ואוו, כמו שכל שחקן נורמלי היה עושה, מגיע לו איזה פרס מיוחד? הוא גם החטיא שנייה לפני כן אחד על אחד, להזכירך.
אז זהו ש...מלחמה ועקשנות זה משהו נדיר בחלוצים של היום. רוב החלוצים שאני ראיתי, כמו הנרי ואטו בברסה, לא היו רצים לקחת את הכדור הם לרוב היו תופסים את הראש או נכנסים לפאניקה ועושים 101 דברים אחרים. הוא לעומת זאת היה הכי רגוע ובישל. הוא תיקן אחרי 5 שניות את ההחמצה. צריך יותר מזה?! לדעתי זאת גדולה אמיתית של חלוץ ושל שחקן כדורגל בכלל. לא, קאוט לא נוצץ ולא טוב כמו ואן פרסי, או כמו רובן ולא כמו ואן ניסטלרוי, אבל שוב-הלוואי והיה להם טיפטיפה מהמלחמה, העקשנות והיעילות שיש לו. חלוץ גדול ושחקן כדורגל בפרט נמדד לדעתי ברגעים האלה, אחרי החמצות, אחרי פאשלות. הוא כל פעם מוכיח לי אחרי פאשלה שהוא יחזור ויתקן, הוא לא יעלם ולא יברח.
קשקוש בלבוש, מה אכפת לי מ'מלחמה ועקשנות' אצל חלוצים? חלוצים צריכים להבקיע גול ולשחק כדורגל טוב, מה שדירק רחוק מאוד מלעשות. שחקן רע.
ואילו אותי הטור הזה טיפה מעצבן, . אבי כותב ואדם מאוד מאוד מוכשר לדעתי ובכלל בין היחידים שאני נהנה לשמוע ולראות בערוץ הספורט, אבל בגלל נקודות קטנות מאוד הטור הזה צורם לי ואני מקווה שאתה קורא את הדברים. נתחיל בסוף טוונטה העפילה לאחר הפלייאוף של הליגה ההולנדית למוקדמות ליגת האלופות על חשבונה של אייאקס. לאחר משחקי ההכנה די היה ברור שהוא יפתח וגם כתבתי על כך שהוא ישמש כנראה כעוגן במרכז המגרש. לגבי התפקוד שלו - מדוע לא להזכיר שהוא הבקיע בגנק 12 שערים בשתי עונות , או שאת עשרים ושניים השערים שלו בברדה הוא הבקיע בארבע עונות ? למעשה תופקד אנגלאהר כקשר התקפי לכל דבר ולעיתים תיפקד כאיש המטרה, אבל חלוץ מרכזי (התפקיד שלו בנערי פיינורד)לאורך כל הקריירה עד לרוטן זה לא. רוטן אכן לקח אותו לשיחה והורה לו לשחק יותר מאחור ושינה את תיפקודו ואנגלאהר מודה לו על המהלך עד היום. כן אלה דברים קטנים, אבל מדוע לא להשקיע קצת יותר, הרי זה לא יפגע בטור עצמו שהוא מעולה גם כך ? לפני ארבע שנים צפה אנגלאהר מול מסך הטלוויזיה בהולנד משחקת בפורטוגל כשהוא לבוש בחולצה כתומה כאחרון האוהדים, לפני כשנתיים במונדיאל בגרמניה הוא שוב היה לבוש בכתום מול הטלוויזיה מעודד את הנבחרת. אמש הוא לבש כתום ונתן לאוהדים סיבה לשמוח.
מה שמצחיק הוא כמובן המתעוררים והמתפלאים. הרי בינינו, רוני, גם בהולנדי כאן כל העונה שיבחנו אותו וטענו שהוא בין ההולנדים הטובים היום. הרי קצת עבודת מחקר הייתה מראה לנו שמדובר באחד מהטובים בהולנד ואחד מהפוטנציאלים להיות כוכב גדול. אבל כנראה שאם אתה משחק בהולנד (ולא מבקיע 33 שערים בעונה) אף אחד לא מכיר אותך. אלמוני בשביל מי ? בשביל הפופליזים והאנשים שרואים מלבד איטליה-ספרד-אנגליה קצת מגרמניה וצרפת וזהו.
אתה מדבר שטויות. יש לו 25 גולים בשתי עונות בליברפול שזה ממוצע לא רע בכלל, שלא נדבר על התקופה שלו בהולנד שמה הוא גם הפציץ. בנוסף למלחמה שלו הוא יודע להבקיע ועוד איך, וגם במאני טיים, צריך להזכיר לך את הגולים שלו בכל שלב העונה בליגת האלופות?
דווקא היום בהולנד היו יותר עסוקים בהתלבטות בשאלה הגורלית - האם זה היה המשחק הטוב ביותר של הולנד מאז ה2:1 על ארגנטינה ב98 ? או מאז ה6-1 על יוגסלביה ב2000?. הרוב הולך עם הראשון...אגב. אני עם לירן. מהר - לקרקע. ואן פרסי כשיר לחלוטין לצרפת. רובן עוד לא.
מבחינת יכולת זה הטוב יותר מאז המחצית הראשונה נגד צ'כיה ביורו 2004, אבל אז זה הסתיים במפח נפש... מבחינת משחק, יוגוסלביה זאת לא ארגנטינה ולא איטליה.. לכן אני גם הייתי אומר מאז ארגנטינה ב-98'. אבל מספיק, לשכוח ממה שהיה אתמול, יש משחק חדש לחלוטין ביום שישי.
חבר'ה, באולטרסייד יש את התקציר המלא (20 דקות) מהשידור ההולנדי. חייבים לשמוע את השדר ההולנדי אחרי השלישי של ג'יו.. http://www.ultrasuid.nl/indexmain.html
http://cache.daylife.com/imageserve/09HD3Yxg4gc3b/610x.Xxx תמונה שכדאי לזכור .. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx