משחק חוזר ללא קהל- זאת ההחלטה החדשה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י אבו, ‏18/4/08.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כאשר קראתי לראשונה על העונש היום בצהריים הוא היה נראה לי בהחלט מוגזם, והתגובה הראשונית הייתה : "נו באמת, שוב מגזימים?"
    ככל שחלף הזמן הבנתי שמהות העונש כאן אולי מהווה משקל כבד, וסביר שגם תוקטן לאחר הערעור שיגישו כל הגורמים המעורבים, אך המטרה כאן הייתה ברורה, לגרום להרתעה. אני לא חושב שיש אוהד בית"רי שיפרוץ לדשא כאשר יידע שזה יעלה לקבוצה שלו במחיר כבד. אם זה על איבוד נקודות /אובדן האליפות/ או כל דבר אחר שהוא פגיעה מקצועית ולא כספית. כי בסופו של דבר, גם האוהדים הפחות שפויים, רוצים בדרך כזו או אחרת בהצלחת הקבוצה.

אז נשארה למעשה רק השאלה של מי הקבוצה שתשלם את מחיר ההרתעה שמנסה מג'אדלה להעביר. כמובן שהמפתח כאן הוא לשמור על אחידות. אם העונש שהוחלט לא יהיה גם לאוהדי מכבי בשנים הבאות/ לאוהדי חיפה/ לכל קבוצה אחרת, אין טעם, ותהיה כאן פגיעה מיותרת בבית"ר במקרה הזה.

בשורה התחתונה, המחשבה של עונש רציני שירתיע את האוהדים לדעתי נכונה. זאת הדרך היחידה למגר את התופעה הזו. כן, גם אם היא כואבת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/4/08
  2. דימה Member

מסכים איתך בגדול..
    חוץ מזה שאמרת שהפגיעה תיהיה מקצועית ולא כספית.
    לא כספית?
    אם בית"ר מאבדת את האליפות וסיכוי להגיע לאלופות, זה האמא של הפגיעה הכספית.
    למה ליגת אלופות בשנים האחרונות זה די ביזנס ולא ספורט.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם בית"ר תשחק עד סוף העונה עם נערים ג' היא תזכה באליפות אבל הורדת 4 הנקודות לעונה הבאה זה פגיעה קשה כי שנה הבאה הולך להיות כנראה מאבק משולש(בית"ר , מכבי נתניה , מכבי ת"א) על האליפות ו4 נקודות זה הרבה כי בשנה הבאה שום ושפיגל מצפים להצלחה באירופה שבדרך כלל פוגעת בהצלחה בליגה.

4. Pele Member

נו אז מה?
    נותנים את העונש הכי קל לבית"ר?

כל היופי בעונש הזה שפוגעים בה במקום שבאמת כואב לה - הקהל והעונה הבאה.
    למי אכפת מהעונה הנוכחית. לא מההסד ולא מהורדת הנקודות

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרדיוס זה לגיטימי כי מגיע לקהל אחרי ההתנהגות שלו מול הרצליה , אבל הפחתת הנקודות זה פוגע כבר בכל 25 השחקנים שהביאו את 5 הנקודות האלו ולקחו מהם את זה ו4 הנקודות בעונה הבאה זה כבר ממש מוגזם .

6. דימה Member

זה לא פוגע רק לעונה הבאה, גם העונה זה פגע מאוד ואפשר לראות את זה בזה שהרצליה פתאום מקום 6 בטבלה.
    איפה הגענו?

7. {forza-haifa} Member

אני לא מבין את העונשים של הרדיוסים ללא קהל .. אז לתת מספר מקסימלי של אוהדים שיכולים לבוא למשחק או רק מנויים .. אין כזה דבר כדורגל בלי קהל ..
    הנקודות זה מוצדק ..
    הניצחון הטכני זה פוגע מאוד בכל הליגה .. זה בושה וזה דבר לא ספורטיבי שהיורדת תקבע בגלל הניצחון הטכני הזה למרות שלא נראה לי שהיא תקבע ככה ..
    בקיצור יש הרבה עונשים שיכולים לתת לבית"ר חוץ מרדיוסים והפסד טכני .. כמו אירופה והפחתת נקודות יותר גדולה ויותר משמעותית .

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

8. Patrice_Evra Member

זה עונש חסר תקדים..
    הוא גם יכול לקבוע את גורל היורדות,והוא גם יכול לפגוע בביתר עונה הבאה.
    מה שמרגיז אותי בכל העניין הזה, זה שתובע ההתאחדות אבן עזרא לא ביקש את כל הסעיפים האלה בעונש.
    הוא ביקש 6 משחקים ללא קהל,הפחתת שתי נקודות השנה בפועל ומשחק חוזר מול הרצליה.
    רואים שמג'דלה השפיע מאוד על ההחלטה..
    ומי הוא בכלל?חתיכת חוצפן איזה זכות יש לו להתערב בדבר כזה?
    אני מקווה מאוד שהערעור יעזור כי אם גורל היורדות יקבע בבית הדין ולא על כר הדשא זה יהיה ממש עצוב.
    ושימו לב שאריאל שיימן לא אומר שום דבר..אם זה היה הפוך וסתם לדוגמה אשדוד היו מקבלים את הניצחון הטכני הם היו מערערים והוא לא היה מפסיק לפתוח את הפה הגדול שלו..
    לדעתי הגיע הזמן שההתאחדות תיפרד מאבן עזרא כבר..לפי התקנון אמור להיות טכני אז איך הוא לא ביקש את זה?
    אני יסביר..לוזון "קשור" במקצת אל אחת מהיורדות הפוטנציאליות,והפסד טכני של ביתר כלומר שלוש נקודות של הרצליה יסבכו את אותה קבוצה עמוק עמוק בתחתית..
    בגלל זה תובע ההתאחדות לא ביקש את זה.
    פשוט התאחדות של מושחטים כל אחד דואג לאינטרסים שלו..

9. BeitaReaLiverpool Member

דרך אגב, לפי התקנון של אופ"א, מדינה שהממשלה מתערבת בספורט - יכולה להיות מורחקת ממפעלים אירופאים. לדוגמה יוון שכמעט נגזר עליה עונש כזה. ככה אין סיכוי שנעלה לצ'מפיונס ליג...

ועוד משהו, מישהו יכול לתת לי מקרה מהעבר שבו קבוצה שאוהדיה פרצו למגרש קיבלה עונש (עזבו לבינתיים קנס כספי ורדיוסים) של הורדת נקודות?

ובמקרה שלא, איך דבר כזה מתקבל בכזאת שאת נפש?

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

BeitaReaLiverpool - על הנייר, אתה צודק. זה עונש שהוא חסר תקדים בכדורגל הישראלי, רק שפה כבור הכלב. בית הדין החליט ליצור במקרה הזה את התקדים. זה מה שמוביל לכך שהאם העונש חמור או לא, נדע רק בהמשך, כשיגיע תורן של קבוצות אחרות להענש ויהיה ניתן לקיים השוואה.

11. {forza-haifa} Member

ברור העונש הזה הוא חסר תקדים . והוא הראשון מסוגו אבל כמו שאומרים "תמיד יש פעם ראשונה" אז בית"ר היא הראשונה לקבל עונש כזה ואם יקרה עוד משהו בסגנון הזה עם קהל של קבוצה אחרת באמת נראה אם יש אפליה בין בית"ר לשאר הליגה .. למרות שלא נראה לי שעושים אפלייה כי צריך להתחיל לרסן את האוהד הישראלי אחת ולתמיד.

12. BeitaReaLiverpool Member

אבל מה שמקומם זה שאף פעם אף אחד לא נענש בצורה חמורה, ורק במקרה שלנו רוצים ליצור מהפכה.
    למה על הגב שלנו?
    בית הדין מביא עונש כזה בלי שום קשר לעונשים קודמים, וזה מתווסף לשורה ארוכה של מקרים שבהם בית"ר נענשה בצורה קשה על עברות שקבוצות אחרות לא נענשו עליהן.

13. Alvarez Member

בעונה שעברה, אוהדי מכבי נתניה פרצו לדשא ואף אחד לא פתח עליהם את הפה, כך שגם אני מצפה מהם לא לפתוח את הפה עכשיו.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא יכול להשוות בכלל בין המקרים. דבר ראשון, מכבי נתניה לא זוקפת לחובתה שום אירוע שלילי בשנים האחרונות. דבר שני, לא בטוח שבכלל את האירוע הזה ניתן להחשיב כשלילי, משום שהקהל לא פרץ למגרש באמצע המשחק וגם לא בסיום. האוהדים חיכו עד שראש העיר תשיג אישור מהמשטרה לרדת לכר הדשא ולאחר שהוא ניתן, האוהדים ירדו לכר הדשא וחגגו.
    המשחק עצמו שוחק באופן ספורטיבי לאורך כל זמנו החוקי והפריצה, כביכול, נעשתה באישור.

15. Alvarez Member

תאמר לי בבקשה, מה זה משנה אם פורצים לפני תום המשחק או אחרי? הרי בשני המקרים הסיכון בחיי אדם הוא שווה.
    זה שזרקתם על אוהדי בית"ר אבנים בקופסא זה גם לא מעשה חמור?

התקשורת הישראלית מוציאה מפרופורציות כל דבר שקשור בבית"ר, הם לא עושים את זה משנאה, אלא מאינטרס אחד: הם צריכים רייטינג, הם צריכים שיקנו עיתונים, הם צריכים שיכנסו לאתרי האינטרנט שלהם ומה לעשות שקבוצת בית"ר י-ם היא גורם העניין הבולט בכדורגל הישראלי?