מתחילים בהכנות האחרונות למונדיאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Reyes, ‏27/6/04.

1. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

EL Capitan, לויס מצפצף על כל התקשורת העולמית.
    ------------------------------------------------
    פאבלו אמור לשחק את המשחק הרשמי השלישי במבחרת ועל זה אטלטיקו תשלם לאלבסטה 300000 יורו. יש סעיף כזה בחוזה.

2. EL Capitan Member

היום ארגונס הפתיע, כאשר באימון הוא העלה בהרכב הראשון את לואיס גרסיה במקומו של צ'אבי אלונסו, ובכך הוא שינה את המערך ל4-4-2 הרגיל, עם רייס ולואיס גרסיה כקיצוניים. מוזר מאד. מכאן אפשר ללמוד, ארגונס טמבל. אם אתה רוצה לשחק עם קיצוניים, למה להוציא את צ'אבי אלונסו מההרכב ולא את אלבלדה? וכנראה שבאמת הסיבה היחידה לכך שחואקין לא זומן לסגל היא, שארגונס לא אהב את דבריו של חואקין לאחר המשחק נגד סן מרינו.

3. daniel_haifa Member

זה כבר באמת מוזר, כנראה שזה אישי.

4. Barcik Member

ספרד תארח את המשחק מחר בויסנטה קלדרון. עד עכשיו, הולך לסלקסיון טוב באיצטדיון של הרוחיבלנקוס - ב- 7 משחקים, 5 נצחונות וצמד תוצאות תיקו.
    כרגע, אכן מסתמן שארגונס יפתח עם לואיס גרסיה ורייס באגפים, במקום התכנון המקורי של 4-3-3.

5. Yeste Member

הדוגמניות כבר מצהירות בתקשורת על ניצחון 3-0 שישלח את ספרד לטיול בסלובקיה( שאגב זה מקום מדהים ,הייתי שם לא מזמן)
    תיזכורת במשחק הבית האחרון שלנו : היינו בפיגור 1-0 מול נבחרת נחותה מזו של הסלובקים ,ורק שער בדקה ה96' של הבלם הכסחן של ולנסיה ,שלמזלנו לא יפתח מחר בהרכב ,הציל את ספרד מהפסד ביתי מביש לבוסניה.

ולא כדאי לבנות על שערים מטורס וראול.

נערך לאחרונה ב: ‏11/11/05
  6. EL Capitan Member

גם אני לא בטוח בכלל שספרד תנצח. אמרתי כבר לחבר שלי, שאם נגד בוסניה וליטא ספרד סיימו בתיקו השנה, אז מול סלובקיה, שתבוא כאנדרדוג (וראינו כבר חלק מהקבוצות שבאו כאנדרדוג אומרות לעצמן שאין להם מה להפסיד) לויסנטה קלדרון, יש סיכוי, אמנם קטן, שספרד לא תטוס לגומלין בסלובקיה אחרי ניצחון.

למרות זאת, אני חושב שעם משו שאמור להיות כמו יותר 4-2-4 מאשר 4-4-2, ספרד אמורה לגרור את סלובקיה אחורה ולשלוט במשחק. ולדעתי, אם היא תצליח לנצל את ההזדמנויות שלה לשערים (אני אומר את זה כי בקמפיין האחרון היו מס' לא קטן של משחקים שספרד לא הצליחה לתרגם את היתרון שלה לשערים) היא גם תנצח וביותר משער אחד.

7. Yeste Member

כן ,אבל כשיש לך בחוד את טורס,חלוץ שכבש 3 שערי ליגה ביותר מ1000 דק' ,וראול ,שלמרות כול ההתלהבות של נדב יעקבי ואוהדי מנדריל ,זה כבר לא אותו חלוץ מאיים שהיה בתקופה הגדולה שלו דאז כששיחק לצד מורו בחוד של ריאל ,אז בהחלט צריך לחשוש.

8. EL Capitan Member

זה ששניהם עד עכשיו לא מראים יכולת כל כך טובה העונה, לא אומר שספרד לא תוכל לכבוש. גם ארגונס לקח את זה בחשבון שיכולים להיות החמצות, כמו בכל הקמפיין האחרון, ולכן הוא הולך על מערך יותר התקפי, כדי שספרד תשלוט במשחק באופן טוטאלי (כאשר ארבעת החלוצים מאלצים את סלובקיה ללכת אחורה) ותגיע להמון הזדמנויות. כך שגם אם יהיו החמצות, סביר להניח שמכל ההזדמנויות שתגיע אליהן ספרד, היא תצליח לנצל לפחות שתיים.

לכן, השינוי של המערך ל4-2-4 עלול להתגלות כהחלטה מצוינת של ארגונס. אני לפחות מתנחם גם בזה, שארגונס לא מתכוון לשחק בלי אגפים, ולכן כנראה הזימון של חואקין הוא חד פעמי, כמין עונש על מה שהוא אמר, ולא בגלל שהוא פשוט לא מתאים לשיטה של ארגונס.

9. El Conejito Member

http://www.elmundodeportivo.es/mundo-img/20051112a/60_archivo55_graphic_10_1_2_20051112_Y12PORTB.Xxx.Xxx

http://www.marca.com/primeras/05/11/g1112.Xxx

היום ב- 22.00 שעון ספרד זה קורה , אחד משתי המשחקים הגורלים של ספרד נגד סלובקיה.

10. EL Capitan Member

"אני לא יכול לתאר מונדיאל בלי ספרד"

הציטוט הזה ששייך לפרננדו טורס, איש המפתח של ספרד הערב, הוא הכותרת הגדולה לפני משחקי ההצלבה נגד סלובקיה, שיקבעו האם ספרד, לראשונה משנת 1978, לא תשחק במונדיאל. גם טורס, כמו כולם, לא יכולים לדמיין מונדיאל בלי נבחרת ספרד.

הערב, בשעה 23:00, בויסנטה קלדרון, יפתח המשחק הראשון בין ספרד לסלובקיה. ספרד באה כפייבוריטית ברורה, ומנסה לשדר ביטחון. ארגונס: "אני משוכנע שננצח את המשחק הזה". בנוסף, הוא גם הזכיר, כי כל ה11 שיפתחו הערב משחקים ב7 מועדונים גדולים באירופה, שרגילים למעמדים של לחץ: ולנסיה, ריאל מדריד, אתלטיקו מדריד, ליברפול, ארסנל, צ'לסי ובארסה. למרות הכל, השנה כבר ראינו, שנבחרות נחותות מסלובקיה כמו בוסניה וליטא, יצאו מספרד עם נקודה. כך שגם כאן, יש סיכוי להפתעה גדולה, שיכולה בסופו של דבר, להשאיר את ספרד מחוץ למונדיאל.

הדבר שכולם מדברים עליו מבחינה מקצועית בתקשורת הספרדית הוא ההתקפה. ב'אס' אחד הכותבים רשם טור, שכותרתו: "גולים, גולים, גולים, גולים....", וזאת למעשה הבעיה של נבחרת ספרד בקמפיין המוקדמות- הבקעת שערים. זה עלה לה בנקודות יקרות בקמפיין, ועכשיו זה יכול לעלות לה באי העפלה למונדיאל. לכן, ארגונס לא לוקח סיכונים מיותרים, וכבר מההתחלה, יעלה ככל הנראה עם 4 חלוצים- טורס וראול במרכז, רייס בצד שמאל ולואיס גרסיה בצד ימין, וזאת למרות שהיה מדובר על כך שארגונס יפתח ללא קיצוניים. כל הארבעה הללו, אמורים לאלץ את הנבחרת הסלובקית, להיות נסוגים אחורה, ואז ספרד תוכל להשתלט על המשחק, ותקווה שהפעם חלוציה ינצלו כמה שיותר הזדמנויות.

המטרה- לנסות לא לספוג, ולכבוש לפחות 2 שערים, כדי לנסוע למשחק הגומלין בסלובקיה קצת יותר רגועים, אבל זה לא יהיה קל. בינתיים, ספרד לא הפסידה מאז שעברה לויסנטה קלדרון. אבל כאן היא לא צריכה רק לא להפסיד, אלא גם לנצח ובתוצאה טובה לקראת הגומלין. סנסציה- וזאת תהיה מכה קשה לכדורגל הספרדי. למעשה, אף אחד לא יודע מה יקרה אם הסנסציה הגדולה אכן תתחולל. לכן, נקווה שלא נצטרך לחשוב על זה בכלל, ושהסלקסיון תעשה את המצופה עלייה.

הרכב משוער:

ספרד- קסיאס: מיצ'ל, פויול, פאבלו, דל הורנו: אלבלדה, צ'אבי: לואיס גרסיה, רייס, ראול וטורס.

שופט: מאסימו דה סנטיס (איטלקי).

המשחק ישודר בספורט 5+ ובערוץ הספרדי הממלכתי, TVE.

11. Yeste Member

אני חושב שהTVE לא ישדר את המשחק ,זאת לאחר שהוא מכר את זכויות השידור של משחקי הבית של הנבחרת ספרדית לערוץ TVE 2 נדמה לי ,שלא משודר בארץ.
    ואחלה סקירה אל קפיטן ! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

12. Engel Del Madrid Member

לפי דעתי דויד וייה המצוין צריך ואף חייב להחליף את מורינטס החלש.

13. EL Capitan Member

יסטה, גם אני אמרתי שמשום מה משחקי הנבחרת האחרונים לא שודרו בTVE אצלנו בארץ, אבל הפעם במארקה רשום שהמשחק ישודר בערוץ. כך שמי שרוצה לא לשמוע את נדב, אלא רק את הפרשן הספרדי, יכול לנסות.

וייה חלוץ מצוין, והאו בהחלט טוב כאס ראשון מהספסל, כחלוץ מהיר, זריז וטכני, שיודע לכבוש שערים. אבל לא הבנתי למה אתה מתכוון שאתה אומר שהוא צריך להחליף את מורו. שניהם במשחק הערב יהיו אופציות מהספסל של ארגונס.

נערך לאחרונה ב: ‏12/11/05
  14. daniel_haifa Member

צ'אבי מתראיין היום למארקה ואלו דבריו העיקריים:
    "מלבד ברזיל, הסגל שלנו לא נופל משל אף נבחרת בעולם.
    יש לנו שחקנים שמשחקים בקבוצות מובילות, ומשחקים בקבוצתיהם תפקיד חשוב.
    עם האמונה שלויס מכניס בנו, אנחנו יכולים להגיע רחוק.
    ספרד צריכה להיות במונדיאל.
    עם סגל שחקנים כזה, והיסטוריה כה עשירה, אנחנו חושבים רק על עלייה.
    היום במשחק נצטרך לתפקד בהגנה, לשמור על השער, ואנחנו צריכים אנשים למעלה שיכולים לעשות שער בכל רגע נתון.
    תוצאה מספת תהיה 2-0, אבל קשה לדעת מה יקרה לאחר 90 דקות.
    חייבים לשחק עם שכל, למשל לא להישאר בנחיתות מספרית, ועלינו לשחק כמו קבוצה בדרך שאנו יודעים.
    ספרד של היום היא נבחרת מצוינת. קשה להשוות אותה לנבחרות קודמות, אבל יש לנו שחקנים טכנייים ופיזיים.
    וגם שחקנים עם נסיון עשיר כמו ראול, קסיאס אלבלדה ופויול."

15. ASROMA Member

על הנייר הוא צודק, כמו שכל העולם צודק
    עכשיו לך תסביר את זה שספרד לא זכו בכלום כבר מיליון שנה?
    נבחרת שמתקשה מול בוסניה בבית ומחלצת נקודה בשיניים ממנה מראה על חולשה מחרידה.
    הלוואי וספרד סוף סוף תוכל לממש את הפוטנציאל העצום שיש לה , כי באמת יש לה את אחד הסגלים המרשימים ביותר.
    איפה לדעתכם נעוצה הבעיה? מנטליות אולי?