פודולסקי בשמאל זו בהחלט אפשרות מעניינת. למען האמת, יכול להיות ש-5 קשרים זו פשרה שדווקא מתאימה מאוד לנבחרת שלכם, לפחות לאור הבית המוקדם שהוגרלתם אליו. בשביל לשבור את ההגנה הסרבית תצטרכו הרבה בעיטות מרחוק (חבל שאין באלאק, הא?) וגם מול גאנה אני חושב שחשוב להבטיח את השליטה במרכז המגרש. במקרה כזה קלוזה יהיה זה שיפתח, או קאקאו?
במקרה הזה, השועל המנוסה בנבחרת נחשב לבאנקר בעיני יוגי לאוו, לכן כל חלוץ שיעלה לפני קלוזה יחשב להפתעה.
לפחות זה. ייאמר לזכות הגרמנים, שלצד ספרד, ובמידה מסויימת אנגליה, הם מהנבחרות הגדולות הבודדות שלא השאירו מרצון שחקנים שנחשבים לבאנקרים בעיני האוהדים. נקווה שזה ישתלם להם עד למפגש מול ארגנטינה...
מבחינת צעירים מדובר על נבחרת מאוד צעירה, בעיקר בהגנה, וגם לא מאוד מנוסה במשחקי נבחרות. בסך הכל 12 שחקנים (11 ללא באלאק) מתוך ה-30 שזומנו לסגל המורחב הם בעלי מספר הופעות דו ספרתי, בנוסף 11 עם פחות מ-5 הופעות בנבחרת הבוגרת. לטעמי זה מצויין, חילופי דורות, נבחרת של ותיקים עם צעירים. בהגנה תשים עין, כמובן אם לא יינופו על: הולגר באדשובר, בלם/מגן שמאלי צעיר שפרץ השנה להרכב הבאוורי ונותן עונה אדירה, פשוט תענוג הילד הזה. שיחק 33 משחקים מתוך 34העונה בליגה! מספר 2 בצוותא עם באסטי אחרי לאהם ששיחק בכל המשחקים. דניס אאוגו מגן שמאלי מצויין, משחק בהמבורג כמעט תמיד בהרכב הפותח. רגל שמאל טובה, יודע לבשל. אם אני לא טועה בישל גם במשחקו הראשון בנבחרת (והיחיד) נגד מלטה. ג'רום בואטנג שסלע כבר הזכיר, אתלט אדיר, גבוה, חזק ומהיר. 12.5 מיליון אירו אמורה הסיטי לשלם עליו, לפי סעיף השחרור שלו בחוזה. ידוע בגרמניה גם כאח של קווין שהרס לבאלאק את המונדיאל, שאגב בחר לשחק בגאנה. אנדי בק, מגן ימני, אני חושב שהוא יהיה אחד מהמנופים. נתן בשנה שעברה עונה מצויינת, למעשה כמו כל הופנהיים אבל איכשהו קצת נעלם כמו הקבוצה עצמה. נוייר, אם יישמור על יציבות, יהיה השוער הבכיר בגרמניה. הוביל את ההגנה של שאלקה העונה, כמות הטעויות הטיפשיות שלו ירדה, אבל עדיין קיימת. מצד אחד יכול לתת משחק אדיר, מצד שני ברגע אחד לאבד משחק. הוא מאוד מהיר, יציאה אדירה מהמקום, ידיים ארוכות שמגיעות כמעט לכל מקום. זכור בעיקר מההצגה שלו מול פורטו בדרגאו, שמינית גמר ב-2008. בקרב הפנדלים גם עצר 2 מתוך 3, כולל הצלה אדירה מליסנדרו לופז (?) או גונזאלס, לא חשוב. אני הייתי אומר שמבחינת החתוליות הוא רחוק מאוד אבל קצת דומה לחתול מאנציג, ספ מאייר האגדי. אלו בגדול הצעירים בהגנה. ארבעתם, יחד אוזיל, קדירה, ומארין זכו באליפות אירופה עד גיל 21 ב-2009. טוני קרוס הוא אחד השחקנים שהיה סביבם הייפ עוד באמצע גיל הטיפש-עשרה. זכה בשחקן המצטיין במונדיאליטו, המונדיאל עד גיל 17 בזמנו, גם באליפות אירופה הוא זכה בתואר. בגיל 17 בלבד ערך את הופעת בכורה במינכן. לי אישית הוא זכור לראשונה מהמשחק בבלגרד, שבמו רגליו הוא ניצח. היינו בפיגור, הוא נכנס ממש בדקות האחרונות כמחליף, בישל לקלוזה וכבש בשנייה האחרונה. כרגע הוא מושאל ללברקוזן, עונה שנייה. יחזור בעונה הבאה הביתה. הוא מאוד טכני, בעוד כמה שנים יהפוך להיות רשמית אומן בבעיטות חופשיות. לי אישית הוא לא מספיק רב גוני, אבל עם הכשרון שלו מספיק גוון אחד. מבחינת דקות אי אפשר לדעת עם יוגי, אני מניח שהוא יעדיף לשלב את המנוסים יותר בהרכב, וינפה את מרבית הצעירים מהסגל. מולר וקרוס אמורים לקבל דקות.
המון תודה על הסיקור המעמיק. נבחר לעקוב אחרי כמה מהחבר'ה הצעירים, הגרמנים בד"כ מגלים לעולם שחקן או שניים בכל טורניר גדול. אגב, ציינת שבואטנג-האח משחק עבור גאנה. האם הוא זומן למונדיאל? אם כך, האם מדובר בהיסטוריה, במידה ושני האחים אכן ישחקו האחד נגד השני בטורניר עצמו?
כן האח זומן, הוא נמצא בסגל המורחב. לכן גם לירן זעם פה על העבירה שלו, הספק מכוונת מראש נגד באלאק בשבת. אני לא בקיע בכדורגל בגאנה ולכן אני לא יודע אם הוא יהיה שותף בכלל. לאחר בדיקה קצרה, מסתבר שיש לו 0 הופעות בגאנה כך שאי אפשר לדעת. בכל מקרה סיפור מאוד מעניין אם באמת שניהם ישחקו אחד נגד השני.
האפשרויות היחידות שאני רואה לתקדימים הן במידה וצרפת שיחקה נגד אחת הקולוניות לשעבר שלה (אלג'יריה, מרוקו, תוניס), שתיים מהנבחרות הבריטיות נפגשו במונדיאל, שתיים מבין אורוגוואי, צ'ילה וארגנטינה נפגשו, או שתיים מבין נבחרות ברית המועצות. בהחלט ראוי לבדיקה, נחפש על זה קצת.
טוב אז אני מקל עליך. קיים מקרה אחד, והוא של אב ובנו ולא אחים. האב מרטין ונטולרה ששיחק במדי נבחרת ספרד ב-1934 ובנו חוסה ששיחק במקסיקו ב-1970. (אני מקווה שהגיתי את השמות נכון ו והחברה דוברי הספרדית לא יבואו להטיף על הגייה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx וייתנו קצת מידע על המקרה המעניין במקום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) הרשימה המלאה רשימה אדירה, הכוללת אב ובנו, דוד ואחיינו, בני דודים, ואפילו סב ונכד. אגב, איך שכחתי מקודם. תשים עין על מסוט אוזיל, הוא השם החם מכולם.
אם יש רק מקרה אחד שבו שני בני משפחה שיחקו בנבחרות שונות, אז כנראה שאין אף מקרה שבו שני בני משפחה שיחקו האחד נגד השני.
אהלן חברה חזרתי אחרי שתיקה ארוכה וכמו כולם גם אני מתרגש לקראת המונדיאל. כמה שאלות ותובנות שלי מהעונה האחרונה: - למה העליהום הנוראי פה על מרטאזקר. אוליי לא עונה גדולה אבל הבלם עם הניסיון הגדול בנבחרת ובזירות אירופיות. על תשפטו אותו ואת ויזה בגלל הפילוסופיה ההתקפית של שאף, הוא עדיין בלם מצויין. - פרינגס במקום באלאק, פתרון טוב בעיקר בתחום המנהיגות והניסיון. אמנם יותר הגנתי אבל יתן לשוויני יותר חופש. קצת מפריע לי שהוא לא ענק כמו באלאק אבל אני חושב שלאוו חייב לזמן אותו. - עמדות הקישור הקידמי והחלוץ נסוג צריכות להבנא מהצעירים הנפלאים שלנו שנתנו עונה אדירה בגרמניה. מולר, מארין, קרוס ואוזיל- הצמד או השלישיה שתבנא את האורגניות הטובה עם שוויני צריכה לפתוח. קיסלינג חחיב לפתוח בחוד ובטח לפני כל החלוצים שנתנו עונה בינונית סטייל גומז וקלוזה. חג שבועות שמח!
יכול להיות שהייתי בתרדמת באותו היורו? אם אני זוכר נכון הוא היה אחד מנקודות החולשה הכי גדולות של הנבחרת באותו היורו. לא תרם כלום בהתקפה והיה חור בהגנה. (בשני המקרים לא באשמתו. הוא חלוץ שני ולא קשר). ובכל זאת, כמו שכבר כתבתי לפני יומיים שלושה, גומז, בקבוצה שבנויה על 5 - 6 שחקנים שנותנים את הגולים, בעונה ראשונה, ועם בסה"כ 29 משחקים (חצי מהם הוא לא שיחק 90 דקות) הבקיע 10 שערים והחלוץ הגרמני השלישי עם הכי הרבה הבקעות בליגה העונה. אכן, היה אחד המצטיינים של באיירן בגמר האחרון למשל. שני שערים באשמתו הישירה וגם הרביעי של שוויני בא בדיוק מהמקום שבו מרטסקר היה צריך להיות. איך בדיוק, אם הוא הקשר ההגנתי שסביבו בנויה ההגנה השערורייתית של ברמן. הרי למה ההגנה של ברמן מפוקרת כל הזמן? כי הקשר ההגנתי לא מספיק טוב.
נעם, קודם כל ברוך שובך בהחלט התגעגענו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בנוגע לעליהום שנעשה על מרטסקר, אני גם חושב שהוא אחד הבלמים הגרמנים המובילים שיש כיום אבל לדעתי שחקן צריך להישפט לפי הפורמה האחרונה שלו ולא על פי הרקורד שלו. אין שום קשר לפילוסופיית המשחק של שאף, יש פה בלם בפורמה רעה מאוד שאולי הוא ראוי לסגל הלאומי אך עליו לעבוד קשה כדי לתפוס מקום בהרכב של לאו. גם מקרה פרינגס זהה. גם לטעמי הוא המחליף הטבעי לבאלאק אך מה לעשות שהפורמה בה הוא סיים את העונה רחוק מפרינגס הישן והטוב שהכרנו(לפחות ע"פ מה שלי יצא לראות בעיקר מגמר הגביע ומתקצירים) ככה ששוב עדיף שחקן שמגיע בפורמה טובה יותר. בנוגע לסעיף השלישי אליו התייחסת אני תומך באותה דעה כמוך מולר ואוזיל מבחינתי ראויים מאוד לתפוס מקום של קבע בהרכב המאנשפט.
לגבי החולשה הגנתית של פולדי באגף אני מסכים, חלקית לפחות, כי העונה הוא משחק קשר וכבר לא מתנהג כמו חלוץ בהבט הזה. בהתקפה הוא היה מצויין ביורו, גם שערים שכבש וגם בישולים ומצבים מצויינים שיצר משמאל. נדב, כאן אתה סתם מנסה לנגח בו ואם כבר מישהו בתרדמת ומסונוור מהתואריות שיצר זה אתה ידידי, סורי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אני גם חושב שעכשיו שבאלאק בחוץ חייבים לשחק 5 קשרים כי חוץ משוויני אין אף קשר דומננטי ממש. הקישור של הנבחרת מורכב מהרבה צעירים ולא תיהיה ברירה.
מצטער, דני, לא יצרתי לי שום תיאוריה והיא לא מעכשיו. תחזור לדיון של היורו ותראה את הביקורת כבר שם. ומצטער, לא ראיתי שמאז הוא השתפר. עם שני שערים העונה וכמעט כלום בעונה שעברה.
לגבי השנתיים האחרונות אני יכול להבין, אבל להפוך את השחקן המצטיין של היורו פתאום לאחד מנקודות החולשה של הנבחרת באותו טורניר זאת הקצנה חדה. אני גם מסכים שאין שום סיבה להחזיר את פרינגס. הוא כבר לא יכול לרוץ בקישור ההגנתי אחרי שחקנים צעירים בטורניר אינטנסיבי.