נא להכיר גזען חדש...

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י official, ‏9/8/03.

1. Sabonis Member

כמה דברים מפריעים לי במה שאתם אומרים... אתם אומרים (בערך ב5 הודעות היה את המשפט הזה) ש"היהודים הלשינו על ישו לרומאים"... וזה פשוט לא נכון... זה היה יהודי אחד, שסך הכל לא ראה את העולם כפי שישו ראה אותו... הוא רצה לצאת במרד גלוי כנגד הרומאים ולכבוש את ירושלים בחזרה לזכות שוב בעצמאות... ובגלל זה הוא הלשין על ישו... כמו שאתם יודעים אותו 'מלשין', יהודה איש קריות, אח"כ גם תלה את עצמו, כי לא יכל לחיות עם מעשיו...

דבר שני, אפישיאל ואיי.אף.סי, אלוהים יודע מה גרם לדיון הזה ללכת לאן שאתם לקחת אותו... אבל איי.אף.סי אתה סתם מגזים פה, ומקצין דברים...
    אני לא מבין איך אתה יכול לשייך את השואה ל"נוצרים"?? הרי אותם 'נוצרים' (אמריקאים, בריטים, צרפתים, רוסים, וכו'...) גם שיחררו את יהודי אירופה מהזוועות של הנאצים... זה דבר מפגר להגיד שהנוצרים אחראיים לכל הדברים הנוראיים שעברו על יהודים, ומה כל כך רע בלאהוב נוצרים? בגלל שישנם ערבים פלשתינאים שמתפוצצים ברחובות והורגים אנשים שלנו זה אומר שכל המוסלמים בעולם רעים וזה נחשב חטא לאהוב אותם???? אני מאוד מקווה שאתם לא חושבים ככה...

2. AFC Member

לא אמרתי שאני שונא את כל הנוצרים. לא יודע מאיפה הבאת את זה.

אני לא מבין - אסור לי להגיד משהו מנקודת מבט שהיא לא "הם אנטישמים, אנחנו נשמות טובות" בלי שישר יטילו ספק בפטריוטיות שלי ויטילו ספק בדת שלי ("רגשות לדת הנוצרית")?

ובקשר להיסטוריה... יהודה איש קריות סה"כ אמר לכהן הגדול שישו טוען שהוא הבן של אלוהים, הכהן שאל את ישו אם זה נכון וישו אמר לו "אתה אמרת". הכהן הוא זה שאמר לרומאים שישו הוא מלך היהודים, הרומאים שאלו אותו אם זה נכון, הוא שוב אמר "אתה אמרת", וצלבו אותו.

אבל למה להקשיב לעובדות? הרי אנחנו יהודים, אנחנו צודקים, מוות לכל הנוצרים, מי שטוען אחרת לא יהודי. אח"כ מתפלאים למה אומרים שאנחנו משניאים את עצמנו.

3. official Member

אני מסכים איתך בכל מילה אבל מי שקילל וניבל את פיו זה הבחורAFC .
    אף אחד לא שונא נוצרים מוסלמים או בודהיסטים סה'כ נאמר פה שהסרט החדש יכול לעורר גל אנטישמיות לאחר צפייה בו.מה כל כך מרגיז בממשפט הזה??
    חוץ מזה מי שאמר את זה הם אנשי דת נוצריים ואם הם אמרו את זה אז למה אנחנו חייבים להתחסד???אני מציע לבחור שאת הכעס שלו יוציא בכתיבת מייל למר גיבסון כמו שאני עשיתי(את הכתובת יש באתר המעריצים שלו)בכל אופן למרות שספגתי קללות מהבחור אם פגעתי במישהו אני מצטער זו לא הייתה כוונה(ודרך אגב גם סבא שלי הוא ניצול שואה)
    נו מילא..

4. AFC Member

מצטער על הקללות. אבל זה פשוט מרתיח שאתה מנסה לדבר בהיגיון עם מישהו שפשוט לא מוכן לחשוב אפילו על הצד השני של המטבע, וישר מאשים אותי בחוסר פטריוטיות או בחוסר נאמנות לדת היהודית. לא יודע מה איתך, אבל זה פשוט מרתיח.

בעע... תמשיכו בדיון...

5. official Member

אני באמת מציע שבמקום לכעוס פה אפשר לרשום מייל לפעמים זה עוזר ,ניסיתי את זה לפני חודש וחצי במקרה אחר וזה עזר.לפני חודש וחצי פורסמה בידיעות אחרונות כתבה שבה נאמר שמרצה מאונברסיטת אוקספורד לא הסכים לקבל ללימודים באונברסיטה סטודנט ישראלי בגלל שהוא שירת בצבא הישראלי והשתתף בפשעים נגד הפלשתינאים וכו'..גם התרגזתי לשמוע ולקרוא ופשוט רשמתי מייל לאונברסיטה והנה תוכנו:
    One of you'r teachers(he called himself professor) didn't want to
    > recive an israeli guy to study in his class.he said to him:"i'm sure
    > that you are prefectly nice at a personal level,but no why would i
    > take on somebody who had served in the israeli army"..what the hell is
    > that???how can you say that?did you ever live in israel?his you'r
    > mother killed in a terror atack when she was in her way to her job at
    > a bus?this man andrew vilki should go home and not to teach again.and
    > i want to ask him who is killing who??? i was a solider too in the
    > israeli army and i'm very happy for that!! have a nice day. david tel
    > aviv
    ותאמינו או לא אבל המייל עזר ואפילו קיבלתי תשובה מאחד הסגן של הקאנסלר והנה היא:
    Thank you for your message.

Our staff may hold strongly-felt personal opinions. Freedom of
    expression is a fundamental tenet of University life, but under no
    circumstances are we prepared to accept or condone conduct that
    appears to, or does, discriminate against anyone on grounds of
    ethnicity or nationality, whether directly or indirectly. This
    candidate is entitled to submit an application and to have it dealt
    with fairly according to our normal criteria.

Professor Wilkie has issued a personal apology regarding remarks
    he made by e mail to an applicant for a research degree at Oxford.
    An immediate and thorough investigation of this matter is now
    being carried out in accordance with the University's procedures
    and a report will be presented to the Vice-Chancellor next week.

Should you wish to read the text of Professor Wilkie's apology, this
    can be found online at http://www.admin.ox.ac.uk/po/wilkie.shtml .

Best wishes,

Clare Woodcock
    Information Officer

Forwarded by: information_officer_mx@aisunsa.offices.ox.ac.uk
    Forwarded to: clw
    Date forwarded: Sat, 28 Jun 2003 10:41:39 +0100
    From: "&atilde;&aring;&atilde;&eacute; &oslash;&aring;&icirc;&eth;&aring;" <>
    To: <information.officer@admin.ox.ac.uk>
    Subject: are you all nazies?
    Date sent: Sat, 28 Jun 2003 12:29:19 +0200
    וגם הייתה כתבה על זה בוואלה ,ובאמת אחרי בירור שערך סגן הקאנסלר הוחלט להשעות את הפרופסור...הנה לינק מצורף:
    http://news.walla.co.il/?w=//409270
    עכשיו אני לא אומר שרק בזכותי זה קרה אבל זה קרה כי היו עוד כמה אנשים(אני מקווה) שזה הפריע להם והחליטו לעשות משהו בנידון..בכל מקרה אני הרגשתי נפלא לאחר שקיבלתי מייל חזרה מהאונברסיטה והרגשתי מצויין לאחר שקראתי שהפרופסור הושעה והתנצל.

6. ג'רי בית הלוי Member

קודם כל, בני ואופישל, תירגעו ומהר, לא אכפת לי מי אמר מה, תירגעו שניםכ

העובדות הן פשוטות מאוד. ישו השניא את עצמו על "צמרת" העם היהודי, על השלטונות הרומאים, ובסוף יהודה איש קריות החליט למכור את ישו לרומאים, שאלו את ישו שאלות, הוא הגיב בחוכמה רבה, ואז צלבו אותו. כמובן שיהודה איש קריות לא יכל לחיות עם עצמו אחרי זה, אז הוא התאבד.

בני, אם בן אדם הוא נוצרי זה לא הופך אותו אוטומאטי לנאצי מלוכלך, יש נוצרים ויש נוצרים. הרוב הנוצרי בארה"ב, הזרם הפרוטסטנטי, פחות מייחס חשיבות לדת(דרכו של ישו, אגב), הוא יותר ליברלי, ולכן גם לא תשמעו דברים כאלה מהפרוטסטנטים בכלל והאמריקאים בכלל. הקתולים לעומת זאת הרבה יותר מחמירים, הם הרבה יותר קנאים לדת, הם בערך כמו החרדים אצלנו, שומרים בקנאות על רוב המצוות, מייחסים את הכל לאלוהים וכו'. רובם מתייחס באופן עיוור לברית החדשה ולכנסיה, באופן אוהד מיותר לציין. רוב עוזריו של היטלר היו קתולים, גם היטלר עצמו, סתם לשם הציון. כמובן שלא כל הקתולים הם ככה, אבל רוב הנאצים/אנטישמים הם קתולים, או זרמים ספציפים אצל הקתולים (הזרם של גיבסון אגב, הוא אחד מהגרועים).

7. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

הנאצים לא היו קתולים...הם לא שמו על הדת ...

8. ליהי Member

יניב צודק בכל מילה. הנאצים בכלל פעלו ע"פ תורת הגזע ולא היה להם שום קשר לדת. נהפוכו- מי שעשה את היחידה הראשונה בהסטוריה יכול לזכור טוב מאוד איך הנאצים הטילו על הכנסיות ואנשי הדת הנוצריים סנקציות חמורות. הם שאפו לחברה חילונית נאורה מערבית המורכבת מגזע ההארי ומה שקרה עם ישו, זה שונה לחלוטין.

אני עדיין צריכה לראות את הסרט הזה כדי להחליט אם היו שם רמיזות אנטישמיות למרות שאני מפקפקת ברצינות בידיעה הזו. כל סרט שיפגע במיעוט כלשהו בארה"ב,ולא רק יהודים שהם מיעוט די גדול אלא אפילו אנעראף...הודים היספאנים, יגנז מיד.

9. Fernando Cavenaghi Member

היהודים הם מיעוט בארצות הברית כמו שבארץ גברים אשכנזים עם הכנסה של מעל ל40 אלף ש"ח בחודש הם מיעוט פה בארץ. למיעוטים האחרים אין ממש דרך להגן על עצמם, היהודים יכולים. היה כינוס של יהודים הווליוד למען מרכז תרבות יהודי שבילי קריסטל (יהודי גאה) הקים, אז חוץ מוודי אלן, ספילברג, וכל אלה פשוט נדהמתי לראות כמה מפיקים/במאים/שחקנים יהודים יש שם, כל פעם ראיתי כתובית מתחת למישהו, "מנכ"ל חברה גדולה", "מפיק של הסרט שובר הקופות האחרון".
    לא צריך לדאוג ליהודים, הם יכולים לעשות את זה הכי טוב לבד. פעםהבאה שבמאי יהודי יעשה סרט אני מניח שהוא יחשוב את מי להזמין לככב, מל גיבסון/קווין ספייסי החלטה קשה...

10. official Member

טוב זה ידוע שמי ששולט בהוליווד אלו אחינו היהודים.
    אני באמת מקווה שיצליחו לעשות משהו בנושא הסרט השערורייתי הזה
    בכל אופן מחאות מישראל יכולות רק לעזור ואני שוב קורא להציף את תיבת הדואר שלו במיילים מחאתיים :!: :!:

11. official Member

12. official Member

אני שמח לבשר שכרגע נכנסתי לוואלה וגיליתי שהחליטו להשעות סופית את הפרופסור:
    http://news.walla.co.il/?w=//457984