נבחרת גרמניה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Rosner, ‏6/12/05.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כל הכבוד לך גרמניה! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

http://www.bild.t-online.de/BTO/sport/wm2006/aktuell/07/05/_21buehnenteaser/5051005-1-1-klinsi.Xxx
    נלחמו כמו אלופי העולם

נכנסו לאופוריה אדירה בחודש המשחקים האחרון, איזה כיף. אין שום רע בכך, אבל זה בהחלט הזמן לנחות על הקרקע ולעשות סיכום הגיוני לכבוד הרב שהנבחרת שלנו נתנה לנו. הסגל שלנו טוב, באמת טוב, אבל הוא לא טוב משל ארגנטינה למשל. הסגל שלנו ביחס לנבחרות אחרות הוא סגל רבע גמר קלאסי, וכל מקום מעבר, הוא הפתעה חיובית. למרות שבאלאק רגיל לישון ברגעים המכריעים, ולמרות שהרבה משחקנים צעירים, ולמרות שגרמניה אפילו יכלו לנצח ולעלות עם קצת מזל, ההישג הוא הישג.

הדבר החשוב ביותר שגרמניה עשתה, הוא התדמית. כל העולם ראה נבחרת גרמניה, ונהנה ממנה (ולא רק אנחנו). כדורגל התקפי, חכם, והיפה בכל המונדיאל נקודה. העם הגרמני חזר להתגאות בדגל בגלל השחקנים של קלינסמן. גרמניה נבחרת צעירה, ותתחזק מאוד לקראת היורו בניסיון ששחקנים הצעירים שלה ירכשו במדי הנבחרת, ובשיתוף הפעולה על המגרש (כל זאת בתנאי שקלינסמן ישאר).

Ich bin Stolz auf dieses Mannschaft

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/06
  2. רפאל Member

תדמית יותר חשובה מזכייה.
    שגרמניה הגיעה לגמר במונדיאל הקודם כל אוהד כדורגל ממוצע יגיד שהם לא הרשימו ועכשיו כולם יזכרו את גרמניה בצורה החיובית של כל המובנים וזה יותר חשוב.
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

דר קייזר היקר. כרגיל אנחנו חלוקים לא מעט וכאן אפשר לכתוב את הדברים בלי שאנשים יתחילו לכתוב תגובות כמו X הוא/היא השחקן/קבוצה/נבחרת הכי טוב/ה בעולם וכשאתה מבקש איזה נימוק או אסמכתא אז אין וזה נשמע כמו ויכוח של ילדים בני 7 - עובודת בלי גיבוי רק על בסיס "אני החלטתי" וזהו (אפילו לא "לדעתי ... ", אלא ממש מתייחסים לזה כעובדה, כמו העובדה שעכשיו צהרים ושהשמש זורחת (מה שאני שמח שאין אצלנו כאן ולכן אני חלק מהמקום הזה) או יותר גרוע לקבל תגובות נאצה בפרטי.
    אז ככה.
    אני לא חושב שיש לנו סגל פחות טוב או פחות מאוזן משל ארגנטינה או איזשהי נבחרת אחרת (למעט אולי איטליה) ועם בחירת שחקנים יותר נכונה הסגל היה יכול להיות אפילו יותר טוב, ובכל אופן יש לנו סגל שיכול וצריך ללכת עד הגמר וגם להניף את הגביע. הגעה לרבע גמר זה אפילו לא יכול להיחשב למינימום. יותר מזה לגרמניה תמיד יש סגל שיכול ללכת עד הסוף והפעם הסגל היה טוב יותר מאשר בשנים האחרונות, בטח מהסגל המגוחך שרודי פלר הביא איתו ליורו האחרון (ראה ערך פרדי בוביץ' :aaarofl: ). אבל אתה פסימיסט (או סתם סופר זהיר) וזה בסדר זה כנראה משהו שבתוכך ולא תוכל לשנות.
    לדעתי מה שהפריע לנו היה חוסר נסיון ובמיוחד חוסר נסיון בעמדת המאמן. לקבל גול בדקה 118 כשהקבוצה מולך רועדת מלהגיע לפנדלים מצד אחד ונראית כמי שמשלימה עם זה מצד שני (מה גם שהכדור היה כבר אצלך לפני זה וויתרת עליו בקלותז) זה דבר בלתי נסלח. אסור לשכוח שבסגל היו 5 שחקנים שעדיין יכולים לשחק בנבחרת הצעירה - מה שמביא לאופטימיות.
    אני מצטער אבל לא יכול להיכנס לאופוריית קלינסמן. לדעתי, הוא זה שהפסיד את המשחק אתמול וגם כמעט הפסיד לארגנטינה. הן בניהול המשחק מתחילתו והן בחילופים. עם שתי קבוצות כאלה אתה צריך לעשות הכל כדי שהכדור יהיה אצלך (אתה הרי לא יכול לספוג שער כשהכדור אצלך). בשני המשחקים הוא וויתר על זה וכאשר בכל זאת השליטה בכדור עברה לנבחרת הוא עשה חילופים שגרמו לכך שהיא תחמוק ממנה. אדונקור שחקן נחמד ומהיר אבל להחזיק בכדור הוא לא יודע (וגם לא למסור ולבעוט מי יודע מה) ובהכנסתו נגד קבוצות כמו ארגנטינה ואיטליה על חשבון שניידר (שכן יודע להחזיק בכדור ולמסור ולקבל) הוא שוב וויתר על ההחזקה בכדור וגרם לכך שישחקו בכדורים ארוכים שמטבע הדברים הסיכוי שהם יפלו בסופו של דבר לרגלי היריב הם יותר גבוהים. קלינסמן גם לא עשה שום שינויים טקטיים במהלך המשחקים שיביאו לשינוי מהלך המשחק או שייגרמו למאמן השני לחשוב (כמו שהיה עושה היצפלד בזמנו או שעשה ליפי אתמול). הוא גם לא העז לגעת בבאלאק - גם כשהיה צורך בכך.
    אני הייתי מעדיף מאמן מנוסה יותר.
    גם לגבי התדמית אני לא בטוח שאתה צודק. אנחנו ניזונים מהתדמית של גרמניה כאן (בישראל) וזו תמיד תהיה שלילית אם גרמניה תזכה. כל מפעל בו זוכה נבחרת גרמנית או קבוצה גרמנית תמיד נזכר בצורה שלילית וכשהיא לא אז הוא חיובי (רק תחשוב אם המשחק ההוא בברצלונה 99 היה מתנהל בדיוק הפוך מה היו אומרים). בעולם לגרמניה תמיד יש תמדית של נבחרת חזקה ופייבורטית. חוצמזה מה איכפת לי מה חושבים על הכדורגל שלנו. כדורגל משחקים בשביל לנצח לא בשביל יופי - בשביל יופי הולכים לבלט.

גם יכול להיות שאם המשחק היה נגמר אתמול אחרת (וזה לא היה רחוק) הייתי כותב דברים אחרים, אבל את זה לא נדע. כרגע כואב לי (למרות שהתרגלתי לזה בשנים האחרונות) וזו דעתי (אם כי, אני שומר לעצמי את הזכות לחשוב עוד קצת ולשנות אותה או שתשכנעו אותי שאני טועה).

מה שכן, עם שחקנים כאלה. אני אופטימי.

ובכל מקרה ועל אף הכל, תודה לשחקנים ותודה גם לקלינסי.

4. אפנברג Member

אין ספק שקלינסי והחבורה שלו החזירו הרבה כבוד לכדורגל הגרמני, עד כדי כך שהיו כתבות בתקשורת האלקטרונית על התופעה של ישראלים-יהודים שהחלו לאהוד את גרמניה (כמובן שאם הם היו מכירים את הפורום שלנו הם היו רואים שהדבר אינו נדיר...).דבר ראשון צריך לוודא שקלינסמן ממשיך עמנו, וכאן המקום שלי להכות על חטא: זלזלתי בו וראיתי את מינויו למאמן כדבר בלתי נכון בעליל אבל הוא עשה עבודה נהדרת, והביא את הנבחרת לפוקוס בזמן קצר שכן רק לפני כמה חודשים נראינו כמו כלום במשחקי ההכנה. הבנתי שהוא מרוויח חצי מליון יורו לעונה, שיכפילו וישאירו אותו (נבחרת ארה"ב התעניינה בו). אני מאמין שהנבחרת תתן יופי של הופעה גם ביורו הקרוב, שגם בו נהנה מתמיכת הקהל כיוון שהוא ממש ליד הבית: באוסטריה ושוויץ. שעות אחרי המשחק הייתי עם דמעה בזווית העין וכ"כ רציתי שנעבור את איטליה אבל אני גאה בבחורים, נתנו הופעה נהדרת.

5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו בדיוק אחת הטענות שלי אליו. היו לו שנתיים (הרבה זמן) לבנות סגל ושיטה אבל הוא לא עשה את זה (ב 26 משחקים פתחו 26 הרכבים שונים) והוא בחר לבנות סגל ושיטה בזמן קצר (כמו שאתה אומר) וכולנו זוכרים את משחקי ההכנה.
    לטעמי זה אחד הדברים שעמדו בעוכרי הנבחרת. ייתכן שאם הייתה שיטה לאוחר כל השנתיים לא היינו סופגים גולים מיותרים בדקה ה - 118. והדוגמא הכי טובה לכך היא מרטסקר ומצלדר. במקום שישחקו כמה שיותר פעמים ביחד (כשהיה ניתן ומצלדרד לא היה פצוע) כדי לקבל תיאום זה לא קרה. כל פעם איזה שני בלמים אחרים (לאחד מאותם בלמים, לפחות, אין מקום אפילו בנבחרת ישראל).

עם זאת, אם הוא למד את הלקח ועכשיו הוא ימשיך את הבניה לאורך כל השנתיים עד ליורו הבא (האמת שאין לו ממש ברירה כי יש משחקים רשמיים שחייבים לנצח ואי אפשר לעשות נסיונות) אז יכול להיות שכדאי.

ועוד הערה לגבי התדמית. התדמית לא השתנתה ואף אחד לא יזכור איך גרמניה שיחקה במונדיאל הזה. מה שיזכרו זי מי ניצח את המונדיאל ואולי את מי שהפסיד בגמר.

6. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

כרגיל אני מסכים עם נדב.
    קלינסמן הוא מאמן טוב, אולי אפילו יותר מזה, אבל אני לא בטוח שמול ארגנטינה ואיטליה גרמניה לא היתה יכולה להיראות טוב יותר מאשר האנמיות הזאתי שפקדה אותה.
    שוב הוכח שגרמניה כן היתה צריכה שחקנים כמו קוראני או ארנסט בסגל, אם כל הכבוד לנוייביל הוא טוב מול הגנות חלשות אבל מול הגנה כמו של איטליה הוא בגדר נעלם רציני.

ולמרות הכל ולמרות הטעויות גרמניה הגיעה לחצי גמר, הישג גדול לכשעצמו. שיחקה כדורגל התקפי כמו שהיא ויכולה והפילה בפעם המיליון את המיתוס שמשום מה יושב עליה.
    העתיד הוא כאן, רוב השחקנים אולי פרט לשניידר יכולים להיות ב יורו ובמונדיאל הקרוב, אפילו להמאן וקאן עדיין לא אמרו ביי ביי, ולמה?
    השוערים הגרמנים יכולים להרזעיק בניחותא בטופ העולמי עד גיל 40 ומעלה.
    \
    העתיד נראה ורוד, נקווה רק שאיזה אמריקאי לא ינסה להרוס אותו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אנשים גאים נוטים להסתדר יחד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

אני מודאג ממאמני הכושר האמרקאים של קלינסמן. הכושר אתמול לא היה מספק (והגול בדקה 118, היה גול של אוויר). באלאק הוא שיא השפל, הבחור לא יכל לרוץ. היחיד שרץ היה קל!

8. uri מנהלים

nfcb אני מסכים איתך לחלוטין או יותר נכון, בגלל שאני כתבתי את דברי קודם בטופיק אחר אתה מסכים איתי.

איטליה וצרפת.

ועל זה חיפה הקהל.

כבר ביורו הקרוב נראה שוב נבחרת נהדרת.

אלו דברים שכתבת וכתבתי גם אני בתגובות שלי. מה שכן אני דווקא חושב שקלינסמן זימן את הסגל הטוב ביותר, אני לא רואה איזה שחקן או 2 שנשארו בבית ואיתם גרמניה היתה נראה יותר טוב פרט אולי לדאייסלר, אבל הוא היה פצוע.

רק דבר אחרון, העבודה של גרמניה עדיין לא הסתיימה, מדליית ארד זה המינימום שאני דורש מהנבחרת הזו.

המון בהצלחה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/7/06
  9. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן והקייזר. ראיתי את הויכוח שלכם על המערך נגד איטליה (בורבסקי או קהל) שהיה בפורום המונדיאל, רק הבוקר ואני רוצה להגיד משהו בעניין הזה ומעדיף לעשות את זה כאן מאשר שם (שם זה כבר לא רלוונטי). אני חושב על קונספציה שונה לגמרי במיוחד נגד איטליה שיש לה מרכז שדה חזק מאוד (אבל אולי גם נגד ארגנטינה שגם היא מחזיקה המון בכדור במרכז המגרש רק שלה הגנה הרבה פחות טובה). לדעתי באלאק לא שחקן שיכול לסחוב קבוצה לבד. ביחד עם פרינגס נגד קבוצות שפחות מחזיקות בכדור (מאשר איטליה וארגנטינה) זה מספיק. נגד איטליה אני לא בטוח. בטח כשפרינגס איננו. באלאק די נעלם. אני מסכים עם שניכם. קהל נתן משחק ענק, לא הפסיק לרוץ, היה בכל מקום, עשה תיקולים ובסה"כ הקישור ההגנתי (וההגנה) עבדו טוב מאוד. מצד שני הוא לא הביא כלום לחלק ההתקפי של הקישור (בין אם זה בגלל ההוראות שקיבל ובין אם הוא לא מספיק טוב) ובאלאק, כמו שאמרתי, לבד לא מספיק. גם חוסר התיאום בין בורובסקי ללאם הפריע מאוד לחלק ההתפקי מצד שמאל ולאם היה די חלש עד ששוויני נכנס. לכן אני חושב שאולי היה צריך לשחק עם חלוץ אחד פחות ולשחק עם 5 קשרים. שוויני משמאל, שניידר מימין, באלאק באמצע טיפה קדימה ובורובסקי וקהל ביחד באמצע כשכל פעם אחד מהם מצטרף. ככה הייתה שליטה יותר טובה במרכז המגרש ולדעתי ניתן היה להגיע ליותר מצבים. אני גם לא בטוח שגם עם פרינגס לא היה עדיף לשחק במערך הזה. שימו לב, מ - 4 הקבוצות שהגיעו לחצי הגמר 3 משחקות עם 5 קשרים וחלוץ אחד ורק אנחנו משחקים את אותו ה 2-4-4. מה דעתכם?

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

תגיד נדב, מה קורה בינך לבין לירן? לא הולך אה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

איפה לירן, שחושב שבורובסקי היה צריך להיות הקשר האחורי (לא הקדמי, כן האחורי), וקל לא היה טוב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אני צריך לבוא ליינה לירני, ולהכנס בפולניות שלך! הן מצצו ממך את כל התאים בראש שיצרו בעבר משהו שהיה נקרא - מוח.

אה כן ונדב, אני שונא את זה, אבל נאלץ להסכים איתך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx גם קלינסמן היה צריך לעבור לשחק עם 5 קשרים ולחנוק את מרכז המגרש. הקישור שלנו עשוי היה להיות טוב משל איטליה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/7/06
  11. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תמהר לשמוח. אני גם לא אמרתי שבורובסקי לא היה צריך לשחק כקשר אחורי במקום קהל. ולא ענית לשאלה שלי בדבר 5 קשרים.

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ערכתי ועניתי, תבדוק שוב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

ונניח שעולים 4-4-2, להכניס את ברובסקי העצלן עדיף על קל שטבעי בעמדה?

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

(סליחה על המחיקה נדב, טעות)

לא בקישור האחורי! הארגריבס ודמיכאליס עושים הרבה יותר קלימוטראז' של הגנה. ברובסקי טוב גם כקשר מרכזי, בהחלט טוב, וגם יכול לשחק במשאל או בימין. לא קשר אחורי, לא לדעתי.

14. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק להבהיר שכאמרתי שאני מאוד רוצה את בורבסקי לבאיירן לא התכוונתי כקשר אחורי (יש לנו שניים נהדרים), אלא כמובן כקשר מרכזי (כמובן כחלק מיחידת קישור ולא הקשר שכולם עובדים בשבילו כמו שהיה עם באלאק העונה).

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אני לא נכנס לפסים אישיים, אבל סלע הבורות שלך.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

בורובסקי עצלן?! התכוונת אולי לשווינשטייגר, או לקוראני?!

לנושא, קהל נתן משחק ענק...
    שוב אני חוזר על הטענה שלי, הוא שיחק יותר כסוויפר מאשר כקשר הגנתי, הוא לא תרם בשיט למשחק ההתפקה של גרמניה, וזה עיוורות לטעון אחרת. אלא אם קלינסמן שיחק עם 5 שחקני הגנה א הוא באמת היה לא רע. שחקן נאמד לפי תיפקודו על המשחק ולא לפי פקטורים אחרים.

לגבי המערך, נדב יכול להיות שיש משהו בדבריך אבל :
    1. זה הסיגנון של קלינסמן עם זה הוא הלך מההתחלה ועד הסוף, והכי חשוב בעייני האמין בקונספט שלו!
    2. ההחלטה מי ישב על הספסל, פולדי, קלוסה?! ומה היה קורה במקרה שגם זה לא היה הולך, פולדי או קלוסה ממורמרים , התקשורת והאוהדים ממורמרים, ביקורת בתיקשורת וכו, אמנם זה פקטור משני בעייני מאמן אבל במצב שנוצר כל האומה היתה רועשת .
    3. איטליה אומנם שלטה במשחק, אבל לא הגיעה לכל כך הרבה הזדמנויות מה שמעיד שהבעיה היתה בחלק ההתקפיף הדינמיות היתה חסרה, אני לא בטוח שמערך של 5 קשרים היה מועיל, על אחד כמה וכמה שראינו שקנאברו שיתק לבד את קלוסה.