לדעתי אדלר ונוייר כרגע פשוט טובים יותר. הפוטנציאל שלהם מתחיל להתממש, וזה נראה טוב. בוא נהיה ריאליים. לא חושב שיש מישהו מתאים יותר כרגע מלהאמן. את הצעירים יותר הייתי רוצה לראות במונדיאל 2010.
אולי שטיין, שוער העבר המצויין של הנבחרת, כותב היום בטור בשפורט בילד שלדעתו אוליבר קאן צריך לעמוד בשער ביורו הקרוב. אני נאלץ להסכים איתו, בנסיבות.
בהתאם לנסיבות- הוא צודק. אוליבר קאן הוא שוער מנוסה, והייתי אומר, יותר מנוסה מלהאמן. אבל מה לעשות, הוא פרש, ולחזור עכשיו לנבחרת- יראה ממש מסריח. אלא אם כן יופעל עליו לחץ גדול. והסיטואציה הזו לדעתי- קלושה.
יוהאכים לאוו מאמן הנבחרת הגרמנית מסיים את הסאגה של השוערים מהר מאוד וקובע כי שלשות השוערים של הנבחרת הגרמנית ליורו 2008 יהיו יינס לאהמן מארסנל, טימו הילדברנד מולנסיה ורוברט אנקה מהאנובר 96. לאוו התייחס למצבם של שניים מתוך שלושת שעריו שלא פותחים בהרכב הקבוצות שלהם ואמר "שיעבדו קשה יותר וכך יצליחו". לטעמי לאוו עשה נכון מאוד כאשר סיים עם התהליך מהר מאוד והחליט על שלושת שועריו. שלושת השוערים לטעמי הם ללא ספק הטובים ביותר של גרמניה כיום. לאחר הבעיות בוולנסיה עכשיו טימו ישחק הרבה יותר וזה יעשה לו רק טוב לאחר שקניזארס נזרק מקבוצתו. לגבי יינס לאהמן, אין ספק שהוא השוער הגרמני הטוב ביותר, עם כל זה שהוא יושב על ספסל קבוצתו. לגבי אנקה אין מה להוסיף, השוער כיום שמשחק הכי טוב בליגה הגרמנית ועושה עבודה טובה.
ולדעתי יוגי לא עושה טוב. להמן לא משחק וכנראה גם לא ישחק בקבוצה שלו. וגם ככה, לטעמי יש שוערים יותר טובים ממנו. מעבר לזה הוא נוטה להיפצע לאחרונה וגילו לא עוזר לו. אמנם קניזארס נזרק מולנסיה אבל גם קראתי שהם מחפשים להביא כבר בחורף שוער אחר. כלומר, שגם הם לא בונים על הילדברנד ונשאלת השאלה למה. כנראה שהם יודעים משהו. מעבר לזה, הבחור לא משחק אז איך אפשר לקבוע את הרמה שלו? איך יוגי יודע שהילדברנד טוב העונה כמו בעונה שעברה? תראה כמה שחקנים או שוערים היו טובים בעונה מסויימת וירדו ביוכלת שלהם עונה אחר כך ולהיפך. ולגבי אנקה. השוער הגרמני עם מספר הספיגות השלישי בליגה (רק מתיאס היין מבילפלד ווידנפלר מדורטמונד ספגו יותר). זה בטח לא טוב. אז נכון גם להגנה יש חלק אבל גם לו יש חלק. כמו שויזה צריך לארגן את ההגנה שלו ככה גם הוא. וגם אם הוא לא אשם בכל זאת יש לזה השפעה על היוכלת שלו. מעבר לזה, אף פעם לא חשבתי שהוא מתאים לקבוצות גדולות או נבחרות גדולות. הוא שוער ליגה מצויין לקבוצה כמו האנובר. בנתיים לא יותר מזה. הוא גם נראה קטן כזה ולא מנהיג (בדיוק כמו טימו הילדברנד) ושוער בקבוצות ונבחרות גדולות צריך להיות בעל נוכחות םיזית רצינית ויכולת הנהגה וארגון. יש בחירות יותר מוצלחות מהשלושה האלה. בטח בהתחשב בנסיבות.
אז זהו נדב שלא בטוח, נוייר היה שנה שעברה אדיר, והשנה.... אותו דבר יכול לקרות לאדלר או לרנזינג. קאן כבר פרש, רוסט לא יותר טוב מהשאר, שפר גם לא, וויזה !? לפחות במסגרת היורו חייבים שוער עם ניסיון, להמאן והילדבראנד הם היחידים שעונים על הקטגוריה הזה, מה עוד שבניגוד למה שאתה קראת, אני קראתי שהילבדבראנד הולך להיות השוער הראשון של ולנסיה, וכי הם מחפשים שוער שני, כנראה שאנשים קוראים לפעמים מה שהם רוצים לקרא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx כל אופן גם אני לא הכי מבסוט, אבל הדור הבא של השוערים יוכל להוכיח את עצמו החל ממקודמות המונדיאל.
כנראה, לירן שכל אחד קרא במקום אחר. לא מה מה שהוא רוצה. מה אכפת לי שהילדברנד יהיה שוער ראשון של ולנסיה? אני, אישית, עדיין אחשוב שהוא לא מתאים לקבוצות גדולות או נבחרות גדולות. אוליבר קאן לא פרש. הפרישו אותו. אני בטוח שאם היו מציעים לו הוא היה קופץ על המציאה להיות השוער הראשון ביורו (והאמת הוא גם הכי מתאים). להילדברנד אין יותר נסיון מלאף אחד (מה הוא עמד 5 וחצי משחקים שגם הם לא חשובים בשער?) וכל זה יורד לטמיון בחצי עונה שהוא לא שיחק (בהנחה שהוא כן ישחק בחצי השני). פרנק רוסט יותר טוב גם הוא מהשלושה שנבחרו (בטח ובטח מהילדברנד ואנקה). שים לב, הוא השוער שספג הכי פחות העונה בליגה, חוץ מאוליבר קאן. הוא עתיר נסיון. הוא גדול, הוא מנהיג ומכוון והכי חשוב הוא לא עושה שטויות מופרעות (בניגוד ללהמן, למשל, או ויזה). ועדיין יש חצי עונה לתת לאדלר או לנוייר את הנסיון המקודש בנבחרת. וכמובן שאי אפשר לדעת מי יותר טוב או פחות טוב מאשר להמן והילדברנד. שהרי אלה בכלל לא משחקים אז מי יודע מה הרמה שלהם העונה באמת. אולי גם להם יש נפילה כמו לנוייר. מה גם שחייבים לזכור שבכל משחק שנוייר שגה העונה (והיו כאלה) הוא גם נתן לפחות שתי הצלות מדהימות. כך שלא הכל שחור אצלו.
לא אמרתי שהכל שחור אצל נוייר, אבל אני בטוח שאם הוא היה אופציה עדכה, אני משער שהאופציה שלו כבר ירדה. רוסט? אותו אחד שהיה שנה שעברה קטסטרופאלי עדי כדי כך ששאלקה העדיפו לתת את אפודת השוער לילד בן 18 ? בחייך נדב, שוער טוב, שנהנה מהגנה וקישור אחורי טוב. לא יותר טוב מאנקה. לדעתי אתה גם מגזים עם אנקה, תראה מי הליצנים שמשחקים בהגנה שלו ( כן, כן גם פארנהוסט לא יותר מבלם בינוני). לטעמי אנקה ראוי להיות השוער הראשון, כל עוד להאמן ממשיך להתייבש על הספסל. באלאק אגב אמר בראיון שלהמאן חייב להיות מ"ס 1 של גרמניה.
מה רלוונטי איך היה רוסט שנה שעברה? עובדה היא שהילד שבשבילו העיפו את רוסט עושה שגיאות רציניות מאוד השנה ואתה בעצמך אומר שהשנה הוא לא טוב ושלא צריך לתת לו לשחק על סמך היכולת של שנה שעברה. מיכאל באלאק יכול להגיד מה שהוא רוצה. אבל האמת, אני במקומו הייתי שותק. בכלל.
הוא החליט לפרוש בעצמו אחרי פורטוגל, לא היה לו תיזמון יותר טוב מזה. איפה שמעת שהפרישו אותו אם אפשר לשאול?
מה זאת אומרת איפה שמעתי? יוגי קבע שלהמן יהיה השוער מספר אחד ואוליבר קאן הודיע שהוא לא מעוניין להיות מס' 2 ולכן פרש. אם הוא היא יכול להיות מס' 1 (כלומר אם יוגי היה מודיע שקאן יהיה מס' 1 או שתהיה תחרות על החולצה מס' 1) הוא לא היה פורש ואם היום היו קוראים לו כדי להיות השוער הראשון הוא לא היה פורש. להיות שוער מס' 2 הוא כבר לא צריך.
או שהוא יכל להישאר ולהיאבק נגד להמאן, דבר דומה קורה עכשיו ללהאמן עצמו בארסנל ועדיין אתה לא רואה אותו בורח מאחריות. לכל מטבע יש תמיד שני צדדים ידידי.
בוא נראה אם להמן ישאר בארסנל או שהוא יבקש לעזוב אם הוא ימשיך להיות שוער שני ואם אלמוניה לא יעזוב. השאלה היא אם בכלל מישהו ירצה אותו. וחוץ מזה נבחרת זה דבר אחד וקבוצה זה דבר אחר. אוליבר קאן לא בורח משום אחריות. איזה אחריות בדיוק יש עליו? בגילו ובמעמדו, כאשר המאמן הלאומי מודיע שאין לו מה לחפש בנבחרת, אז ברור שהוא מודיע שהוא עוזב אותה. מצד שני, אם יבקשו ממנו לחזור בתור שוער ראשון אני בטוח שהוא יחזור.
באמת מגזימים פה עם ההערכה לרוסט ומצד שני זילזול בלהמאן, הילדבראנד או אנקה. וגם נוייר במרבית הסיבוב היה סולידי והוא שותף לאחת ממהגנות החזקות בגרמניה.
אף אחד לא מזלזל בהם. רק ששניים מהם בכלל לא משחקים אז איך אתה יודע אם הם שווים משהו ואנקה מה לעשות ספג המון שערים העונה וזה בטח לא מוסיף לבטחון שלו. כנראה שכחת את השער נגד ולנסיה במשחק הראשון ואת הבישול הנהדר של נוייר לבוכום (שעלה לקבוצה בתיקו ואובדן 2 נקודות) ובישול נוסף שבוע לאחר מכן. וזה רק מה שאני זוכר בראש. ורק לידיעתך, רוסט (שלפי לירן ברח מאחריות) היה סולידי כל הסיבוב וגם באופ"א (ולא רק מרביתו) והוא שותף להגנה השניה הכי חזקה בליגה (כשהראשונה היא לא שאלקה - שאלקה רק במקום 4).