לא, אני לא. אבל ייתכן שהם היחידים שיש להם עניין בכלל לנהל את הרצועה, אז זו התחלה. איך עושים את זה בדיוק? ובכן, בהצלחה למומחים שלמדו ועוסקים בזה עשרות שנים ומקבלים משכורת כדי לעשות את זה.
זביידי (אחרי שהשתחרר מהכלא כמובן, איך לא) זאת הדמות הכי קרובה לסינוואר שיש לכל הגופים הפלסטינים ככלל ולרשות בפרט. זאת תהיה טעות קריטית ואנחנו נכנס שוב לאותו מעגל של עוד כמה עשורים של הרג, פיגועים, טילים ופשוט חיים בלי רמה. לא מבין איך אפשר לא לראות את זה, זה ליטרלי הילוך חוזר.
אתה לא מבין איך אפשר לא לראות את זה. אבל אתה לא רואה את מה שצריך להבין..: -הרעיונות היחידים שישראל לא ניסתה עדיין אלו הרעיונות הכהאניסטים. חוץ מאלו, בעזה, ביו"ש, ובלבנון - ישראל ניסתה כבר הכל. הכל. לבנון בכלל. -לבנון זה המקום שבו רעיונות ישראלים הולכים למות. אם זה לסמוך על כך שזו מדינה ועוד עשירה עם פוטנציאל ורצון להיות מערבית. ואם זה לסמוך על כך שיש רוב דמוגרפי לאוכלוסייה אנטי שיעית שמחזיקה בדת אחרת. ואם זה רצועת ביטחון שהיא ללא התנחלויות. ואם זה הקמה של כוח מקומי שיהיה כפוף אלינו ויילכם איתנו נגד הצד האחר ואם זה נסיגות. ואם זה נסיגה מוחלטת עד הקו הבין לאומי כולל חצייה של כפרים לשניים רק כדי שלאו"ם שמום לא יהיה כלום מה לומר. ואם זה הכנסה של גורמים בינ"ל חמושים בסמכות האו"ם שישמרו שהצד השני לא יתחמש. ולא יתקרב לגבול. ואם זה ויתור טריאטוריאלי על מקורות אנרגיה בים התיכון. הכל. בחזקת הכל. ניסינו. הכל נוסה. בלבנון - בזירה הכי אידאלית שיש. בזירה הכי אידאלית שאתה אומר לעצמך וואלה אם איפה שהוא יכול לבוא שינויי, והאוכלוסייה שם תשאיר מאחורה את העויינות עם ישראל ותפתח דף חדש של (אולי לא שלום) - אבל לפחות חיים זה לצד זה ללא מעשי איבה. זה שם. והנה גם שם. כלום לא עבד. וכלום לא יעבוד. עד שלא נתחיל למחוק אוכלוסיות. באמצעים לא קונבנציונליים.
אתה אומר ה״מומחים שעוסקים בזה שנים״ כאילו שזה מדענים שעובדים על תרופה לסרטן. לנגיף הפלסטיני עוד לא נמצאה תרופה.
תודה שאתה משרת ומגן עלינו, באמת. אבל אני אשאל אותך שאלה רצינית, מה שאתה כותב בעצם - מי שלא נלחם שיסתום, זה לא מה שתמיד אמרו הגנרלים לפשוטי העם שלא מבינים, ומה מסתבר שפשוטי העם דווקא כן קצת הבינו?
אני לא מצפה לפתרון כולל לבעיה הפלסטינית. אני בהחלט מצפה למוצא מהפלונטר הנוכחי בעזה. בטח כשרבים התריעו מפניו מזמן. בממשלה התעלמו. זה עליהם, זה באשמתם.