משחקי ידידות בין-לאומיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י rainman, ‏20/8/03.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

טוב, את דעתי על טאו בזמן האחרון אתה יודע, אבל בלי קשר אני לא חושב שהוא נמצא בכושר שמתאים לו לפתוח. אם רוצים לפתוח עם שני חלוצים, פאבון זו בהחלט אופציה כחלוץ תומך, למרות שלדעתי מהאגבים הוא יעשה יותר נזק למכסיקנים. אני הייתי רוצה לראות אם כבר את ג'קסון, שנמצא בכושר מצויין בליגה המכסיקנית. בקישור פרדי גוארין לא הוזמן עקב פציעה ושוב נפלנו על אבל אגילאר, כשלדעתי שחקן כמו רפאל רובאז'ו לדוגמא, יכול לתרום יותר. לא ראיתי עדיין משחק אחד שאבל תרם משמעותית וחבל, כי בצעירותו (מי שזוכר את קופה 2004) הוא בהחלט היה נראה כפוטנציאל מבטיח. גם עם ההגנה אני מסכים איתך, עם כל הכבוד לפראה וז'פס, הגיע הזמן לשחרר את החברים מהנבחרת ולהתבסס על אספינוסה (במידה ויתאים), אקיבאלו וכריסטיאן סאפאטה. איבן קורדובה כבר נתן ראיון שהוא מוכן לחזור למדים הצהובים ואני מפחד שחוסה פקרמן עוד ייקח את זה ברצינות ויקרא לו....

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

טאו דווקא נמצא בכושר משחק לא רע, המשחק שבוע שעבר היה מהטובים שלו בחודשים האחרונים, אני פשוט חושב שהשילוב שלו עם פאלקאו אולי לא אידיאלי. כך גם השילוב עם ג'קסון, שהוא גם שחקו נהדר. שאני "שם" את פאבון כחלוץ שני אני מתכוון לכך שהוא יבוא מהאגפים, אני לא אוהב שני חלוצים שתקועים באמצע.

אם לוקחים את המערך של סאבלה כנתון, אני לא בטוח שזה המערך המתאים לסגל הפוטנציאלי, אז ההרכב שלי היה כזה:

רומרו; קאמפאניירו/סבלטה, קולוצ'יני (בורדיסו כשהוא כשיר), גאראי (אוטמנדי כשהוא כשיר), טאגליאפיקו/קלמנטה; א.פרנאנדס, מסצ'ראנו, ביגליה/גאגו, חונאס (די מריה כשהוא כשיר); מסי וליצ'ה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏29/2/12
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

רומניה - אורוגוואי:

הופעה 85 לפורלאן בסלסטה, 75 של אל רוסו פרס גם היו אמורים להיות מצוינים היום, אבל הקשר לא עבר את מבחן הכשירות ויוחלף ע"י גארגאנו.

מוסלרה; מקסי, לוגאנו, גודין, קאסרס; ארבאלו ריוס, גרגאנו; קאבאני, ראמירס; פורלאן וסוארס

שומרים על יציבות בסגל

1-0 על הפתיחה ממהלך של ראמירס אותו מסיים קאבאני ברשת

נערך לאחרונה ב: ‏29/2/12
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

פלסטין ניצחה 0-2 את אזרבייג'אן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אורוגוואי פתחה עם שער מוקדם אבל בהמשך רומניה הייתה עדיפה והסלסטה שיחקו את הסגנון הרגיל שלהם, שמשאיר את השליטה במשחק ליריבה בעוד הם מנסים לשחק על נקודות התורפה של היריבה. הפעם זה פחות הלך, אבל רצף המשחקים ללא הפסד עומד כבר על 14 ואפשר להמשיך ולסמן וי על תהליך ההשתלבות של ראמירס.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שינויים ברגע האחרון בקולומביה: אליאס, נראה לי שפקרמן פתח משתמש באייסוקר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

אוספינה; סוניגה, פראה, אקיבאלדו, ארמרו; קואדראדו, אלדו ראמירס, סאנצ'ס, חאמס; פאבון, פאלקאו

חאמס וקואדראדו יהיו באגפים, אלדו לאאו שנמצא בכושר מצויין, חוזר לנבחרת אחרי 5 שנים!

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שמע, מה שכתבתי קודם אמרתי גם לחוסה בבוקר שנפגשנו בקיוסק, אבל הוא אמר שהוא לא בטוח ושהוא רוצה לחשוב על זה מעט...

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ניצחון 2-0 על מקסיקו במשחק הבכורה של פקרמן בקולומביה. אני לא יודע איך המשחק התקבל בקולומביה, אני מניח שהוא יגרום לסוג של אופטימיות וציפיות גדולות מהנבחרת עכשיו, אבל אם אני אוהד קולומביה אני לוקח את התוצאה בערבון מוגבל ויוצא עם תחושות מעורבות.

בדקות שהמקסיקנים לחצו חזק וגבוה, בעיקר במחצית הראשונה, הקפטרוס התקשו להניע כדור ואיבדו גם כמה פעמים את הכדור באזורים מסוכנים, כמו במהלך הראשון של המשחק לדוגמא. ההגנה הייתה סבירה ומנעה מצבים מאוד מסוכנים, אבל חוסר היכולת להחזיק בכדור הוביל לעוד ועוד לחץ. פאלקאו כבש מול שער ריק לאחר 2 טעויות בהגנת של מקסיקו, השופט עזר עם משרוקית דוממת בשני מקרים מסוכנים של הרנאנדס, וקולומביה ירדה למחצית ביתרון למרות יתרון קל למקסיקו על הדשא.

מי שבמיוחד היה חסר לי במחצית הזו הוא חאמס, שאיבד הרבה כדורים, ניסה לנהל את המשחק בכוח ולא תרם כמעט כלום בהתקפה. קולומביה הייתה זקוקה למישהו שינהל את המשחק במחצית הזו והוא לא הופיע. במחצית השנייה הוא כבר פיצה עם מסירה ענקית שהובילה לגול השני, ויכולת משופרת, אבל בגדול אני מצפה ממנו ליותר יציבות לאורך המשחק. במחצית השנייה קולומביה של פקרמן כבר נראתה הרבה יותר טוב וההתקפות המהירות עם פאבון (מאוד מסוכן) קואדראדו (המצטיין לדעתי, עבודה טובה בשני קצוות המגרש), פאלקאו (טוב), חאמס וארמרו (בישול נהדר) הביכו לא פעם את הגנת מקסיקו. הגול השני הגיע אחרי מהלך קבוצתי מושלם. נהנתי גם מג'יו ב-10 דקות ששיחק, כמה מהלכים מאוד יפים אבל כמובן שגם לא יעילים ורחוקים מהשער.

הייתי ממשיך את הציוות של פאבון ופאלקאו, אין צורך בעוד חלוץ (טאו, ג'קסון) שיכנס לאל טיגרה ברגליים, פאבון מושלם לעמדת החלוץ השני וגם חילופי העמדות בניהם נעשו בתיאום טוב.

בקצרה, היה משחק נחמד עם קצב סביר כמה מהלכים יפים, יותר ממה שציפיתי למען האמת, וקולומביה מתחילה את עידן פקרמן ברגל ימין שזה נחמד ואולי גם חשוב. הקפטרוס מפוצצים בכישרון ובדקות מסוימות זה נראה נהדר על הדשא, אך גם חסר כנראה מנהיג אמיתי במרכז השדה וחאמס עדיין מתקשה להיכנס לנעליים האלו, זימון למקנלי טורס מתבקש.

נערך לאחרונה ב: ‏1/3/12
  9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בקולומביה הניצחון התקבל באיפוק ואופטימיות זהירה, אף אחד לא יוצא מהכלים כי זה בסה"כ ידידות, אבל כן מקווים ומאמינים שעם מאמן זר וברמה של פקרמן, לראשונה מאז 1981, הנבחרת ה"מפוצצת בכישרון" כפי שהגדרת אותה, תחזור לעצמה. אני בגדול מסכים עם מה שאמרת, אני רק ברשותך אתחיל מהסוף במשפט הכי נכון שרשמת: מקנלי טורס לנבחרת! אמרתי את זה עוד לפני, הבחור בכושר מצויין, מנהיג, מה גם שהוא עושה המשחק הטוב ביותר שיש לקולומביה היום ועם חלוצים כמו פאלקאו ופאבון לפניו, המסירות שלו יכולות להניב לא מעט מצבים מסוכנים.

אני אתחיל מההגנה, שלטעמי למעט אוספינה (עשה עבודה טובה) וארמרו, היא היתה זוועה. ציפיתי שפקרמן ינסה את אספינוסה במשחק כזה לקראת יוני, כי אני מוותר מראש על פראה (לא סומך עליו) וז'פס (כבר לא מה שהיה). גם לאקיבאלדו לא היה משחק כ"כ טוב וכמה פעמים המכסיקנים הביכו אותנו, אבל אקיבאלדו, אספינוסה, פרנקו הצעיר וכריס סאפאטה, אלו 4 האופציות הטובות ביותר שלנו לעמדותך הבלמים. פראה מנוסה אבל לא יציב בעליל, כבר אירגן גול שיוויון לונסואלה שעלה לנו ב-2 נקודות, לא חושב שהוא צריך להיות מוזמן יותר לנבחרת. סוניגה היה חושך. המשחק הגרוע ביותר שראיתי ממנו, בטח בנבחרת. בהתקפה הוא לא הורגש כי היה את קואדראדו ואני בסדר עם זה, אבל מעולם לא ראיתי אותו עם משחק הגנה כ"כ לא מאורגן שיצר לא מעט חורים באגף ימין מספר פעמים. למזלנו מכסיקו לא ניצלה זאת. כמובן שהוא עדיין המגן הימני הטוב ביותר שלנו, אבל בהחלט משחק גרוע.

בקישור החבר'ה סה"כ עשו עבודה טובה, פחות בחצי הראשון ויותר בשני, למעט אלדו לאאו ראמירס שחזר אחרי 5 שנים כנראה רק בזימון. בפועל לא הרגשתי אותו, כמעט ולא היה מעורב, ובתור עושה המשחק, אני מצפה ממנו לבקש יותר את הכדור ולהיות יותר אסרטיבי. אני אוהב את השחקן הזה, הוא שחקן טוב, אבל אין מה להשוות בינו לבין ביג מק. סאנצ'ס עשה את העבודה שלו, בוודאי שהוא עדיף על אבל אגילאר ובאגפים קואדראדו שוב הוכיח למה מגיע לו לשחק (גם לטעמי המצטיין) והלוואי וימשיך בכושר הזה גם עד יוני. את חאמס באמת פחות הרגישו בחצי הראשון, אבל בחצי השני הוא היה יותר פעלתן וכמו שאמרת, החל את המהלך בגול השני עם מסירה נפלאה. שים את מקנלי במקום אלדו, ומבחינתי יש לנו קישור למשחק מול פרו.

החוד עבד בצורה מצויינת. פאלקאו ודורלן השלימו אחד את השני וגם כאן אני מסכים איתך. דורלן זריז וטכני יותר מג'קסון ו/או טאו ויכול גם ליצור מצבים בעצמו, במקום ששני מספרי "9" יתקעו אחד בשני ברחבה. דורלן שינה אגפים, התפרש יותר לרוחב והיה מסוכן כמו שדורלן של נאסיונל יודע להיות. אין ספק שפקרמן פגע בול פה.

אני דווקא נהניתי מהמשחק, כמובן שהתוצאה תרמה ואני מקווה שהחבר'ה ימשיכו ביכולת הזו אבל עם כל האופטימיות אני עדיין מאוד חושש מההגנה. אני לא שקט בכלל ממה שראיתי היום, ונבחרת שתנצל קצת יותר טוב את הטעויות של ההגנה, תהפוך את המשימה שלנו לסופר קשה. למרות זאת אני מטיבעי אופטימי ומאמין שנעשה את זה עם פקרמן.

VAMOS COLOMBIA! :aaarse:

10. ראיין אדלי Member

בזמן שכולנו עם העיניים ליורו, התקיים משחק ידידות בין ברזיל לארגנטינה שנגמר 4:3 לתכולים-לבנים (שלושער למסי). גול גדול שלו בדקה ה85

נערך לאחרונה ב: ‏9/6/12
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://2.bp.blogspot.com/-vvrpZN8ETwI/ThI_gk9xvwI/AAAAAAAAAS0/Y00o5corHqg/s400/fifa-logo1.Xxx

ממשיכים הערב עם לא פחות מ-46 משחקי ידידות ברחבי העולם וכמה מפגשים מסקרנים:

12:00 דרום קוריאה-אוסטרליה
    19:00 ערב הסעודית-ארגנטינה
    20:35 ישראל-בלארוס (בדיון הישראלי)
    21:30 שבדיה-אנגליה
    21:30 הולנד-גרמניה
    21:45 אירלנד-יוון
    21:50 איטליה-צרפת
    23:30 פנמה-ספרד

הלילה שעון ישראל (בין רביעי לחמישי)

02:30 ברזיל-קולומביה (ברזיל תחגוג את משחקה ה-1000, המשחק יתקיים בניו ג'רזי)
    03:30 הונדוראס-פרו

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מנזס אישר את ההרכב של ברזיל למשחק הלילה מול קולומביה:

דיאגו אלבס; דני אלבס, דיאגו לואיז, טיאגו סילבה, פאביו סאנטוס; ראמירס, פאוליניו, אוסקר, קאקא; ניימאר, לוקאס מורה (לאנדרו דאמיאאו)

מנגד פקרמן עדיין לא פירסם את ההרכב שלנו, אבל לפי ההשערות זה יהיה הרכב שברובו מרכיב את השחקנים שלקחו 9 נקודות מ-9 האחרונות במוקדמות המונדיאל, למעט חואן סוניגה שלא הוזמן עקב פציעה וגוארין שנמצא בכושר אדיר באינטר וכן זומן, אבל נפצע לפני יומיים ונופה מהסגל. ההרכב המשוער:

דויד אוספינה; חילברטו גארסיה, לואיס פראה, מריו ז'פס, פאבלו ארמרו; אדווין ואלנסיה, אלדו ראמירס, מקנלי טורס, חאמס רודריגס; רדאמל פאלקאו, טאופילו גוטיארס

* הפעם האחרונה שניצחנו את ברזיל במשחק ידידות או רישמי היתה לפני 21 שנים, בבית המוקדם של הקופה אמריקה 1991. קולומביה ניצחה 0-2 משערים של דה אבילה ואיגואראן. היום, במשחקה ה-1000 בהיסטוריה, ברזיל תפגוש את אחת מהנבחרות החזקות שהיו אי פעם לקולומביה, שמצידה מגיעה בכושר אדיר לאחר החודשיים האחרונים ואולי תוכל להעריך קצת את יכולתה כאשר תפגוש נבחרת מהדרג הראשון בעולם. הגיע הזמן שנשחק מול יריבות כאלו אחרי שהתרגלנו למשחקי ידידות מול אקואדור וונסואלה, עם כל הכבוד.

וגם אורח מיוחד שהחליט להצטלם עם מסי במהלך אימון נבחרת ארגנטינה בערב הסעודית.
    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559122_371151826302995_1612289310_n.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏14/11/12
  13. skyday20 Member

......

14. Valencianista Member

משחק גרוע. חוץ מרומרו וקולוצ'יני שהיו טובים - כולם חושך. די סנטו פראייר גדול.

15. Mellow29 Kopite

הופעה 100 וההגבהות חדות כמו מהיום הראשון בנבחרת. :aaa8:

טוב, זלאטן מנצח את אנגליה 4:2. להגנה ולשוער יש חלק גדול בכל השערים, אבל הבחור הזה הוא פשוט חיה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx