טענתי את זה עוד לפני אתמול..קון חייב להיות מועדף על פני היגוואין פשוט חייב ולא בגלל אתמול מקווה שמראדונה יתן לו לפתוח במשחק הבא או לפחות להיכנס כמחליף
איך הגעת למסקנה הזאת? עדיף את מיליטו על שניהם, הוא וטבז. מיליטו העונה הוכיח שוב שוב ושוב (גמר ליגת האלופות צמד, גמר גביע שער, משחק אליפות שער אליפות, ועוד הרבה גולים) שהוא מגיע לרגעים המכריעים, וגם בכלל הסיומת שלו היא אדירה. בין הטובות בעולם. לעומת קון שמרבה להחמיץ וגם היגוואין מחמיצן לא קטן - תן למיליטו חצי מההזדמנויות שהיו להיגוואין הוא היה שם לפחות שער. מה שכן חסרון אצל מיליטו, שכל פעם שהוא זומן הוא לא עשה הרבה.. כמו מסי, אבל! העונה הוא הביא עונה פנטסטית ושיחק בקבוצה עם הרבה לחץ (אינטר) ככה שאני די בטוח שהוא למד לא מעט וכדאי להביא לו הזדמנות לפתוח משחק הבא.
אגוארו לא סקורר גדול, אבל הוא מסוגל לעשות דברים שאף אחד בארגנטינה (ובעולם) לא מסוגל לעשות למעט מסי. הייתי שם אותו בהרכב על חשבון טבז בכול רגע נתון, עם כול הצער שבדבר. חוצמזה,הלחץ שאגוארו עושה על ההגנות והספייס שהוא יוכל לפנות לשאר החלוצים ובעיקר למסי יהרוג הגנות יריב. מרדונה עושה עוול שהוא לא סופר אותו והוא ישלם על זה בעתיד כמו שהוא ישלם על ההשארה של בנאגה בבית. אגב,גם אגוארו וגם באנגה (ודי מריה) היו הכוכבים הכי גדולים בנבחרת שעד לא מזמן זכתה באליפות העולם.
זכרונות יפים העלת לי ולא בגלל השמות שציינת אלא שם אחר, הכוכב הגדול השני של הנבחרת הזאת אחרי אגוארו היה דווקא מקסי מוראלס, שגם זכה בנעל הברונזה או משהו על ההופעה שם (אחרי אגוארו ושחקן מנבחרת אחרת). באנגה היה אדיר אבל אני אזכור בעיקר את סרחיו רומרו שנבחר לשוער הטורניר, ז'אקוב שהיה ענק לצידו של באנגה והבטיח כה רבות, יחד עם מרקאדו שהיה סבבה אלו היו 4 נציגים למחזור 87 הגדול של האקדמיה מאבז'נדה באלופת העולם 07 (וזה בלי גונסאלו גרסיה שנופה קצת לפני הנסיעה לקנדה) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://img227.imageshack.us/img227/3312/warnerwithargentina.Xxx הכוכב הגדול של הטורניר אחרי אגוארו ימים יפים, אחד המחזורים היותר טובים שהיו לראסינג במחלקת הנוער כבר הרבה שנים.
אני ראיתי את האליפות הזאת וזו היתה הפעם הראשונה שראיתי את באנגה (לא ראיתי באותה תקופה ליגה ארגנטינאית) וידעתי מהנגיעה הראשונה שלו בכדור שהוא הולך להיות אחד השחקנים הטובים בעולם. שלוש שנים עברו מאז והיום באנגה כבר כוכב גדול בולנסיה , שלא נדבר על קון. אבל אחד יושב בבית למרות שהוא השחקן אולי הכי נחוץ בהרכב והשני מיובש על הספסל. אוי,דייגו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
ורון סיים את המשחק מול ניגריה עם פציעה קלה, כמה מפתיע, ולמרות שצפוי להיות כשיר למשחק הקרוב מול הקוריאנים קיימת האפשרות שיקבל מנוחה.
כמה חשוב היה להביא מחליף לורון שזה זועק לשמיים, באנגה/לוצ'ו ואפילו קאמביאסו היו יכולים לתת לו קצת אוויר, בולאטי הוא מחליף לטעמי סביר כל עוד הוא משחק כדובלה סינקו ולא כסינקו אבל אין לו את הרמה הטכנית של ורון ופאסטורה וגם הגנתית הוא לא ממש גרזן, למסצ'ראנו יש תחליף טוב אפילו בדמותו של דמיקליס, כרגע במקרה וורון יפצע אני רואה די הרבה בעיות שיכולות לצוץ כי היחיד אולי שיכול לתת הברק וניהול המשחק מלפני מסצ'ראנו ומאחורי מסי כפליימיקר זה פאסטורה שהוא עדיין ילד שאוהב לפעמיים את הכדור יותר מדי. במקרה וורון פצוע הייתי מנסה מערך שבו פאסטורה ישחק מלפני מסצ'ראנו ועוד סינקו עם יכולת הגנתית טובה יותר משל בולאטי, הבעיה היא שדמיקליס הוא כזה אבל הוא לא שחקן שקל לוותר עליו בתור בלם, בורדיסו זה מעניין אבל הוא דיי מוגבל טכנית, אולי ג'ונאס יתאים ויהיה הכלבוייניק במקום זאנטי?
במערך שארגנטינה שיחקה מול ניגריה זה פחות קריטי, מקסי נכנס לצד ימין, או מגן ימני (ניקו\ניקו) וחונאס בקישור. אבל שחקן עם התכונות שלו אין בסגל לצערנו
זה אמנם פחות קריטי במערך ששוחק שלשום אבל צריך שחקן שיבוא לקבל ממסצ'ראנו את הכדור וינהל את המשחק, מקסי ודי מאריה הם לא ממש שחקנים כאלה וזאת בעיה כי את מסי אתה צריך שישחק למעלה, פאסטורה ובולאטי הם הכי קרובים לורון ולכן אני אישית הייתי שם את פאסטורה מלפני מסצ'ראנו ועוד שחקן עם יכולת הגנתית טובה שיחפה על כך שפאסטורה הוא שחקן פחות יעיל הגנתית, ג'ונאס לטעמי עם הפיזיות שלו יכול להיות לא רע השאלה זה אם פאסטורה יוכל לקחת את המושכות עליו ואם הוא לא יעשה בעיות למסי.
מי זה ג'ונאס הזה לעזאזל? בהתקפה משחק קרל\צ'רלס טבס או קרלוס טבס? מילא שמות משפחה, שזה גם מתנשא לדעתי, אבל שמות פרטיים? מול קנדה לא הייתה בעייה במערך הזה בלי ורון במרבית המשחק כי (מעבר לכך שהיריבה חלשה) פאסטורה (בתפקיד מסי) ירד לאחור לקבל את הכדור ממסצ'ראנו כל הזמן. אבל עם פאסטורה במקום ורון כשיש שלישייה קדמית אני חושב שזה פשוט להפקיר את ההגנה הבעייתית גם ככה יותר מדי. במערך הזה כשמקסי נכנס במקום ורון ארגנטינה תשחק יותר מהר קדימה מן הסתם ומסי יבוא לקבל את הכדור יותר מאחור, כמו שגם ככה הוא עושה לעתים במהלך המשחק וכמו שפאסטורה עשה מול קנדה עם מקסי,מסצ'רנו ודי מריה בקישור. מול נבחרות עם מרכז שדה בינוני זה יכול להספיק. שוב, אני מסכים איתך לחלוטין שאין אף שחקן עם התכונות של ורון בסגל, לכן אין מחליף בסגנון שלו וכל שינוי אומר שינוי במערך ובסגנון. אבל במערך הזה אם אתה מכניס מגן אחר במקום חונאס וקשר ימני, זה אמנם אומר ויתור על הנעת כדור לרוחב והחלשת המרכז, אבל אולי הרווח יהיה גדול מההפסד. מול נבחרות בינוניות אני חושב שזה יספיק, מול נבחרות חזקות אני חושב שאין מנוס מה 4-4-2 המשעמם שהספיק על מנת לנצח בגרמניה ואז פשוט אין שום מחליף לורון לצערי.