אני פשוט בהלם. זו לא גרמניה שלמדתי להכיר במוקדמות. פודולסקי קיבל את הקרדיט ולא עשה כלום. ההגנה לא תפקדה כמעט, חוץ מיינסן שנלחם ויצא קדימה ככל שיכל. בגול הראשון עוד האמנתי שנחזור, אפילו בשני. בשלישי כבר תפסתי את הראש ורציתי לכבות את הטלויזיה.
החילוף של שוויני נדב לטעמי היה מוצדק, ב 10 הדקות שלפני החילוף נראה היה שיצא לו האוויר, הוא חזר ושוב על התרגילים שלו. דיי מוזר שאני אומר את זה אבל התגעגתי לשווייני של באיירן. ונדב בחייך, אל תשפוט לי את לאוו על משחק אחד, נכון זה מביש, נכון זה לא היה צריך להיראות ככה, נכון החלטות קצת תמוהות, אבל יוגי עשה עבודה נהדרת בנבחרת. אף אחד לא יערוף לו את הראש על התבוסה הזאת. מה שכן אולי יש משהו חיובי בהפסד הזה, עד המשחק היתה אופוריה חסרת תקדים, עכשיו אני מקווה שכולם כולל בקנבוואר הבינו שיש עוד הרבה עבודה והדרך עוד ארוכה. מביש, אבל בסיכומו של עניין לא נורא.
שילמדו לסתום את הפה שלהם חבורה של ליצנים, "אנחנו הכי טובים באירופה", "אין לנו מתחרים", גועל נפש שידברו על המגרש ולא דרך התקשורת, מאוד מאוד התביישתי בנבחרת היום.
הלו הלו, אנחנו לא אנגליה.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx שוב תצוגה מבישה אבל מה לעשות האופוריה חגגה, והשחקנים היו בראש באוקטובר פסטיבל שנגמר לפני שבוע, בנוסף למגרש המנחוס וקבלו מרקם לתצוגה הביזיונית הזאת. עכשיו יש מה להוכיח, שום דבר לא קרה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
ועוד ניצחנו בצורה כל כך משכנעת בצ'כיה, מה אז כולם כאן אמרו על יוגי? כל הסיפור מזכיר מאוד את מוק' יורו 2002. ניצחנו את אנגליה באנגליה שהיה חשוב, ואז שכבר בעיקרון עלינו קיבלנו בראש בבית בצורה דומה וגם במינכן, מעניין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx קשה להאשים את יוגי אחרי קמפיין כל כך מוצלח בשאננות והאופוריה של השחקנים היום.
המצב במוקדמות המונדיאל 2002 היה שונה לגמרי. גרמניה ניצחה באנגליה אך הייתה זקוקה לניצחון על מנת להבטיח את העלייה או אפילו תיקו שהיה מוריד את המורל האנגלי ומותיר אותם עם סיכוים קלושים לעלות.לעומת זאת,הנבחרת של יוגי כבר עלתה. זה השוני הגדול בין שני המשחקים החוזרים שהיו במינכן.בגלל ההפסד ההוא לאנגלים,בתוספת עם תיקו עלוב מול פינלנד בבית, גרמניה הסתבכה ונאלצה להגיע למונדיאל דרך הפלייאוף שם היא פגשה את אוקראינה,הוציאה תיקו 1 בחוץ וניצחה 4-1 בדורטמונד.שלושה שערים מתוך החמישה בפלייאוף היו של מיכאל באלאק שהיה,לדעתי,בשנתיים הטובות בקריירה שלו (01-02).
מה ציפית ששוויני יעשה כשלידו משחקים שני קשרים דפנסיביים, אחד שאפילו לא שוטט על המגרש, אלא סתם עמד ולא עשה כלום, חלוץ אחד שבאמת התאמץ ורצה ועוד חלוץ שממשיך להוכיח לנו שהוא כנראה בלוף אחד גדול מאוד? עם מי שוויני ישחק? יעשה דאבל פסים עם מרטסקר. אם היו מוציאם את אודונקור ומכניסים קשר אחר לצד ימין או יותר טוב במחצית להוציא את אודנקור, להעביר את שוויני או טרוכו לימין והשני יהיה בשמאל ורולפס עם פרינגס באמצע, ושוויני היה משחק גרוע אז אפשר היה לבוא אליו בטענות. אבל ככה. עם מי בדיוק היה לו לשחק? ולירן. זו לא פעם ראשונה של יוגי שהוא עושה את אותה השטות בדיוק. זו פעם ראשונה שאחרי משחק חשוב בשבת מגיע משחק אימון ביום רביעי ושולחים מן הרכב בזיוני וביזארי ומפסידים. מאמן נבחרת (של נבחרת שחושבת על הטופ) לא יכול להרשות שתהיינה נפילות כאלה. כי הוא משחק בטורנירים קצרים. בטורניר קצר אם המשחק השלישי לא קובע ואתה עולה עם הרכב שני אתה עלול לאבד את המומנטום לגמרי. חוץ מזה, לנבחרת בסדר הגודל הזה אסור לעשות נסיונות כאלה. בנבחרת כזו כל משחק הוא משחק חשוב. זה משחק על בטחון, על תדמית, על הפחדה וגם על הדירוג. ועוד במשחק בית.
אני חושב שיורו 2000 נותן דוגמה טובה של משחק שלישי לא כ"כ משמעותי. בבית ד' היו צרפת,דנמרק,הולנד וצ'כיה כאשר למשחק השלישי הגיעו שתי נבחרות עם 6 נקודות וכרטיס עלייה לשלב הבא בכיס-צרפת והולנד. צרפת הורידה הילוך באותו משחק,הפסידה 3-2,סיימה במקום השני בבית וזכתה בטורניר.לעומתם ההולנדים עפו בחצי הגמר.איבוד המומנטום והאופוריה פעלו לטובת הצרפתים. עד כמה שזה נשמע גרוטסקי צריך לפעמים לדעת מתי להפסיד.לחובבי הכדורסל שבינינו-זליקו אוברדוביץ' עושה כבר שנים הפסדים יזומים בפנתאנייקוס ומנצח שזה חשוב.אצלו זה לרוב מתוכנן בצורה נהדרת,אני מניח שיוגי לא כ"כ רצה,כמו זליקו,להפסיד אבל בגלל שככה יצא הוא יכול להרוויח הרבה מן ההפסד הזה.
מה הם בדיוק אומרות? גרמניה עשתה קמפייין אדיר, והיא כבר הבטיחה את העליה ליורו מזמן, אז רק בגלל הפסד אחד, שהוא די מבייש האמת, באלאק צריך לחזור לנבחרת? בולשיט.
נכון, ההפסד הזה משפיל, ולפי מה שאתם אומרים, גרמניה נראתה רע מאוד. אבל תנסו רגע לראות את זה באור אחר: הפסד כזה הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנבחרת הזו. התחושה הכללית בגרמניה, עפ"י ציטוטים של שחקני עבר ועסקנים, הייתה שזו הנבחרת הטובה באירופה ושהכל מושלם. עכשיו רואים שיש גם ליקויים, שיש בעיות ולא הכל ורוד בנבחרת - קצת מים קרים לצנן את ההתלהבות. אני לא מאמין שזה הפסד מכוון, אבל גרמניה הורידה הילוך ואני מאמין שהמאמן, בתוך תוכו, לא כל כך מאוכזב מהתוצאה כי היא משרתת אותו לטווח ארוך. יש הרבה מאמנים שהבינו שצריך לוותר על משחק אחד מתוך דרך ארוכה, על מנת להרוויח חזרה את הרעב ואת הרצון של השחקנים. נראה אם זה יעבוד גם הפעם.
אין ספק שטוב שהמכה הזאת באה עכשיו ולא ביורו. אם היינו ממשיכים ביכולת הטובה גם במשחק אמש, אז הנבחרת הייתה ממשיכה באופוריה לתוך היורו ושם זה כבר יכול להיות הרסני. המכה הזאת הגיע בזמן ורק תחזק את הנבחרת.
העוינות שלכם לבאלאק מעוורת אתכם. הבחור הוליך אותם לכסף ב 02' לארד ב- 06'. לא צריך להיות מבין גדול בכדורגל כדי לראות איזו השפעה אדירה יש לו על הנבחרת הזו. עד כמה הוא הדמות החשובה ביותר של הנבחרת. אתמול זה כל כך בלט כאשר לא היה אף שחקן שיקח את המשחק אליו, שימשוך ויוציא את הנבחרת מהבוץ ושדחוף שיתן את האקסטרה. אני לא מבין איך אני צריך בכל פעם מחדש להצדיק משהו כל כך טרויאלי. הנה עוד דוגמא: במשחק הראשון של גרמניה נגד צ'כיה בפראג. גרמניה ניצחה 2:1 ואם תראו את ההרכב, אז גם שם קלוזה (שאני לגמרי לא מוריד בערכו) לא שיחק, אבל מי כן: נכון מיכאל באלאק. וסלע. זה שאין לך מוסג, לא נותן לך את הזכות למחוק לי הודעות שהן לא באותו ראש כשלך.
אה כן , גם בוומבלי הוא עזר , בניצחון 2-1 על אנגליה . מצחיק שאחריי משחק אחד אחריי קמפיין נהדר אתה בא ומזכיר את באלאק . זה לא היית אתה במקרה בעונה שעברה שרשם הודעות מהסוג "באלאק עושה דברים בצ'לסי שלא כול אחד יכול לראות " כן כן , האהבה שלך אליו גורמת לך לרשום דברים הזויים . הוא נכשל בצ'לסי , אתה רשמת שהוא הצליח , אחריי קמפיין סופר מוצלח , כשבא משחק אחד לא טוב אז כמובן אם באלאק היה אז הכול היה בסדר .
זה נכון בהחלט. באלאק לא כיכב במיוחד בצ'לסי, אבל עשה הרבה מאוד עבודות שלא היה אפשר לראות. הוא לא כיכב בעיקר בגלל המאסה של מרכז הקישור של צ'לסי- אסיין, מקאללה ולמפארד כמובן. בשורה התחתונה- בתקופות שהוא נעדר, צ'לסי נראיתה הרבה פחות טוב. כישלון לדעתי הוא לא, כרגע(הוא עדיין בצ'לסי למי ששכח...).