משחקי היום הראשון: שוייץ מפסידה 1-0 לצ'כיה

הנושא בפורום 'פורום יורו 2008' פורסם ע"י תומר22, ‏6/6/08.

1. AVISEY Member

ניצחון גדול לפורטוגל ! הרבה זילזול ולא מובן הם קיבלו מאיתנו , כולם מדברים ספרד, איטליה, צרפת , גרמניה , הולנד ,פורטוגל מבחינת הכישרון לא נופלת מאף אחת , ועולה לדעתי בכמה דרגות(מבחינת הכישרון ) על גרמניה שכולם בחרו בה כזוכה . פורטוגל מהבית הזה בטוח עולה .

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/08
  2. M_T_A Member

מהמעט(מאוד מעט..) שהצלחתי איכשהו לראות מהשידור באינטרנט שכל שניה נתקע, פורטוגל שיחקה כדורגל טוב מאוד כמו שהיא יודעת, התקפי, קבוצתי והכישרון האינסופי של השחקנים שלה בא לידי ביטוי.
    הגול השני היה פשוט מהלך ענק. הכדור עבר בין לפחות 5 שחקנים עד שהוא הגיע למיירלס שגילגל לשער החשוף. ממה שהספקתי לראות גם רונאלדו וגומש פגעו בקורה ובכלל טורקיה לא כ"כ הגיעה למשחק הזה.
    הפורטוגלים יכולים להיות מאוד מרוצים, מה שאי אפשר להגיד על הטורקים.. אני בטוח שיש להם הרבה יותר מה להציע ממה שהם הראו היום. אחרי יום המשחקים הראשון זה נראה שאין ממש בבית הזה מי שיוכל לאיים על פורטוגל אבל המאבק על המקום השני פתוח לגמרי. כמובן שלצ'כיה יש יתרון גדול אחרי הניצחון על המארחת.
    בסה"כ פתיחה נחמדה ביותר ליורו. המשחק בין צ'כיה לשוויץ לא התעלה לרמות גבוהות במיוחד(לא שמישהו ציפה שכן) אבל גם לא היה שיעמומון מוחלט וסיפק כמה מצבים ומהלכים לא רעים, ואח"כ הצגה של פורטוגל.
    היום הראשון של יורו 2008 לא איכזב.

3. REAL MADRID Member

כמו בכל היורו הזה, אני אתייחס לדבר היחיד שמעניין אותי בו מלבד האוהדות - ריאל מדריד.

פפה במשחק מצוין שמראה לי כמה טוב הוא יהיה בעונה הבאה. כרגיל הוא שקט אך עושה את העבודה שלו בצורה מצוינת. הוא הנהיג את ההגנה וסידר את הכדורים אל הקישור, בלם מצוין את ניהאט והיתר (תסלחו לי שכבר הספקתי לשכוח את השמות שלהם) וסחט לא מעט עבירות (חלקם בחוש תיאטרלי נפלא). לכל כדור קרן הוא היה הראשון להגיע, אחד מהם הסתיים עם כדור ברשת אך נבדל שאופייני לבלמים בריאל מדריד.
    הוא הראה כמה ביטחון יש לו כשהוא עם הכדור למרות שאין לו בכלל דריבל, הוא נע עם הכדור להתקפה בכל הזדמנות ובחלק מהמקרים זה עלה לו בהפקרות קלה בהגנה ובקצת צעקות מסקולארי שצעק לו לרדת. בסופו של דבר פפה יזם את המהלך ולאחר דאבל פס גילגל את הכדור לרשת. משחק מצוין שלו, לא הייתי בטוח שהוא יפתח בהרכב אבל לאחר משחק כזה הוא ביסס את מעמדו בהרכב בוודאות ודווקא קראבליו הוא זה שצריך לחשוש למקומו.

האלה פפה! האלה מדריד!

מצלדר, מחר תורך.

נ.ב: Shacham, JR-Riquelme, Van Persie וכל יתר המשתמשים הדגולים שקבעו עוד לפני משחק אחד שלו העונה שהוא פלופ ולא שווה את הכסף - הגול שלו מוקדש עבורכם.

4. FCB Member

לי היה שידור נהדר של ערוץ ORF1 הגרמני
    פשוט תענוג,איכות מצויינת ועוד שפה שאני קצת מבין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    לא ייאמן מה שהאינטרנט יכול להביא..

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני דווקא ראיתי הרבה נקודות חולשה בפורטוגל שמאוד עודדו אותי. אז נכון שדקו גאון, רונלדו מסוכן ויש מאמן על הקווים, אבל הם פגיעים, זה צעק.
    אגב, לא כל כך הרבה כישרון ביחס לספרד או איטליה. ואיך קבעת שיש לגרמניה פחות כישרון? אני סקרן.

6. Pipe Member

אני חושב שהמשחק היום יכול לעודד מאוד את פורטוגל לקראת ההמשך. לא הנבחרת האנמית מהמוקדמות שבקושי מנצחת את פינלנד בבית, אלא נבחרת שממצה קצת מהפוטנציאל האדיר שלה ומופיעה לטורניר הזה בכל הכוח. רונאלדו במשחק לא גדול, אבל סך הכל אני לא מוצא מקום שבו אפשר לבוא אליו בתלונות. הוא עשה כמה פעולות טובות והיה מעורב בשער השני, ותשומת הלב שהוא קיבל מהמגנים עזרה לחברים שלו.

לא רק ההתקפה של פורטוגל משכנעת וזאת למרות הנוכחות המזיקה של סימאו ונונו גומש (נאני חייב לפתוח במקום סימאו במשחק הבא), אלא גם ההגנה מתקתקת. פפה וקראבליו מצויינים, בוסינגווה פעיל בשני חלקי המגרש ופריירה חייב לשמור על קור רוח, אבל עד רבע הגמר הוא לא צפוי להתקל במכשולים גדולים מדי ויכול להיות רגוע.
    מה שיותר מרתק זה שיש מקום להשתפר, כי כשפורטוגל תקבל תרומה גם מהקיצונים שלה ובעיקר מרונאלדו, היא תהיה עוד יותר מפחידה. מה שכן, מרכז הקישור קצת פרוץ וטורקיה קיבלה המון שטחים לפעולה אך לא השכילה לנצל אותם. נבחרות אחרות יעשו מזה יותר. אך בסך הכל, אני חושב שסקולארי יכול להיות מרוצה.

Deuce,
    כשהתווכחנו לפני הטורניר על רונאלדו והחשיבות שלו להצלחה של פורטוגל, בדיוק למשחקים כאלו התכוונתי. לא משחק גדול שלו, ועדין פורטוגל שולטת במשחק ומנצחת די בקלילות, הרבה בזכות משחק אדיר של דקו.

בקשר לפפה,
    הוא הראה בריאל כמה רגעים של אומנות, כשהסופרקלאסיקו בראשם, אך הוא לא שמר על יציבות ומדי פעם היו לו טעויות שנבעו מחוסר ריכוז, אך צריך לזכור שגם ריו פרדיננד לא היה השחקן שהוא היום בעונה הראשונה שלו ביונייטד. יש תהליך של הסתגלות למדינה, לקבוצה ולסגנון המשחק בליגה ויש תהליך של למידה. לפפה יש נתונים נהדרים - הוא אחד הבלמים המהירים והטכנים באירופה, הוא חזק ויש לו קריאת משחק טובה. זו שאלה של זמן עד שאף אחד לא יזכור את הסכום ששילמו עליו, בדיוק כמו שאף אחד לא זוכר שריו פרדיננד עלה 45 מיליון יורו.
    היום הוא אמנם לא התמודד מול בנזמה או טורס, אבל הוא שיחק ללא דופי. כמו שאמרתי, theres only one pepe! :aaa8:

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/08
  7. Pipe Member

אני לא מוצא את הדיון המתאים אז נסתפק בדיון הזה:

אני חושב שכאוהדי כדורגל אנחנו יכולים להיות מאוד מעודדים מצמד המשחקים של היום. אמנם "רק" 3 שערים, אך הקצב היה נהדר בשניהם, הייתה המון פעילות ליד השערים, השופטים נתנו למשחק לזרום, וההתקפות שלטו ולא ההגנות, ביחוד במשחק של פורטוגל. צ'כיה הרסה קצת (איזו אירוניה...) אבל למרות הכל אני חושב שבסך הכל המשחק של שוויץ היה מהנה. נקווה שהמגמה הזו תמשיך גם במשחקים הבאים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/08
  8. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

משחק הרבה יותר טוב מזה שפתח את היורו. סה"כ אני חושב שטורקיה שיחקה לא רע אבל עדיין הייתה מאוד אנמית ולא מרוכזת ולכן לא הלך לה כל כך אבל מול שוויץ וצ'כיה יש לה מה למכור ואני מקווה שהיא תצליח, ניהאט וטורצ'אי היו טובים מאוד במחצית הראשונה מאשר בשנייה כמו כל טורקיה.

פורטוגל טובה אבל כמו שסלע אמר היא עדיין רחוקה מהכתרים שקשרו לה, הגנה מצויינת לפחות במרכז המגרש והפורטוגזים ימשיכו לבנות על הקישור שלהם כי עם נונו גומש אי אפשר להגיע יותר מידי רחוק.

9. rooney-7 Member

משחק נהדר של פרטוגל, ששיחקה די דומה ליונייטד. לחץ בלתי פוסק של החלק הקדמי ביחד עם מאוטיניו ודקו,וצמד מגנים שסגרו נהדר את החורים שנוצר בעקבות הלחץ,והבלמים לא התקשו עם שני חלוצים בינוניים.
    סימאו ורונאלדו ונאני( איזה אתלט!), שיחקו בסדר. דקו נתן משחק נהדר במחצית הראשונה כאשר תופקד כשחקן חופשי בשנייה קצת נחלש. מאונטיניו נהדר כל המשחק, ואיזו עצירת כדור מבריקה בבישול,רץ בלי הפסקה,משחק חכם ובנגיעה אחת,קשר עם פוטנציאל,שכבר היום מתאים ביותר לרמה הגבוה ביותר.

גומס?? השתדל ונתן בישול מצויין ,אבל זהו.קצת לא קשור.

10. AVISEY Member

יש לגרמניה את רונאלדו,נאני,דקו קווארסמה ?, וההגנה שלה גם יותר חזקה לדעתי . גרמניה מצוינת. באלאק ,גומז ,היצלספרגר,פרינגס , בורבסקי ,שוויינשטייגר , כישרון יש , אבל לא כמו של פורטוגל .

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

זה לא ניתוח מנומק, זה רשימת שמות חסרת בסיס.

12. AVISEY Member

איזה נימוק אתה רוצה ? מבחינה קבוצתית ? מה לעשות מבחינת הכישרון , אחד על אחד פורטוגל טובה יותר .

13. M_T_A Member

ההגנה של פורטוגל יותר חזקה משל גרמניה? זה כבר קצת מוגזם להגיד..
    אז כן, קרבאליו, פפה ומיגל זה אחלה הגנה אבל לגרמניה יש את מרטסאקר, לאם ומצלדר.
    לפורטוגל גם יש חוד חלש מאוד, ובטח שחלש בהשוואה לזה של גרמניה. לטונות של הכישרון בקישור של פורטוגל קשה מאוד להשתוות אבל בשאר העמדות גרמניה עדיפה

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

תעבור אחד אחד בסגלים ותגיד לי מי למעט דקו ורונלדו עדיף בסגל נבחרת פורטוגל על נבחרת גרמניה?
    תראה, אני לא אוהב את הפורמה בה גרמניה נמצאת כרגע ואני לא יצאתי בהצהרות מי יותר טוב, לכן לא חובה עלי לנמק ולהסביר כאן דברים. אני לא יודע מי יותר טובה, אני שואל אותך כי אמרת. אני מאמין שאתה גם יכול לנמק ת'דברים.

15. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

דקו שחקן ענק, גם עם צרות בירך השמאלית הוא נותן משחק אדיר, לא כמו כריסטיאנו "רוח וצלצולים" רונאלדו או סימאו "איבודי כדור" סאברוסה. אגב - אם אתה מאנטיגואה וברבודה, אתה אנגלי אוטומטית?? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אבל בעיקר רציתי לדבר על המשחק הראשון של הערב, לדעתי אלכסנדר פריי לא היה בכושר טוב גם ככה עוד לפני הבכי. יש הבדל ענק בין ההתקפה של שוויץ במחצית הראשונה והשניה, שטרלר ופריי מאוד אנמים והחלוץ של דורטמונד בעט רק פעם אחת לשער. להגנה האיטלקית של צ'כיה {יובנטוס, לאציו, פיורנטינה, מילאן} הייתה ממש בעיה. אבל אם תראו שוב את המשחק, תבינו כמה האקאן יקין עושה את ההבדל, והוא אפילו לא חלוץ. קשר התקפי שמחבר ומדביק את אינלר {טורקי גם הוא כמו יקין ודרדיוק} ואת פרננדס לעלות למעלה עם אגרסיביות. ולגבי השיפוט - רוברטו רוזטי דווקא חוטף על הראש גם באיטליה.