דיווח מעניין על שיחה בין פוטין לחמינאי בה הזהיר פוטין שהשלטון של משמרות המהפכה בסכנה אם לא יחתור להסכם. זה מתחבר לדיווחים קודמים על פנייה של איראן למתווכות שידחפו להפסקת אש.
משטר לא נופל אם אין משהו שיעלה במקומו. מקווה שיש אם אופוזיציה אמיתית או אפילו איזה גנרל שיקח פיקוד סטייל מצרים. שאלת המפתח כרגע היא פורדו. מקווה שנצליח לסכם על שת"פ אמריקאי כדי להשמיד שם, כי לבד אנחנו לא מסוגלים.
תחושה שאין שם כלום באופוזיציה. סירסו אותם לחלוטין. לגבי פורדו - לפגוע אנחנו יכולים מהאוויר. להשמיד?סיפור אחר. אפשרי אבל לא לשלב הזה של הלחימה וזה סופר קיצוני ומטורף אני בספק אם ילכו על זה.
אין אופוזיציה אמיתית באיראן. יש את המורדים אבל אלה כרגע בקטגוריית אנשי צללים שצריכים מספיק ביטחון כדי להתקומם. לגבי פורדו, לא מאמין שנתקוף. הבנתי שמה שיש שם עלול לגרום לזיהום וקרינה עם סיכון עולמי.
לפי מה שאני הבנתי את ההישג הגדול באמת עשינו כשחיסלנו את 9 המדענים שאחראים על קבוצת הנשק שזה השלב היחיד שעוד נותר לאירנים כי יש להם כבר מספיק אורניום מועשר.
יש לאיראן את המלך הגולה שיוכל להיות המנהיג. יש בתוך איראן מספיק מיליציות חמושות שמתנגדות למשטר. יש דיבורים שגם יש מרידות בתוך הצבא האיראני כבר. רק צריך לשכנע את האנשים הנכונים. בעיקר לא להפסיק להפציץ ולחסל כל דבר שמזוהה עם המשטר. עברו בסה"כ כמה ימים בודדים ואיראן נראית בפאניקה מוחלטת. אין להם מושג מה קורה. לדעתי, המשטר הולך ליפול.
אני חושב שמלבד הפצצות מהאוויר מהצד שלנו על ידי חיל האוויר, כל הפעולות הפנימיות: מוסד, רחפנים מעופפים מתוך איראן, מכוניות תופת, רעולי פנים שיורים במדענים - כל אלה, גם אם לא מביאות תוצאות קינטיות (והן מביאות), גורמות ללחץ היסטרי במשמרות המהפכה כך שאין להם מושג מאיפה תבוא הפעולה הבאה.
זה לא צריך להעסיק אותנו מה יהיה שם. המטרה צריכה להיות חיסול כלכלת אירן וחיסול חמנאי ובנו. פגיעה מקסימלית באתרי גרעין ומדענים. מכאן שאלת השלטון שם תהפוך לעניינם הפנימי. צריך לזכור שסדאם הוכה קשות ב 1991, אבל הצליח לדכא מרד נגדו ונותר בשלטון. בכל אופן הוא הפך חסר כל יכולת לאיים על שכניו.
זה אמיתי הקרבות אוויר? כי לא דיברו על שום דבר כזה אם כבר אמרו שהם הלכו בכיוון הפוך טייסים ישראלים מדווחים: מטוסי קרב איראנים ממריאים - ונמלטים מעימות | ישראל היום