מי יעניש? ערוץ 12 לדוגמה לא ספרו את הצנזורה אף פעם ואם בטעות הממשלה ינסו לבצע מהלך כזה הקפלניסטים יוצאים לחסום את בסיסי צה"ל. התקשורת בישראל עוינת ומסייעת לאויב בזמן מלחמה זה כבר נתון, עדיף להתמקד בציבור שיוצא לצלם ולדווח על מיקומים מאשר חזירי רייטינג בתקשורת או עיתונאים צמאי דם שמראיינים אנשים במצוקה ברורה שניות אחרי אירוע טראומתי.
אולי תפסיק להיות כל כך היסטרי, אפילו לאיראנים אין מושג מה מידת הנזק שישראל עשתה והיא לא תפסיק בקרוב אז לא בטח עיתון אנטי ישראלי מובהק שבטח חושב שעדיין הסינווארים חיים.
שאלה מצויינת. לפי כל ההערכות של גורמים בטחוניים בעבר ובהווה ישראל לא יכולה להשמיד לבדה את פרוייקט הגרעין אלא לעכב אותו בעוד כמה שנים, שזה משהו שלא צריך לזלזל בו, בטח עכשיו כשלישראל יש חופש פעולה מוחלט בשמי איראן והיא יכולה לשמר הישגים מהמבצע, קצת כמו מה שאנחנו עושים היום בלבנון. כמובן שנשאלת השאלה אם האמריקאים יצטרפו לתקיפות או לא, אבל לאף אחד אין תשובה לשאלה הזאת, לדעתי אפילו טראמפ עצמו לא יודע.
תכלס אם יש לנו שליטה כזאת מוחלטת על המרחב האווירי (אני שומע שהמטוסים נוסעים חופשי מעל איראן) למה שלא נמשיך להפציץ אותם עד שיעשו איזה שינוי מדיניות /ייפול המשטר/ יסכימו לתנאים של ארהב. בנוסף גם מעניין אותי אם העובדה שהפסיקו לירות טילים זה כי הם רצו להפסיק או כי הם לא יכולים כרגע
גם המלאי מוגבל ואם נצא מנקודת הנחה שלא ייחתם הסכם בקרוב, הם יצטרכו לדעת לנהל אותו נכון כך שיחזיק לאורך זמן, וגם מדברים על זה שכל מטח מותיר אחריו עקבות שיגדילו את בנק המטרות שלנו, אז גם ההוצאה לפועל של ירי צריכה להיות מחושבת טקטית מהצד שלהם.
יש כל מיני השערות לגבי זה, שמעתי השערה שזה בגלל שיותר נוח להם אופרטיבית לירות בלילה, אין לי מושג. מה שכן לא צריך להיבהל יותר מדי מהרקטות שלהם. לפי הערכות יש להם רק 2000 כאלה, תנכה את הטילים שמושמדים על ידי צה״ל ותגיע להבנה שהם לא יכולים לירות מטח כמו אתמול לזמן ארוך. מקסימום כמה שבועות.
אני מניח שמה שיקרה בסוף זה שהם יחסמו את מיצרי הורמוז, הכלכלה העולמית תיפגע, ישדרו כל מיני תמונות של ילדים מתים (מניח שחלקן בכלל יהיו ממקומות אחרים, אבל מי יידע?) ואז האירופאים יתחילו להפעיל לחץ. וסליחה על הציניות.
בינתיים עולים דיווחים מאיראן על בריחת בכירים של המשטר. מקווה שאנחנו עדים לימים האחרונים של המשטר הזה.
סביר מאוד להניח שהנחתנו עליהם מכה קשה. בדרך כלל הם מודים בעשירית מהנזק האמיתי. אבל, כל עוד לא נחזיר להם על הירי המתריס שלהם על ריכוזי אוכלוסייה במיוחד אחרי שכבר איימנו, ייקח הרבה יותר זמן עד שנראה אותם על הברכיים.
כמו לא מעט כותרות ועדויות שאנחנו מקבלים מאיראן בימים האלו לא? סרטונים של איראנים צעירים רוקדים בדאנס בר וצוהלים כשברקע ההפצצות, חיסול של בכירים בממשל, חיסול של צמרת חיל האוויר האיראני בבונקר שהתאספו בו אחרי התקיפות, תקיפת מטרות של משמרות המהפכה. בדומה ללבנון וסוריה, נותנים פוש רציני לעם להעיף את הסרטן מהמדינה שלהם.