, אתה יכול להמשיך ללוות את השחקן שאיתך ולא לתת לו לעבור אותך בכזו קלות בלי כדור.

לא הוא זה שהרס את הקמפיין. לא הוא זה שהרס את המשחק, אבל הוא אשם (לא בלעדי) בגול השני. מצחיק לראות את ההתייפייפות של האוהדים שלנו ברשתות החברתיות (ולמען האמת, משה, עם כל הצער שבדבר - גם שלך) על הנושא הזה ועל הנסיון "לרכך" את האשמה של מאור. ברור לי שאם זה היה טל בן חיים, ערן זהבי או כל שחקן שלובש צהוב אחר בדיוק באותה סיטואציה כמו של מאור אף אחד, אבל אף אחד לא היה אומר "דיי, טב"ח הוא לא מגן אז חבר'ה הוא לא אשם".

oFiRzZz, Turgi, henry1 ו-3 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  14. DRORIKO Member

מילה במילה ממה שכתבתי אתמול. גוטמן ברשעות עשה ספין והפיל את כל הקמפיין על מליקסון. אגב אני לא מסכים עם המשפט האחרון, גוטמן הוא מספיק ציני בן זונה כדי למכור גם את זהבי בשביל להציל את עצמו.

15. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ב'אף אחד' התכוונתי למרבית האוהדם שלנו ברחבי הרשת, הן בקבוצות הפייסבוק והן בפורום האוהדים, לא לגוטמן.

לא עקבתי יותר מדיי אחרי הכתבות בתקשורת מאתמול, אבל מרפרוף קל לא ראיתי איזה כתבה עם כותרת שזועקת "ביקורת על מליקסון". זה לא נראה לי הדבר הכי חם להתעסק בו.

מצב נושא:
הנושא נעול.