משחק חוזר ללא קהל- זאת ההחלטה החדשה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י אבו, ‏18/4/08.

1. roeiuzan Member

אתה בטוח ב-100% שאתה אובייקטיבי שהעונש הוא לא צודק? הקהל פורץ למגרש 8 דקות לסיום כשהתוצאה נזילה, אם היה 3:0 עוד היה אפשר להבין, מפשיט לשחקנים את החולצות, עולה בחזרה ליציע, חוזר לדשא ולבסוף מחליט לעמוד מאחורי הקווים וליצור איום. עשו צחוק שלם ממדינה שלימה והעונש הוא מוגזם? בתאכלס תיקחו את האליפות לא משנה כמה היו מורידים לכם, אז כאן לדעתי דוקא יצאתם בזול כי את כל הנקודות היו צריכים להוריד מהעונה הבאה. הרדיוס לא היה צודק? שנה שניה אתם עושים את אותו דבר ולא לומדים לקח, אולי פעם שניה ברציפות שתראו את האליפות מהבית(הפעם לא מהעצים של וינטר) תגרום לכם להשתנות.

נערך לאחרונה ב: ‏24/4/08
  2. Don Joan Roman Member

אני לא יודע אם אני אוביקטיבי, אני יודע שאתה לא אוביקטיבי כשאתה טוען שהעונש מוצדק, אתה פשוט מונע מקנאה וכאב לב שאתם כבר לא הקבוצה הכי טובה (ולא אין פה שום מימד של שחצנות כי לכל מועדון כדורגל יש תקופות טובות פחות וטובות יותר).

הקהל פרץ בדיוק 3 דקות לפניי תום הזמן החוקי.

לא יודע מה יקרה בעונה הבאה, זה גם לא מעניין אותי הורדת 4 נקודות פוגעת ביכולת של הקבוצה לזכות בהשגים ספורטיבים וזה נוגד לגמריי את התקנון, זה לא שעשינו משהו שגרם לנו לצבור נקודות באופן לא חוקי(חוזה כפול, קניית משחקים וכו'), כל הנקודות שבית"ר ירושלים השיגה העונה הזאת עד היום היו ללא שום עזרה לא חוקית ולכן אין שום הצדקה להוריד נקודות על פריצת אוהדים אל הדשא.

אתת הצחוק ההתאחדות עשתה מעצמה, לא בית"ר ירושלים אשמה שאין להתאחדות תקנון ברור בנוגע לפריצות לכר הדשא ובטח ובטח שלא בית"ר ירושלים אשמה באזלת ידה של משטרת ישראל שקיבלה כ300 אלף שקל על מנת לאבטח את הארוע כראוי.

רק הרדיוס(עצם עונש הרדיוס, על מספר המשחקים יש לי המון השגות) וההפסד הטכני היו צודקים, שום דבר מעבר לכך, בטח ובטח שלא הורדת נקודות בעונה הבאה ובעונה הנוכחית.

3. roeiuzan Member

[/quote]

אין לי ממה לקנאות, מכבי חיפה לא תרד העונה ליגה ובטח ובטח שלא תיקח אליפות, לפני היותי אוהד קבוצה אני קודם כל שוחר כדורגל ומעוניין בערך הספורטיבי והצדק. הרסתם במו ידיכם את המשחק עם הפריצה הזו ועל זה אין בכלל ויכוח, ההשלכות שקרו בהמשך בעקבות זה הן ידועות. ניצחון טכני להרצליה כשהמצב בתחתית רגיש, מההתחלה היה ברור שהולך להיות כאן סיפור מההפטרה.

הודיעו שתהיה תוספת זמן של 5-6 דקות.

יש משהו במה שאתה אומר, וכמו שהזכרתי קודם אני בכלל נגד הורדת נקודות בעונה הזו אלא בעונה שאחרי, הרי חוץ מרדיוס לקהל עצמו יכאב הלב הרבה פחות אם הקבוצה תקבל איזשהו קנס כספי גבוה, או רדיוס למעט משחקים. העונש המקובל כיום בעולם כולו ולא רק בישראל זה הורדת נקודות(קופמן אפילו הציע להוריד לכם 15...), הקהל הוא זה שעשה את הבלאגן והוא זה שצריך להצטער. צריך להכות היכן שיכאב.

עוגמת הנפש עם המשטרה זאת כבר בעיה בפני עצמה, דיברנו פה על הקהל, תקנון או לא תקנון, לא יודעים שאסור לפרוץ לדשא? אין שלט שמורה כי זו עבירה פלילית? שאו בתוצאות.

4. Alejandro Rodriguez Member

עונש כבד - אין ספק. השאלה היא: האם העונש הזה באמת יועיל? עונשים כאלה, מוטלים כבר שנים, אך זה לא עוזר. הגיע הזמן למצוא פיתרון אחר לבעיה, מפניי שלהפיל מס' משחקי רדיוס על המועדון + הורדת הנקודות - זאת לא התשובה. זה לא העונש שירתיע את אותם אוהדים (או סתם טרמפיסטים/ילדים חסרי-תאקט?) מלעשות זאת שוב.

5. King Kenny Member

דווקא עונשים כמו אלה יו חסרים לנו שנים, תמיד היו מקלים בעונשים.

6. Don Joan Roman Member

אם כך איך אתה תומך בעונש הורדת נקודות לקבוצה כל שהיא בתוך בתי הדין של ההתאחדות לכדורגל כאשר היא לא ביצעה שום עבירה שנתנה לה יתרון כל שהוא על יריבותיה לליגה?
    כמדומני בית"ר לא עשתה שום חוזה כפול, לא שיחדה שום שופט, לא איימה על שום שופט ולא יצרה שום יתרון לא חוקי על פני יריבותיה.

העונש? הפסד טכני שלנו וניצחון טכני של מכבי הרצליה, בהחלט מקובל מבחינתי.

קשקוש בלבוש, אף שופט לא מוסיף 5-6 דקות במשחק אליפות, בטח לא כשכמעט ולא היו פציעות באותו המשחק, אל תמציא עובדות.

רק אני רואה פה בעיה קטנה?

איפה בדיוק בעולם? בספרד הדין לפיצוץ משחק היה הפסד טכני וכמה משחקים ללא קהל, בטח ובטח שלא הורדת נקודות.
    בקשר לקופמן, הוא יכול ללכת לחפש אתה יודע את מי ואתה גם יודע את מה הוא מעניין לי.

יודעים, אז שהשמטרה תטפל באותם אוהדים שירדו לכר הדשא, שהם יישאו בתוצאות.

הענישה הזאת רק פותרת את האחראים והפושעים מעונש, מענישה את האנשים השפויים והטובים וגרוע מכך גורמת לאותם אנשים שפויים וטובים לפתח אנטי והרגשה של חוסר צדק ושוויוניות, מה שמביא אותנו למצב שמספר הפורעים עולה כתוצאה מתחושת הקיפוח.

7. Alejandro Rodriguez Member

זה סוג של - לא מדובר בכמות אלא באיכות. כלומר, העונשים הללו לא עוצרים את המקרים שחוזרים על עצמים שוב ושוב, כך שגם אם יביאו 15 משחקי רדיוס ו-12 נקודות פחות לקבוצה מסוימת (לאו דווקא בית"ר ירושלים), לא בטוח שזה יצליח.

8. f.c gal Member

אוהדי בית"ר,נמאסתם.

כל היום אתם מתלוננים ומתלוננים "רק כי זה בית"ר מביאים לנו עונשים , אם זה היה הפועל או חיפה היה עונש קטן של קנס כספי וזהו"
    לא , לא כי אתם בית"ר .
    כי אתם פשוט חוזרים על זה וחוזרים על זה ועושים את זה עוד פעם ועוד פעם. ולא מדובר רק בפריצה לדשא,אלא בעוד המון מקרים שאתם עושים. לפעמים אפילו שמגיע לכם עונש לא נותנים לכם. אבל שמסבירים ומענישים ואתם חוזרים על עוד ועוד ... כמה אפשר? זהו! קבלו עונש חמור,תמשיכו ככה בעונה הבאה? אז אמן שיביאו לכם עונש ירידת ליגה. תמשיכו? אז תקבלו את הכי גרוע. אין ביתר. אמן.

ולקומץ האוהדים השפויים , מצטער בשבילכם.

9. roeiuzan Member

אמרתי, אני לא רוצה שהתוצאה תיקבע בשולחן הירוק אלא בערך הספורטיבי. נכון שמבחינה ניהולית בית"ר לא חטאה בשום דבר, ובעצם נענשת(ההנהלה) במעשה שהיא לא אחראית אליו, אלא אוהדיה. מכיוון שאלו הרסו את המשחק כן היה במקרה הספציפי הזה מקום לעונש. אז למה לא רק הפסד טכני וגם הורדת נקודות אתה שואל? אני ועוד רבים טוענים שעל מנת לחנך צריך גם לדעת להכאיב, בייחוד שזו שנה שניה ברציפות שהקהל הביתרי עובר על עבירה הזו. אי אפשר כל פעם לתת את אותו עונש אחרת זה יחזור על עצמו כל עונה, אז בעונה שעברה לא הורידו לכם נקודות, לא למדתם את הלקח והשנה כן מורידים לכם נקודות. אולי ככה אתם וכל אוהדי הקבוצות בארץ ילמדו. בחוסר ספורטיביות תאשימו את עצמכם לפוצץ משחק שנה שניה ברציפות אחרי שכבר נענשתם על כך בעבר.

לא ממציא שום עובדות, במשחק היה שחקן שנפצע ל-7 דקות בערך, אני לא זוכר מי זה היה, והודיעו שתהיה תוספת של 5 דקות לפחות.

אמרתי ואני קצת חוזר על התגובה הראשונה בהודעה, מסכים שבית"ר מבחינה ניהולית לא עברה שום עבירה, אני אפילו נגד הורדת נקודות משום פגיעה בחוסר הספורטיבי. אבל כדי ללמד לקח לא רק את הקהל של בית"ר, היה כאן מקום להורדת נקודות. ולא נהייתם הלמען יראו וייראו של הליגה מפני שזו שנה שניה ברציפות שעברתם על כך, ובפעם הראשונה יצאתם בזול לפחות לעומת הפעם הזו.

קודם טענת לקיפוח בין מה שעשיתם לעונש שהייתם לטענתך אמורים לקבל, עכשיו הקיפוח הוא ביניכם לבין העונש שהמשטרה היתה צריכה לקבל ולא קיבלה. הטעות של המשטרה צריכה להיפתר וזה לא הנושא כרגע, הקהל לא היה צריך לפרוץ נקודה. יכלו באישור המשטרה אם תרצה לעשות זאת בצורה מסודרת בסיום המשחק. מוזר שאתה קורא לאוהדים שפויים וטובים.

תטפל בכל האלפים? יש מספיק תור לכולם בבית המשפט?

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אז אם זה ככה שזה יהיה לכולם.
    כל שנה משחק האליפות לא מסתיים במועדו החוקי, ולא עושים מזה עניין גדול, ואפילו את רובן לא מעמידים לדין - ואם כן, אז 2 רדיוסים שוליים.

כשזה מגיע לבית"ר זה פתאום נורא חמור.

מה קשור הפחתת נק' לכל העסק ? בית"ר עצמה עשתה משהו לא ספורטיבי ? (קנתה משחקים, מכרה משחקים, לא משלמת ? וכו'), להזכירך אם העונש על זריקת חזיז לעבר שחקן במטרה לפגוע (ראה ערך הפועל ת"א, גרשון ואבוקסיס) הוא להעביר אוהדים ליציע אחר, אז בכלל...

ככה זה כשבית הדין אדום, ו/או אנטי-בית"ר.

11. EladLR Member

אם זה היה אוהד אחד שנייים או עשר אפילו, הם היו חוטפים את העונש וכך זה היה נגמר.זה יציעים שלמים.

השאלה שלי היא למה אתה חושב שעונש של רדיוסים ובלי קהל יחנך את הקהל? שנה שעברה כמדומני נתנו רדיוסים בלבד וזה לא עזר בכלל.. אז כן צריך לתת גם רדיוסים ובלי קהל(כי לקהל שמפריע לערך הספורטיבי של המשחק לא מגיע לראות את הקבוצה שלו לכמה משחקים) ובנוסף כדי להרתיע יותר כדי שזה לא יקרה פעם שלישית, יש צורך גם בלהוריד נקודות כי זה כבר יגרום לאוהדים להבין יותר טוב שפעם הבאה, העונש יהיה יותר חמור מזה כלומר הורדת נקודות נרחבת יותר ואז הם לא ירצו לרדת למגרש.

ובקשר למשטרה, אין להם אפשרות למנוע ירידה של יציעים שלמים למגרש, אין גדרות או דבר שיכול למנוע מחבורת אנשים לרדת למגרש, רק אם היו מביאים 40 סוסים שהיו עושים תחרויות ריצה מסביב ליציעים. המשטרה פה לא אשמה, כי ברגע שפורצים למגרש יציעים שלמים יש הוראה לתת להם לרוץ כדי לא למחוץ את האנשים (אחת המסקנות ממקרה אמיר רנד).

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אם על פריצה למגרש צריך להוריד נק', שזה יהיה אחיד - לא קבוצה אחת להעניש על זה, אלא כל עונה שזה קורה.

מוזר שכשבית"ר עושה את זה, זה ממלא תקשורת שלמה ועיתונים.
    איפה הייתם כשנתניה, הפועל ת"א, בני סכנין וכו' בשנים האחרונות ירדו למגרש ?
    איפה התקשורת האדומה הייתה ?

בטדי, לחפש את בית"ר.

ואם על פריצת אוהדים למגרש צריך להוריד נק', אז שיהיה ככה גם על זריקת חזיז לעבר שחקן, ולכל מי שיורד למגרש, אפילו אם לקבוצתו אין את סמל המנורה על החולצה.

13. King Kenny Member

אוהדי הפועל ונתניה עשו את זה בצורה מסודרת וחיכו אחרי המשחק עד שייתנו להם אישור לרדת בניגוד לאוהדי בית"ר שלא הצליחו להתאפק עוד 3 דקות ופוצצו משחק.

14. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

כן, גם אוהדי הפועל היו על הקווים מסביב, והשופט חידש את המשחק, כמו שאוהדי בית"ר היו עד שהייתה שמועה שהתבטל המשחק אז הם חזרו למגרש.

15. אלי מתחן Member

ממי הם קיבלו אישור? מהמשטרה? זה לא עניין של אבי לוזון.
    כל עוד המשחק לא נפגע (ובעונה שעברה הוא שוחק במלואו), זה לא משנה אם יש אישור או לא, מה שקורה אחרי זה זה עניין של המשטרה ולא של ההתאחדות.