ספרד כבר מתכוננת למשחקי ההצלבה הגורליים נגד סלובקיה. היום הוא יום האימונים הראשון של הנבחרת אחרי המחזור האחרון בליגות באירופה. להפתעתנו, ערוץ הספורט הבין שהפנינה שלו כרגע זאת הליגה הספרדית, וסוף גם הנבחרת תזכה לקצת חשיפה ולא רק נבחרת אנגליה- המשחק נגד סלובקיה ישודר בשידור ישיר בספורט 5+. חואקין עדיין לא נרגע מאי זימונו והתראיין בראיון לרדיו של מארקה. חואקין מודע לכך שלפעמים חסר לו משהו, כדי לשמור על יכולת גבוהה לאורך זמן, גם בבטיס וגם בנבחרת, אבל הוא חושב שזה: "לא הוגן שארגונס לא זימן אותי. אני חושב שזה לא הוגן שנשארתי מחוץ לסגל מהסיבה הזאת ("כרגע, בכושר הנוכחי ולמשחק הזה- יש אפשרויות טובות ממנו"), גם לא הייתי כל כך רע". אבל חואקין מבהיר שהוא מקווה להיות מזומן כבר למשחק הבא- אם זה ידידות, משחק רשמי, "או לו קה סאה" (או מה שזה לא יהיה).
ההרכב הצפוי למשחק: קסיאס סאלגאדו, פויול, פאבלו, דל-הורנו. צ'אבי, אלבלדה, צ'אבי אלונסו, רייס. ראול, טורס.
גם אני חושב שלחואקין יש מקום בסגל, אבל תגובתו מוגזמת. לא כך הוא יחזור במהרה להרכב הנבחרת. בכל אופן, נראה עוד יותר מוזר שהוא לא הוזמן בהתחשב בכך שאין שחקן אגף ימין בהרכב המשוער.
זה אחד הסיבות שחואקין לא זומן, במשחקים האחרונים של הסלקסיון ארגונס ביצע מערך שונה בלי שחקני אגף, כך שאם אתה שם לב גם ויסנטה 'נדפק' מהמהלך המוזר שארגונס עשה. נ.ב- הבגדים החדשים חמודים ביותר, אהבתי.
כמו שחשבתי- הסיבה שארגונס לא זימן את חואקין, היא לא שום דבר הקשור לתקופה לא טובה של שחקנים, אלא שינוי המערך ל3 קשרים באמע, כשרייס מאחורי החלוצים עם חופש תנועה לנוע לאן שהוא רוצה. אני שאלתי את עצמי למה ויסנטה בסגל וחואקין לא? אז נראה לי שעכשיו אני יודע. אם חואקין יהיה בסגל, ידרשו מאגונס להרכיבו בהרכב ולכן הוא לא רוצה שהוא יהיה בסגל. נקווה שאחרי משחקי ההצלבה, שבעזרת השם אז כבר נדע שספרד תשחק במונדיאל, חואקין יחזור להיות מזומן לסגל. ואגב, תגובתו לדעתי לא הייתה מוגזמת בכלל. יש שחקנים שהיו עושים מזה הרבה יותר בלאגן.
חואקין לא נכלל בסגל לא מכוון שהוא "לא מספיק טוב ", כמו שארגונס אמר לעיתונאים כשנשאל מדוע הוא השאיר אותו מחוץ לסגל מול סלובקיה. הסיבה האמיתית שבגללה חואקין לא נכלל בסגל זה הדברים שהוא אמר על ארגונס אחרי שהוא וויסנטה יצאו מההרכב הראשון מול סאן מרינו.
בוריס, ברור שזה לא מחייב אותו והוא יכול להשאיר אותו בסגל. אבל התקשורת תלחץ, כל העולם יגיד שהוא צריך להיות בהרכב (ככה גם היה ביורו האחרון), אבל ארגונס לא בונה עליו לשיטה שלו (למרות שלדעתי הוא יכול לשחק במשבצת שמיועדת לרייס, אהובו של ארגונס), וזה יכול ליצור אווירה לא טובה בנבחרת כל הדיבורים האלה. ובגלל זה אני חושב שהוא לא זימן את חואקין אפילו לסגל. מבין את הנקודה שלי?
בהרכב שכזה הוא לא יכול לשחק עם חואקין. חואקין שחקן כנף לכל דבר, הוא מרגיש שם נוח, ואין טעם לחשוב שהוא יכול להשתלב בהרכב שכזה. גם אני לא בוטח במניעיו של ארגונס, אבל אם זו השיטה שבה הוא בחר(שוב לא יודע מאיזו סיבה), לחואקין אין מקום שם. לא שאלה של כושר משחק, שאלה של תפקודו במערך.
למה, רייס לא שחקן כנף? חואקין לדעתי יכול לשחק במשבצת הזאת שמאחורי החלוצים. הוא לא רק שחקן כנף. בבטיס אנחנו רואים הרבה פעמים את חואקין בצד ימין, הצד האהוב עליו, אבל גם בצד שמאל ומגיח לאמצע. הוא יכול לשחק במשבצת של רייס במערך החדש של ארגונס, כי גם כאן, אני בטוח שרייס לא ישחק כל הזמן באמצע, אלא יקבל חופש פעולה לנוע לאן שהוא רוצה. ויסטה, תעדכן אותי- מה בדיוק חואקין אמר? כנראה שלא קראתי\שמעתי על זה... ותיקון קטן, לא נכון לצטט את ארגונס כמו שציטטת אותו, כי הוא אמר ש"חואקין לא מספיק טוב כרגע", ואני מדגיש את המילה כרגע. ככה שזה לא נכון להגיד שהוא אמר שחואקין לא מספיק טוב, כי אז בכלל ארגונס היה יוצא בן אדם משוגע שלא מבין בכדורגל.
בינתיים, רייס, שתפס את עמדת שחקן המפתח במערך החדש, אומר: "לחואקין עדיין יש תפקיד חשוב בנבחרת". גם ריברה, חברו לקבוצה שעשוי לערוך בכורה בנבחרת הספרדית, מפרגן: "חואקין הוא אחד הטובים בעולם". במשחק אימון פנימי היום, ראול כבש צמד. (אה והבנתי למה לא קראתי את אותם דברים שאמר חואקין- הייתי בטיול שנתי באילת באותם ימים...)