מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. Mario Balotelli1989 Member

לא צריך ליצור כלום.
    יש לאום אתני ויש לאום אזרחי
    יהודי זה לאום אתני או מוצא אתני
    וישראלי זה לאום אזרחי

יש תרבות ישראלית, מוזיקה ישראלית, שפה שמשותפת לישראלים, מטבח ישראלי, חגים ישראלים
    זה לא פחות לאום מצרפתי או אמריקאי.

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/25 ב- 01:15
  2. VAR Member

יש שפה, מטבח ומוזיקה משותפים ואתה עדיין לא יכול להסתכל על הכיפות הסרוגות בלי להתמלא בבוז (אולי לא אתה ספציפית אבל חלק גדול מידי בעם, כולל כאן בפורום שאשכרה מייחל למותם כשהם יוצאים למילואים). וכן, ברור לי שזה הדדי.

העם היהודי שרד 3500 שנה, אני לא מאמין שזה הישראלי ישרוד אפילו 200. ולא כי חלילה הערבים יצליחו לעשות את מה שהם חולמים לעשות כבר 100 שנה (אני מקווה) אלא מתוך ברירה טבעית - עבור מדינה יהודית אנשים מתו וימשיכו למות כמה שיצטרכו, עבור יצור הכלאיים שאתה וטל רוצים לייצר? חכה עד שדור המייסדים ובניהם יעזוב את העולם ונראה כמה מהנכדים שלהם ירצו להמשיך להתכתש גם עם הערבים וגם בינם לבין עצמם רק למען הציונות.

לציונות יש תאריך תפוגה, לדור שיחיה בארץ עוד 50 שנה לא יהיו את אותם הסנטימנטים לארץ שבנה הסבא רבא של הסבא רבא שאין להם בכלל מושג איך הוא נקרא.

עריכה
    הדרוזים שאתה רואה בהם בני עמך, אגב, הם בין הראשונים שיסכימו איתי. אם אתה לא מאמין לי תנסה להתחיל עם איזו דרוזית שמוצאת חן בעיניך ותגיד לי איך הלך.

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/25 ב- 01:51
  3. Mario Balotelli1989 Member

האם שנאה בין חלקים שונים בעם זה משהו שמאפיין רק את ישראל?
    לי נראה שהשנאה בקרב האמריקאים בין תומכי הMAGA לפרוגריסיבים היא הרבה יותר גדולה.
    השמאלני מרמת השרון והמתנחל מקרית ארבע אולי מתווכחים ביניהם אם התנחלויות זה טוב או רע אבל בסוף כשיש מלחמה שניהם מתייצבים ונלחמים ביחד אז נראה לי שמצבנו לא כזה גרוע.

מי אמר גם שהמדינה לא תהיה יהודית?
    אני די בטוח שאף אחד פה לא מתכוון לשנות את זה שיום השבת הוא היום החופשי, החגים הם חגי ישראל, הדגל הוא מגן דוד.

האם מדינה יהודית זה אומר שאני חייב לתת אזרחות למי שנגד קיום המדינה רק כי אמא שלו יהודיה? אז אני לא מסכים.

צריך לזכור גם שאיטליה נהייתה מדינה רק ב1861, לפני זה זה היה מפוצל לממלכות עם שפות שונות.
    אז הלאום האיטלקי הגדול גדול מהלאום הישראלי ה"מומצא" בסה''כ ב87 שנים.
    ככה שכל לאום הומצא מתישהו.
    אף לאום לא היה קיים משחר ההיסטוריה.
    רוב הלאומים קמו במאה ה19 וה20 עם תנועת הלאומיות.

אגב עובדתית היום מתים אנשים עבור המדינה היהודית שהם אינם יהודים.
    דרוזים, עולים מבריה''מ שאינם יהודים לפי ההלכה
    אנשים מגנים על המקום שהם חיים בו, זה המצב הנורמלי בכל העולם.
    המחשבה הזאת שאתה צריך איזה חזון אחרית ימים כדי להגן על המדינה שלך.
    אז לא.
    אתה נלחם עבור המדינה שלך כי אתה רוצה שהיא תשרוד כדי שגם אתה והמשפחה שלך תשרוד.

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  4. טל. Member

@VAR אני לא כל כך מבין את הכיוון שאתה חותר אליו.
    ואני לא מתחבר גם להודעות של @Mario Balotelli1989
    אני לא מסתכל על העניינים דרך הפריזמה הזו בכלל. יכול להיות ואם אכן איפהשהוא בדרך אני מתלכד עם הדרך של אחרים או מתנגש עם הדרך של אחרים אז יהיו השלכות. אבל עקרונית השיח שלי הוא אחר. והעניין שלי בנושא הוא אחר.

לאומים רגשות זהויות - כל זה אינצידנטלי בעיני.

אני רואה שבמאה הזו מתהווים תהליכים. אני רואה שכוחות עולמיים קמים עליי לכלותי (אגב לא רק אותי. גם את קהילויות היהודיות בגלות) - ואני חושב איך לפתור את זה.
    כדי לצאת מזה בחיים.
    השיח שלי הוא שיח הרבה יותר טכני. אני מתבונן על מנועים, על פוטנציאלים, על איומים, על יכולות, ועל הישגים.

אם אתה מחפש רפרנס - שוב אני מדגיש: טהרנות אין לה פה מקום ולא בסיס. -כי תקופות של גיורים המוניים בהיסטוריה של עם ישראל היו גם היו.
    זה לא נטע זר בהיסטוריה של דברי ישראל. בכלל. ובארץ הזו בפרט.
    מלך יהודה ובונה בית המקדש השני - לא פחות - היה מגויר אדומי.

5. VAR Member

בטוח לא היחידים. אבל איזו עוד דוגמה למדינה מערבית שנמצאת תחת איום קיומי תמידי אתה מכיר? חצי מהמדינה שוקלת רילוקיישן ומחזיקה באזרחות נוספת, באיזה חצי מדובר לדעתך - המתנחלים מקרני שומרון או התל אביבים והחיפאים?
    בוא. רון פונדק אמר שהמטרה של אוסלו הייתה למשוך את המדינה לכיוון הישראלי במקום לכיוון היהודי. כשביבי ניצח ב96 שמעון פרס אמר שהיהודים ניצחו את הישראלים. זהות יהודית לא מתחילה ונגמרת בחגי ישראל וסמלי המדינה.
    ההיגיון אומר שמי שנגד קיום המדינה לא ירצה להתאזרח בה. כמובן שיש לא מעט צבועים כאלה, וכן, הם מקבלים אזרחות. לא כי מישהו רוצה אותם כאן אלא בדיוק בגלל מה שאני טוען כאן - לעשות סלקציה בכניסה למי שפחות נראה לך זה מדרון חלקלק.
    לא בקיא בתולדות איטליה ועד שלא אשמע טייק אמין לגבי התהליכים שקרו שם שהפכו אותה למה שהיא היום אז אין פה משהו שיכול לשמש משענת לטענה שלך.
    היהודי מגן על המדינה היהודית, הדרוזי מגן על המדינה שמאפשרת לעדה הדרוזית אוטונומיה וגם מגנה על דרוזים במקומות אחרים (סוריה). הישראלי (זה שמתגייס מרצון ולא כי הוא חייב) עושה את זה כי הוא ספג ציונות מאבא וסבא בבית, ציונות שהבן והנכד שלו לא יספגו באותה המידה.

להיות ילד זה לכעוס על בר רפאלי שהשתמטה מהצבא ואמרה שאין סיבה למות בעד ארצנו אם אפשר לחיות בניו יורק, להתבגר זה להבין שבעולמה הצר, היא צודקת לגמרי. היא לא אדם דתי או אמוני באיזושהי צורה, אין לה שום ערך ששווה למות למענו ובטח לא לשכול ילדים בעבורו. היא חזרה לארץ וסיבותיה עימה, אבל זה רק עניין של זמן עד שהילדים, הנכדים או הנינים שלה באמת יילכו לחיות בניו יורק.

@טל. בכל דור יש כוחות שקמים עלינו לכלותינו. תן קצת קרדיט לעם ששרד 3500 שנה.

וזה לא רק העם היהודי, אגב. כמה דוגמאות אתה מכיר ברחבי העולם למדינות שאינן מדינות לאום, ומחלקות אזרחות על בסיס אידאולוגי?

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/25 ב- 10:13
  6. SerieA Il Capitano

איטליה היא בכל מקרה דוגמה לא טובה, זו מדינה עם שסעים גדולים מאד, שהיה לה תמיד צבא גרוע ואוכלוסייה שלא תקריב את עצמה למען חבריה.

אתה רואה בחור ממילאנו שהולך להגן על פוליה מפני פלישה?

הם לא עשו את זה בתקופת המלחמה, יעשו את זה עכשיו?

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 6)

1. SerieA
  2. Scouser