רוני לוי חתם לשנה וחצי ויאמן את מכבי פ"ת. ראשי מכבי פ"ת לא חיכו הרבה זמן ושעות ספורות לאחר שהתפטר גיא עזורי מתפקידו כמאמן מכבי פ"ת, החתימו המלאבסים הערב את רוני לוי לעונה וחצי הקרובות. במחזור הבא, מיד בתום הפגרה, מחכה לו מכבי חיפה.
בסך הכל לא הפסידו יותר מדי, שני מאמנים די דומים לטעמי מבחינת הראייה הטקטית והיסודיות, אם כי יש לציין לזכותו של רוני לוי את הקבלות מחיפה. בוא נראה אותו עכשיו מתמודד עם אתגר...
המינוי של רוני לוי מונע ממני לראות שמכבי פתח תקווה תיכשל. מדובר במאמן שיחסית לאחרים, אני די מעריך. מעניין יהיה לראות אותו בקבוצה אחרת שהיא לא מכבי חיפה. אגב, זו כבר פעם שנייה העונה שמאמן בקבוצה חדשה פוגש בקבוצה אותה אימן שנה קודם לכן. זה קרה במחזור האחרון לאלי כהן ובני יהודה.
לדעתי זו טעות מבחינתו לבוא לעמק הלוזונים, אין ספק שהוא מאמן מצוין ואני האמת מאוד אוהב אותו, הוא מסמן מטרה והולך איתה עד הסוף כנגד כל הסיכויים, אך במקרה של כישלון זה יהיה עוד כתם שחור בקריירה, חבל, כנראה שאני טיפה פסימי אך לדעתי גם קבוצה בסדר גודל של מכבי פתח תקווה די קטנה עליו, עם כל הרעב שלו לאמן לדעתי הוא היה צריך לחכות קצת. במחזור הבא - מכבי פתח תקווה עם רוני לוי על הקווים מול מכבי חיפה , מרתק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אני לא חושב שמכבי פתח תקווה קטנה עליו. בכלל, אני לא מאמין בכל סולם הגבהים הזה. רוני לוי מאמן טוב והעתיד שלו עוד לפניו. במכבי חיפה הוא הצליח בהתחלה ולאחר מכן חלה דעיכה. במכבי פתח תקווה השנה הוא לא צריך לעשות יותר מלהעפיל למפעל אירופאי ויחד עם העונה החלשה של חלק מהקבוצות הגדולות, הוא יכול לעשות את זה.
במצב שבו חיפה, נתניה, הפועל ובית"ר ממוקמות איפה שהן ממוקמות, בארבעת המקומות הראשונים, אני בספק אם הוא יצליח לעשות משהו העונה עם הקבוצה, בכל הנוגע להגעה למפעל אירופאי. זה שאמרתי שמכבי פתח תקווה קטנה עליו זה לא בהכרח אומר שאני מזלזל בקבוצה, אלא יותר מתייחס על מעמדו של המאמן, שיש לו אליפויות בארון וקבלות בליגת העל שלנו בכלל ובמכבי חיפה בפרט. אך כרגע אנחנו רק יכולים לדבר על מה שהוא עשה בחיפה, על היכולת של מכבי פתח תקווה כיום ועל מה שיכול לקרות. נראה אילו שחקנים הוא יביא בינואר ומה הוא יצליח להוציא מהקבוצה, כל אחד יכול לחשוב אחרת, אני רואה את זה בתור החלטה שגויה של לוי.
מצד שני, אי אפשר גם להתעלם מהכישלון שלו בליגה בשנתיים האחרונות עם קבוצה שסוף סוף לא הייתה גדולה בכמה דרגות מעל היריבות שלה. אני דווקא חושב שמכבי פ"ת(וגם מכבי נתניה אגב) היא הבחירה המושלמת עבורו, יותר מהלחץ במכבי ת"א לדוגמא במידה ונמני יחליט בהמשך העונה שלא מתאים לו הסטאטוס החדש. בקיצור, מבחינתי הוא עדיין צריך להוכיח את הפוטנציאל שטמון בו ופ"ת זה אתגר מצויין עבורו. מבחינת עזורי, לטעמי הפך ליותר מראוי להיות אחד המלפפונים החמים בשוק המאמנים ברגע שתתפנה המשרה הבאה בליגה.
כל הכבוד לגיא עזורי שהתפטר מיד אחרי שעמוס לוזון ליכלך עליו בתקשורת (ואחר כך הכחיש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ). שרואים סמרטוטים כמו ניר לוין ואלי כהן צריך להעריך את גיא עזורי.
אריק אג'יפור מגיע למבחנים הבלם הניגרי, אריק אג'יפור, ינחת ביום שני הקרוב בארץ ויעבור עשרה ימי התרשמות במ.ס אשדוד. אג'יפור, ששיחק באשדוד בעונה שבה הוביל יוסי מזרחי את המועדון להשתתפות היסטורית בגביע אופ"א, משתייך היום לסגל קבוצת אלקי הקפריסאית. הוא נפצע בחודש אוגוסט ועבר ניתוח בברכו לאיחוי קרע במניסקוס. הבלם חזר לפעילות לפני חודשיים אולם לא קיבל הזדמנות מהמאמן ואת משחקי קבוצתו הוא ראה בעיקר מהיציע. הוא הסכים להגיע ביום שני לישראל, עם חזרתה של אשדוד לאימונים, ויומיים לאחר מכן הוא ייבחן במשחק אימון מול מכבי ת"א. אג'יפור אמור גם להמריא עם הקבוצה ביום חמישי למחנה האימונים באילת. אם יפגין יכולת טובה, הוא יחליף את רוג'ריו דוס-סנטוס הברזילאי, ששוחרר מהקבוצה בשבת האחרונה.
אחחחחח אני זוכר שהוא הגיע אלינו ואמרו שהוא הולך להיות שחקן ענק,אחרי זה הגיע פינה וגם הוא היה אמור להיות שחקן ענק..מזל שיש את קרופניק.
זכור לי גם בטרום העונה הנוכחית, כאשר ניצן שירזי אימן את מכבי פתח תקווה, שגם הוא התפטר ... נדמה לי שהסיבה זהה.
אג'יפור בהחלט יכול להתאים לנו העונה, אני רק מקווה שהפציעה שעבר לא פגעה בו משמעותית. בהחלט אחד הטובים ששיחקו באשדוד.
שירזי התפטר כי הוא חשב שהסגל הזה הוא סגל של קבוצת תחתית ופחד מלבנות עוד קבוצה שתיאבק כנגד הירידה כמו בני יהודה בשנתיים האחרונות אז הוא חזר לכיסא הפרשן הנוח. עזורי הגיע למכבי פ"ת כשכולם חשבו שהיא קבוצה גמורה ולקח אותה לחלק העליון של הטבלה והתפטר כי עמוס לוזון ליכלך עליו ובגלל שהוא שיחרר בלי לשאול את עזורי את סטבאנוביץ' אז גיא עזורי לקח את הרגליים והלך כמו גבר אמיתי. אחלה עזורי שבעולם.