... ומנגד פודולסקי שוב ישחק כקשר שמאלי. ולאב בשלו. זה נקרא משחק אימון וזה בדיוק הזמן לתת לצעירים חסרי הבטחון קצת במה. טרוכובסקי חייב לראות דשא, על חשבון פודולסקי שיכול לעשות רוטציה בהתקפה עם גומז וקלוזה. אם אכן יוגי לב יעלה בהרכב שהבאת לירן, פייר, אני אהיה מה זה מאוכזב?! שום חדשות, שום בשורות.
זה ממשיך כחלק מהבעיה שגילינו אצלו (יוגי) ביורו: הוא לא יודע להפיק מסקנות ולקחים מכל משחק (ובכלל מכל היורו). ובכלל טרוכובסקי כבר מזמן הוכיח לי שהוא שחקן ששווה הרכב פותח.
הבעיה היא שיש ללאוו דברים מקבועים והוא עקשן או גאה מדי בשביל לשנות אותם. לדוגמא פודולסקי באגף שמאל, הרי זה היה ברור שזה לא יותר מגימיק, אבל בגלל שזה גימיק שלו הוא דבק בו ומסרב לתת לטרוכובסקי לדוגמא את ההזדמנות. כנ"ל לגבי קלוזה או גומז, מה קרה אי אפשר לתת להלמס ולקוראני לפתוח? או לזמן את קיסלינג? או לתת הזדמנות למארין בימין במקום שווייני או לזמן את הילדבראנד? לאט לאט זה גובל בטיפשות
פייי כולם פה מאמנים אחד אחד, למה אם לא מאמנים ת'נבחרת? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לאוו לא עקשן כי לאוו שינה כבר המון דברים בזמן הכהונה שלו, ניסה דברים, וממשיך לנסות דברים. לא בטוח עדיין שטרוכובסקי מתאים להרכב הראשון בנבחרת ולא בטוח שהוא מתאים לצורת המשחק של הנבחרת. תנו לזה זמן. מארין זה בכלל לא על הפרק, ילדים יחכו לזמנם, בנתיים שיתבשלו. לאוו מאמין בפולדי בצד שמאל כמו שהוא מאמין בלאם מצד ימין וקלינסמן או היצפלד גם עם מגנים ימניים זבל לא מוכנים לשנות ולהעביר גם את לאם לימין, אז היצפלד הוא עקשן גאה? חשוב שנית.
תגיד קייזר, אתה בעד או נגד העקשנות של לב, שנבין? אם טרוכובסקי לא יקבל הרכב עכשיו במשחק אימון, אז תזכור שבעוד X חודשים אין סיכוי טרוכובסקי יפתח, גם אם פודולסקי בגבס (חו"ח). (אלה הדברים בדיוק שנדונו כאן ביורו האחרון!) אההה, נזכרתי: לאם כן שיחק פעם בימין ופעם בשמאל תחת היצפלד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
היצפלד לא אהב לתת ללאם לשחק בימין ולכן רק במקרים חריגים זה קרה. ברור שהיצפלד לא עקשן זה מה שאני מנסה לומר, זה הדרך בה מאמן ספציפי רואה את הדברים וכל מאמן רואה אחרת. גם לאוו לא עקשן כי גם הוא עושה הרבה שינויים. אולי הוא לא רואה כמוך שטרוכובסקי אי פעם יתאים להיות שחקן הרכב, אולי גם מאמן אחר לא היה רואה את זה. אתה לא יכול לבוא ולבחור הרכב ולומר שכל מי שלא שם אז המאמן הוא ככה או אחרת. הרי מי המאמן? אתה או הוא?
מארקו מארין - התגלית החדשה של נבחרת גרמניה כובש היום במשחק הידידות נגד בלגיה. לצורך העניין, לא ראיתי את הגול, אבל עצם זה שנרשם בסטטיסטיקה זה כבר מצוין. הבחור לאט לאט יצבור ניסיון. יש לי אמונה גדולה בשחקן הזה ותקוותי הגדולה היא שהוא יהיה שחקן הכנף הבא של המנשאפט. בשנתיים האלה הוא יכול לצבור אף מספיק ניסיון כדי להיות שחקן הרכב בדרא"פ 2010.
משחק מאוד פושר של הנבחרת, אבל מצד שני, קשה לפנות בטענות כי קו ההגנה הבלגי היה כל-כך צפוף וקשה לפריצה. שני שחקנים שראויים מבחינתי לצל"ש היום: טרוכובסקי על משחק גדול, כל פעם נלחם ולא מוותר, שרף המון קלוריות היום. ומרקו מארין על השער הפנטסטי. איזו אינטילגנציה יש לו ברגליים. אני גם מאמין כמו עדי (FC BAYERN) שמארין עוד לא אמר את המילה האחרונה שלו. עוד כמה שנים יתפתח לנו שחקן ענק.
בסופו של דבר לאוו הפתיע ונתן לטרוכובסקי לשחק והסית את פולדי חזרה לעמדת החלוץ. מעבר לזה די הפתיע אותי לראות את טסקי בהגנה, טוב שזה רק משחק ידידות, כי ברמה הגבוהה יותר ובמשחק רשמי אין לטסקי סיכוי ממשי מול מרטסקר או ווסטרמן ( שאני מקווה שימשיך לקבל אשראי מקום מטצלדר). טרוכובסקי לא היה גדול אתמול, אבל הוא בהחלט נכון להיום האיש שלנו לאגף שמאל. ההרכב שאני רוצה לראות בקרוב: אנקה - פריץ, מרטסקר, ווסטמרן, לאן - שוויינשטייגר, רולפס, באלאק (היצלפסרגר), טרוכבסקי - פודולסקי, קלוזה ( גומז). סה"כ משחק לא רע של הנבחרת, מרקו מארין מראה שוב את הכישרון שלו, וקלוזה מראה שוב שמשהו ממש רע עובר עליו.
אין ספק שהווינגרים הקבועים של המנשאפט צריכים להיות שוויני וטרוכו. שני השחקנים האלה מפגינים את הביצועים הכי טובים, כשמארקו מארין מגבה אותם עם הכישרון העצום שלו מהספסל בינתיים. באמצע פרינגס (ובמידה ופצוע- רולפס) ובאלאק כמובן (לא אוותר על הלוזר שלנו כ"כ בקלות...) כאשר היצלספרגר וג'ונס מגבים מהספסל. מה שאני מוטרד ממנו יחסית בזמן האחרון אלה החלוצים - היחידי שכובש הוא קוראני, ואנחנו יודעים טוב מאוד שאין הרבה מה לשים על כתפיו כשמדובר בהופעה במדים הלאומיים. קלוזה ופולדי לא פוגעים, ושאר החלוצים זה פשוט לא זה. ההגנה כרגיל - סולידית, ואמר נכון לירן שצריך לתת את הקרדיט לווסטרמן שמציג יכולת טובה מאוד. אני לא בטוח אם צריך לתת לפריץ את עמדת המגן הימני, כשבעצם פרידריש מוכיח לנו כבר בפעם המי יודע כמה שהוא עושה את העבודה הכי טובה בעמדה הזו. והמאמן? לאוו - אני אישית מחבב אותו, אבל לאחרונה הוא מגלה סימני חולשה ואת הצד הבעייתי שלו. אין לי דעה נחרצת בעמדה זו.
בעיקבות הפציעה של פרינגס החליט יואכים לאוו לזמן שחקן שזמן רב לא שמענו עליו - אנדראס הינקל ! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx הסגל למשחקים מול ליכטנשטיין (שבת) ופינלנד (רביעי): שוערים: רוברט אנקה, טים וויזה הגנה: קלמנס פריץ, מרסל יאנסן, פיליפ לאם, כריסטוף מטצלדר (?? עוד לא נבראנו מהמחלה יוגי??), כריסיטיאן פנדר, סרדר טסקי, הייקו ווסטרמן, אנדראס הינקל קישור: מיכאל באלאק, בסטייאן שווינשטייגר, פיוטר טרוכובסקי, תומאס היצלספרגר, סימון רולפס, מרקו מארין. התקפה: קווין קוראני, מריו גומז, לוקאס פודולסקי, מירוסלב קלוזה, פטריק הלמס. הרכב שלי: אנקה - לאם, ווסטרמן, טסקי, פנדר - רולפס - שווינשטייגר, באלאק, טרוכבסקי - גומז, פודולסקי דעתכם?
שני דברים דנידין: מצלד הוא לא כזה נוראי. כולנו נשמח לקבל אותו בפורמה של המוניאל האחרון. פשוט התזמון של היורו היה ממש גרוע מבחינתו. כאלה משחקים עשויים להחזיר את השחקן למסלול. לגבי הינקל: זה שהזמין אותו לא אומר כלום. זה כולה ליכטנשטיין. אני חושב שאם ליוגי היה מספר הטלפון שלי, הוא היה מזמין אותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx